La Palma på 4 dage: en guide til at få mest muligt ud af dit besøg

La Palma er en turistdestination fuld af planer og aktiviteter, der kan holde dig beskæftiget i en hel måned, såvel som i en enkelt weekend. Jeg inviterer dig til at fortsætte med at læse denne rejseplan, som jeg har forberedt til dig, hvis du besøger La Palma i 4 dage fulde af sjov og masser af natur.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

10 minutters læst

La Palma på 4 dage: en guide til at få mest muligt ud af dit besøg

Roque de los Muchachos, la palma | ©Carlos Lopez Echeto

En karakteristisk detalje ved De Kanariske Øer er, at mange af regionens turismerelaterede aktiviteter er relateret til de enkelte øers naturlige attraktioner. La Palma er ingen undtagelse fra denne regel, for de bedste ting, man kan se eller lave på La Palma, er som regel at nyde det vulkanske og skovklædte landskab, der ligger mellem den nordlige og sydlige del af øen.

I denne publikation har jeg sat mig for at tilrettelægge en fremragende rejseplan med aktiviteter, så ikke et eneste sekund er ubesat under et 4-dages besøg på en af de smukkeste øer i det spanske søterritorium. Læs videre for at få en præcis idé om, hvad du kan lave på hvert trin af din rejse.

Dag 1: Start med hovedstaden og omgivelserne

Caldera de Taburiente| ©Tony Hisgett
Caldera de Taburiente| ©Tony Hisgett

Uanset hvilken måde du vælger at komme til La Palma på, fra en færge fra andre kanariske øer til et direkte fly, der ankommer til La Palma lufthavn, vil du altid skulle passere gennem øens hovedstad og det omkringliggende område.

Denne lille by er kendetegnet ved sin beskedne skønhed og det geografiske terræn, som den er bygget på. Det spænder fra stejle bakker, der falder ned fra nationalparken Caldera de Taburiente, til en vulkansk kystlinje, der er præget af sorte sandstrande.

Denne første dag af turen er planlagt ud fra, at man kan tage en lejebil og køre rundt i området hele dagen. Det forudsætter, at du har det privilegium at kunne starte den første dag af dit besøg i de tidlige morgentimer.

Spis morgenmad på balkonalléen

Der er et meget specielt område i Santa Cruz de Palma, som har været et af de mest repræsentative hjørner af byen i et par århundreder. Det er altanerne på de gamle toetagers huse, der ligger langs den berømte Avenida Marítima, lige overfor stranden i Santa Cruz de Palma.

Det er en god idé at nyde denne del af byen i de første øjeblikke af din rejse, da det er et sted, der indfanger byens arkitektoniske essens meget godt. Derudover er der i nærheden flere alternativer til morgenmad, som er en del af listen over de bedste gastronomiske steder på øen.

La Chalana, La Placeta og La Habana er blot nogle af de steder, du kan vælge at nyde en god morgenmad, som vil holde dig mæt indtil dagens næste måltid.

Besøg Museo Insular de La Palma

Museet på øen La Palma| ©Lark Ascending
Museet på øen La Palma| ©Lark Ascending

To gader væk fra Balcones de la Avenida Marítima ligger Museo Insular de La Palma. Hvis jeg taler om vigtige kulturinstitutioner på øen, så er det dette sted, der tager føringen, for det er et sted, der ligger i et gammelt palæ, og som er dedikeret til at lave forskellige udstillinger om øens kunst-, håndværks- og tekstilhistorie.

Indenfor er der også udstillinger om øens sociologiske historie og dens stærke forhold til skibsbygning. Der er rum, der omhandler de mest interessante detaljer i La Palmas geologi og naturlige miljø. Dette museum er et besøg værd, før du fortsætter din rejse, da det er en af de store skatte, som Santa Cruz de La Palma har at tilbyde sine besøgende.

