La Palma på 7 dage: en guide til at få mest muligt ud af dit besøg

Vandrestier, vulkaner, strande, skove med vandfald og charmerende landsbyer. Alt dette og meget mere er, hvad "Isla Bonita" på De Kanariske Øer har at byde på.

Ana Caballero

Ana Caballero

13 minutters læst

La Palma på 7 dage: en guide til at få mest muligt ud af dit besøg

Santa Cruz de La Palma | ©kum111

Dette paradis af naturlige områder er særligt slående takket være den utrolige mangfoldighed af landskaber, det har at byde på. Uanset om du er til frodig, grøn natur eller strande og havlandskaber, kan du finde det, du leder efter på denne lille, men farverige ø.

Nyd naturparkerne og de mange udsigtspunkter på en vandrerute, bliv forbløffet over de imponerende vulkanske landskaber, eller planlæg en romantisk natudflugt for at se stjernerne fra et af de astronomiske udsigtspunkter. Denne ø har noget for enhver smag, og i denne rejseplan vil jeg fortælle dig dens hemmeligheder, så du ved alt, hvad der er at se og gøre på La Palma.

Første dag: Nyd udsigten fra øens højeste punkt, gå på opdagelse i Barlovento kommune, og slut af med en tur rundt i Cubo de la Galga.

Roque de los Muchachos, Las Palmas| ©Carlos Lopez Echeto
Roque de los Muchachos, Las Palmas| ©Carlos Lopez Echeto

Det første, jeg vil råde dig til at gøre på din rejse til La Palma, er at leje en bil, hvis du har mulighed for det, så du kan komme rundt på øen på en mere behagelig måde. På den måde får du meget mere bevægelsesfrihed, og du kan nemt nå alle hjørner af øen. Hvis du ikke har den mulighed, skal du ikke bekymre dig, du kan også bruge offentlig transport.

Og nu vil jeg fortælle dig om din rejseplan for den første dag. Til at begynde med skal du op til La Palmas højeste udsigtspunkt på en udflugt til Roque de los Muchachos. Bagefter går du ned til Barlovento kommune og når kysten. Og endelig tager du en rute gennem skoven Cubo de la Galga.

Se panoramaudsigten over La Palma fra Roque de los Muchachos

For at starte din første dag på La Palma vil jeg foreslå, at du tager en rute rundt om Roque de Los Muchachos. I den centrale del af øen og i en højde af ikke mindre end 2.426 meter finder du den næsthøjeste top på De Kanariske Øer.

Dette udsigtspunkt har en privilegeret beliggenhed, hvorfra man kan se både nationalparken Caldera de Taburiente og mange andre dele af øen. En anden af hovedattraktionerne er det astronomiske observatorium. Selvom det er muligt at komme dertil i bil, er den mest behagelige løsning at booke en Roque de Los Muchachos-rute, hvor det eneste, du skal gøre, er at slappe af og nyde turen.

Book en tur med stjernekiggeri

Følg vejen Carretera de las Mimbreras

Selvom dit næste stop på dagens rute er Barlovento, kører du en kort omvej på vej til din næste destination langs LP-109-vejen, eller som den kaldes, Carretera de las Mimbreras.

Denne korte vej på kun 15 kilometer anses for at være den smukkeste vej på La Palma, og undervejs kommer du gennem klipper, bjergområder, frodige træer og endda skovområder. Du kommer også forbi flere utrolige udsigtspunkter, hvor du kan stoppe undervejs.

Dyk ned i den kanariske gastronomi med et måltid i Barlovento

Barlovento er en kommune, der ligger på den nordvestlige del af La Palma, og dens største attraktion er den smukke natur, der omgiver den. Når du er der, inviterer jeg dig til at spise på grillrestauranten El Campesino, hvor du kan smage specialiteter fra den traditionelle kanariske mad.

Tag en dukkert i La Fajanas swimmingpools

La Fajana| ©Tony Hisgett
La Fajana| ©Tony Hisgett

De naturlige pools i La Fajana ligger i Barlovento. Dette kompleks består af tre pools i forskellige størrelser, hvis vand er krystalklart og roligt, da de er omgivet af gangbroer, der beskytter dem mod havets bølger.

