Bedste ture til at se delfiner på La Palma

Delfinsafari er en af hovedaktiviteterne på La Palma, og der er et bredt udvalg af udflugter, både hvad angår bådtype og de områder, der besøges.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

8 minutters læst

Bedste ture til at se delfiner på La Palma

Delfiner | ©Jim

Blandt de bedste ting at se og lave på La Palma er delfinsafari i kystområdet. På ture og udflugter, der starter ved marinaen i Puerto de Tazacorte, kan man se delfiner og hvaler samt andre steder på øen som Cueva Bonita, Puntagorda, Tijarafe og Porís de Candelaria

På disse udflugter kan man også lære om øens marine flora, dens vulkaner, det vulkanske sand, der nærer strandene, og de mange forskellige hv aler, der findes i farvandene omkring La Palmas kyster.

1. Udflugt med delfinsafari langs La Palmas kyst fra havnen i Tazacorte

Tazacorte| ©Ivan Borisov
Tazacorte| ©Ivan Borisov

Dette er de mest populære udflugter med delfinsafari ud for La Palmas kyst, og de starter ved marinaen i Puerto de Tazacorte. På en bådtur med plads til mere end 100 personer vil du nyde en sejltur, mens den lokale ekspertguide fortæller dig alt om de lokale hvaler og den lokale fauna.

Hovedfokus på disse udflugter er at se delfiner, men også, afhængigt af vejrforholdene, hvaler, spækhuggere, næbhvaler og kaskelothvaler. Under turen besøger man som regel også den berømte Cueva Bonita de La Palma, en klippehule, der blev formet af havets erosion.

Disse ture varer cirka tre timer, kan gøres om morgenen eller eftermiddagen og er en af de bedste udflugter for familier, eller hvis du planlægger at besøge øen med børn. Det er også hurtige udflugter, som er ideelle, hvis du planlægger et kort ophold på De Kanariske Øer. Hvis det er tilfældet, er her en liste over aktiviteter, man kan lave i løbet af et 3-dages besøg på La Palma

Hvis vejret tillader det, inkluderer disse udflugter som regel også et stop ved en af strandene på La Palmas kyst, hvor man kan bade og gå en tur langs lavadeltaet.

Detaljer af interesse

 • Pris for disse udflugter... De koster ca. 47 euro, inklusive hjælp fra den lokale guide, sejlturen og observation af delfiner og andre hvaler i den lokale fauna.
 • Varighed af disse ud flugter... Cirka 3 timer.
 • Fordele ved disse ud flugter... God værdi for pengene og ideel for familier og børn.
 • Ulemper ved disse ud flugter... At se delfiner og svømme på en kyststrand afhænger altid af vejrforholdene.

Book en udflugt med delfinsafari på La Palma

2. Delfinsafari med glasbundsbåd

Båd med glasbund| ©Widnes
Båd med glasbund| ©Widnes

Hvis du vil sejle en tur i en båd med glasbund , se delfiner og andre hvaler og komme helt tæt på den størknede lava fra vulkanen Cumbre Vieja, er disse udflugter måske noget for dig. Fra marinaen i Puerto de Tazacorte kan du gå om bord på en af de små katamaraner, der tager dig med på et undervandseventyr.

Disse udflugter har den fordel, at de foregår med små både, så du har mulighed for at se delfiner, hvaler og spækhuggere på tættere hold, end de større både har adgang til. Du kan også se havaktiviteten i det klare vand ud for La Palmas kyst gennem katamaranernes glasbund i en oplevelse, der vil forbløffe dig.

Takket være bådens glasbund kan du også se rokker, hajer, farverige fisk, koraller, blæksprutter og andre indbyggere i den marine fauna på De Kanariske Øer, som ikke kan ses på overfladen.

På vej tilbage til Puerto de Tazacorte sejler båden forbi de størknede lava-rester af vulkanen Cumbre Vieja, krateret, der vogter over øen, og som ofte går i udbrud.

Interessante detaljer

 • Pris for disse udflugter... De koster ca. 55 euro for voksne og 30 euro for børn mellem 4 og 12 år. Børn under 3 år ledsaget af en ansvarlig voksen er gratis.
 • Varighed af disse ud flugter... Cirka 2,5 timer.
 • Fordele ved disse udflugter... Da det er en mindre båd, kan du komme tættere på delfinerne og hvalerne, og med glasbunden kan du se dyr, der ikke kommer op til overfladen, som f.eks. hajer og rokker.