Tilbring eftermiddagen i landsbyen Nogales

Hvis du kører mod den nordlige del af øen ad LP-1 og derefter fortsætter ad LP-102, når du det smukke samfund Nogales på mindre end 30 minutter. Det er en landbrugslandsby, der ligger på de frugtbare bakker og klipper på La Palmas nordøstlige kyst. Den er også kendetegnet ved sine økologiske bananfarme og andre tropiske ressourcer, der trives i den vulkanske jord på De Kanariske Øer.

Mellem landsbyerne El Corcho, Llano Molino og Puntallana kan du finde flere alternativer til frokost, hvor den beskedne restaurant Casa Asterio og Asadero La Molina Vieja er praktiske muligheder ud fra et logistisk perspektiv.

Mit råd er, at du benytter dit besøg i denne landsby og dens nabosamfund til at beundre skønheden i det landlige miljø på La Palma. Samtidig er udsigtspunktet Playa de Nogales-stranden samt det sorte sandterræn og de grønlige klipper et sted, man ikke må gå glip af, når man rejser rundt i området.

Kør over Puente de los Tilos, og spis middag i San Andrés y Sauces

Hvis du fortsætter nordpå ad LP-1, vil du stadig støde på flere maleriske landsbyer som San Juan og Los Galguitos. På et tidspunkt skal du krydse Puente de los Tilos, og det er en fremragende lejlighed, hvis du beundrer skønheden i Barranco del Agua, der krydser dette smukke stykke ingeniørarbejde.

Lige efter at du har passeret denne bro, ankommer du til den største bymæssige bebyggelse i San Andrés y Sauces, den kommune, du har kørt igennem siden Playa de Nogales. Det er en god idé at spise her, hvis du planlægger at overnatte på et af de mange hoteller i området. Men jeg er nødt til at fremhæve, at restauranterne i Playa de Espindola udmærker sig ved deres smukke faciliteter og gastronomiske tilbud.

Dag 2: Tag til den nordlige del af La Palma

Charco Azul| ©Tony Hisgett
Charco Azul| ©Tony Hisgett

Ved slutningen af din første dag på La Palma vil du officielt nyde den nordlige del af øen. Men denne del har meget mere at byde på, lige fra hav- og strandaktiviteter til et besøg på de højeste punkter i de vulkanske bjerge på La Palma.

Så din anden dags rejseplan fortsætter gennem denne imponerende region. Som så meget andet på La Palma vil det også kræve en lejebil for at lette transporten fra et punkt til et andet i dette landlige, men smukke og mindeværdige område.

Besøg Charco Azul

Charco Azul er et turistkompleks, der ligger mindre end 500 meter fra stranden i Puerto Espindola og er kendetegnet ved to naturlige bassiner, der får deres vand direkte fra Atlanterhavet og er dannet på et klippeterræn af vulkansk oprindelse.

Stedet har omklædningsrum, parkeringsplads, brusere, solarier, en kantine og alle former for faciliteter til at bevæge sig sikkert på klipperne. Der er også en børnepool, og det bedste af det hele er, at der er helt gratis adgang året rundt.

kan være en god måde at starte dagen på. Nærheden til flere barer og restauranter gør det også til et godt sted at spise morgenmad, inden man begiver sig ud på ruten til de næste destinationer på turen.

Kør til Roque de los Muchachos

Hvis du kører cirka en time fra Charco Azul ad LP-1-vejen, kommer du til et punkt, hvor du kan dreje ud på LP-4-vejen. Denne nye vej fører dig gennem flere stejle sving, og efter yderligere 25 minutter er du lige ved indgangen til besøgscentret Roque de los Muchachos. Dette er det højeste punkt på hele øen, og langs hele området finder du flere turistattraktioner.

El Mirador del Roque de los Muchachos er klart et af disse steder, såvel som det smukke Mirador del Espigón del Roque. Men det astrofysiske observatorium af samme navn er et andet sted, du ikke må gå glip af, når du er på dette bjergrige sted på La Palma. Husk på, at der er flere udflugter, der kan tage dig direkte fra dit overnatningssted til dette observatorium og udsigtspunktet. Det kan være dit eneste alternativ til at nyde dette naturlige vidunder, hvis du ikke lejer en privat bil.

