Segovia dagsudflugter fra Madrid

Bare for at betragte den imponerende akvædukt er et besøg i Segovia værd, men hvis du også kan smage den udsøgte gastronomi, er der ingen tvivl om det.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

Segovia dagsudflugter fra Madrid

Alcazar i Segovia | ©Sander Morais

Hvis du besøger Madrid i god tid, kan du ud over at nyde alt det, som byen har at byde på, også tage en tur til de nærliggende byer, som også har meget at byde på. En af de mest anbefalelsesværdige er Segovia, som ligger lidt over en time fra Madrid.

1. De bedste udflugter til Segovia

Akvædukt i Segovia
Akvædukt i Segovia

Den mest behagelige måde at besøge Segovia på er med en organiseret udflugt, hvor du bliver hentet på dit hotel og med hjælp fra en specialiseret guide får vist dig byen og dens vigtigste seværdigheder. Nogle af de udflugter, der er værd at overveje, er:

2. Organiseret tur til Segovia og rundvisning i Madrid

San Esteban-kirken| ©Catedrales e Iglesias/Cathedrals and Churches
San Esteban-kirken| ©Catedrales e Iglesias/Cathedrals and Churches

Jeg anbefaler denne udflugt til Segovia og rundtur i Madrid af flere grunde. For det første kan du for en meget overkommelig pris blive hentet på dit hotel, og når dagen er omme, efter en intens udflugt, bliver du kørt tilbage til dit hotel. For det andet er den meget velorganiseret og forberedt til at nyde Segovia uden at skulle skynde sig, da turen kombinerer et guidet besøg med fri tid i byen.

Hvad turen består af

Bussen henter dig på dit hotel, og du kan udnytte turen til Segovia til at få en guidet tur til de vigtigste steder i Madrid om bord på bussen. På den måde får du mulighed for at lære om historien på steder i Madrid, der ligger langt fra centrum, og du kan derefter beslutte, om du vil besøge dem mere detaljeret eller ej.

Ved ankomsten til Segovia vil du besøge byens mest symbolske seværdigheder (se nedenfor for nærmere oplysninger om, hvad de er, og hvorfor de er vigtige), og du vil have fri tid til at udforske Segovia på egen hånd, vandre gennem de smalle gader i det historiske centrum eller shoppe lidt.

Når du vender tilbage til Madrid efter en udmattende dag, vil bussen sætte dig af ved dit hotel igen.

Hvad vil du se i Segovia?

 • Akvædukten: den er byens symbol og hovedårsagen til, at hundredvis af turister besøger den året rundt.
  Katedralen: Det er en romansk og katolsk kirke, der blev bygget i midten af det 16. århundrede i gotisk stil. Den ligger på byens hovedtorv og er dedikeret til jomfru Marias kult.
 • San Esteban-kirken: en af byens middelalderkirker, der er berømt for sit romanske klokketårn.
 • Alcázar i Segovia: I kort afstand fra akvædukten finder du byens Alcázar, som er erklæret for verdensarv af UNESCO. Det menes at være blevet bygget i det 12. århundrede og har lige siden været fæstning, fængsel, kongeligt palads og hovedakademi.

Ekstra tip

Find en god restaurant til frokost (frokost er ikke inkluderet i turen). Jeg anbefaler, at du bestiller et sted på forhånd, hvor der serveres spædgris (hvis du holder dig væk fra det historiske centrum, er det billigere), som er den typiske delikatesse i dette område.

3. Organiseret tur til Segovia og stop i Avila

Murene i Avila| ©Salva RC.
Murene i Avila| ©Salva RC.

Med denne udflugt til Segovia vil du også besøge den nærliggende by Ávila, og en specialiseret guide vil give dig en guidet rundvisning i begge byer. Når du ankommer til Segovia, vil du desuden få en drink og en tapa inkluderet i prisen for turen (du skal selv købe din frokost). Du vil have mindre fritid til at udforske Segovia, men til gengæld vil du lære en anden spansk by at kende, som også er vigtig på grund af sin historiske relevans.

Rejseplan

 • Nationalparken Sierra de Guadarrama: en bjergkæde, der strækker sig gennem midten af den iberiske halvø.
 • Ávilas bymur: den mest komplette befæstning i Spanien og byens største attraktion.
 • Katedralen i Ávila: en katolsk kirke bygget som en fæstning med romansk og gotisk arkitektur.
 • Basilica di San Vicente: et af de bedste eksempler på gotisk arkitektur i Spanien.
 • Santa Teresa de Jesús-klosteret: kirke og kloster, hvor Santa Teresa de Ávila menes at være født.
 • Akvædukten i Segovia: Segovias vigtigste symbol og en af de bedst bevarede romerske akvædukter, der findes.
 • Katedralen i Segovia: en gotisk katolsk kirke dedikeret til Jomfru Maria.
 • Alcázar i Segovia: en middelalderfæstning, der er på UNESCO's verdensarvsliste, og hvis særlige form efterligner stævnen på et skib.

