10 ting du kan lave på Mallorca i juni

Juni er med sine varme dage og kølige nætter en ideel måned at besøge Mallorca, hvor man ud over at nyde byens hjørner og strande også kan opleve en masse unikke begivenheder.

Irene Quesada

Irene Quesada

10 minutters læst

10 ting du kan lave på Mallorca i juni

Mallorca | ©Manuel Eugenio Davó Gil

Hvis du rejser til Mallorca i juni, kan du nyde det samme som om sommeren, men med mere fred og ro og til lavsæsonpriser. Det er uden tvivl et ideelt tidspunkt til at besøge monumenterne uden køer, udforske den uspolerede natur, lære traditionerne at kende og besøge landsbyerne og de paradisiske strande. Et unikt tidspunkt at udforske byen på og få et mere personligt forhold til den.

Her er et meget komplet program med aktiviteter og begivenheder i juni på Mallorca: messer, gastronomi, byplaner, besøg på monumenter, ruter gennem byer og landsbyer og meget mere. Tag forskud på glæderne og planlæg din ferie på denne tid af året, du vil vinde, og jeg vil fortælle dig alt om det lige nu!

1. Nit de foc: En magisk begivenhed, der kun sker én gang om året

Nit de foc| ©David de Mallorca
Nit de foc| ©David de Mallorca

Nit de Foc betyder Ildens Nat, og som navnet antyder, er det en glædelig fest med ild og lys som hovedpersoner. Den finder sted aftenen før San Juan. I løbet af dagen begynder den festlige atmosfære at kunne mærkes over næsten hele øen takket være udsmykningen af gaderne og gademarkeder, hvor man kan nyde lokal mad og søde sager som coca de San Juan.

I skumringen affyres fyrværkeri, bål og knaldperler over hele øen. I gaderne i Palma de Mallorca kan du se Correfoc, som er et optog af udklædte mennesker, der bærer stjernekastere og fakler og danser i et superanimeret skuespil.

På næsten alle strande er det tradition at tænde bål og hoppe over dem for at ønske sig noget i skæret af ilden og ledsaget af musik. Alt peger i retning af en uforglemmelig aften.

Mallorcas rådhus' hjemmeside kan man se programmet for festlighederne tættere på datoen.

2. Messer og markeder på Mallorca i juni

Fira de les Herbes (Krydderurtemessen)| ©Antoni Pol
Fira de les Herbes (Krydderurtemessen)| ©Antoni Pol

Ud over den store Nit de Foc er der andre begivenheder, der finder sted på Mallorca i juni. Det er en mulighed, du ikke må gå glip af, for at få lokale, ikke-turistiske oplevelser, der bringer dig tættere på Mallorcas skikke og traditioner. Her er et par ideer, vær opmærksom:

Ild i Festes de Primavera

I Manacor, den næststørste by efter Palma, afholdes disse lokale festivaler fra slutningen af maj til begyndelsen af juni, hvor dans, landbrug, kunsthåndværk og husdyr samles i en stor begivenhed, der varer flere dage, og hvor du kan købe økologiske og lokale kvalitetsprodukter samt håndlavede ting.

Messe for krydderurter

I Selva-provinsen afholdes der en helt særlig messe i juni, hvor aromatiske urter og krydderier til madlavning samt lægeplanter indsamlet i regionen og produkter fremstillet af dem udstilles til salg og til smagning. Vil du finde et middel, du har ledt efter, eller et nyt yndlingskrydderi?

Sommerens natmarked i Alcudias havn

Fra 1. juni til september kan du besøge dette natmarked ved havet på onsdage, torsdage, fredage og lørdage mellem kl. 18.00 og 23.00. Her finder du kunsthåndværk, tekstiler og smykker.

Vil du have mere? Du kan finde flere messer på Mallorca her.

3. Dans til Gay Pride Festival

Gay Pride Festival| ©Mercedes Mehling
Gay Pride Festival| ©Mercedes Mehling

Hvert år i juni afholdes der en stor fest i Palma de Mallorca for at fejre gay pride, og alle er inviteret. Uanset om du er deltager eller tilskuer, er det en sjov dag med parade og koncerter.