Tag derefter til Bosque Dragos el Palmar

Dragos el Palmar-skoven| ©Holzbeinschnitzer
Dragos el Palmar-skoven| ©Holzbeinschnitzer

Når du har set alt det, du er interesseret i på Roque de los Muchachos, bør du vende tilbage ad den samme vej, som førte dig op ad bjerget, og tage LP-1 igen for at komme til LP-112, som fører dig direkte til landsbyen Santo Domingo.

I udkanten af dette maleriske samfund ligger Dragos el Palmar-skoven. Det er et unikt stykke land med en uendelig række smukke træer, kendt som Dragos, der er lige så attraktive som Baobabs på Madagaskar eller de store Sequoias i Californien.

I denne landsby kan du benytte lejligheden til at snuppe en bid mad til frokost. Men så snart du er færdig i skoven, skal du begynde at køre sydpå igen ad LP-114. Det vil føre dig til den smukke destination, som vil fuldende din anden dag på La Palma.

Slut dagen af med et besøg i Poris de la Candelaria

Der er et punkt, hvor du efter ca. 10 minutters kørsel på LP-114 bliver nødt til at tage LP-1. Når det sker, begynder du at køre sydpå mod landsbyen Tijarafe. Når du kommer dertil, kan du også spise frokost, hvis du ikke har gjort det i nogle af landsbyerne undervejs, med Kiosco el Diablo i bakkerne over landsbyen eller den centralt beliggende restaurant Los Olivos som dine bedste alternativer.

Når du er tilfreds, kan du sætte kursen mod den berømte Poris de la Candelaria, som er en slags hule, der blev dannet i klipperne nær Playa del Jorado.

Dette unikke sted kan bedst beskrives som en lille landsby med snoede stier på stentrapper, der fører turisterne fra toppen af klippen til denne slags halvcirkel. Der er flere huse, som står i smuk kontrast til det turkisblå vand og klipperne, der får de besøgende til at tænke på naturkræfternes ufattelige styrke.

Dag 3: Nyd øens vestkyst

Tazacorte| ©Ivan Borisov
Tazacorte| ©Ivan Borisov

På tredjedagen af din rejse til La Palma er der stadig hundredvis af steder at udforske, og det er en fremragende idé at fokusere på de vidundere, som øens vestkyst har at byde på.

Jeg har påtaget mig at identificere de mest interessante og samtidig mest underholdende steder, som du kan nyde på dette stadie af rejseplanen. Du har mindre end 48 timer tilbage til at få mest muligt ud af skønheden på La Palma.

Morgenmad i Tazacorte og et besøg på den smukke strand

Tazacorte er et kystsamfund med et par gader, der skiller sig ud med kvaliteten af sine ejendomme. Samt for den kontrasterende skønhed, der skabes med omgivelserne fulde af kløfter eller med den særegne strand med sort sand og vand uden bølger.

Det er et smukt sted at spise morgenmad og begynde at komme i humør til at nyde resten af de aktiviteter, der vil holde dig beskæftiget resten af dagen. La Buhardilla, restauranten Playa Mont og Kiosko Montecarlo udmærker sig ved at have direkte udsigt til stranden, samtidig med at de byder på lækre kulinariske tilberedninger.

Tag en tur til San Juan-vulkanen

Indtil nu på din rejse har du ikke haft mulighed for at se det vulkanske miljø, der definerer De Kanariske Øer fra et geologisk synspunkt. Derfor kunne en tur til San Juan-vulkanen være en god plan for at bruge slutningen af formiddagen og den første halvdel af eftermiddagen.

For at komme dertil skal du tage LP-2 fra din afgang fra Tazacorte, og efter ca. 20 minutter vil du være i området ved Centro de Interpretación de los Caños del Fuego (Fortolkningscenter for Caños del Fu ego). Her kan du få en bedre forståelse af øens vulkanske natur, og du kan også lade bilen stå, inden du begiver dig ud på en kort vandretur på ca. 45 minutter til Coladas de San Juan eller til toppen af vulkanen af samme navn.