Derudover kan du på La Fajana også finde et stort solarium, hvor du kan slappe af og solbade, men bliv ikke hængende for længe! Men bliv ikke hængende for længe, for du har stadig eftermiddagens sidste stop.

Slut dagen af med en tur gennem den fortryllede skov

Som afslutning på din første dag på La Palma har jeg forberedt en rute gennem Cubo de la Galga, eller som den kaldes, Den Fortryllede Skov. Denne laurbærskov ligner noget fra et eventyr og har også den fordel, at stien er behagelig og let at følge, så det bliver ikke en særlig hård rute.

For at lære dette sted at kende er der to muligheder for ruter, som du kan følge, og som jeg vil overlade til dit valg. Den første og længste starter i området omkring restauranten Casa Asterio og er 9 km lang, cirka tre en halv time. Den anden og kortere mulighed starter ved parkeringspladsen til venstre efter Cubo-tunnelen (LP-1 S.C. de La Palma - San Andrés y Sauce road), og den er 4 km lang og tager cirka to timer.

Dag to: Start dagen i Tazacorte, nyd en bådtur og besøg La Veta-stranden.

Tazacorte| ©Ivan Borisov
Tazacorte| ©Ivan Borisov

Til turens anden dag har jeg en meget komplet og varieret rejseplan, som starter i landsbyen Tazacorte. Ud over at slentre gennem gaderne får du mulighed for at tage på en bådtur for at se hvaler og delfiner. Til sidst besøger du stranden La Veta, hvor du kan slappe af og tage en forfriskende svømmetur.

Lær Tazacortes mole at kende

For at starte din dag vil jeg bede dig om at rejse til kystbyen Tazacorte. Dens marina er en af dens hovedattraktioner. Når du er der, kan du gå en tur, mens du betragter yachterne, der ligger fortøjet ved kajen.

Men hvis der er noget, der er værd at nævne i denne by, er det Playa de Tazacorte, en strand med sort vulkansand, som er den største turistattraktion og betragtes som en af de bedste strande på La Palma.

Gå ikke glip af muligheden for at se hvaler og delfiner i deres naturlige habitat

Da du befinder dig i Tazacorte, anbefaler jeg, at du booker en bådtur med delfinsafari, da disse både normalt afgår fra havnen i denne kommune.

På denne udflugt får du mulighed for at sejle langs La Palmas kyst på jagt efter delfiner og endda, hvis du er heldig, imponerende hvaler kun få meter væk fra dig.

Book en tur med delfinsafari

Slap af på La Veta-stranden

La Veta-stranden| ©Ailie
La Veta-stranden| ©Ailie

På grund af øens orografi er der ikke mange lange sandstrande på La Palma. Det er derfor, La Veta-stranden er så speciel. Hvis du er heldig, og din rejse falder sammen med foråret eller sommeren, vil du kunne ligge og solbade på det sorte sand på La Veta-stranden. Det skyldes, at det er en sæsonstrand, hvilket betyder, at den dannes i nogle måneder af året, mens den forsvinder i andre.

Denne afsidesliggende bugt mangler dog ikke skønhed, så hvis du får chancen, vil jeg opfordre dig til at tage en forfriskende svømmetur og en spadseretur langs kysten, mens du venter på det fantastiske skue, som solnedgangen er.

Slut dagen af med den mest typiske øl i området

Når aftensmaden nærmer sig, anbefaler jeg, at du finder vej til Isla Verde Brewery. Ud over at være en af de bedst bedømte restauranter i området, er Cervecería Isla Verde hjemsted for sit eget ølmærke, som er håndlavet på øen La Palma.

Dag tre: Oplev hovedstaden på Isla Bonita, besøg en gammel fiskerlandsby, og slut natten af under en himmel fuld af stjerner

Santa Cruz de la Palma| ©Mardeviajes
Santa Cruz de la Palma| ©Mardeviajes

På din tredje rejsedag vil det første stop på din rejseplan være et besøg i øens hovedstad, Santa Cruz de La Palma. Efter et lækkert måltid på en af byens lokale restauranter går turen videre til den gamle landsby Los Cancajos. Og endelig slutter du denne fantastiske dag under en stjernespækket himmel ved udsigtspunktet Llano del Jable.

