La Palma på 5 dage: alt du behøver at vide

At lære La Palma at kende på 5 dage er mere end muligt. Det eneste, du skal gøre, er at organisere din rejse godt, så du ikke glemmer nogen af de vigtigste turistattraktioner på Isla Bonita.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

La Palma på 5 dage: alt du behøver at vide

Santa Cruz de la Palma | ©Mardeviajes

Blandt de forskellige øer, der udgør De Kanariske Øer, er La Palma ikke den mest populære. Det er normalt mere almindeligt at besøge Tenerife eller Gran Canaria. Men der er en grund til, at Isla Bonita hedder sådan. Det er et paradis for vandreentusiaster. På din tur kan du nyde stjerneklare nætter, stier gennem drømmeagtige skove, besøg i charmerende landsbyer ved Atlanterhavets kyster og imponerende vulkaner. Kort sagt, der er mange ting at se og lave på La Palma.

Hvis du planlægger en tur til La Palma på 5 dage, så tag et kig på denne liste over planer og aktiviteter, som jeg anbefaler. Som en forsmag: Du bliver nødt til at pakke nogle gode vandresko og dit kamera for at forevige de smukke landskaber, du vil se under dit besøg på Isla Bonita.

Dag 1: Santa Cruz de la Palma og Nogales-stranden

Nogales-stranden| ©plutogno
Nogales-stranden| ©plutogno

Santa Cruz de La Palma er hovedstaden på Isla Bonita og det første stop på denne tur til La Palma på 5 dage. Jeg inviterer dig til at udforske den gamle bydel, som du sagtens kan gøre til fods.

Nogales-stranden er en uspoleret strand, der ligger i landsbyen Puntallana. Med vulkansk sand og en smuk udsigt over bjergene er det en af de bedste strande på La Palma. Det tager mindre end en halv time i bil at komme til Nogales-stranden fra hovedstaden.

Lær Santa Cruz de La Palma at kende

Der er flere steder og monumenter, man bare må se i Santa Cruz de La Palma. Det første er Santa Catalina-slottet, som stammer fra det 17. århundrede og blev bygget for at forsvare byen mod pirater.

Du må selvfølgelig heller ikke gå glip af Calle Real, som er byens hovedgade. Her finder du en række monumenter af turistmæssig interesse, såsom monumentet for La Palmas dværge, museet Barco de la Virgen, rådhuset eller kirken Matriz de El Salvador.

Når vi taler om kirker, er et besøg i El Salvador-kirken også et must. Endelig kan du også besøge nogle af udsigtspunkterne, såsom La Concepción eller Barranco de Los Gomeros.

Nyd havet ved Nogales-stranden

Nogales-stranden er normalt ikke særlig travl, så den byder på fred, ro og afslapning. Det er dog tilrådeligt at være forsigtig med tidevandet, som har tendens til at være meget stærkt i dette område.

For at komme til Nogales-stranden skal du tage LP-102. Der er en parkeringsplads, hvor du kan efterlade din bil. Herfra skal du gå en tur på 15 minutter, som er bemærkelsesværdig på grund af udsigten.

Ud over en vidunderlig dag på stranden kan du også udnytte dit besøg på Nogales-stranden til at lave andre aktiviteter. For eksempel ligger Cubo de Galga-skoven meget tæt på dette sted, hvor der er to ruter: en, der er over 10 kilometer lang, og en anden, der kun er 2 kilometer lang.

Hvis du foretrækker at forkæle dig selv, før du vælger at vandre, anbefaler jeg, at du prøver den autentiske kanariske gastronomi på restauranten Casa Asterio. Blandt specialiteterne er ribben, stegt ost og selvfølgelig papas arrugás med mojo picón.

Dag 2: Vulkanerne Teneguía og San Antonio

Teneguía-vulkanen| ©Bengt Nyman
Teneguía-vulkanen| ©Bengt Nyman

Teneguía-vulkanen er det næstsidste vulkanudbrud på øen. Vulkanens udbrud i 1971 havde stor indflydelse på den sydlige spids af den smukke ø. I dag er det en af La Palmas største turistattraktioner.

Besøg Teneguía-krateret

Denne vulkan ligger meget tæt på San Antonio. I sidstnævntes besøgscenter kan du faktisk lære en del af Teneguías historie. Stien til vulkanen går gennem lavamarker som baggrund. Man kan vælge at klatre op til toppen, men det er i virkeligheden en krævende rute.