Book en udflugt til vulkanen Cumbre Vieja på La Palma

3. Katamaran-tur til Puntagorda, Tijarafe, Playa de la Veta og Cueva Bonita med delfinsafari

Delfin-safari| ©Tony Hisgett
Delfin-safari| ©Tony Hisgett

På disse udflugter vil du ud over delfin- og hvalsafari kunne se andre dele af La Palmas kyst om bord på en hurtig katamaran, der giver dig en intens rundtur til øens hovedattraktioner.

Når man har forladt havnen i Tazacorte, er det første stop normalt ved Cueva Bonita , og derefter fortsætter turen til Porís de Candelaria, et af de smukkeste steder på Isla Bonita, som skiller sig ud med de små huse, der er hugget ind i klipperne, og det krystallinske vand, der danner naturlige bassiner på kysten.

På disse ture besøger du også den paradisiske Playa de la Veta, Tijarafe, Cueva Colorada og havnen i Puntagorda, et af de vestligste punkter på La Palma. På tilbagevejen kan du se delfiner, hvaler, spækhuggere og andre hvaler og nyde baren om bord, mens du nyder den kanariske sol.

Disse udflugter varer cirka to timer, så de er perfekte, hvis du planlægger et kort ophold på øen og gerne vil have mest muligt ud af dit besøg ved at se flere steder på samme dag. Hvis du vil opdage La Palma på 5 dage, er her en rejseplan med de vigtigste attraktioner.

Interessante detaljer

 • Pris for disse udflugter... De koster ca. 60 euro, inklusive gåtur, stop og hvalsafari.
 • Varighed af disse ud flugter... Cirka 2 timer.
 • Fordele ved disse ud flugter... Det er det bedste alternativ til at lære de vigtigste steder på La Palmas vestkyst at kende på kort tid.

4. Privat sejltur med delfinsafari langs La Palmas kyst fra Puerto de Tazacorte

Tazacorte, Las Palmas| ©Victor R. Ruiz
Tazacorte, Las Palmas| ©Victor R. Ruiz

På disse private sejl ture fra marinaen i Puerto de Tazacorte kan du ikke kun se delfiner og hvaler, men også tilrettelægge din egen rute langs La Palmas kyst for at lære nogle af dens hovedattraktioner at kende, såsom Cueva Bonita eller Porís de Candelaria.

Sejlture er ofte sjovere end ombord på en katamaran eller en større båd og giver dig mulighed for at interagere direkte med besætningen, lære havets hemmeligheder og legenderne omkring De Kanariske Øer. I løbet af udflugten, som normalt varer omkring 4 timer, kan du selv bestemme, hvor turen skal gå hen.

Dette er en af de bedste ture på La Palma, fordi du kan rejse i dit eget tempo i en gruppe på op til 6 personer, ledsaget af besætningen, og i nogle tilfælde er frokost inkluderet.

Interessante detaljer

 • Pris for disse udflugter... De koster 90 euro pr. person i grupper på 6 turister og inkluderer hjælp fra besætningen og i nogle tilfælde frokost.
 • Varighed af disse ud flugter... Cirka 4 timer.
 • Fordele ved disse ud flugter... Du kan selv vælge ruten langs La Palmas vestkyst og rejse i dit eget tempo.
 • Fordeleved disse ud flugter... De kan være dyre.

Hvad er forskellen på en sejlbåd, en katamaran med glasbund og de større både?

Delfiner i Las Palmas| ©Rob Bertholf
Delfiner i Las Palmas| ©Rob Bertholf

Når du booker en delfinsafari, skal du være opmærksom på forskellen mellem de forskellige bådtyper, da det kan ændre din oplevelse.

På en sejlbåd eller en lille katamaran kan du se delfinerne og hvalerne fra tættere positioner, mens større både vil være længere væk fra hvalerne og delfinerne, men vil være i stand til at lede efter observationer i de dybere dele af havet.

Sejloplevelser har tendens til at være mere behagelige, da sejladsen er mere rolig, selvom det er den bådtype, der sejler kortestdybt vand, og på dage med ugunstige vejrforhold, når hvalerne er langt fra kysten, er det ikke sikkert, at du får delfinerne at se.

Hvordan booker man en udflugt med delfinsafari på La Palma?

Delfiner på Lanzarote| ©Jan Knoop
Delfiner på Lanzarote| ©Jan Knoop

Du kan booke en delfinsafari på La Palma på forhånd online eller booke den, når du er på øen, men du skal være opmærksom på, at hvis du planlægger at besøge De Kanariske Øer om sommeren eller i højsæsonen, kan turene blive udsolgt, eller priserne kan stige i sidste øjeblik.