Start dagen i kolonitidsbyen Santa Cruz de La Palma

Du vil ikke forlade øen uden at have besøgt dens smukke hovedstad. Santa Cruz de La Palma kan prale af århundredgammel arkitektur og et historisk kvarter, der ikke vil efterlade dig ligeglad. Et af byens vigtigste kendetegn er dens lange søfartstradition, da Santa Cruz de La Palma har øens vigtigste havn, som også er tæt forbundet med historierne om de gamle rejser til Amerika.

Det mest ikoniske billede af Santa Cruz er de symbolske træbalkoner, som, malet i farver og fyldt med blomster, pryder facaden på de pittoreske huse på Avenida Marítima. Ud over at slentre gennem det historiske centrum med gågader og beundre stranden fra promenaden, kan du besøge andre vigtige seværdigheder som Calle Real, Santa Catalina-slottet eller Barco de la Virgen Naval Museum.

Book en bådtur rundt i La Palma-bugten

Nyd gastronomien på La Palma på to charmerende steder

Hvis du får appetit under din tur til Santa Cruz de la Palma, har jeg det perfekte sted til dig. I centrum af hovedstaden finder du en lille bar, der hedder Tasca la 4. Dette charmerende og billige sted er perfekt, hvis du har lyst til en snack under din gåtur, og du samtidig vil prøve et lokalt produkt. Hvis du sætter dig på den centrale terrasse, kan du dele en portion oste fra La Palma og skylle det ned med en kanarisk øl.

Til frokost vil jeg anbefale restaurant Parrilla Los Braseros. Her kan du smage deres kød af højeste kvalitet, som først tilberedes langsomt over gløder og derefter færdiggøres på en grill som det sidste touch. Selvfølgelig kan du ledsage denne delikatesse med nogle typiske "papas arrugadas" (rynkede kartofler) og noget hjemmelavet mojo.

Fortsæt på vej til landsbyen Los Cancajos

Los Cancajos| ©Eduard Marmet
Los Cancajos| ©Eduard Marmet

Los Cancajos er en lille turistlandsby i kommunen Breña Baja. Hovedattraktionen i dette behagelige og rolige kvarter er stranden, som er beskyttet af en bugt og byder på roligt vand og et varieret undervandsliv. Ligesom de andre strande i området er sandet selvfølgelig sort og af vulkansk oprindelse.

Et andet kendetegn ved Los Cancajos-stranden er, at den er meget populær blandt dykker- og snorkelentusiaster, da den har de perfekte forhold til begge sportsgrene.

Slut natten af under tæppet af en imponerende stjerneklar nat

Du ved det måske ikke, men La Palma er et af de bedste steder til stjernekiggeri. Faktum er, at øen har en lov, der beskytter den mod lysforurening, hvilket sammen med visse faktorer som dens højde og beliggenhed har givet den en plads som Starlight Tourist Destination, dvs. steder, der anses for at være de bedste steder at betragte stjernehimlen. Derfor er det ikke ualmindeligt, at der tilbydes natlige udflugter med det ene formål at kigge på stjerner.

En anden lige så god mulighed er at tage op på egen hånd til et af La Palmas mange udsigtspunkter for at se dette skue med egne øjne. Derfor er den sidste plan for din tredje dag at tage til det astronomiske udsigtspunkt Llano del Jable, som om natten bliver den ideelle balkon, hvorfra man kan beundre nattehimlen.

Book en tur med stjernekiggeri

Fjerde dag: Tag på tur til øens mest imponerende vulkaner, besøg Las Salinas de Fuencaliente, og slut af med en afslappende vin i Teneguía

Las Salinas de Fuencaliente| ©Frerk Meyer
Las Salinas de Fuencaliente| ©Frerk Meyer

Til din fjerde dag har jeg forberedt en af de bedste udflugter, du kan tage på fra La Palma. Og selvom det er den længste rute på jeres tur, er det også en af de mest interessante, da I kommer igennem øens mest imponerende vulkanske landskaber.

I slutningen af turen besøger I de berømte saltsletter i Fuencaliente. Og som afslutning på denne udbytterige, men trættende dag, har jeg forberedt en rundvisning i Teneguías vinkældre.