Tøv ikke med at tage en svømmetur på Charco Verde-stranden

Charco Verde| ©blogchef
Charco Verde| ©blogchef

Efter en god omgang træning er det oplagt at tage en tur på stranden, og området Charco Verde, som er tilgængeligt fra vejen LP-213, er et landskab, der er værd at besøge. Det er en sort sandkyst, der står i kontrast til de nærliggende plantager, som udnytter den vulkanske frugtbarhed, og som har sorte stenklipper, der skaber et landskab, der er en film om det ydre rum værdig.

Hvis du vil spise frokost, inden du begynder din strandsession, kan du gøre det i Puerto de Naos, et kystsamfund, der minder meget om Tazacorte, hvad angår arkitekturen i dets ejendomme.

Besøg Teneguía-vingårdene i Fuencaliente

I landsbyen Los Canarios finder du en af de vigtigste kommercielle institutioner på La Palma. Det er Bodegas Teneguía, og en rundvisning på stedet er en glimrende måde at sige farvel til rejsens tredje dag på, mens man nyder en god smagsprøve på kanariske vine.

Det er en ret billig aktivitet, da den normalt koster omkring 16 euro pr. person og er tilgængelig for hele familien uden aldersbegrænsninger. Selvom alkoholindtagelse tydeligvis er forbeholdt dem, der er lovligt berettiget til det.

Køb billetter til at besøge Bodegas Teneguía på La Palma

Dag 4: Lær den vulkanske sydlige del af La Palma at kende

Los Canarios| ©Axel Brocke
Los Canarios| ©Axel Brocke

Når man befinder sig i den yderste sydlige del af La Palma, kan man ikke undgå at blive forundret over den vulkanske karakter, der definerer denne region på øen. Få mest muligt ud af dit besøg i området, så du kan vende hjem med en følelse af, at du har nydt alle de mulige miljøer i det brede naturlige spektrum på denne smukke ø.

Start dagen med at besøge Los Canarios

Los Canarios er en smuk landsby, der indkapsler alt det, man kan forvente af et landsbysamfund på La Palma efter en fuld 3-dages tur. Landsbyen har over 8 restauranter, hvor du kan nyde en lækker morgenmad, hvis din indkvartering ikke tilbyder det, og det er helt sikkert noget, du har brug for til at genoplade batterierne før den næste aktivitet på rejseplanen.

Tag derefter til San Antonio Volcano Viewpoint

2 minutters kørsel fra centrum af Los Canarios fører dig til San Antonio-vulkanens besøgscenter. Det er det ideelle sted at gøre sig bekendt med den korte vandrerute til toppen af vulkanen og parkere bilen uden risiko for at få en trafikbøde.

Når du ankommer til udsigtspunktet på toppen af denne berømte vulkan, kan du nyde en panoramaudsigt over den sydlige del af øen. Du vil også kunne forundres over størrelsen af det store krater, der udgør dette vulkanske bjerg.

Benyt lejligheden til at spise frokost på Las Salinas de Fuencaliente

Når du har fået appetit, er du mindre end 15 minutter væk fra en af de vigtigste attraktioner på den sydlige del af La Palma. Det er Las Salinas de Fuencaliente, som udmærker sig ved sin nærhed til fyrtårnet af samme navn. Der findes også en berømt restaurant, som tilbyder kanariske gastronomiske elementer med direkte udsigt til dette havsaltudvindingskompleks, som har været i drift i mere end 40 år.

Sig farvel til øen med en delfinsafari

Som afslutning på din rejse er det en god idé at tage på de bedste delfinsafari-ture langs La Palmas kyst. De er måske tilgængelige for dig, da mange af dem afgår fra havnene på øens sydkyst.

Devarer normalt omkring 3 timer og er en helt sikker og underholdende aktivitet for hele familien. Hvis du har mulighed for at tage på en havudflugt som denne, vil du desuden kunne nyde en meget speciel solnedgang, der vil gøre de sidste øjeblikke med solskin endnu mere specielle på dit 4-dages besøg på La Palma.

Nyd den bedste delfin- og hvalsafari på La Palma