Bemærk venligst, at

Ikke inkluderet i prisen for turen er transfer fra hotellet i Madrid (turen afgår fra et mødested, som vil blive bekræftet, når du bestiller online), frokost eller indgangsgebyrer til monumenter, som du eventuelt kan besøge i løbet af den fritid, du har i de byer, du besøger.

Hvorfor jeg kan lide denne tur

Selv om du har mindre tid til at udforske Segovia, er både Ávila og Segovia relativt små byer, som kan besøges på et par timer hver. Hvis du ikke har noget imod at ofre din fritid for at besøge dem, og du foretrækker at udnytte din tid maksimalt, er dette en god mulighed, da du vil se to byer i stedet for én. Og tro mig, det bliver ikke trættende takket være størrelsen på begge.

4. Organiseret tur til Segovia og Toledo

Alcazar i Toledo| ©Mussi Katz
Alcazar i Toledo| ©Mussi Katz

Segovia og Toledo er de mest besøgte byer i nærheden af Madrid af både turister og lokale, der ønsker at flygte fra hovedstaden i weekenden. Denne dagstur kombinerer en vandretur i de to byer med en transfer mellem dem fra Madrid med bus.

Som en første kontakt med disse byer kan det være meget interessant, fordi prisen på 300 er ganske rimelig i forhold til rejsen og udflugtens varighed. Du skal dog være opmærksom på, at du ikke har tid til at lære disse byer i dybden at kende eller besøge de forskellige monumenter i hver af dem.

Bemærk venligst, at

Vandreturen i begge byer er inkluderet, men ikke frokosten i hver af dem og heller ikke afhentning på hotellet (du skal møde din guide på mødestedet i Madrid). På denne tur vil du få mulighed for at se se seværdigheder som akvædukten og Alcazar i Segovia og det historiske centrum og katedralen i Toledo.

Hvorfor jeg kan lide denne tur

Også denne kombinerede tur giver dig mulighed for at se to byer på én dag. Personligt synes jeg, at Toledo i sig selv fortjener et besøg på mindst en hel dag, men hvis du ikke har tid, eller hvis du er tilfreds med at se højdepunkterne i en by, er dette en rigtig god mulighed. Det er klart, at du skal besøge Toledo mindst én gang i dit liv, og dette kan være din chance.

5. Hvad skal man se og hvad skal man lave i Segovia på en dag

Katedralen i Segovia
Katedralen i Segovia

På en organiseret udflugt fra Madrid til Segovia vil du se alle byens vigtige seværdigheder. En dag er nok til at lære denne by at kende, som, selv om den har mange seværdigheder, er ret overskuelig. Når du kommer dertil, kan du gøre følgende:

Undren over akvædukten

Den er næsten 16 km lang og er en konstruktion, der blev brugt til at forsyne byerne med vand. Akvædukten i Segovia har 120 søjler, der rejser sig op til 30 meter fra jorden, og 167 buer. Uanset hvor mange gange du har set den på billeder, vil du blive overrasket, når du er der. Lad være med at nøjes med den obligatoriske selfie foran den (selv om det også er gyldigt): Leg med dit kamera for at få et originalt billede, der kan bruges som en souvenir fra din rejse.

Gå en tur gennem centrum

Lad dig ikke overvælde af sightseeing. At slentre gennem Segovias historiske centrum er en af de smukkeste oplevelser, du kan få i byen. De brostensbelagte gader er fyldt med historiske bygninger, travle pladser, middelalderlige bygninger og naturligvis butikker og restauranter, hvor du kan nyde en øl i det fri.

Træd ind i katedralen

Det er en vigtig seværdighed i Segovia, og du finder den lige i centrum. Entréen koster kun 3 euro, og du kan også bestille en guidet rundvisning i tårnet. Den er åben fra morgen til 18:30 om vinteren og til 21:30 om sommeren.

Spis den typiske spædgris

Hver weekend kommer hundredvis af besøgende fra Madrid til Segovia for at prøve den berømte stegt spædgris. Alle restauranterne er gode til dette, men hvis du tager af sted i weekenden, er det bedre at reservere på forhånd, især hvis I er en stor gruppe.

Besøg Alcazar

Den er åben fra kl. 10 til 18 om vinteren og fra kl. 10 til 20 om sommeren. Det er et af de mest besøgte monumenter i Segovia og Spanien, og det er åbent for offentligheden alle dage året rundt, undtagen på særlige helligdage. Den fulde billet med adgang til tårnet koster seks euro og kan købes på billetkontoret eller ved at bestille online på deres hjemmeside (der kan du også tage en virtuel rundvisning for at overbevise dig om, hvor nødvendigt dette besøg er som en del af din rejse til Segovia).

Gå en tur gennem det jødiske kvarter

Afsæt tid til at slentre gennem de smalle gader i det jødiske kvarter og gå over Puerta del Sol, hvorfra du har en fantastisk udsigt over floden, der løber gennem byen. I det jødiske kvarter finder du bl.a. Corpus Cristi-kirken, som tidligere var hovedsynagogen.

