Mallorca på 4 dage: en guide til at få mest muligt ud af dit besøg

Ikke langt fra den spanske Levantine-kyst ligger Mallorca, en ø med uspolerede strande og bugter, hvor Middelhavets vand er så klart, at man kan se bunden.

Lorena Morales

Lorena Morales

10 minutters læst

Mallorca på 4 dage: en guide til at få mest muligt ud af dit besøg

Mallorca | ©AreKev

Mallorca er en del af De Baleariske Øer i Spanien og er en af de mest besøgte turistdestinationer i Europa. Strande, bugter, småøer, bjergkæder, grotter, romerske ruiner, naturparker og charmerende landsbyer venter på dig på denne ø, der ligger badet i Middelhavet.

I denne artikel vil jeg fortælle dig om de bedste ting, du kan lave på Mallorca i løbet af dit 4-dages ophold, så du kan lære alt det at kende, som øen har at byde på. Fra kultur- og natteliv i byen Palma til sportsaktiviteter som dykning og snorkling i det rolige Middelhav.

Dag 1: Caló des Moro, Cala S'Almunia og Cala Llombards

S'Almunia-bugten| ©Tommie Hansen
S'Almunia-bugten| ©Tommie Hansen

Hvis du besøger Mallorca, må du ikke gå glip af de smukke bugter og uspolerede strande, hvor du kan slappe af i det krystalklare turkisblå vand og nyde den smukke udsigt.

Jeg anbefaler at ankomme tidligt om morgenen til Caló des Moro, da det er en meget populær bugt omgivet af klipper, som har en tendens til at blive ret overfyldt. Derefter kan du gå til Cala S'Almunia, hvor folk plejer at tage solbad på ramperne i en gammel fiskerhytte.

Om eftermiddagen kan du besøge Cala Llombards og dyrke vandsport som dykning eller snorkling i det krystalklare vand og se, hvad havbunden har at byde på.

Cala des Moro og Cala S'Almunia er uspolerede bugter og har derfor ingen service, så jeg anbefaler, at du tager vand og mad med, samt en hat og solcreme, så du kan nyde dem fuldt ud.

Caló des Moro

Cala des Moro er en lille bugt med turkisblåt vand, som er meget populær blandt turister. Den har hvidt sand og vand, der er så krystalklart, at man kan se havets bund. Den ligger på den sydøstlige del af øen Mallorca, ved siden af Cala Llombards, i kommunen Santanyí.

I denne bugt kan du svømme uden problemer, da vandet er meget roligt. Den er omgivet af smukke klipper dækket af sten, fyrretræer og forskellige slags buske. At besøge bugterne er en af de bedste ting at lave i september på Mallorca.

Jeg anbefaler, at du kommer i god tid, da det er en lille bugt, som hurtigt bliver fyldt op.

 • Sådan kommer du dertil i bil: Fra Palma kan du komme dertil på en time ved at tage vejen Ma-19 til Santanyí og derefter Ma-6100 og fortsætte ca. 7 km til Cala Llombards. Fra den gratis parkering splads der skal man gå ca. 25 minutter til Caló des Moro ad den afmærkede sti.
 • Medoffentlig transport: Med buslinjerne 501 og 517 tager det cirka to timer at komme til Cala Lombards. Derfra skal man gå 1 km til Cap des Moró.
 • Beliggenhed: ved siden af den spanske by Cala Llombards, Santanyí kommune, på den sydøstlige del af øen Mallorca.
 • Anbefalinger: Stien er lidt svær for børn. Man skal ned ad nogle trapper, og underlaget er jordet og ret stenet.

S'Almunia-bugten

Kun 100 meter fra Caló des Moro, ad en grus- og klippesti, ligger Cala S'Almunia, en bugt med krystalklart vand, smukke farver fra blå til turkis og hvidt sand.

Det er en bugt omgivet af klipper, hvor vandet når en dybde på 4-5 meter. Der er ikke noget sand mellem havet og kysten, så til solbadning bruges de ramper, som fiskerne har bygget, og som er glatte og mere behagelige end klipperne.

Denne bugt var tidligere beboet af fiskere, så man kan se små huse bygget på klipperne i det omkringliggende område. Ligesom Caló des Moro kan den være ret overfyldt, da den er meget værdsat af dem, der søger fred og ro.

