De bedste ting du kan lave på La Palma

La Palma er et særegent paradis, der kombinerer vulkansk skønhed med tætte skove og en ekstremt frugtbar kystlinje. Jeg inviterer dig til at gøre dig bekendt med de ting, du kan nyde på et turistbesøg på denne smukke kanariske ø.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

9 minutters læst

De bedste ting du kan lave på La Palma

Las Palmas | ©Luigi Rosa

Palma er en ø, der perfekt indfanger alle de kendetegn, som en turist kan forvente af et besøg på De Kanariske Øer. Store vulkaner, brede klipper, betagende skove og flere byer, der forbløffer alle, der passerer gennem deres særegne gader.

I denne publikation har jeg sørget for at finde et par ting, der giver dig mulighed for at nyde dit besøg maksimalt, opdage de vigtigste naturlige attraktioner på øen, såvel som skønheden i dens befolkning og den kulturelle identitet, der adskiller den fra andre steder på planeten. Læs videre for at få en klarere idé om, hvad du finder, når du vælger et turistbesøg på La Palma på De Kanariske Øer.

1. Tag en dukkert i Charcos Azules

Blå vandpytter| ©Tony Hisgett
Blå vandpytter| ©Tony Hisgett

I den nordlige del af øen, i kommunen San Andrés y Sauces, finder du den mest repræsentative og berømte naturlige swimmingpool på La Palma. De er faktisk et turistkompleks med flere geologiske formationer, og derfor kender nogle lokale dem som Charcos Azules (blå vandpytter). De er kendetegnet ved saltvandsbassiner, der kommer direkte fra Atlanterhavet og er dannet på en bund af helt sorte vulkanske sten, der skaber et ret ejendommeligt landskab.

Kommunen reformerede området for at gøre det mere egnet til besøgende, så det i dag har et lille børnebassin, sikrere stier til at gå fra hovedbassinet til damernes fjerntliggende bassin, offentlige parkeringspladser, brusere, omklædningsrum og flere solarier til solbadning. Der er også en bar i stil med en strandbar, hvor du kan købe snacks eller drikkevarer til at forfriske dig med.

Husk på, at adgangen til dette turistkompleks er helt gratis, og det er en fremragende idé at besøge det, hvis du sætter pris på den skønhed, der kendetegner dette hjørne af øen. Jeg anbefaler, at du samme dag, som du beslutter dig for at tage til Charco Azul, også besøger stranden i Puerto Espindola, da det er en kyststrækning med sort sand. Puente de los Tilos-broen er et andet sted, du ikke må gå glip af, når du besøger denne del af La Palma, især på grund af udsigten over Barranco del Agua.

Også på den nordlige del af øen kan du benytte lejligheden til at se morgenens dyreliv på en af øens delfinsafari-ture.

Book en delfinsafari på La Palma

2. Besøg fyrtårnet og saltsletterne Salinas de Fuencaliente

Fuencaliente| ©Bengt Nyman
Fuencaliente| ©Bengt Nyman

Den sydlige spids af La Palma har også flere attraktioner, der kan holde dig underholdt og beskæftiget under dit besøg på øen. Specielt fyrtårnet i Fuencaliente er et af disse steder og skiller sig ud som den sydligste konstruktion af betydning på øen. I mange år var det sejlernes ressource til at lokalisere sydkysten af La Palma, og i dag er det et ideelt sted at skabe fremragende fotografiske minder.

Et par meter væk ligger Fuencaliente Salt Flats, et kompleks på 35.000 kvadratmeter, der har været dedikeret til udvinding af havsalt siden 1967, og som er blevet erklæret for et område af videnskabelig interesse siden 1994. I dette kompleks er der en restaurant, hvor du kan spise frokost med panoramaudsigt over saltsletterne og Atlanterhavet.

I området ved fyrtårnet er der også en strand med sort sand, som kan være meget underholdende for dig. Især hvis du efter at have badet der ønsker at kontrastere oplevelsen med et besøg i Hot Springs Ponds, som ligger ved indgangen til Echentive Beach. Husk, at mange af de bedste bådture på La Palma normalt inkluderer dette område i deres rundtur i det vulkanske og totalt tørre landskab, der definerer det.

Book en bådtur rundt i bugten på La Palma

3. Tag ruten langs vulkanerne

Vulkanerne på La Isleta| ©El Coleccionista de Instantes
Vulkanerne på La Isleta| ©El Coleccionista de Instantes

Vulkanernes rute er en berømt vandresti, der strækker sig fra Refugio del Pilar i midten af øen til området Fuencaliente i den sydlige del af øen. Den starter normalt ved Refugio del Pilar, fordi der er et fortolkningscenter, hvor man kan få oplysninger om ruten, men det er også almindeligt, at mindre erfarne deltagere beslutter at starte et sted tættere på syd.