6. Segovia på egen hånd

Indgangen til Alcazar i Segovia| ©Son of Groucho
Indgangen til Alcazar i Segovia| ©Son of Groucho

Hvis du foretrækker at besøge byen i dit eget tempo, er der flere muligheder. Forlad Madrid tidligt for at få mest muligt ud af dagen i Segovia, og bestil online en plads på en af restauranterne for at prøve det berømte spædgris. Tag behageligt tøj og sko med til at besøge byen. Med hensyn til transport kan du komme til Segovia fra Madrid:

 • I bil: Hvis du har lejet en bil og ønsker at få mest muligt ud af den, kan du komme dertil på kun en time, men du skal muligvis finde en parkeringsplads ved ankomsten.
 • Med tog: AVANT-højhastighedstoget koster ca. 14 euro og sætter dig af på Guimar-stationen i Segovia på ca. en halv time. Den afgår fra Chamartín-stationen i Madrid, og når du ankommer til Segovia, skal du tage en bus til byens centrum.
 • Med bus: Dette er en meget bekvem mulighed. Busserne afgår fra Moncloa-krydset i Madrid hvert 15.-30. minut for ca. 4 euro og sætter dig af i centrum af byen. Rejsetiden fra Madrid er ca. 1 time og 20 minutter.

7. Praktiske tips til at besøge Segovia

Akvædukt i Segovia| ©Pedro
Akvædukt i Segovia| ©Pedro

Hvornår skal du tage af sted?

Segovia modtager besøgende hele året rundt, men i weekenderne er byen meget mere travl, da der kommer besøgende fra Madrid for at spise cochinillo (spædgris) eller slentre langs akvædukten. Hvis du kan tage til Segovia i løbet af ugen, vil du opleve, at byen er meget mere mennesketom, og du vil nyde dit besøg i mere fred og ro.

Anbefalet varighed af besøget

En dag er nok til at besøge Segovias vigtigste seværdigheder, slentre gennem gaderne og nyde en aperitif på en af terrasserne. Glem ikke at forlade Madrid tidligt om morgenen for at få mest muligt ud af dagen; husk, at det bliver tidligere mørkt om vinteren, så din sightseeingtur bliver kortere.

Vejret i Segovia

Temperaturen i Segovia er lavere end i Madrid. Midt om sommeren vil du måske ikke mærke meget til det, da der ikke er meget skygge i området omkring akvædukten, og varmen kan være lige så sviende, men du vil kunne se forskellen, når du slentrer gennem gaderne i centrum. Om vinteren skal du huske på, at du skal pakke dig varmere ind i Segovia end i Madrid.

Hvad skal man spise i Segovia

Selv om spædgrisen er stjerneretten, kan du også nyde andre delikatesser på Segovias restauranter. Judiones de la granja, stegt lammekød, ørred på Segovian-stil og Segovian punch er nogle af de retter, man ikke må gå glip af.

Hvad skal man medbringe til Segovia

Det vigtigste er at tage behageligt tøj på, og hvis du besøger Segovia om vinteren, skal du tage en ekstra trøje eller jakke med, selv om du tror, at du ikke har brug for det i Madrid. Hvis du tager til Segovia på en organiseret tur, skal du undersøge, om mad er inkluderet, så du enten kan medbringe penge til at gå på en af restauranterne eller tage din egen mad med hjemmefra.

8. Hvis du er interesseret i en tur til Segovia, vil du også være interesseret i

Prado-museet| ©Emilio
Prado-museet| ©Emilio

Segovia er ikke den eneste by i nærheden af Madrid, som du kan besøge på en dag. En anden af de mest fremragende byer, som ligger i den modsatte ende af byen i forhold til Segovia, er Toledo. I Toledo finder du også middelalderlige bygninger, et historisk centrum, der, selv om det er ret stejlt, er et besøg værd, og en imponerende katedral, der også er en af de mest fremragende i Spanien. Hvis du vil vide mere om udflugter til Toledo, kan du besøge denne artikel: Toledo dagsture fra Madrid.

Hvis du foretrækker at få mest muligt ud af Madrid, anbefaler jeg, at du starter din rejse med en organiseret rundvisning, som vil sætte dig ind i den spanske hovedstads historie, kvarterer og de vigtigste anekdoter. I denne artikel om Madrid-ture alle de oplysninger, du har brug for til at organisere din guidede tur.

Endelig kan museumselskere være heldige, da Madrid er hjemsted for nogle af de vigtigste museer i Europa. Min personlige anbefaling er El Prado (selvfølgelig) og Reina Sofía. Du kan tilrettelægge dit besøg ved at følge mine praktiske vejledninger til begge museer: Prado Billetter y Museo Reina Sofia Billetter.

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvor langt er der fra Madrid til Segovia?

  Segovia ligger næsten 69 km nordvest for Madrid, og turen i bil eller bus til Segovia tager normalt 1-2 timer, mens det tager ca. 30 minutter med tog.

 • Hvilke souvenirs kan jeg tage med mig hjem fra Segovia?

  De fleste tager en miniaturekopi af akvædukten med hjem, men for madelskere er der en typisk kage kendt som "Ponche Segoviano", og hvis du har prøvet byens karakteristiske ret, Cochinillo, vil du måske endda tage en lille pyntesvin med hjem.