12 ting du kan lave på Mallorca i marts

Nyd det største udvalg af planer på Mallorca i marts måned. Messer, sportsaktiviteter og gastronomi mødes blandt andet på den største ø af de Baleariske Øer.

Nika Azkona

Nika Azkona

9 minutters læst

12 ting du kan lave på Mallorca i marts

Mallorca | ©Kyle Taylor

Marts er et ideelt tidspunkt til at nyde Mallorcas charme i fulde drag. Foråret nærmer sig, dagslyset begynder at blive længere, og temperaturen bliver varmere.

På denne tid af året er der stadig ikke mange turister, og det er altid en god måde at nyde alt det, der er at se og gøre på Mallorca. Øens begivenhedskalender er fuld af alternativer på denne tid af året, medmuligheder for alle aldre og smage. Uanset om du er naturelsker eller foretrækker arrangementer med mange mennesker, er du sikker på at finde en plan, der passer dig.

1. Tag til grotterne i Drach og oplev dem, mens der næsten ingen mennesker er

Drach-grotterne|©~MishC>
Drach-grotterne|©~MishC>

Det er sjældent, at du har mulighed for at besøge et turiststed, uden at der er mennesker i hvert eneste hjørne. Hader du ikke, når alle dine sommerbilleder viser mennesker i baggrunden? Øen Mallorca har nogle smukke steder, som er et must-see. Men en af de bedste udflugter på Mallorca er den, der tager dig med til Drach-grotterne. De ligger i landsbyen Porto Cristo og er et idyllisk sted, hvor man også finder en stor underjordisk sø, som man kan krydse med båd.

Takket være en gennemsnitstemperatur på mellem 17 og 20 grader kan du nyde disse smukke huler på alle tider af året, men det er en god idé at udnytte din ferie til Mallorca i marts til at udforske dem, da det ikke er højsæson for turister på øen, og du vil kunne nyde turen i ro og mag.

Book din udflugt til Drach-grotterne

2. Tag til Palma-bugten for at se de bedste sejlere

Palma-bugten| ©Simon
Palma-bugten| ©Simon

Det er altid en oplevelse at komme ud og nyde skønheden i Palmabugten. Men det er det endnu mere, hvis du finder den fuld af sejlbåde.

Det er et godt tidspunkt at tage en sejltur rundt på Mallorca. I løbet af de første uger af martsfyldes Mallorcas kystlinje med besætninger, der skal konkurrere i Mallorca Sailing Center Regatta. Denne begivenhed er et verdensomspændende benchmark, der bruges som træning til Princesa Sofía Mallorca, som finder sted i samme farvand. Aspiranterne giver alt, hvad de har i sig for at opnå de bedste resultater i løbet af de tre dage, arrangementet varer.

Book en bådtur rundt på Mallorca

3. Udforsk det mallorcinske højland med en quad-tur

Mallorca| ©Robert Albring
Mallorca| ©Robert Albring

Hvis du kan lide eventyr, skal du notere på din liste over planer på Mallorca, at du skal på en af quad-turene rundt på øen.

Takket være disse guidede ruter, der for det meste går gennem Mallorcas bjergkæde, kan du udforske stier og veje i et unikt bjerglandskab med Det Baleariske Hav i baggrunden. Din guide vil give dig instruktioner i, hvordan du kører quad, og du vil have altsikkerhedsudstyret til din rådighed. Forestil dig at opdage Serra de Tramuntana på et af disse køretøjer. Hvis du aldrig har siddet på en quad før, anbefaler jeg, at du prøver oplevelsen og nyder de smukke naturlandskaber på Mallorca.

Fejr verdens naturdag

Alle miljøelskere er inviteret til at fejre en dag med bevidstgørelse på Verdens Naturdag den 3. marts. I Lloret de Vistalegre, som ligger i det mest centrale punkt på øen, arrangeres der hvert år flere aktiviteter for at fremme omsorgen for planeten.

På en hyggelig gåtur arbejder de på at rydde op i et meget vigtigt naturområde i området som Sa Comuna.

Book en quad-tur på Mallorca

4. Nyd det bedste håndværk på Fira del Fang, den største samling af pottemagere

Kunsthåndværk på Fira del Fang| ©Esquimal Producciones
Kunsthåndværk på Fira del Fang| ©Esquimal Producciones

Hvis du elsker kunsthåndværk, kan du ikke gå glip af en date i Marratxí. Fra midten af marts og frem kommer keramikere fra Marratxi og fra hele verden, især fra øen Mallorca, hertil.

