Prado Billetter

Et besøg på Prado-museet for at se Goyas og Velázquez' værker er et must på dit besøg i Madrid: her kan du se, hvordan du får fat i dine billetter.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

Prado Billetter

Prado-museet | ©Emilio

Prado-museet er en juvel, ikke kun i Madrid, men i hele Spanien og en stor del af Europa. Navnene, der er forbundet med et af verdens mest berømte kunstgallerier, er Velázquez, El Greco, Raphael, Goya, Rubens og Bosch.

At købe billetter på forhånd og online er den bedste måde at sikre sig et besøg på Prado uden køer og med mere ro i sindet, så man undgår at komme ind på museet allerede træt efter en lang ventetid. Her er i rækkefølge de bedste online-muligheder for at besøge Prado:

Den bedste løsning

Madrid Prado-museet - guidet tur

Det bedste af Prado fra en ekspertguide

Perfekt til en rundvisning på de vigtigste værker på Prado-museet, ledsaget af en professionel.

Varighed: 2 timer

Denne to timers rundvisning på Prado-museet giver dig mulighed for at se de vigtigste malerier på museet med en ekspertguide. Du kan selv vurdere kunstens kvalitet, men det er budskaberne bag hvert værk, der er det virkelig fascinerende ved dette museum. Når du står foran værker som Las Meninas, El Jardín de las Delicias eller Los fusilamientos del 3 de mayo, skal du ikke have travlt med at gå videre til det næste.

Du vil se, at jeg har valgt denne mulighed frem for den individuelle billet, fordi jeg mener, at på et sted som El Prado med så meget historie og symbolik bag korridorerne og hvert enkelt værk, er en introduktionsomvisning på ca. to timer den bedste måde at lære museet at kende og få mest muligt ud af det på. Gruppen vil højst være på 30 personer.

Inde i Prado-museet| ©Number 10
Inde i Prado-museet| ©Number 10

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: Jeg synes, at en guidet rundvisning i Prado er vigtig på grund af dens størrelse og det store antal værker, som den rummer. Med denne mulighed får du desuden den bedste pris.

Anbefales hvis... du ønsker at tage en guidet rundvisning på Prado uden at investere for meget tid eller budget for at se de vigtigste værker på museet.


Den mest førsteklasses løsning

Madrid Prado-museet - guidet tur

Det vigtigste af Prado med en ekspertguide kun for dig

Få den mest intime oplevelse i Prado med en kunstekspert, som vil ledsage dig og dine ledsagere eksklusivt.

Varighed: 2 timer

Hvis muligheden for en guidet rundvisning på Prado tiltaler dig, skal du ikke udelukke at tage på en privat rundvisning på Prado-museet. Prisen er lidt højere end de almindelige guidede ture, men guiden vil være dedikeret udelukkende til dig og din gruppe.

Turen begynder med en kort rundvisning på Paseo del Prado og de vigtigste seværdigheder, såsom Casa de América, Cibeles-fontænen og Neptun-fontænen. Guiden vil forklare detaljerne om de vigtigste attraktioner i Madrids centrum, inden du går videre til en guidet rundvisning på museet. Med de billetter, der er inkluderet i denne tur, kan du også springe køerne ved billetkontoret over, hvilket gør turen meget sjovere og mere flydende.

Korridorerne i Prado-museet| ©John Linton
Korridorerne i Prado-museet| ©John Linton

Derfor kan jeg godt lide denne tur: Selv om prisen er højere end de andre muligheder, giver denne guidede tur en mere eksklusiv og komplet oplevelse, da guiden ud over det private besøg i Prado også giver dig en kort rundvisning i det omkringliggende område.

Anbefales, hvis... du vil lære museets omgivelser lidt bedre at kende og nyde det intime og eksklusive ved at have en guide kun for dig.


Sammenfattende sammenligner vi mulighederne:


Køb billetter til Prado-museet på billetkontoret

Detalje af Las Meninas| ©Sara Mejías
Detalje af Las Meninas| ©Sara Mejías

Foran Prado-museets imponerende bygning kan du se haver med klassiske statuer og brostensbelagte stier. Alt dette ville være meget rart, hvis der ikke var køer af besøgende, som kan være flere meter lange på visse tidspunkter af dagen... Hvis du alligevel beslutter dig for at købe dine billetter på billetkontoret, anbefaler jeg, at du gør det først om morgenen for at undgå turistmasserne.

Planlæg dit besøg i Prado

Kirken San Jerónimo el Real| ©Celso FLORES
Kirken San Jerónimo el Real| ©Celso FLORES

Hvornår skal du tage af sted?