 • Beliggenhed: i kommunen Santanyí. I den sydøstlige del af øen Mallorca.
 • Anbefalinger: Fra parkeringspladsen kan man kun komme dertil til fods ved at følge skiltene. For at komme derhen skal man ned ad ca. 100 stejle trin, hvilket er lidt svært for børn. Du bør have behagelige sko på.

Llombards bugt

Cala Llombards er en bugt med turkisblåt, krystalklart vand, som du ikke må gå glip af, hvis du er interesseret i at opdage Mallorcas smukke bugter. I nærheden ligger naturmonumentet Es Pontàs, som består af en naturlig bue over Middelhavet, som du kan se fra et udsigtspunkt.

I modsætning til Caló des Moro og Cala S'Almunia har denne bugt service, så du finder brusere samt parasoller og liggestole, som du kan leje. Der er også mange restauranter med en smuk udsigt over omgivelserne, hvor man kan spise frokost eller middag.

I højsæsonen, fra juni til september, er den bevogtet af livreddere. Det er en af de mest anbefalede bugter til en dagstur på Mallorca med børn på grund af de faciliteter, den tilbyder.

Jeg anbefaler, at du udnytter det rolige og krystalklare vand til at snorkle eller dykke og nyde den vidunderlige flora og fauna på havbunden, en af de bedste aktiviteter, du kan lave på Mallorca.

 • Sådan kommer du dertil fra Cala S'Almunia: Du skal gå tilbage til Cala Llombards parkeringsplads ved siden af stranden og følge de meget enkle anvisninger for at komme til bugten. Afstanden er ca. 1,5 km.

Dag 2: Naturparken Mondragó, Cala Mondragó og S'Amarador-stranden

S'Amarador-stranden| ©Marcelo
S'Amarador-stranden| ©Marcelo

På din anden dag på Mallorca er et af de mest interessante steder at besøge naturparken Mondragó, hvor du kan tilbringe hele dagen med at nyde naturen og strandene Cala Mondragó og S'Amarador.

Jeg anbefaler, at du bruger formiddagen på at besøge naturparken Mondragó og efter frokost tager til bugten af samme navn.

Senere kan du tage til den uspolerede strand S'Amarador og beundre det smukke natursceneri.

Naturparken Mondragó

Naturparken Mondragó ligger i Santanyí kommune, i området kendt som Marines de Llevant. Den har 96 offentlige hektar og 766 private hektar og blev erklæret for naturpark i 1992.

I denne park finder du mange stier, hvor du kan udforske de mange forskellige landskaber: fra regntunge plantager til skove, garriguer og vådområder. Den er beboet af en lang række dyrearter, såsom middelhavsskildpadden, garrigue- og vandslangen, frøen og mere end 70 fuglearter, såsom turtelduen og tårnfalken.

Vegetationen er rig på johannesbrød-, mandel- og figentræer og mange typer buske som rosmarin og lavendel. At besøge denne park er en af de bedste ting at gøre på Mallorca, især hvis du er interesseret i at opdage biodiversiteten.

100 meter fra parken ligger Cala Mondragó, en af de mest berømte bugter på Mallorca med smukt krystalklart turkisblåt vand. Det er en 75 meter lang, uspoleret bugt, hvor man kan leje liggestole og parasoller.

 • Åbningstider: Hele dagen. Informationscentret er åbent fra 9.00 til 16.00.
 • Beliggenhed: Carretera Mondragó, s/n
 • Entré: gratis. Parkering koster mellem €2 og €5 ca.
 • Sådan kommer du derhen: Fra landsbyen Santanyí skal du tage vejen Ma-19 og derefter følge skiltene til parken.

S'Amarador-stranden

S'Amarador-stranden ligger i naturparken Mondragó. Det er en 200 meter lang uspoleret strand omgivet af skov, som sikrer skygge på de varmeste dage.

Den har en let tilgængelig gangbro, og derfor er det en af de bedste ting at lave med børn på Mallorca at besøge den.

Den har hvidt sand og krystalklart turkisblåt vand med grønne og blå nuancer. Her kan man leje parasoller, liggestole og solsenge, og der er også brusere og en bar, hvor man kan spise frokost.