Det starter på Plaza de España og slutter med en livlig fest på Plaza del Ayuntamiento. Ikke alt forbliver i Palmas gader, festen flytter til strandene - du bliver nødt til at tage af sted for at finde ud af det! På den anden side er der i dagene omkring denne dato også flere fritids- og bevidsthedsskabende workshops for alle aldre.

Du kan tjekke datoen for Gay Pride og aktivitetsprogrammet på byrådets hjemmeside.

4. Mallorca Live Festival

Mallorca Live Festival| ©Wegov
Mallorca Live Festival| ©Wegov

En sommer med en musikfestival er så meget bedre! Mallorca Live Festival er en stor og berømt årlig festival, der bringer nationalt og internationalt anerkendte rock-, indie-, elektroniske og popbands til øen. Den afholdes i juni og varer mellem 2 og 3 dage. På festivalens hjemmeside kan du tjekke datoerne samt andre begivenheder, som de arrangerer i løbet af året.

Hvis du vil med til denne festival, skal du sørge for at købe din billet på forhånd. Du kan vælge en heldagsbillet eller en enkeltdagsbillet. Indtil videre er det ikke en campingfestival, så book også overnatning i nærheden.

5. En date med traditionen ved festlighederne i Son Servera

Festlighederne i Sant Joan| ©Sec Gomila
Festlighederne i Sant Joan| ©Sec Gomila

Hvis du vil deltage i en virkelig traditionel festival, må du ikke gå glip af denne. Det er skytshelgensfesterne i byen Son Server a (festes de Sant Joan), hvor man hvert år i juni genskaber en århundredgammel tradition. Her kan man blandt andet se de klassiske mallorcinske ninots danse gennem gaderne i en stor parade.

Det foregår over flere dage, hvor byen klæder sig ud, og der er alt muligt: sportsbegivenheder, markeder, dans, teater og gadekoncerter... En mulighed for at lære Mallorcas kultur og traditioner bedre at kende!

Du kan se kalenderen for fester i Sant Joan her.

6. Gastronomisk begivenhed: Fira Nocturna de la Patata i Sa Pobla

Fira Nocturna de la Patata (Natkartoffelmesse) i Sa Pobla.| ©Guillermo
Fira Nocturna de la Patata (Natkartoffelmesse) i Sa Pobla.| ©Guillermo

Denne gastronomiske messe afholdes i byen Sa Pobla hvert år i juni. Vidste du, at kartofler fra dette område spises over hele Spanien og en del af Europa? Det er en kartoffelfestival værd for landmænd og besøgende!

På denne dag er hovedpersonen, som du måske har gættet, kartoflen, både som hovedret og som tilbehør. Du kan smage disse retter både på landsbyens hovedtorv og i de barer og restauranter, der deltager i begivenheden. Der er selvfølgelig også boder med salg af produkter og musikalske indslag.

Book en katamaranudflugt med hjemmelavede tapas fra Mallorca

7. Traditionelle mallorcinske lege: Mor dig, som du plejede!

Biniali| ©Fernando Torres
Biniali| ©Fernando Torres

Hvert år i juni i Biniali, en smuk vinby, afholdes Fira dels Jocs, en begivenhed med traditionelle mallorcinske lege, som man både kan se og deltage i. Savner du aktiviteter som at danse snurretop, flyve med drage eller deltage i sækkeløb? Uanset om det er for børn eller voksne, er disse lege tilgængelige for alle.

Denne messe handler ikke kun om lege og mesterskaber, du kan også nyde tapas og lokale vine, parader, håndværksboder og koncerter. En smuk fejring med et nik til fortiden.

8. Fira de la pagesia de s'Alqueria Blanca

Santanyí.| ©Random_fotos
Santanyí.| ©Random_fotos

Denne smukke messe afholdes i Santanyi i slutningen af juni og begyndelsen af juli. Et besøg i denne landsby er umagen værd på grund af dens beliggenhed meget tæt på stranden, dens brostensbelagte gader og dens middelalderlige stil.

Det er en meget sommerlig festival, hvor sæsonens landbrugsprodukter udstilles. Der er demonstrationer af, hvordan produkterne fremstilles, salg og smagsprøver. En messe, vi anbefaler, hvis du vil lære om traditioner og have det sjovt på samme tid.