Anstrengelserne er særligt store om sommeren på grund af varmen. Der er dog ingen grund til at gå hele vejen til toppen, da stien i sig selv er anstrengelserne værd. På denne rute vil du opdage Roque de Teneguía, et 400 meter højt arkæologisk sted. Klippegraveringerne i området og den mærkelige flora, der dekorerer det, er særligt interessante.

Oplev San Antonio-vulkanen

Hvis man vil besøge San Antonio-vulkanen fra Teneguía, kan man tage en vandrerute eller vælge at køre i bil, hvilket tager mindre end 15 minutter. Når man besøger San Antonio-vulkanen, er det første stop på ruten besøgscentret.

Her kan man få information om de forskellige vulkaner på den smukke ø og alle de processer, der er forbundet med dem. Når du forlader besøgscentret, er der en kort gåtur til toppen af San Antonio-vulkanen.

Når du har set vulkanens krater, anbefaler jeg, at du fortsætter ad stien for at nyde udsigten over kysten og havet. Fra udsigtspunktet Teneguía Volcanoes Natural Monument vil du også kunne se den yngste formation på øen, som er resultatet af det udbrud, der fandt sted i 2021.

Dag 3: Los Tilos, Charco Azul og San Andrés

Los Tilos-broen| ©Luc.T
Los Tilos-broen| ©Luc.T

Den tredje dag på din rejse til La Palma på 5 dage består af at fare vild i naturen. Du starter dagen med at beundre vandfaldet i Los Tilos. Bagefter foreslår jeg, at du tager til Charco Azul, en naturlig swimmingpool kun 15 minutter væk. Når du har nydt omgivelserne, kan du besøge landsbyen San Andrés, som ligger ca. 5 minutter væk i bil.

Fortab dig i Los Tilos

Los Tilos-vandfaldet er 60 meter højt og ligger i en laurbærskov, Los Tilos-tekstskoven. Lige ved siden af vandfaldet er der et besøgscenter, hvor man kan nyde typisk kanarisk mad. Vandfaldet er normalt meget overfyldt, men det er stadig værd at se.

For at komme dertil, kan du færdiggøre ruten ved at følge Marcos y Cordero-stien. Du kan tage en taxa til rutens startpunkt. Bagefter er det bare at gå ad en smuk, flad sti, hvor vandet er hovedpersonen. Stien er lidt over 12 kilometer lang og har flere tunneler, så du bør medbringe lommelygter.

Tag et bad i Charco Azul

Jeg bevæger mig nu til den nordlige del af La Palma, et område på øen, hvor du finder en naturlig pool kaldet Charco Azul. På varme dage er det det perfekte sted at køle af og slappe af.

For at komme til Charco Azul er du nødt til at gå. Der er forskellige markeringer af vejen, så det er svært at fare vild.

I alt er der ca. 4 km at gå, hvis man medregner hjemturen, så det er en meget let distance at tilbagelægge. For enden af turen kan du gå til stranden i El Risco.

Udforsk San Andrés

Meget tæt på Charco Azul ligger landsbyen San Andrés. For at komme til denne kommune skal du krydse den største bro i landet med en enkelt bue. Højdepunktet i San Andrés er kirken San Andrés Apóstol, som er blevet erklæret et aktiv af kulturel interesse. Kirken ligger på byens hovedtorv, som er byens nervecenter.

Med havet som udstillingsvindue er San Andrés en smuk by med store huse, som vidner om den store betydning, som kommunen har haft i løbet af sin historie i regionen.

Dag 4: Nationalparken La Caldera de Taburiente, Roque de los Muchachos

Caldera de Taburiente| ©Richard Gailey
Caldera de Taburiente| ©Richard Gailey

Roquede los Muchachos er det næsthøjeste punkt på De Kanariske Øer med en højde på 2.426 meter. Det ligger i nationalparken Caldera de Taburiente og byder på en bred vifte af aktiviteter.

Tag en rute gennem nationalparken La Caldera de Taburiente

De Kanariske Øer har en imponerende rigdom af landskaber og naturlig skønhed. Et af de største levn er nationalparken La Caldera de Taburiente.

Man kan komme til dette magiske sted fra udsigtspunktet Cumbrecita eller fra udsigtspunktet Brecitos. Førstnævnte er af lav sværhedsgrad. På den anden side anbefales det andet udgangspunkt kun til erfarne vandrere.