Fra naturparken Mondragó skal man kun gå 500 meter for at komme til stranden S'Amarador, som ligger langs kysten på vejen A. Blanca-C. Mondragó. Mondragó. Hvis du kører i bil, kan du tage samme vej eller vejen Ma-19, men det er en længere rute.

 • Beliggenhed: Det Baleariske Hav, 07690, De Baleariske Øer, Spanien
 • Indgang: gratis. Parkering koster fra 2 € til 5 €.

DAG 3: Palma by

Cykeltur i la palma| ©NANO bicycles
Cykeltur i la palma| ©NANO bicycles

På din tredje dag på Mallorca anbefaler jeg, at du besøger den populære by Palma. Her kan du udforske den gamle bydel, hvor der er mange kunstgallerier, barer og håndværksbutikker.

En meget anbefalelsesværdig måde at komme rundt i byen på er at bruge Hop on Hop off-bussen, der tager dig til byens vigtigste attraktioner. Du kan også tage en af cykelturene på Mallorca i denne by.

I den gamle bydel kan du se emblematiske bygninger som katedralen på Mallorca, det kongelige palads Almudaina og Bellver-slottet. Du kan også besøge kulturcentret, der ligger på Plaza Mayor.

Om eftermiddagen kan du køle af på den smukke Cala Major-strand og derefter nyde det store gastronomiske udbud i området.

Den gamle bydel og Plaza Mayor

Palmas gamle bydel er et område, der er kendetegnet ved sine gamle bygninger af katolsk, arabisk og romersk oprindelse.

I centrum af den gamle bydel ligger Plaza Mayor, som blev indviet i slutningen af det 19. århundrede. I dag er det et kulturelt og socialt centrum, og du finder adskillige barer, restauranter og kunsthåndværksbutikker.

Katedralen på Mallorca

På Plaza Mayor finder du også katedralen på Mallorca, som blev bygget mellem 1229 og 1346. Den er også kendt som La Seu, og dens biskoppelige palads huser museet for hellig kunst.

Dette tempel har en levantinsk gotisk stil, hvor renæssancen og de romerske mure, der blev bygget for at beskytte byen, skiller sig ud. Jeg anbefaler, at du tager en tur for at se udsigten fra terrassen over de flyvende stræbepiller, hovedrosenvinduet, klokketårnet og byens skyline.

 • Åbningstider: Mandag til fredag fra kl. 10.00 til 17.15 og lørdage fra kl. 10.00 til 14.15. Lukket om søndagen.
 • Beliggenhed: plaza de la Seu, s/n, 07001 Palma, Illes Balears, Spanien
 • Entré: fra €20 for guidede ture.

Book en Segway-tur til katedralen, som er inkluderet

Bellver-slottet

Bellver-slottet, som ligger på toppen af en bakke, er et middelalderslot, som er unikt i Spanien på grund af sin cirkelform med fire tårne, der vender mod kardinalpunkterne.

Det giver også en af de bedste udsigter over byen. Det blev bygget i det 14. århundrede og er kendetegnet ved sin gotiske stil.

Slottet huser også det historiske museum, hvor man kan lære om Palmas udvikling siden dets oprindelse.

 • Åbningstider: Tirsdag til søndag fra kl. 10 til 18 og lukket om mandagen.
 • Beliggenhed: Carrer de Camilo José Cela, s/n 07014, Palma, 3 km vest for den gamle bydel.
 • Entré: omkring 4 €.
 • Sådan kommer du derhen: I bil, tag Carrer de Camilo José Cela til slottets parkeringsplads. Med bus med linje 4, 20 og 46, og du skal gå op til slottet på 20 til 30 minutter.

Rundtur i Palma med bus med mulighed for båd og Bellver Slot

Cala Major-stranden

Cala Major-stranden ligger i byen Palma de Mallorca, kun 13 minutter i bil fra katedralen på Mallorca. Det er en af de ældste badebyer på Mallorca.

Det er en af de bedste strande at tage til med familien, da den er klassificeret med det blå flag, hvilket betyder, at vandet ikke er farligt. Den har 200 meter fint, hvidt sand og klart, turkisblåt vand.

Der er service som parasoller, liggestole og brusere til de besøgende. Der er offentlig parkering på Carrer Prolongación Gaviota 292, 3 minutters gang fra stranden.