Der er også gadeparader og musikgrupper på de vigtigste pladser. Barerne og restauranterne deltager i festlighederne ved at tilbyde menuer og tapas til særlige priser i forbindelse med festlighederne.

9. Skomesse i Lloseta

Skomesse| ©E. BALLESTERO
Skomesse| ©E. BALLESTERO

Vidste du, at der bliver lavet rigtig gode sko på Mallorca? Det er derfor, der hvert år i juni afholdes en skomesse i Lloseta. Ved boderne kan du se en demonstration af, hvordan håndlavede sko bliver lavet, og købe dem til gode priser. En meget lokal og bæredygtig indkøbsmulighed.

Ud over de mange forskellige aktiviteter kan du også tilmelde dig en rundvisning i byens gamle skofabrikker. Et besøg i fortiden og i den tradition, som er meget vigtig at holde i live.

Messen begynder med en traditionel parade, og gaderne vil være fyldt med boder, udstillinger og attraktioner for de mindste.

10. Festlighederne i San Pedro i Pollensas havn

Havnen i Pollensa.| ©Andreas Trojak
Havnen i Pollensa.| ©Andreas Trojak

Pollensa, en smuk landsby i Tramuntana-bjergkæden, fejrer San Pedro - eller Sant Pere - fiskernes skytshelgen, omkring den 29. juni. Denne begivenhed, som finder sted ved havet, er en hyldest til fiskeri og religion. Man kan se en farverig procession til lands og til vands, som starter ved Sant Telm-kapellet og går ud på havet, hvor helgenen går ombord.

Dagen er fyldt med musikalske begivenheder, populære konkurrencer, en fiske- og skaldyrsmesse og selvfølgelig tilberedning og smagning af lokale fisk.

Du kan finde ud af mere om disse festligheder her.

Rute gennem Sierraens landsbyer i bil

Tramuntana-bjergkæden| ©M.G.N. - Marcel ON OF
Tramuntana-bjergkæden| ©M.G.N. - Marcel ON OF

Der er stadig nogen, der ikke ved det: Mallorca er ikke kun smaragdblå, den er også grøn - meget grøn! Den smukke Tramuntana-bjergkæde er hjemsted for en række landsbyer, som er et besøg værd. Bjergvejene er ikke vanskelige, og du kan tage af sted i ro og mag i juni måned, hvor temperaturen er misundelsesværdig, og der endnu ikke er den store tilstrømning af besøgende.

Omgivet af bjerge, floder, søer og betagende udsigter vil disse landsbyer få dig til at føle dig tættere på essensen af Mallorca. Fra øst til vest kan du starte i Pollensa og fortsætte din rejse gennem det spektakulære bjergrelief til Sóller, Deià og Valdemossa. Du vil elske at vandre gennem gaderne i disse middelalderlige stenbygningsbyer med en utrolig udsigt over bjergpasset.

Forresten! Hvis du ikke har en bil og elsker at cykle, kan du booke en cykeltur.

Mallorcas katedral

Mallorcas katedral| ©Cristian Bortes
Mallorcas katedral| ©Cristian Bortes

Mallorcas katedral er byens arkitektoniske juvel. Det er en fornøjelse at beundre den udefra, men vi ved, at det er en meget mere mindeværdig oplevelse at lære den at kende indefra med en guidet tur og lære om dens historie og detaljer. Jeg anbefaler denne plan i juni og drager fordel af, at det endnu ikke er højsæson, så du kan få en mere behagelig og personlig oplevelse.

Turene tilbyder et guidet besøg, og du kan også få adgang til terrasserne for at beundre byen fra højderne, og gå op ved solnedgang for at få nogle smukke billeder af byen i den gyldne time!

Gå på opdagelse i Palma de Mallorcas afkroge og kroge

Mallorca turistbus| ©Joe K
Mallorca turistbus| ©Joe K

Med milde temperaturer og lige før den tid, hvor alle tager på ferie, er juni et ideelt tidspunkt at lære byen at kende uden at skynde sig, uden menneskemængder og på en mere lokal måde. En god idé er at tage en tur med turistbussen.

