Mallorca på 2 dage: alt du behøver at vide

Flygt til Mallorca i et par dage, og besøg maleriske fiskerlandsbyer, de bedste bugter, vingårde, grotter og strande. Her er alt, hvad du har brug for at vide.

Carla Yaquer

Carla Yaquer

8 minutters læst

Mallorca på 2 dage: alt du behøver at vide

Mallorcas katedral om natten | ©Rafael Wagner

Den største af De Baleariske Øer kan prale af naturperler af første klasse: historiske fiskerlandsbyer, drømmestrande og bugter, en række huler og underjordiske floder, et livligt natteliv plus et behageligt klima næsten hele året rundt.

På trods af dette væld af attraktioner lover jeg dig, at du på 2 dage kan kondensere de bedste ting at lave på Mallorca. Du skal bare være velorganiseret og have forberedt en god rejseplan.

Dag 1 Fra Palma langs kysten til Colonia de Sant Jordi

Colonia de Sant Jordi| ©Alberto Roig Vidal
Colonia de Sant Jordi| ©Alberto Roig Vidal

Mallorca kan nås med fly eller skib, da det er en lettilgængelig ø. For det første er der direkte flyforbindelser fra alle større byer i Spanien og flere i Europa.

Du kan også rejse med færge fra Cabrera, Menorca, Ibiza og Formentera, alle de baleariske søstre. Når du kommer fra lufthavnen til Palma, skal du stå tidligt op for at få mest muligt ud af dit besøg.

Denne første dag vil i vid udstrækning blive brugt til at udforske Palmas gamle bydel. Der er sublime monumenter, som du ikke må gå glip af, såsom Santo Tomás-kirken, haverne S'Hort del Rei, Bellver-slottet og det jødiske kvarter.

Efter turen, som anses for at være en af de bedste ture på Mallorca, anbefaler jeg, at du bruger eftermiddagen på at slappe af på stranden.

Spadseretur rundt i El Borne

Morgenturen er mindre end 1 km lang og starter ved Plaza del Rey Juan Carlos I. Også kendt som Plaza de las Tortugas (skildpaddepladsen). Også kendt som Plaza de las Tortugas, snor den sig forbi butikker, springvand og stensfinkser omgivet af grønne træer, indtil den når Plaza de la Reina, hvor restauranter og terrasser markerer enden af denne gågade. Gå langs Paseo del Borne, især hvis du besøger Mallorca ved juletid.

Besøg Lonja i Palma de Mallorca

Denne bygning blev bygget til at være Mallorcas vigtigste handelshal og blev en af de største eksponenter for civil gotisk arkitektur på Balearerne.

Skibet, der krones af høje ribbehvælvinger, og de harmoniske bygninger, der udgør Lonja de Palma, er arkitektoniske referencer i Spanien.

 • Åbningstider: Tirsdag til søndag kl. 10.30-13.30 og kl. 17.30-21.00 fra april til oktober. Tirsdag til søndag 10:30-13:30 og 16:00-18:00 fra november-marts.
 • Pris: gratis.

Lær Almudaina-paladset at kende

Lidt mere end 5 minutter fra det forrige sted ligger Almudaina-paladset, som åbner sig mod citadellet, og hvor det spanske monarki normalt opholder sig i sommermånederne.

Derudover byder dette imponerende palads med sit gotiske særpræg besøgende velkommen til Mallorcas historiske centrum.

 • Åbningstider: Tirsdag til søndag mellem 10:00 - 18:00 fra oktober til marts. Tirsdag til søndag 10:00 - 19:00 fra åben-september.
 • Pris: Fra 7 €.

Besøg Palmas katedral

Mallorcas katedral| ©Secret Pilgrim
Mallorcas katedral| ©Secret Pilgrim

Ved siden af paladset ligger hovedstadens ikon gennem mere end otte århundreder, Palmas katedral.

La Seu, som mallorcinere kalder den, er et monumentalt gotisk tempel dedikeret til Jomfru Maria og har en vidunderlig udsigt over Palmabugten.

Lysets katedral blev bygget over 300 år, og Antoni Gaudí og Miguel Barcelós medvirken resulterede i et smukt sted, som er en guidet tur værd.

 • Åbningstider: Mandag til fredag mellem kl. 10.00-17.15 og lørdage mellem kl. 10.00-14.15 fra november til marts. Mandag til lørdag mellem 10:00-15:15 fra april-oktober.
 • Pris: Fra 9 €.

Book en Segway-tur gennem Palmas centrum

Snup en bid mad og gør dig klar til eftermiddagen

Efter formiddagens rundtur i det historiske centrum er det tid til at få lidt at spise på en af restauranterne i centrum.

Når du er færdig, kan du leje en bil, en motorcykel - i havnen og i lufthavnen finder du de største firmaer, og du kan leje en bil fra 17 € pr. dag - eller du kan tageoffentlig transport.