Det er værd at bemærke, at ruten er 22 kilometer lang og er bemærkelsesværdig ved, at deltagerne møder flere vulkantoppe undervejs. Deseadas, Birigoyo, Duraznero, San Antonio-vulkanen og Ildbjergene er af særlig skønhed og geologisk betydning. På en dag med tilstrækkelig sigtbarhed kan du se øerne El Hierro, Tenerife og La Gomera fra toppen af Hoyo Negro-krateret, som også er en del af denne vandrerute.

Det er vigtigt at tage nok vand og mad med, hvis du har brug for at genopbygge din energi for at fortsætte ruten. En alternativ og stærkt anbefalet version af denne rute er nedstigningen fra San Antonio-vulkanen til fyrtårnet i Fuencaliente, som er cirka 6 kilometer og giver dig mulighed for at lære Teneguía-vulkanen at kende, den yngste på øen.

Book en tur til vulkanen Cumbre Vieja på La Palma

4. Tag på udflugt til Roque de los Muchachos

Roque de los Muchachos, Las Palmas| ©Carlos Lopez Echeto
Roque de los Muchachos, Las Palmas| ©Carlos Lopez Echeto

Nationalparken Caldera de Taburiente ligger i det geografiske centrum af La Palma og er kendetegnet ved at være et epicenter for de vulkanske formationer, der gav anledning til øens opståen. Det er også et grønligt landskab med en imponerende mængde vandressourcer både under og over jorden.

Parken dækker et område på 4.800 hektar og er kendetegnet ved den berømte Caldera de Taburiente, et 8 km krater, der har været skueplads for utallige vulkanske eksplosioner i fortiden. Vandfaldet med farverne er en anden af nationalparkens store attraktioner, men vandreruten, der fører dig op til Roque de los Muchachos, er noget, du ikke må gå glip af.

For det første fordi det er en god sportsaktivitet, der kan holde dig underholdt i et par timer, og for det andet af turistmæssige årsager. Det er parkens og hele øens højeste punkt, og når man når det, kan man nyde en panoramaudsigt over hele La Palma, der er et kunstnerisk maleri værdigt.

Toppen udmærker sig ved at være ret tilgængelig, selv for dem, der ikke har nogen erfaring med bjergvandring, da LP-4-vejen kun ligger få meter væk. Derfor kan du parkere din lejebil ved besøgscentret, og du vil nå det smukke Mirador del Espigón del Roque med en kort gåtur på ca. 46 minutter.

5. Besøg det astrofysiske observatorium på øen Roque de los Muchachos

Observatorio Roque de los Muchachos, Las Palmas| ©Martin Bartosch
Observatorio Roque de los Muchachos, Las Palmas| ©Martin Bartosch

Af en eller anden grund har La Palma en af de bedste udsigter til kosmos og det ydre rum på planeten, og derfor er der i området nær Roque de los Muchachos et astrofysisk observatorium af stor betydning for det internationale videnskabelige samfund.

Det er værd at bemærke, at dette ikke er det eneste astronomiske observatorium på øen, da der i Barlovento, Puntallan og Garfafía er andre komplekser dedikeret til studiet af kosmos og observation af astro-rumlige fænomener. Men det er også sandt, at det er det vigtigste på øen og skiller sig ud ved tilstedeværelsen af Isaac Newton-teleskopet sammen med andre projekter fra europæiske rumfartsagenturer såsom det svenske solteleskop eller Telescopio Nazionale Galileo.

Der er guidede ture, der normalt finder sted hver uge for flere familiegrupper på samme tid. Der afholdes også særlige arrangementer på bestemte tidspunkter af året, f.eks. meteorsværmen Tears of San Lorenzo, som finder sted hvert år i midten af juli og august.

Dette stop er inkluderet i de fleste guider til en 3-dages tur til La Palma, fordi det er en enestående mulighed for at besøge et astrofysisk observationskompleks, vel vidende at kun få steder i verden har denne type videnskabelige faciliteter.

Book en stjernekiggertur på La Palma

6. Nyd udsigten fra udsigtspunktet Mirador de Las Cumbrecitas

Udsigt fra Las Cumbrecitas| ©Eduard Marmet
Udsigt fra Las Cumbrecitas| ©Eduard Marmet

At beundre den naturlige skønhed er en af de store attraktioner ved at besøge La Palma, da øen faktisk er et UNESCO-erklæret biosfærereservat. Samtidig findes mange af øens vigtigste steder stadig i nationalparken Caldera de Taburiente. Udsigtspunktet Las Cumbrecitas er et andet sted, man ikke må gå glip af på sit besøg på øen.

Dette punkt i parken er kendt for at være en del af flere vandreruter af varierende sværhedsgrad og længde. Du kan få adgang til udsigtspunktet i privat bil, hvis du anmoder om det via de spanske nationalparkers online bookingside.

Hvis du vælger at tage bilen, må du ikke gå glip af besøgscentret Caldera de Taburiente, som har en række udstillinger om nationalparkens geologiske historie, og du kan også købe forfriskninger, som du kan nyde på toppen af bjerget.

Hvis du beder om en parkeringstilladelse, er det vigtigt at sikre sig, at den rækker til det antal timer, du måske bruger, hvis du starter en vandrerute på toppen af bjerget. Tanken er, at du ikke skal have en bøde for at nyde en af øens naturattraktioner.

