Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Toledo dagsture fra Madrid

En tur til Toledo fra Madrid er som en rejse tilbage i tiden til den arabiske og middelalderlige fortid.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

Toledo dagsture fra Madrid

Udsigt over Tejo-floden, som den passerer gennem Toledo | ©Hugh Llewelyn

Toledo er kendt som de tre kulturers by, da dens arv består af kristne, muslimske og jødiske elementer. En tur til Toledo fra Madrid er en af de bedste muligheder for at fuldende din rejse.

1. De bedste udflugter til Toledo fra Madrid

Toledo fra luften
Toledo fra luften

Der er meget at se i Toledo, og for at få mest muligt ud af dagen og nyde hele kulturarven, anbefaler jeg, at du bestiller en organiseret udflugt, der omfatter en guidet tur. Dette er de vigtigste muligheder:

2. Guidet rundvisning i Toledo

Edgardo W. Olivera| ©Edgardo W. Olivera
Edgardo W. Olivera| ©Edgardo W. Olivera

Denne rundrejse til Toledo er den billigste mulighed for at besøge byen med en specialiseret guide, som vil forklare de kulturelle højdepunkter og give dig fri tid til at besøge Toledo i dit eget tempo. Turen omfatter transport fra tre mødesteder i Madrid i en airconditioneret bus. Her er de vigtigste stop på turen.

Katedralen i Toledo

Det er byens juvel i kronen, og det ville være en kulturel synd at forlade byen uden at besøge den. Tøv ikke med at gå indenfor for at besøge steder som hovedkapellet, kapitelsalen, det mozarabiske kapel og skatkammeret. Den er gotisk i stil og er en af de mest imponerende katedraler i verden.

Historisk centrum

At slentre gennem Toledos historiske centrum er som at gå flere århundreder tilbage i tiden. Brostensbelagte gader og stenbygninger danner et landskab fuld af historie bag hvert eneste hjørne. Vær opmærksom på, at der er mange bakker i Toledo, og at turen kan være trættende.

Synagogen i Santa María la Blanca

Det er en mudéjar-synagoge fra det 12. århundrede, som er omdannet til kirke. Den ligger i Toledos jødiske kvarter og er et af de smukkeste monumenter i området. Dens labyrint af hvidkalkede buer skiller sig ud.

Kirken Santo Tomé

Hvis du har besøgt Prado-museet i Madrid, har du sikkert set nogle af El Grecos værker. Denne kunstner blev født i Toledo, og denne kirke rummer et af hans mest berømte malerier: Begravelsen af greven af Orgaz. Guiden vil fortælle dig om de forskellige og interessante fortolkninger af værket.

Klosteret San Juan de los Reyes

Isabella I af Kastilien beordrede opførelsen af dette franciskanerkloster. Klosteret er gotisk og elizabethansk og er et af de smukkeste steder i Toledo. Du skal ikke have travlt med at gå gennem korridorerne og beundre kontrasten mellem stenene og det grønne i de indre gårdrum.

Bemærk venligst, at

Prisen for denne tur omfatter ikke entré til seværdighederne (de har som regel lave priser og giver dig tid til at se det indre, hvis du køber din billet på stedet) eller mad og drikke. Du kan medbringe din egen mad, men jeg anbefaler, at du benytter lejligheden til at spise på en af restauranterne i Toledo; maden er rigtig god (især agerhøns og spædgrise), og priserne er lavere end i Madrid. Du kan spørge din guide om anbefalinger.

3. Guidet rundtur i Toledo med turisttog

Udsigt over byen fra floden
Udsigt over byen fra floden

Denne udflugt til Toledo med turisttog varer ca. otte timer. Guiden henter dig i Madrid på et centralt mødested, som du får oplyst, når du booker online, og kører dig til Toledo med bus.

Hvad denne tur består af

Når du er i Toledo, består turen af tre dele: en guidet rundvisning til de vigtigste seværdigheder i Toledos centrum, en tur i byen med turisttoget og fritid, hvor du kan besøge byen i dit eget tempo, inden du vender tilbage til Madrid.

Men Toledo har meget mere at byde på, og det er ikke let at finde det hele på en vandretur. Derfor er en af de mest relevante attraktioner i byen et tog, der kører fra centrum og gennem hele byen i en guidet tur på ca. 50 minutter; se det ikke som en distraktion for turister, for efter at have kørt med det kan jeg forsikre dig om, at det er det hele værd.

Prisen for togbilletten er inkluderet i prisen for turen (ca. 33 euro). Mad er ikke inkluderet, men det er ikke noget problem at spise tapas på en af de mange barer og restauranter i byens centrum.