Prado-museet er åbent fra mandag til lørdag fra kl. 10 til 20 og på søn- og helligdage fra kl. 10 til 17. Det bedste tidspunkt at tage derhen uden at møde for mange mennesker er på hverdagsmorgener, da den gratis åbningstid begynder om eftermiddagen, og antallet af besøgende er meget højere.

Sådan kommer du til Prado

Prado ligger på Paseo del Arte i Madrid, mellem Botanisk Have og Cibeles-springvandet. Det nærmeste metrostop er Atocha, og du kan nemt finde dets placering på et hvilket som helst kort. Indgangsporten ligger i den ende, der ligger tættest på Cibeles, og der går et sæt dobbelte trapper forud.

Audioguide

At besøge museet med en audioguide er et must for mig, i hvert fald ved det første besøg. Den kan købes ved indgangen for fire euro på flere sprog, og selv om nogle forklaringer kan være en smule uoverskuelige, er den det hele værd. Selvfølgelig vil du altid nyde en guidet tur mere.

Prado med børn

Inde i Prado-museet| ©Hellotickets
Inde i Prado-museet| ©Hellotickets

Prado-museet er et af de bedst tilpassede museer for børn; de har en audioguide med video til besøget, hvor animerede figurer forklarer malerierne på deres eget sprog. Sørg for at tage dem med på museet under deres besøg i Madrid.

Hvor skal man spise

I nærheden af museet er der ikke mange restauranter, men der er en Starbucks og en Museo del Jamón (skinkesandwiches til en euro, som man kan spise stående) på fortovet foran museet. Hvis du går til centrum, kan du finde mange flere restauranter at spise på, selv om de mest typiske taverner ligger i Barrio de las Letras eller i andre fjernere områder som Lavapiés eller Malasaña.

Omkring El Prado

Paseo del Arte er et dejligt sted at slentre rundt, og når du besøger museet, kan du stå af ved Atocha og gå op ad boghandlernes skråning, der fører til Retiro; her finder du gadeboder med hundredvis af kunstbøger, romaner og ægte skatte, hvis du ved, hvordan du skal lede efter dem. Gem et besøg i Retiro-parken til en anden gang, og gå op gennem den botaniske have i retning af museet (forbi stationen).

Bag museet, op ad trappen, ligger den fantastiske kirke San Jerónimo el Real, og udsigten fra museet er fantastisk. Når du er færdig med dit besøg, kan du gå til Cibeles og derfra gå ned til centrum langs Gran Vía mod Metropolitan-bygningen, en af de mest symbolske bygninger i Madrid.

Meget tæt på Prado ligger også Reina Sofía-museet, som kan anbefales til alle kunstinteresserede. Her er en praktisk guide, der kan hjælpe dig med at organisere dit besøg på Reina Sofía: Museo Reina Sofia Billetter.

Hvis du besøger Prado-museet med børn, er der en audioguide med video, som er tilpasset børnene, og som hjælper dem med at lære kunsten at kende på en sjov måde.

Bestil et besøg på Prado-museet

Hvilke værker skal du se på Prado

Den påklædte Maja og Den nøgne Maja af Goya| ©Nathan Hughes Hamilton
Den påklædte Maja og Den nøgne Maja af Goya| ©Nathan Hughes Hamilton

Du kan se Prado-museet på to timer (hvis du tager på en guidet rundvisning og bliver guidet gennem de vigtigste malerier) eller du kan bruge fem timer på at gå rundt i gallerierne. Hvor længe dit besøg varer, afhænger af dig og din interesse for kunst. Under alle omstændigheder er der værker, som du under ingen omstændigheder bør gå glip af.

Det er meget vanskeligt at udvælge de værker, der skal ses på Prado-museet; når du tilføjer et til listen, vil du huske to andre, som du ikke må gå glip af. Tag dette som et meget lille personligt valg:

Las Meninas af Velázquez

Det er et familieportræt, hvor maleren indfanger det øjeblik, hvor Infanta Margarita ledsaget af sine hofdamer (Meninas) træder ind i det rum, hvor han selv (selvportrætteret i maleriet med Santiagokorset) arbejder. Du vil finde forskellige legender og hemmeligheder bag dette maleri, så sørg for at aktivere audioguiden eller lave noget research, før du tager af sted for at se det.

De jordiske glædernes have af Bosch

Det er mit yndlingsmaleri, og jeg besøger det hver gang, jeg er på museet. Himmel og helvede er portrætteret i dette triptychon, som ikke lader dig fjerne blikket fra de mange detaljer. Fra mit synspunkt er det umuligt ikke at føle noget foran dette maleri, så mit råd er først at kigge nærmere på det og derefter lytte til dets historie.