7. Gå til Roques de Garafía

Roques de Garafía| ©Bernardo Suárez Falcón
Roques de Garafía| ©Bernardo Suárez Falcón

Et andet seværdigt sted på den nordlige del af øen, nu på østkysten, er Roques de Garafía. Disse geologiske formationer er placeret rundt omkring i området, lige foran klipperne, og sammen skaber de et meget smukt naturskue.

Den bedste måde at beundre dem på er at køre til udsigtspunktet Mirador de Santo Domingo, som har en gratis parkeringsplads, hvor man kan efterlade sin bil, inden man begynder at gå ruten, der giver et nærmere kig på Roque de Las Tabaibas eller Roque del Guincho.

Når man er i dette område, bør man ikke gå glip af muligheden for at køre rundt i hele kommunen, især til naturreservatet La Zarza og Bosque de Dragos el Palmar. Det er andre steder, hvor man bør parkere bilen for at komme ud og opleve områdets naturlige skønhed.

Husk på, at alle disse steder i Garafía er steder, der bør besøges på en 4-dages tur til La Palma, så man bør ikke gå glip af muligheden for at være i dette område af øen for at gøre stop, der anses for vigtige i andre typer ruter.

8. Besøg skoven Bosque de Los Tilos

Los Tilos-broen| ©Luc.T
Los Tilos-broen| ©Luc.T

La Palma er en ø, der skiller sig ud ved at tilbyde sine turister oplevelser, der er mere naturorienterede på grund af dens status som et beskyttet biosfærereservat. I denne sammenhæng er Bosque de Los Tilos et must på dit besøg på La Palma, da det er et af de vigtigste skovreservater i Spanien og specifikt et af de mest specielle i hele øgruppen De Kanariske Øer.

Der er flere vandreruter, der giver dig mulighed for at nyde den specielle vegetation i dette naturreservat, men den mest berømte og sjove af dem alle er ruten til Marcos- og Cordero-kilderne. Husk, at du skal bruge omkring 6-7 timer på at gennemføre den, og undervejs kommer du igennem 13 forskellige tunneler.

En ting, jeg stærkt anbefaler, hvis du beslutter dig for at besøge denne skov, er, at du besøger Fortolkningscentret, da dette etablissement beskriver forskellige aspekter af områdets fauna og flora samt dets betydning for hele øens økosystem. Vandfaldet Cascada de Los Tilos er et andet sted, du bør se i denne skov, og heldigvis ligger det kun et par minutter fra vejen, der fører dig til fortolkningscentrets parkeringsplads.

9. Tur til Santa Cruz de La Palma

Santa Cruz de La Palma| ©Bengt Nyman
Santa Cruz de La Palma| ©Bengt Nyman

Der er også vigtige bymæssige bebyggelser på La Palma, og hovedstaden Santa Cruz de La Palma er et sted, du ikke bør gå glip af, hvis du vil forstå livet for indbyggerne på denne smukke ø. Byen er kendetegnet ved sine brostensbelagte gader, sin lille størrelse og sin typiske kanariske karakter.

Der er flere steder i byen, som du bør besøge på dit besøg. Museo del Puro Palmero, balkonerne på Avenida Marítima og Real Castillo de Santa Catalina er bare nogle af dem. Museo Insular La Palma med sine udstillinger af naturhistorie, kunsthåndværk og kunstværker er også et højdepunkt i dette samfund.

Udsigtspunktet La Concepción giver dig et direkte og panoramisk perspektiv over den nedre del af byen, og Marinemuseet giver dig mulighed for at se en ret tro kopi af de karaveller, der blev brugt af Christopher Columbus på hans første opdagelsesrejse til Amerika. Promenaden ved Playa de Bajamar kan også være en underholdende aktivitet, hvis du kan lide at beundre de grænser, der er skabt mellem en kystby og det hav, der omgiver den.

10. Bliv imponeret over skønheden på Nogales Beach

Nogales Strand| ©Michael Kemper
Nogales Strand| ©Michael Kemper

I nærheden af byerne Llano Molino, El Corcho og El Granel finder man den berømte Playa de Nogales. Det er en kilometerlang sort sandstrand omgivet af klipper fulde af vegetation, der skaber et landskab, der er det smukkeste hjørne af Hawaiis verden værdigt, men midt på La Palma på De Kanariske Øer.

Stranden skiller sig ud blandt andre alternativer på øen for sin unikke skønhed, men også for sin logistiske bekvemmelighed. Den har en helt gratis offentlig parkering splads samt et smukt udsigtspunkt, der giver dig mulighed for at nyde den, selv hvis du ikke ønsker at tilbringe en eftermiddag i sandet.

Hele landsbyen Nogales har et stort udvalg af plantager, der er meget karakteristiske for den frugtbare vulkanske jord i denne region af øen. Derfor er dette et stop, man ikke må gå glip af på et 5-dages besøg på De Kanariske Øer, en 7-dages tur til La Palma, samt på et besøg, der er beregnet til at vare en hel sæson.