Hvis du booker på forhånd, kan du arrangere en rejseplan, der inkluderer delfinsafari samt andre udflugter længere væk fra øen, f.eks. dem, der inkluderer en heldagstur på Lanzarote. Hvis du planlægger et 5-dages ophold på La Palma, er her en liste over aktiviteter, så du kan tilrettelægge en rejseplan.

Hvor lang tid tager en delfinsafari på La Palma?

Delfinobservation fra en katamaran| ©Manuel Fuentes Alarcón
Delfinobservation fra en katamaran| ©Manuel Fuentes Alarcón

Det afhænger af den udflugt, du booker, men delfinsafari langs La Palmas kyst varer mellem 2 og 4 timer og inkluderer også et besøg til nogle af de vigtigste steder på øens vestkyst, såsom Porís de Candelaria, Cueva Bonita eller Puerto de Puntagorda.

De hurtigste udflugter er katamaranture, mens de længste ture er dem, der inkluderer en privat sejltur med en rejseplan, der er planlagt af den besøgende.

Hvad vil jeg se på disse typer af udflugter?

Delfiner i Las Palmas| ©Rob Bertholf
Delfiner i Las Palmas| ©Rob Bertholf

På disse udflugter vil du kunne se delfiner, spækhuggere, hvaler og næbhvaler samt de vigtigste steder på La Palmas vestkyst, såsom Porís de Candelaria, Cueva Bonita, Puerto de Puntagorda, Tijarafe, Playa de la Veta og Cueva Colorada.

Du kan også se lavadeltaet og vulkanen Cumbre Vieja, som sammen med Roque de los Muchachos og Timanfaya National Park er en af de største attraktioner på De Kanariske Øer.

katamaranture med glasbund kan du også se nogle af de havdyr, der ikke kommer op til overfladen, såsom hajer, rokker, guldfisk og blæksprutter.

Tips til en udflugt med delfinsafari på La Palma

Katamaran| ©kotsreveb
Katamaran| ©kotsreveb

Hvis du planlægger at besøge La Palma om sommeren eller i højsæsonen, råder jeg dig til at booke din delfinsafari i god tid for at undgå udsolgt eller prisstigninger i sidste øjeblik.

Husk også, at hvalsafariens succes afhænger af vejrforholdene, så hvis du kan analysere dette, før du booker turen, får du en bedre oplevelse.

Hvis du planlægger et kort ophold på La Palma, vil jeg råde dig til at vælge en af de hurtige katamaraner for at opleve så mange steder på øens vestkyst på så kort tid som muligt.

Jeg anbefaler også, at du ikke går glip af et besøg i Porís de Candelaria, Tijarafe, Puerto de Puntagorda eller Playa de la Veta.

Hvor meget koster en udflugt med delfinsafari på La Palma?

Delfin i Las Palmas| ©Guillaume Baviere
Delfin i Las Palmas| ©Guillaume Baviere

Det afhænger af den valgte udflugt, men de billigste muligheder koster 47 euro og består af en tur ombord på en båd med 100 andre mennesker for at se delfiner, hvaler og andre hvaler i faunaen på De Kanariske Øer.

Katamaranturene med glasbund koster ca. 55 euro, og de hurtige katamaranture koster ca. 60 euro.

De dyreste udflugter er de private sejlture langs La Palmas kyst med en rute, der vælges af gruppen af besøgende, og som har en startpris på 90 euro pr. person i grupper på 6 turister, selvom de normalt inkluderer hjælp fra bådbesætningen og også frokost.

Hvorfor er det en god idé at tage på delfinsafari på La Palma?

Delfiner i Las Palmas| ©Philip Battle
Delfiner i Las Palmas| ©Philip Battle

La Palmas kyst har en af de mest varierede marine faunaer i Spanien, da den er hjemsted for mere end 30 arter af hvaler, herunder delfiner, hvaler, spækhuggere og kaskelothvaler, som giver et skue for hele familien, når de observeres.

Denne aktivitet, som er ideel, hvis du planlægger at besøge De Kanariske Øer med børn, kan kun udføres ved at leje en udflugt.

På den anden side inkluderer udflugterne assistance fra en lokal ekspertguide eller besætningsmedlemmer, så du ikke kun vil opleve observationerne, men guiderne vil også fortælle dig, hvorfor La Palma er kendt som Isla Bonita og betragtes som et af de paradisiske steder i Spanien.