Cala Major Beach er omgivet af smukke klipper og ligger i kort afstand fra byen, så der er mange restauranter i nærheden, hvor man kan nyde frisk fisk og skaldyr til frokost.

 • Beliggenhed: Avenida de Joan Miró 276, Palma 07015, Balearerne.
 • Entré: gratis. Parkering koster normalt omkring 5 euro.
 • Sådan kommer du derhen: Du kan komme derhen på 13 minutter i bil fra katedralen på Mallorca ad Ma-20-vejen eller med offentlig transport på linje 4, 46 og 104.

DAG 4: Grotterne i Drach, Porto Cristo og Rafa Nadal Xperience Museum i Manacor

Drach-grotterne i Porto Cristo| ©Norman G
Drach-grotterne i Porto Cristo| ©Norman G

På din fjerde dag kan du tage til den østlige del af øen og besøge Porto Cristo, hvor du kan besøge Drach-grotterne og Mallorcas perlefabrik og spise frokost på en af byens restauranter.

Om eftermiddagen kan du tage en tur til byen Manacor for at besøge Rafa Nadal Xperience Museum, hvor du kan se trofæer og genstande fra tennisspilleren omgivet af højteknologi og udøve noget sport på virtual reality-platforme.

Drach-grotterne, Porto Cristo og Pearl Shop Mallorca

Drach-grotterne er en af de attraktioner, man bare må se på Mallorca. De er 1.700 meter lange og når en dybde på 25 meter. Indeni er der flere søer, bl.a. Martel, en af de største underjordiske søer i verden

Turen rundt i grotterne består af en livekoncert og en sejltur på søen eller en gåtur over broen. Det varer cirka en time. Omgivelsestemperaturen i grotterne er 21 grader året rundt.

Jeg anbefaler, at du booker din entré til grotterne i forvejen, så du kan komme ind uden problemer. Jeg anbefaler, at du tager tidligt afsted, så du kan nå at udforske byen Porto Cristo og Pearl Shop.

 • Åbningstider: Mandag til søndag fra kl. 10.00 til 15.00.
 • Beliggenhed: Byen Porto Cristo ligger i kommunen Manacor i den østlige del af Mallorca.
 • Entré: Fra €16 for voksne og €9 for børn.

Porto Cristo

Porto Crist o er en by i Manacor kommune, også kendt som Puerto de Manacor. Byen er hjemsted for bygninger, der kan dateres tilbage til det 13. århundrede. Det er en charmerende lille fiskerby med lave huse og mange restauranter med lokal mad.

Porto Cristo er også kendt for sin perlemorsindustri. Derfor må du ikke gå glip af et besøg i Pearl Shop Mallorca, en perlefabrik, der er berømt for at fremstille sine smykker med glasperler og bevare designets naturlighed og originalitet. Den ligger 50 minutter fra grotterne i Drach.

Hvis du er interesseret i at besøge disse steder med en specialiseret guide, kan du vælge en tur, der inkluderer grotterne i Drach, Porto Cristo og Pearl Shop Mallorca. Disse ture starter kl. 9 og varer mellem 5 og 6 timer.

Book din udflugt til grotterne i Drach med Porto Cristo

Rafa Nadal Xperience Museum i Manacor

Nadal-museet ligger i Manacor kommune, 12 km fra Porto Cristo. Her kan du se trofæer, dragter og andre genstande fra tennisspilleren samt forskellige genstande, der er doneret af andre sportsstjerner.

Nadal er en af de bedste tennisspillere i Spaniens historie og har mange trofæer, der har indviet ham på ranglisten for sammenslutningen af professionelle tennisspillere. Jeg anbefaler, at du bestiller dine billetter på forhånd til Rafa Nadal Museum Xperience.

Inde i museet er der to vigtige rum, udstillingshallen, hvor du kan se utrolige lys- og lydshows, og det interaktive rum, hvor du kan udøve en sport (tennis, roning, formel 1, blandt andre) med avanceret teknologi og virtual reality-platforme.

 • Åbningstider: Mandag til lørdag fra kl. 10.00 til 18.30 og søndag fra kl. 10.00 til 17.00.
 • Sted: Ctra. Cales de Mallorca s/n, Km 1,2, 07500 Manacor
 • Billetpris: omkring 18 €.