Museo Reina Sofia Billetter

De, der elsker moderne kunst, har en aftale på Reina Sofía-museet i Madrid: Jeg fortæller dig, hvordan du får billetter, hvad de koster, og hvordan du kan besøge det.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

Museo Reina Sofia Billetter

Detalje af Guernica af Picasso | ©Citizen59

I 1990 blev det, der i dag er et af Spaniens vigtigste museer, født. Picasso, Miró, Dalí, Juan Gris, Delaunay, Yves Klein og Francis Bacon er blot nogle af kunstnerne på Reina Sofía.

Det er bedst atkøbe billetter i forvejen og online. Det er ikke usædvanligt at finde en flere meter lang kø af besøgende foran trappen til museet. Her er de bedste måder at besøge museet på:

Den mest økonomiske

Billetter til Madrid Reina Sofia Museum

Reina Sofía, i dit eget tempo og uden at skulle stå i kø

Perfekt, hvis du ønsker at besøge Reina Sofia-museet i dit eget tempo uden at skulle deltage i en guidet tur, men ønsker at springe køerne ved billetkontoret over.

Det er ikke usædvanligt at finde en lang kø ved museets døre, som er dannet af dem, der endnu ikke har købt billet til den permanente samling eller de midlertidige udstillinger, og som venter på at komme hen til billetkontoret.

Du kan spare dig ventetiden ved at bestille dine billetter til Reina Sofía online: du skal blot vælge den dag, du ønsker at besøge museet. Når du bestiller dine billetter til Reina Sofía online, modtager du en kvittering pr. e-mail, som du kan ombytte til din billet på museet på dagen for dit besøg.

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: Dette er den billigste mulighed for at besøge museet i dit eget tempo.

Anbefales hvis... du vil besøge museet på et lille budget.


Billet + guidet rundvisning

Madrid Reina Sofia-museet med rundvisning

Rundvisning i det indre af Reina Sofía-museet med en ekspertguide

Hvis du ønsker at opleve de mest interessante værker på Reina Sofía med en specialiseret guide, skal du deltage i denne guidede tur.

Hvis du vil se museet på halvanden time uden at gå glip af de vigtigste højdepunkter i samlingen, anbefaler jeg denne guidede rundvisning, der omfatter en billet til at springe køen over. Oplevelsen af at besøge museet med en guide vil give dig mulighed for at opleve værkerne på en meget mere intim og personlig måde og naturligvis lære vigtige ting om samtidskunst.

Et guidet besøg på Reina Sofía er værd at besøge på ethvert museum og bestemt endnu mere på dette museum, da samtidskunsten har en rig kulturel kontekst bag sig med nuancer, som man ikke opfatter ved første øjekast.

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: Det er vigtigt for mig at besøge et museum med en specialiseret guide, der hjælper dig med at sætte alt det, du ser, i en sammenhæng, og Reina Sofía-museet kunne ikke være mindre med den mængde kunst, det rummer.

Anbefales, hvis... du vil vide, hvad der ligger bag de vigtigste værker på Reina Sofía med en specialiseret guide.


Pakke med besparelser

Madrid Prado-museet og Reina Sofia-museet - guidet tur

Besøg Prado og Reina Sofía med en ekspertguide

Museo del Prado og Reina Sofía er to af Madrids must-see-museer, og hvis du lærer dem at kende med en ekspertguide, får du mest muligt ud af dit besøg.

Reina Sofía og Prado-museet er uundværlige for alle kunstelskere, der besøger Madrid. Den spanske kunsttur er ikke komplet uden et af disse to museer, da de begge dækker forskellige perioder.

På en fælles guidet rundvisning på Prado og Reina Sofia kan du få adgang til begge med en ekspertguide, der forklarer deres vigtigste værker.

Hvis du har lidt tid til at besøge disse museer, er dette en meget anbefalelsesværdig løsning: prisen er ca. 475 kr, og billetter til begge museer er inkluderet uden kø.

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: Med denne meget overkommelige pakke kan du besøge de to vigtigste museer med en ekspertguide.

Anbefales hvis... du vil nyde kunsten på disse to museer i Madrid ledsaget af en guide og spare tid og penge, da det er billigere, end hvis du bookede begge besøg separat.Sådan køber du billetter til Reina Sofía på billetkontoret

Facaden på Reina Sofía-museet| ©Son of Groucho
Facaden på Reina Sofía-museet| ©Son of Groucho

Hvis du ikke har booket din billet, kan du gå hen til billetkontoret og købe den der for at få direkte adgang, men du vil sandsynligvis skulle stå i kø i højsæsonen eller midt på dagen. Du sparer ikke meget ved at købe din billet på billetkontoret, men hvis du skal gøre det, er det bedre at tage af sted først på morgenen, så du kan besøge museet med mere fred og ro og færre turister.