Jeg anbefaler, at du lejer et middel til at komme rundt på egen hånd, især da køreplanerne for offentlig transport kan påvirke din rejseplan. Tiden er knap, og hensigten er at nyde øen så meget som muligt.

Eftermiddag mellem bugter og strande

Når du har ordnet din transport, kan du tage sydpå langs kysten. Der er kun 80 km til Colonia de Sant Jordi, hvor der også er forskellige indkvarteringsmuligheder.

Denne første eftermiddag vil blive brugt mellem strande og bugter. De vigtigste anbefalede stop er:

 • Cala Beltrán.
 • Cala Pi strand.
 • Ses Covetes-stranden.
 • Es Trenc-stranden

De ligger alle mellem imponerende klipper, har lavt, krystalklart vand, nem adgang til restauranter, og du kan padlesurfe, sejle i kajak, snorkle og endda stå på jetski.

Men hvis du bare vil ligge på det gyldne sand med et idyllisk panorama på denne første dag, anbefaler jeg, at du bruger eftermiddagen på den uspolerede strand Es Trenc. Det er den mest populære strand på det sydlige Mallorca og den største nudiststrand i Ensenada de la Rápita.

Hvis du foretrækker en strand, der er egnet til hele familien, med en rolig atmosfære, udsigt og tjenester, der ligner dem, der tilbydes af Es Trenc, skal du planlægge din udflugt på Mallorca med børn direkte til Playa Ses Covetes, en anden uspoleret strand, der ligger kun 5 km fra Es Trenc.

Tilbring natten i Sant Jordi

Når solen går ned, kan du tage til Colonia de Sant Jordi, en badeby, hvor du finder omkring hundrede overnatningsmuligheder, restauranter og et bredt udvalg af fritidsaktiviteter.

Det er ideelt til at lære det mallorcinske natteliv at kende og sove i en charmerende fiskerlandsby.

Dag 2 Strande, museer og grotter

Drach-grotterne i Porto Cristo| ©Norman G
Drach-grotterne i Porto Cristo| ©Norman G

På den sidste dag af dit besøg, efter morgenmaden på dit hotel, venter der dig en dagstur på Mallorca, som inkluderer de berømte Drach-huler, vandaktiviteter i havparadiset på Mallorcas østkyst, Mondragó National Park og en afslutning med smagning af typisk mallorcinsk mad.

Du kan tilmelde dig en bådtur på Mallorca eller tage din egen vej gennem de snoede veje på egen hånd.

Book din bådtur på Mallorca

Tilbring formiddagen i naturparken Mondragó

Der er 700 hektar land, hvor bugter og strande er omgivet af skove og marker.

Du kan vælge mellem blot at nyde en svømmetur eller lave andre mere aktive aktiviteter: snorkle, paddle surfe, sejle i kajak eller dykke i krystalklart vand med en rig havfauna.

Et besøg i dette naturreservat er en af de ting, man kan lave på Mallorca om sommeren.

S'Amarador-stranden

Til højre for Cala Mondragó finder du en uspoleret strand, en idyllisk attraktion for besøgende, der ønsker at nyde det varierede landskab i den østlige del af Mallorca med havet for deres fødder og en lav tilstrømning af turister.

Her er tjenesterne noget begrænsede, du har en strandbar og livredder, så faciliteterne er på din side.

Playa S'Amarador kan dog prale af et beskyttet miljø med skove, klitter, bjerge, afgrøder, klipper og smukke udsigtspunkter langs den 145 meter lange strand. Denne strand er det perfekte sted at tilbringe tid med din partner i semi-private omgivelser.

Mondragó-bugten

Denne bugt har alt, hvad du behøver for at klassificere den som en naturlig mallorcinsk swimmingpool. Der er 150 meter lavt turkisblåt vand, som har fået tildelt det blå flag.

På det fine hvide sand finder man parasoller, liggestole, livreddere og et picnicområde. Her kan børnene udforske havets økosystem med deres snorkel, som også kan lejes.

Caló d'es Burgit

Lad bilen stå ved Cala Mondragó, og gå langs parkens sti i ca. 800 meter. Langs ruten finder du interessante steder som grotten Mondragó Cave, Machine Gun Nest og Alric Cave, som du kan tage billeder af, før du når dit næste stop, Caló d'es Burgit.

Når du er fremme ved din endelige destination, finder du den mindste bugt i reservatet. På trods af den indviklede adgang er det hele turen værd, da du er omgivet af en naturskat.

Spis frokost for at genvinde kræfterne

Når turen til Mallorcas bugter er slut, kan du spise frokost i Cala Mondragó, hvor din bil står.

Restaurant Sa Font de n'Alis er en af mulighederne og tilbyder friske fiskeretter til moderate priser. Der er også Cafeteria Playa Mondragó, hvor priserne og menuen er rettet mod turister.