Tag en tur på vulkanruten

La Palma er kendt for sine mange forskellige landskaber, og et af de mest imponerende naturprodukter på øen er de imponerende vulkaner og de landskaber, som deres udbrud har skabt. Derfor kan du ikke forlade øen uden at tage den berømte Ruta de los Volcanes.

Langs denne rute vil du blive nedsænket i åbne landskaber i sorte, jord- og okkerfarver, hvor du vil se monumentale vulkaner og gamle kratere på en udflugt på mere end 17 kilometer. Selvom de fleste vandreruter på øen er godt skiltet og tydeligt markeret, kan du se alle ruter på den officielle hjemmeside for Red de Senderos de La Palma.

Book en tur til vulkanen Cumbre Vieja

Udforsk saltsletterne i Fuencaliente

Efter en intens vandretur ankommer du til Las Salinas de Fuencaliente, for det er her, ruten slutter. Saltsletterne er et af de smukkeste landskaber på øen, og også et af de mest besøgte.

Havvandets blå farve, den sorte vulkanske jord og saltets hvide farve står i en unik kontrast, som gør billedet beundringsværdigt. Du kan også beundre fyrtårnet, der står i baggrunden af landskabet.

Slut dagen af med et afslappet besøg i Teneguías vinkældre

Ved slutningen af denne travle dag får du et velfortjent hvil. Og derfor er dagens sidste aktivitet en kort tur til Bodegas Teneguía. Her kan du slappe af med en vinsmagning, hvor du vil lære om produktionsprocessen for dette oprindelige produkt fra La Palma og om den historiske betydning af denne vingård af kanarisk oprindelse.

Book en rundvisning på Teneguía-vingårdene

Femte dag: Gå langs den vidunderlige Ruta de los Nacientes de Marcos y Cordero, og slut af i den lille landsby San Andrés

Naciente de Marcos| ©Francisco Javier Toledo
Naciente de Marcos| ©Francisco Javier Toledo

På din femte dag starter du med en tur gennem et af de smukkeste områder på øen La Palma, ruten Nacientes de Marcos y Cordero. For enden af rejsen får du mulighed for at beundre det smukke vandfald Cascada de Tilos, og som afslutning på dagen besøger du den lille landsby San Andrés.

Start med den smukke Nacientes de Marcos y Cordero-rute

Starten på ruten ligger ved Casa de Monte, så der begynder du din tur, hvor du vil kunne krydse de 13 vandtunneler undervejs.

Ruten er lidt over 12 kilometer lang, og når du går langs den, vil du se et smukt landskab fuld af vegetation med løvfældende fyrretræer og andre vidundere fra den oprindelige flora, der danner et sandt paradis for biodiversitet. Turen starter ved siden af den gamle vandkanal, og i løbet af turen vil du støde på forskellige tunneller, indtil du når Bosque de los Tilos, en spektakulær laurbærskov.

Lad dig forundre af den utrolige skønhed ved vandfaldet Cascada de los Tilos

Når du er færdig med den hårde rute, kan du besøge det nærliggende Cascada de los Tilos, et vandfald på mere end 60 meters højde. Det er et af de mest besøgte og fotograferede steder på Isla Bonita, og dette spektakulære vandfald efterlader ingen ligeglade.

Bagefter kan du holde en frokostpause på Restaurante Casa Demetrio, en lille restaurant i Los Tilos, hvis terrasse ligger i skyggen af skoven.

Besøg landsbyen San Andrés

Efter din vandretur i naturen bør du tage til din næste destination, den lille, men charmerende landsby San Andrés.

Bygningerne i San Andrés er bygget op omkring kirken San Andrés Apóstol. På grund af dens lille størrelse har du på mindre end en halv dag masser af tid til at slentre gennem de maleriske gader og besøge de mest interessante steder, såsom Plaza de San Andrés eller eremitagen Ermita de El Pilar.

Endelig kan du gå en tur langs kysten, indtil du når de naturlige pools i Charco Azul. Dette smukke badeområde er beskyttet mod havets bølger og har et stort solarium, hvor man kan solbade.