Palma de Mallorca er en meget interessant by. Bortset fra den berømte katedral er der andre interessante attraktioner at besøge. Der er Almudaina-paladset, Porciuncula med sine spektakulære farvede glasvinduer, Lonja, Plaça de Cort, de mallorcinske gårdhaver, det jødiske kvarter, de arabiske bade... Med så meget at se er det bedst at booke en tur og lære byens kroge og hjørner at kende.

Book en turistbus med gratis stop på Mallorca

Vejret i juni på Mallorca

Mallorca| ©Paul
Mallorca| ©Paul

I juni er vejret på Mallorca kendetegnet ved fravær af regn og milde temperaturer mellem 18 og 26 grader celsius. Perfekt til at solbade om dagen og tage en let jakke på om aftenen. Luftfugtigheden i denne måned er mere mærkbar end om vinteren, men uden at det bliver for varmt. På den anden side er der normalt ingen stærk vind.

Havvandets temperatur ligger på omkring 20 grader. Kort sagt en ideel tid, solrig og med mange timers dagslys, men uden den ekstreme sommervarme.

Priser i juni: måneden, hvor man kan nyde sommeren i lavsæsonen

Penge i euro| ©Pixabay
Penge i euro| ©Pixabay

I juni øger flyselskaberne allerede frekvensen af direkte fly vninger, men priserne er stadig ret billige, da det endnu ikke er højsæson. Det samme gælder for indkvartering. Det er med andre ord det perfekte tidspunkt at drage fordel af overkommelige priser og besøge byer, strande og turistattraktioner i et roligt tempo.

Hvis du vil have en idé om, hvilke aktiviteter du kan lave på Mallorca i juni til en god pris, så tjek denne liste.

Lej en bil på Mallorca i juni

Lej en bil for at komme til Brugge| ©Andrey Filippov 安德烈
Lej en bil for at komme til Brugge| ©Andrey Filippov 安德烈

Det kan varmt anbefales at leje en bil på Mallorca, da det vil give dig mulighed for hurtigt at komme til mange flere steder og lave udflugter. Min anbefaling er at leje en bil i lufthavnen, hvor der er flere biludlejningskontorer. Du kan også finde kontorer i byen Palma. Igen vil det være en fordel at rejse i juni, da der er et større udvalg af biler til rådighed.

Hvis du ikke har en bil, er det ikke noget problem! Her har du flere muligheder for lufthavnstransport.

Bådtur i juni

Katamaran sejler i Mallorcas farvande| ©Miquel Gelabert
Katamaran sejler i Mallorcas farvande| ©Miquel Gelabert

Havet i juni er meget roligt og meget behageligt at sejle og svømme i med en vandtemperatur på omkring 20 grader. Uimodståeligt! I en by, hvor havet er så vigtigt, er det oplagt at tage en tur ud i vandet med krydstogt, båd eller katamaran.

Der findes mange typer ture, og afhængigt af hvilken du vælger, kan du smage på mad, besøge en anden by, se delfiner, snorkle og endda feste. Når du bevæger dig rundt på øen, kan du se dens geografi fra andre vinkler, få adgang til vanskelige bugter og lære mere om dens historie.... Kort sagt er det en god idé til en sjov og anderledes dag. Du kan helt sikkert finde en, der passer til din smag.

Book en udflugt rundt på Mallorca med bådtur

Gå på opdagelse i Drach-grotterne i Manacor

Drach-grotterne i Porto Cristo| ©Norman G
Drach-grotterne i Porto Cristo| ©Norman G

Drach-grotterne i Manacor byder på et naturlandskab af ren fantasi. De bølgende stalaktitter og underjordiske søer udgør et unikt naturskue. På grund af den store skønhed er det et meget attraktivt sted at besøge, og derfor anbefaler jeg, at du booker i forvejen. En af fordelene ved at besøge stedet i juni er, at der stadig ikke er så stor efterspørgsel, så det er lettere at booke en tur på denne tid af året end midt om sommeren.

Du kan runde dagen af med et besøg i Manacor, som er øens næststørste by efter Palma. Den har en smuk katedral, museer og vingårde.

Drach-hulerne er ikke de eneste i Manacor. Lidt mindre kendte, men lige så imponerende er Hams-grotterne og Pirat-grotterne. I sidstnævnte er det muligt at snorkle.