Bestil billetter til Reina Sofia-museet

Hvilke værker man kan se på Reina Sofía

Pige ved vinduet af Salvador Dalí| ©Gabriela Rondon
Pige ved vinduet af Salvador Dalí| ©Gabriela Rondon

Forskellene mellem moderne kunst og klassisk kunst er markante: Klassisk kunst fortæller en historie eller et synspunkt, der er indrammet i en historisk og kulturel kontekst. Samtidskunst er anderledes: den søger eksperimenter, brud og følelser. Det betyder ikke, at værker fra det 20. århundrede ikke har en sammenhæng bag sig. Det har de, og de har også en række påvirkninger. Derfor anbefaler jeg, at man tager til Reina Sofía med følgende viden:

Picassos Guernica

Det er museets mest berømte værk og et af de mest berømte værker fra det 20. århundrede. Dette enorme lærred optager et rum på museet, og med sine dimensioner kan du i detaljer værdsætte den historiske episode, som det repræsenterer. Det er interessant at bemærke, hvordan den kubistiske teknik og den sort/hvide farve formår at formidle en høj følelsesmæssig ladning. Hvis du bruger audioguiden, kan du afsætte ca. tyve minutter til en kommentar til dette maleri, da den præsenterer mange af lærredets karakterer og elementer.

Det åbne vindue af Juan Gris

Forfatteren af dette værk betragtes som en af kubismens store mestre. Han faldt sammen med Pablo Picasso i Paris, og det var der, at han udviklede denne teknik med varianten at kombinere forskellige elementer på lærredet for at give den endelige fornemmelse af collage. Dette værk er et godt eksempel herpå.

Joan Mirós hus med palme

Vi forbinder normalt Miró med surrealismen, men dette værk viser, at dette ikke er den eneste kunstneriske periode, som kunstneren gennemgik. Huset med palmetræet hører til en af hans tidligste perioder, hvor han besluttede sig for at blive maler, mens han var ved at komme sig efter en alvorlig sygdom. Selv om det er et almindeligt landskab, kan man fornemme en vis drømmeagtig luft i det, som senere skulle føre til surrealismen.

Pige ved vinduet af Salvador Dalí

Dalí havde også andre mere konceptuelle stadier, før han kastede sig helt ud i surrealismen, og dette formodede portræt af hans søster er et eksempel herpå. Han malede billedet i sine formative år, hvor han stadig var ved at udvikle sin teknik, og den dag i dag er det stadig et af de mest beundrede af hans værker.

Francis Picabias Totalisator

I det 20. århundrede havde maskiner og teknologi en vigtig tilstedeværelse i kunsten. Picabia, der havde eksperimenteret med dadaismen, anvendte ideen om mekanisering på den seksuelle akt i dette værk ved hjælp af cirkulære former.

En verden af hellige engle

Avantgardekunsten var også domineret af mænd, hvilket er grunden til, at denne kunstner indtil for nylig var ukendt. Dette tre meter høje og tre meter brede lærred er resultatet af intuitionen hos forfatteren, som på grund af sin tilstand ikke var så fortrolig med de nye kunstneriske strømninger som sine mandlige kolleger, der var perfekt integreret i det kunstneriske kredsløb. For at male dette billede blev hun ifølge forfatteren inspireret af nogle vers af Juan Ramón Jiménez.

Den store onanist af Salvador Dalí

Dette er et af de mest kendte malerier af Dalí, som blev voldsomt kritiseret af sine samtidige for at nægte at kæmpe i den spanske borgerkrig og for at blive i landet efterfølgende under Franco-diktaturet. Dalís genialitet blev dog anerkendt af alle. Dette værk skal afspejle den forvandling, som hans elskerinde Gala's optræden betød for en maler, der altid var besat af seksualitet eller fornuft.

Joan Mirós maleri (snegl, kvinde, blomst, stjerne)

I dette maleri kan vi genkende mere af den surrealistiske profil, som vi forbinder med Miró. Glæden fra hans tidligere malerier viger i dette lærred for dramaet og angsten, som han oplevede i en periode, hvor fascismen var på vej frem i hele Europa, og Spanien forberedte sig på borgerkrig.

Figurer, der forlader en rockkoncert af Guillermo Pérez Villalta

Hvem har ikke hørt om Madrid movida? Maleriet af denne kunstner fra Cádiz er en hyldest til denne periode. Med en teknik, der er tættere på fortælling, inkorporerer han figurative streger i dette værk, hvor han repræsenterer forskellige stereotyper eller figurer fra Madrids natteliv.

Kvinde i blåt af Pablo Picasso

Picasso er bedst kendt for kubismen, men vi glemmer ofte, at der var andre perioder i kunstnerens liv. Dette maleri hører f.eks. til hans såkaldte blå periode, der er præget af den smerte, som kunstneren blev kastet ud i efter en vens selvmord, og som er kendetegnet ved brugen af denne tone i hans malerier.