Sjette dag: Start dagen i den mest skjulte landsby på La Palma, udforsk den mystiske Cueva Bonita, og slut af med den betagende udsigt fra Mirador Del Time

Poris de la Candelaria| ©Ingo Ronner
Poris de la Candelaria| ©Ingo Ronner

For at begynde turen på din sjette dag, skal du først besøge La Palmas bedst bevarede hemmelighed: den lille landsby Porís de la Candelaria. Dernæst får du mulighed for at udforske det indre af Cueva Bonita, og til sidst kan du nyde den utrolige udsigt fra Mirador Del Time.

Start morgenen i Poris de la Candelaria

Poris de la Candelaria er en lille landsby af ekstraordinær skønhed gemt i en grotte på kanten af havet.

Denne lille perle på La Palma ligger i Tijarafe kommune. For at komme dertil skal man krydse en smal, snoet vej, som fører til denne filmkulisse, der ligger gemt i en op til 50 meter høj klippehule. Geologisk set er dette det ældste område på øen, og det er beboet af familier, som generation efter generation har arvet disse maleriske små huse på kanten af havet.

I dette vilde hjørne af La Palma finder du selvfølgelig ingen butikker, barer eller restauranter, da dette lille arkitektoniske ensemble udelukkende består af de lokale beboeres hvide huse.

Gå på opdagelse i Cueva Bonita

Og fra en landsby gemt blandt klipperne rejser du til en mystisk hule i havet. Cueva Bon ita er kun tilgængelig fra havet og er en af øens største turistattraktioner.

Denne klippehule er en del af de mange huler, der findes på La Palmas nordvestkyst. De to indgange er store, men det indre er ikke særlig dybt. Den bedste måde at komme derud på er at leje en kajakudflugt, som er ret almindelig i dette område og udgår fra selve Poris de la Candelaria.

Slut dagen af med en storslået udsigt over solnedgangen

Mindre end 20 minutters kørsel syd for Cueva Bonita ligger Mirador Del Time, en balkon med udsigt over den store Ariadne-dal og en af de mest spektakulære udsigter på La Palma.

Det ligger næsten 700 meter over havets overflade, og selv om det er let at komme dertil i bil, er der en stejl 3 km lang sti, hvis man har lyst til en spadseretur. Derfra kan du se en uforglemmelig solnedgang.

Syvende dag: Sig farvel til La Palma med en nationalpark og en svømmetur på øens bedste strand.

Caldera de Taburiente| ©Pipe notjustaphoto
Caldera de Taburiente| ©Pipe notjustaphoto

Desværre er din ferie ved at være slut. Men bare rolig, for på din sidste dag har jeg forberedt et helt særligt farvel til dig. Om morgenen besøger du den majestætiske nationalpark Caldera de Taburiente, og om eftermiddagen tager du til byen Puerto Naos, hvor du besøger den bedste strand på hele øen.

Start dagen med en tur i Caldera de Taburiente

Nationalparken Caldera de Taburiente er et naturområde af vulkansk oprindelse, som ligger på den centrale del af øen.

I dens indre kan man nå op i 2000 meters højde, og hele dens overflade er dækket af det velkendte kanariske fyrretræ. Desuden er terrænet gennemskåret af dybe kløfter, og der er endda et vandfald, der kaldes Cascada de los Colores (Farvet vand fald) på grund af de mange forskellige farver på væggen.

For at besøge denne storslåede naturpark vil jeg anbefale ruten, der starter ved Barranco de las Angustias-kløften, og efter en hård nedstigning kaldet "El reventón" fører dig til enden af stien, men ikke før du tager en lille omvej for at beundre Cascada de los Colores (Farvet vandfald).

Besøg Puerto Naos

Puerto de Naos var engang en lille fiskerlandsby, der hørte til Los Llanos de Aridane kommune. Men i dag er den blevet et af de mest populære turistmål på La Palma. Når du er der, vil jeg opfordre dig til at spise frokost på en af de mange restauranter, der specialiserer sig i fisk, skaldyr og forskellige lokale produkter.

Den største turistattraktion i Puerto Naos er den fantastiske strand, som rangerer blandt de største strande på La Palma. Som afslutning på eftermiddagen på din sidste dag på Isla Bonita kan du se solnedgangen for sidste gang fra en af de terrasser og strandbarer, der er en del af strandpromenaden.