Blandt seværdighederne i parken er La Caldera de Taburiente Visitor Centre. Det er et museum, hvor du gennem forskellige udstillinger kan opdage alle parkens kuriositeter: fra dens fauna til dens historie. Jeg anbefaler også udsigtspunktet Roque de los Muchachos, som er det højeste punkt på øen.

Nyd udsigten fra Roque de los Muchachos

Det første, du bør gøre, er at tage til udsigtspunktet Roque de los Muchachos. Hvis himlen er klar, kan du nyde en betagende udsigt over naturen. Desuden tager det kun et par minutter til fods at komme derhen.

Hvis du kan lide astronomi, anbefaler jeg, at du benytter gåturen til at besøge Roque de los Muchachos Astronomical Observatory, som er et af de bedste i verden.

Her kan du se de forskellige teleskoper, det huser, samt de opdagelser, der tilskrives det. Der arrangeres også natlige stjernekiggerudflugter på Roque de los Muchachos, nærmere bestemt på esplanaden ved vejen LP-4. Der er flere ruter, som man kan tage på Roque de los Muchachos. En af de nemmeste er den til Espigón del Roque, som tager omkring en halv time.

Dag 5: Porís de la Candelaria, Tazacorte og Puerto Naos

Porís de la Candelaria| ©Ingo Ronner
Porís de la Candelaria| ©Ingo Ronner

Porísde la Candelaria er en kommune, som helt sikkert vil overraske dig. Den består af en gruppe hulehuse, der ligger ved havet. Tazacorte er en anden charmerende kystby, som ligger ca. 40 minutter væk i bil. Endelig kan du runde dagen af med et besøg i Puerto Naos, som ligger mindre end en halv time væk.

Lad dig forbløffe af hulehusene i Porís de la Candelaria

Det ligger på Tijarafes kyst og er det bedste eksempel på menneskets evne til at tilpasse sig naturens forskellige uregelmæssigheder.

Jeg anbefaler, at du besøger stranden La Veta, selvom den ikke er let at komme til. Husk dette, hvis du rejser med børn, og glem ikke at medbringe passende fodtøj og lidt vand. Ud over denne strand er Porís de la Candelaria også hjemsted for udsigtspunktet Time, som tilbyder en uovertruffen udsigt over Llanos de Aridane, Naos, Tazacorte og Fuencaliente.

Nyd en dag på stranden i Tazacorte

Tazacorte er af stor turistmæssig interesse på grund af sin smukke strand med vulkansk sand og sin marina. Det er i havnen i denne by, at bådene til hvalsafari sejler ud.

Af byens to strande er den mest berømte Puerto de Tazacorte, som ligger ved siden af molen. Det er en meget sikker strand for børn på grund af det rolige vand.

Den anden strand i Tazacorte er Los Guirres, som er større end den forrige. Den er som regel lidt mere tom end stranden i Puerto de Tazacorte, hvilket gør den ideel for dem, der søger fred og ro. Den er også perfekt til surfere takket være bølgerne.

Book en bådtur for at se delfiner og hvaler

Nyd en solnedgang i Puerto Naos

Puerto Na os er en kystby, der hører til Los Llanos de Aridane. Det var engang en fisker- og bananlandsby. Det mest iøjnefaldende ved Puerto Naos er den vidunderlige strand med sort vulkansand.

Her finder du alle former for service, såsom liggestole, offentlige toiletter og strandbarer, hvor du kan smage øens friske fisk. Det er her, du kan se en af de smukkeste solnedgange på La Palma. Så hvis du ikke har tid til at tilbringe hele dagen på stranden, vil jeg råde dig til i det mindste at ankomme i tide til at se solnedgangen.

Bortset fra stranden i Puerto Naos er centrum af byen også meget flot at se. Blandt de mest slående steder er Plaza de La Glorieta, som er designet af Luis Morera. Selvfølgelig må du ikke gå glip af Todoque-vulkanrøret, der blev dannet ved vulkanen San Juans udbrud.

Som du kan se, kan en 5-dages tur til La Palma være meget komplet. Faktisk kan du også lære Isla Bonita at kende i dybden med kun 4 dages rejse. Min anbefaling er, at du kigger på de bedste udflugter og ture på La Palma, og at du tager hensyn til din fysiske formåen, når du vælger det ene eller det andet. Det er også vigtigt, at du er godt udstyret med kvalitetssko.