Bestil billetter til Reina Sofía-museet

Sådan kommer du til Reina Sofía

Gruppe efter forklaringerne foran Guernica| ©Javier Majan
Gruppe efter forklaringerne foran Guernica| ©Javier Majan

Museet ligger overfor Atocha station. Hovedindgangen ligger på pladsen, der er omdøbt til "Juan Goytisolo", men kun få kender det under det navn. Den nemmeste måde at komme derhen på er med metro. Hvis du står af på metrostationen Estación del Arte, kan du komme derhen ved at gå ligeud fra udgangen og dreje til højre et par meter længere fremme.

Omgivelserne omkring Reina Sofía

Museet ligger i et af de mest centrale områder i Madrid, så du vil finde området meget livligt. Jeg anbefaler, at du leder efter Calle Argumosa, hvor du kan nyde et par øl på en af de hyggelige terrasser i det traditionelle kvarter Lavapiés.

Bestil billetter til Reina Sofía-museet

Organiser dit besøg på Reina Sofía-museet

Udvidelse af Reina Sofía-museet| ©saia.neogaia
Udvidelse af Reina Sofía-museet| ©saia.neogaia

Hvornår skal du tage af sted?

Reina Sofía-museet er lukket om tirsdagen. Om søndagen er det åbent fra kl. 10.00 til 14.30, og på andre dage åbner det kl. 10.00 og lukker kl. 21.00. Da den gratis åbningstid begynder kl. 19 om aftenen, er der ofte meget mere trængsel, så det er bedst at tage af sted tidligt om morgenen på en hverdag. Du skal bruge ca. to timer på at se museet, så hvis du benytter dig af de gratis åbningstider, skal du komme omkring kl. 18.00 eller 18.30 for at komme i køen.

Audioguide

Audioguiden koster ca. 4,50 euro, nedsat for studerende og grupper. Jeg anbefaler et første besøg på museet uden den for at nyde værkerne generelt og se, hvad hvert enkelt værk formidler til dig uden at være betinget af deres kontekst. Ved et andet besøg kan du gense de værker, der har gjort størst indtryk på dig, og sætte dem ind i en sammenhæng med de oplysninger, som audioguiden giver dig. Du vil få mere end én overraskelse.

Hvor kan man spise

Der er flere spisesteder i området omkring museet. Et af de mest legendariske er El Brillante, en bar, hvor du får serveret den berømte blækspruttesandwich, som Madrid er berømt for. Priserne er dog ret høje, så jeg anbefaler enhver anden restaurant i området; du er forkælet med valgmuligheder. Hvis I er færdige med at se museet ved brunchtid, er museets restaurant Nubel et meget hyggeligt sted, hvor brunch er rigtig god.

Bestil billetter til Reina Sofía-museet

Tag til Reina Sofía med børn

Udstillingssalen på Reina Sofía| ©LARS77722
Udstillingssalen på Reina Sofía| ©LARS77722

Museet har forskellige aktiviteter for at bringe den permanente samling og de midlertidige udstillinger tættere på børn. Inden du besøger museet, skal du finde ud af, hvordan du kan gøre besøget mere tilgængeligt for de små derhjemme, da der også findes guider i museumsbutikken, der kan hjælpe dig med denne opgave.

Andre interessante museer

Hvis du stadig er sulten efter mere, må du ikke gå glip af et besøg på Prado-museet. Prado ligger kun få meter fra Reina Sofía og er en kulturel juvel, som kunstelskere ikke bør gå glip af. Jeg fortæller dig hvordan i min artikel om Prado Billetter.

Bestil billetter til Reina Sofia-museet

Andre interessante aktiviteter i Madrid

Turistbus i Madrid| ©Son of Groucho
Turistbus i Madrid| ©Son of Groucho

Madrid er en stor by, der er meget velforberedt til at gå og opleve hele byen. Derfor kan jeg ikke anbefale dig nok at tage en guidet tur i byen. Ja, på grund af det og fordi Madrid, som du allerede har set, ånder historie i hvert hjørne. I denne artikel om Madrid-ture har du alle de oplysninger, du har brug for, når du skal vælge den bedste guidede tur til din rejse.

Og hvis du foretrækker at hvile lidt mellem turene, kan du fortsætte med at nyde Madrid ombord på den berømte turistbus. Selv om det ved første øjekast kan virke lidt af en "guiri"-mulighed, er det stadig behageligt og praktisk at bevæge sig fra den ene ende til den anden fra toppen af bussen. Her har du alle de oplysninger, du har brug for at vide: Hop-på Hop-af busrejser.

Bestil billetter til Reina Sofía-museet