Rejseplan

  • Katedralen i Toledo
  • Kirken Santo Tomé og malerierne af El Greco
  • Det gamle jødiske kvarter
  • Klosteret San Juan de los Reyes
  • Mirador del Valle udsigtspunktet (et sted væk fra byens centrum, hvor du kan nyde en betagende panoramaudsigt over Toledo).

4. Selvledende rundvisning i Toledo (med togbilletter og turistkort)

Gården i San Juan de los Reyes-klosteret| ©Nic McPhee
Gården i San Juan de los Reyes-klosteret| ©Nic McPhee

Hvis du foretrækker at besøge Toledo i dit eget tempo, er højhastighedstoget en af de letteste måder at komme til byen på. Den afgår fra Atocha Station og tager ca. 30 minutter. Denne tur er udformet som en pakkerejse, hvor du kan besøge Toledo på egen hånd.

Er det det værd? Hvis du ikke ønsker at bekymre dig om alting under dit besøg, ja, da halvdelen af prisen går til togbilletter. Men selv om afgangen fra Madrid er tidlig, er hjemrejsen tidlig om eftermiddagen (mellem 17:25 og 18:25), så du bliver nødt til at skynde dig for at få mest muligt ud af turistkortet.

Hvad er inkluderet i denne tur

  • Togbilletter retur
  • Toledo Travel Card, som giver dig gratis adgang til alle byens museer og monumenter i 24 timer.
  • Brug af turistbus og guidede ture
  • En menu med forret, hovedret og dessert, der skal byttes på to udvalgte restauranter for at nyde spansk gastronomi.

5. Udflugt til Toledo med guidet besøg i El Escorial og de faldnes dal i Madrid

Klosteret San Lorenzo del Escorial| ©manuel m. v.
Klosteret San Lorenzo del Escorial| ©manuel m. v.

Mange udflugter til byer i udkanten af Madrid udnytter turen til at inkludere andre turistattraktioner i nærheden af hovedstaden, som ikke er lette at nå fra centrum. Denne organiserede udflugt til Toledo omfatter et besøg til El Escorial og Valley of the Fallen (de faldnes dal ); to steder, der ikke vil optage for meget af din tid i Toledo og er meget interessante at besøge. Deres rejseplan er opsummeret nedenfor.

Klosteret El Escorial

Det blev bygget i det 16. århundrede under Filip II, og på denne rundvisning vil guiden fortælle dig, hvorfor det er et af de mest populære steder at besøge i Madrid. Under turen vil du besøge klostrets indre, men den virkelige skønhed ligger i dets haver og udsigter.

Valley of the Fallen

Det er et kontroversielt monument, der er opført til ære for de faldne under den spanske borgerkrig. Hvis du ikke ved noget om denne historiske periode, er det en ideel mulighed for at suge din guides forklaringer til dig; jeg garanterer dig, at du vil finde det meget interessant at se stedet fra et andet perspektiv.

Historisk centrum af Toledo

Når du er færdig med dine besøg i Madrid, kører du mod Toledo, og om ca. en time vil du gå gennem gaderne i byens centrum. Under den guidede rundvisning kommer du ind i Santa María la Blancas synagoge og Santo Tomé-kirken, hvor du kan beundre El Grecos maleri. Bagefter vil du have fri tid til at slentre rundt i byen eller udforske steder som f.eks. katedralen nærmere.

Bemærk venligst, at

Turen omfatter entrébilletter til Escorial, Santa María la Blanca-synagogen i Toledo og Santo Tomé-kirken i Toledo.

Der er ikke mulighed for afhentning på hotellet; du skal mødes med resten af gruppen på et mødested i centrum af Madrid, og du vil komme til de forskellige punkter på turen i en komfortabel bus med aircondition.

6. Hvad skal man se og gøre i Toledo på en dag

Alcazar i Toledo| ©manuel m. v.
Alcazar i Toledo| ©manuel m. v.

Hvis du har besluttet at besøge Toledo på en organiseret tur, behøver du ikke at bekymre dig om noget: den guidede tur vil vise dig de vigtigste seværdigheder. Hvis du derimod ønsker at opleve byen på egen hånd, vil disse henvisninger hjælpe dig med at undgå at forlade Tre Kulturers By uden at have opdaget de mest symbolske steder.

Udsigtspunkt i dalen

Det er ikke altid let at komme dertil, da det ligger i udkanten af byen, men en taxa fra centrum af Toledo burde ikke koste for meget for en tur/retur. Udsigten derfra er så betagende, at den for mig fortjener at stå øverst på listen over ting, man skal se i Toledo.