Goyas skydepatrulje den 3. maj

Hvis du allerede har besøgt Debod-templet under dit besøg i Madrid, har du helt sikkert beundret udsigten fra denne bakke. Hvad du måske ikke ved, er, at det var på dette sted, at lederne af oprøret mod Napoleon den 2. maj 1808 blev skudt. Maleriet er en fremragende gengivelse, der viser soldaterne som ansigtsløse mænd og lederne af oprøret i deres dødskamp.

De 3 Gratier af Rubens

Barokkens skønhedsideal var langt fra nutidens, hvilket måske er en af grundene til, at Rubens' maleri er blevet retfærdiggjort gennem årene. Kyskhed og mytologi er temaer, der mødes i dette maleri.

Bebudelsen af Fran Angelico

Mange malere har afbildet bibelske scener i deres malerier. Faktisk kan man, hvis man forsker lidt, finde frem til de budskaber, der siges at være gemt bag mange af disse malerier; man har en lang række hemmeligheder og konspirationer til sin rådighed. Dette religiøse maleri er et af de mest berømte på museet; spørg din guide om dets betydning, hvis du tager på en guidet tur - du vil måske blive overrasket.

Nedturen fra korset af Van Der Weyden

Nedturen fra korset, af Rogier Van der Weyden| ©Angel de los Rios
Nedturen fra korset, af Rogier Van der Weyden| ©Angel de los Rios

Alle føler noget forskelligt foran hvert enkelt maleri, men uden at gå ind i historien bag det, har dette maleri altid fanget min opmærksomhed på grund af detaljerigdommen og de mange farver, der synes at springe ud af maleriet. Tag dig tid til at observere detaljerne i tøjets folder og skygger, og brug derefter audioguiden til at identificere de personer, der optræder i maleriet.

Saturn fortærende sine børn af Goya

Goyas sorte malerier er noget af et chok for dem, der kun kender til kunstnerens mest klassiske værker. De er placeret i et separat rum, og det er uundgåeligt at se på dem og føle noget af den angst, der omgav maleren i de sidste år af hans liv. Dette er et af de mest kendte i samlingen, og dets udtryksfuldhed er overvældende.

Goyas nøgen Maja

De havde næppe forestillet sig for et par århundreder siden, at et maleri, der blev konfiskeret af den hellige inkvisition og efterfølgende opbevaret i et mørkt rum, i dag ville være et af de mest besøgte malerier på Prado-museet. Ved siden af La maja desnuda kan du også se La maja vestida. Det store spørgsmål om dette maleri er, hvem der inspirerede Francisco de Goya til at male det; en af de mest udbredte teorier er, at det kan have været hertuginden af Alba.

Fablen om Arachne af Velázquez

Maleriets navn siger dig måske ikke noget, men hvis det hedder The Spinners, er det mere sandsynligt, at du ved, hvilket værk det henviser til. Dette er et af Diego de Velázquez' mest gådefulde malerier, da historikerne ikke er enige om, hvad maleren ønskede at formidle med maleriet.

Vulcans smedje af Velázquez

I Madrid er der en velkendt bar, der er opkaldt efter dette maleri, som i årevis har været et af de mest studerede malerier i skolerne. Velázquez afbildede her en mytologisk scene mellem guden Apollon og ildguden Vulcan, som skabte alle metalgenstande på Olympen. Førstnævnte vil fortælle sidstnævnte, at hans kone Venus er blevet forelsket i krigsguden Mars.

Bestil et besøg på Prado-museet

Ofte stillede spørgsmål

  • Er alle oplevelser på Prado-museet guidede ture?

    Nej, nogle oplevelser omfatter kun en billet til museet og måske en audioguide, så hvis du specifikt leder efter en guidet rundvisning på Prado-museet, skal du sørge for at vælge den rigtige oplevelse for at undgå overraskelser.

  • Hvor lang tid tager det at besøge Prado-museet?

    De fleste guidede rundvisninger på museet varer ca. 1 time og 30 minutter, men vær opmærksom på, at du kan blive på museet bagefter og gå på opdagelse i dit eget tempo. Det kan være en god idé at tjekke den nøjagtige placering af et bestemt kunstværk, som du gerne vil se, på forhånd, så du ikke går glip af det og sparer tid på at vandre rundt på museet.

  • Kan jeg kombinere et besøg på Prado-museet med andre oplevelser?

    Ja, nogle af vores oplevelser giver dig mulighed for at kombinere en rundvisning på museet med et besøg i Retiro-parken, private rundvisninger i Madrid og rundvisninger på Reina Sofia-museet.