Eftermiddag med grotter, museer og vinkældre

Rafael Nadal-museet| ©Kazimierz Gourny
Rafael Nadal-museet| ©Kazimierz Gourny

Eftermiddagen er afsat til en rundtur til de mest populære aktiviteter på Mallorcas østkyst omkring Rafael Nadals hjemby Manacor.

Strandene er lagt til side for at gøre plads til vingårde, underjordiske søer, stenhuse og vinmarker. For at nå det første punkt på ruten skal du køre cirka 50 kilometer nordpå.

Drach-hulerne

Dette er en serie af 25 m dybe huler med spektakulære stalaktitter og stalagmitter, hvori Martel-søen ligger. Besøget varer 60 minutter.

Indenfor går du ombord på en båd for at krydse søen lige efter at have lyttet til en levende klassisk musikkoncert på dette magiske sted.

Alt er inkluderet i din billet, men husk altid at booke i forvejen, da det er et af de travleste steder på øen.

 • Åbningstider: Mandag til søndag fire gange: kl. 10.30, 12.00, 14.00, 15.30 fra november til marts. Fra mandag til søndag syv pas: 10:00, 11:00, 12:00. 14:00, 15:00, 16:00 og 17:00 fra april til oktober.
 • Pris: Fra 16 €.
 • Adresse: Carretera de les Coves, s/n, Porto Cristo.

Book din udflugt til Drach-grotterne på Mallorca

Oplev Rafa Nadal-museet på Mallorca

Det tager kun omkring 15 minutter at køre fra grotterne til Manacor, hvor Rafa Nadal-museet ligger.

Besøgende kan beundre de mest enestående trofæer fra denne verdens tennislegenden karriere, mens de nyder et interaktivt miljø, der giver dem mulighed for at konkurrere virtuelt med figurer i verdensklasse.

Når du køber dine billetter til Rafa Nadal Museum på Mallorca, har du også mulighed for at lære om den moderne sports historie takket være de memorabilia og genstande, som store figurer som Michael Jordan, Serena Williams, Cristiano Ronaldo, Roger Federer og Fernando Alonso, blandt andre, har bidraget med.

 • Åbningstider: Mandag til søndag mellem 10:00-18:30.
 • Pris: Fra 19 €.
 • Adresse: Carretera Cales de Mallorca s/n, Km 1,2, Manacor.

Vinsmagning og/eller vingårdsbesøg

Vinens verden er en lidenskab, og her på Mallorca lever den fra hjertet. Et besøg på øen ville ikke være komplet uden et stop på de største ving årde i området.

Turene til vingårdene varer normalt 90 minutter og inkluderer vinsmagning. Højdepunkterne i Manacor inkluderer:

 • Vinos y bodegas Pere Seda: Ligger på Calle Cid Campeador, 22. Prisen for et besøg starter ved 15 €. Åbningstiderne er mandag til torsdag kl. 09.00-15.00 og fredag kl. 09.00-14.00.
 • La bodega Mandia Vell: Den ligger i Carretera Manacor-Porto Cristo km 5,5. Priserne afhænger af den valgte aktivitet, og du skal booke på forhånd ved at skrive til [email protected] eller ringe på +34 674 30 04 03.
 • Vins Miquel Gelabert: C/ Salas, 50. Prisen for et besøg er omkring 25 €, og åbningstiderne er mandag til fredag mellem kl. 09.00-17.00 og lørdage fra kl. 10.00-13.00.

Sig farvel til Mallorca med en gastronomisk tur om aftenen

Efter besøget på vingårdene skal man lade sig charmere af det mallorcinske køkken. Lige så vigtigt som bugterne, grotterne og klipperne er det at afslutte besøget med en af Mallorcas gastronomiske ture.

Prøv deres tapas med sobrasada, ensaimadas, tumbet eller frito mallorquín... der er noget for enhver smag, og vinene er i højsædet.

En middag som de lokale er et must for at fuldende listen over ting at lave på Mallorca om aftenen.

Din 2-dages tur til Mallorca i overblik

 • Dag 1
 • Fra Palma langs kysten til Colonia de Sant Jordi.
 • Det vigtigste i Palmas historiske centrum: El Borne, Lonja de Palma, katedralen - Basilica de Santa Maria.
 • Eftermiddag med bugter og strande: Cala Beltrán, Cala Pi, Ses Covetes og Es Trenc.
 • Overnatning i Sant Jordi.
 • Dag 2
 • Fra Colonia de Sant Jordi til lufthavnen via centrum af Mallorca.
 • Rundtur i naturparken Mondragó: strand, grotte og strand.
 • Drach-grotten.
 • Oplev Rafa Nadal-museet på Mallorca.
 • Gastronomisk tur.