Katedralen

Den er naturligvis hovedattraktionen, da den er en af de mest besøgtekatedraler i Spanien og en af de mest fantastiske i Europa. Selv udefra vil facaden på denne gotiske katedral betage dig, men du skal ikke udelukke et besøg i det indre: det er det hele værd.

Det historiske kvarter

Selv hvis du tager af sted på egen hånd, kan jeg anbefale dig at få en guidet tur i Toledos centrum, hvis du har mulighed for at få en guidet rundvisning. De vil fortælle dig om byens historie og hemmeligheder og sætte de forskellige monumenter, der er spredt rundt omkring i byen, i en sammenhæng.

Synagogen i Santa María la Blanca

Lad dig ikke narre af udseendet; denne Mudejar-synagoge, der ligger i det jødiske kvarter, fanger måske ikke dit blik udefra, men du vil blive overrasket af dens indre fuld af buer og hvide vægge.

Klosteret San Juan de los Reyes

Det er en labyrint af stenmure, haver og højt til loftet og er måske et af de smukkeste besøg, du kan få i Toledo.

Alcazar

Denne middelalderlige fæstning ligger i den højeste del af byen, og selv hvis du springer besøget i det indre over, er det et besøg på Alcázar værd for at betragte dens facade og udsigten over byen.

Anas rejsetips

Hvis du skal besøge byen uden en rejseleder, anbefaler jeg, at du læser om de vigtigste seværdigheder på forhånd for at lære om dens historie.

7. Praktiske tips til dit besøg i Toledo

Hvidkalkede buer inde i synagogen Santa María la Blanca| ©amaianos
Hvidkalkede buer inde i synagogen Santa María la Blanca| ©amaianos

Hvornår skal du tage af sted?

Du kan besøge Toledo på alle tider af året, men undgå at besøge byen om sommeren, hvis du ikke vil lide under varmen. Sommertemperaturerne i Toledo kan være varmere end i Madrid. Om vinteren er det til gengæld lidt køligere, så du skal bruge en ekstra jakke.

Der er altid turister i Toledo, men der er ikke så mange, at du ikke kan nyde byen, uanset hvilken ugedag du vælger at tage af sted (der vil altid være flere mennesker på helligdage).

Anbefalet varighed af besøget

Toledo kan ses på en dag, men det er ikke dumt at tilbringe en nat i byen for at se den mere grundigt uden at skulle holde øje med uret. Den eneste ting er, at hvis du har til hensigt at sove i Toledo, bør du booke din indkvartering i god tid, ellers kan du finde dig selv på gaden efter mørkets frembrud, og det ville ikke være rart.

Hvad skal du spise

Fremragende kvalitet til overkommelige priser - hvad mere kan man forlange? I Toledo kan du gå ud og spise tapas i det gamle kvarter eller reservere en god restaurant og forkæle dig selv med nogle af de mest berømte retter, f.eks. stuvet agerhøne, cochifrito manchego, carcamusa (en kød- og grøntsagsgryde), arroz a la toledana (ris på toledostil) eller mazapán de Toledo (Toledo-marcipan).

Hvad skal du tage med dig til Toledo

Hvis du skal gå meget, kan det ikke skade at pakke et par plastre i din rygsæk. Toledo har mange bakker, og du skal først og fremmest have behagelige sko. Ellers kan du tage de samme ting med, som du ville tage med på enhver anden udflugt, men du kan tage nogle af de typiske søde sager eller Manchego-oste med hjem til Madrid: en lækker souvenir.

Anas rejsetips

Glem ikke at nyde udsigten over Toledo fra udsigtspunktet Mirador del Valle; du vil blive helt vildt imponeret.

8. Hvis du er interesseret i en tur til Toledo, vil du også være interesseret i

Segovia-akvadukt| ©Blair-39
Segovia-akvadukt| ©Blair-39

Når du har set Toledo, vil du opdage, at Spanien ud over provinshovedstæderne har nogle imponerende byer, som du kan besøge uden at bruge for meget tid på at køre. En anden af disse byer er Segovia, der er kendt for sin verdensberømte akvædukt og ligger ca. en time fra Madrid, og der er flere organiserede udflugter og guidede ture til rådighed. Jeg har skrevet denne vejledning om Segovia dagsudflugter fra Madrid der kan være af interesse for dig.

Hvis du foretrækker at blive i Madrid og nyde hvert eneste sekund i hovedstaden, anbefaler jeg, at du overvejer at tage på en guidet tur i byen: det vil hjælpe dig med at forstå alle hjørnerne af byens gader og dens historie bedre. I denne artikel om Madrid-ture alle de oplysninger, du har brug for til at organisere din guidede tur.