Denne messe anses for at være et benchmark i sektoren, og man kan ikke kun beundre de håndlavedeskatte.

Du kan også tage et stykke med hjem som souvenir eller endda lave det selv, da der i løbet af messeugen er forskellige aktiviteter som workshops og konferencer. En anden god plan er at booke en tur til de traditionelle markeder, hvor du besøgerAlcudia-markedet, hvor du finder et bredt udvalg af håndlavede produkter, tekstiler og fødevarer; Inca-markedet, der er internationalt berømt for sine læder- og fodtøjsprodukter af høj kvalitet; eller Sineu-markedet, der er kendt for sit samarbejde med nabolaget og for at have produkter af alle slags.

5. Oplev sport i Escorca med Natursport-messen

Mountainbike| ©Greg Rosenke
Mountainbike| ©Greg Rosenke

For sportsentusiaster tilbyder Escorca kommune i den sidste weekend i marts Natursport Fair, en række udendørs aktiviteter, der passer til alle niveauer. Mountainbike, klatring og trekking er blandt de mest populære. Men der er ikke kun aktiviteter for voksne.

De små er inviteret med aktiviteter udelukkende for dem, f.eks. en klatrevæg og Ultrakids, et løb, som de vil nyde i fulde drag. Og hvis du kan lide at cykle, hvorfor så ikke tage med på enelcykeltur rundt på Mallorca? Du cykler i 3 timer rundt til de vigtigste monumenter i Palma de Mallorca. Ikke mindre end 27 km ledsaget af en guide, der forklarer hovedstadens historie og hemmeligheder.

Reserveren elcykeltur på Mallorca

6. Varm motorerne op for at deltage fuldt ud i Rally Clásico Isla de Mallorca

Klassisk rally på øen Mallorca| ©Miguel Ordinas Oropesa
Klassisk rally på øen Mallorca| ©Miguel Ordinas Oropesa

I 3 dage fejrer Mallorca en af de vigtigste motorbegivenheder i området, Rally de la Isla de Mallorca.

Mere end 500 km fordelt på 14 sektioner er fyldt med race og benzin i kategorierne konkurrence, regularitet og youngtimers, hvilket sikrer, at vi ser mytiske, klassiske og historiske biler. Stedet, hvor alle de tilmeldte biler mødes, er i Puerto Portals, den mest luksuriøse havn på øen.

Og hvis du er til biler og fart, anbefaler jeg, at du booker en Formel 1-tur, hvor du får adrenalinen til at pumpe, mens du kører gennem nogle af de vidunderlige landskaber, som øen har at byde på, såsom Valldemossa, Sóller, havnen i Andratx, kysten ved Calviá, Calas de Estellenc, Malgrats eller udsigtspunktet ved Sa Foradada.

Book en tur i Formel 1-bil

7. Spadseretur blandt blomstrende mandeltræer

Mandeltræer| ©@Blende_9
Mandeltræer| ©@Blende_9

Kunfå uger før foråret kommer, blomstrer mandeltræerne på Mallorca og giver landskabet en betagende hvid farve med et strejf af rosa.

Et besøg her er et must, hvis du er på øen. Lidt efter lidt vil du bemærke, hvordan duften af forår begynder at gøre sig gældende. At slentregennem disse landskaber er en luksus, som får flere og flere tilhængere.

Så meget, at man i Tyskland har lavet særlige ture til Mallorca for at se mandeltræerne blomstre. For at nyde dette vidunder kan du besøge landsbyerneLloseta, Marrachí eller Selva i Raiguer-regionen; landsbyerne Manacor og Son Servera i Levante Mallorquín-regionen; eller bestille en udflugt til Sóller og Valldemosa.

Book en udflugt til Sóller og Valldemosa

8. Nyd naturen på hesteryg

Mens du rider på stranden|©Rick Rumbaugh
Mens du rider på stranden|©Rick Rumbaugh

Det varme, men ikke alt for varme vejr, forårets lys og naturen i fuldt flor gør dette til den perfekte tid på året til at booke en ridetur på Mallorca. En fantastisk plan for elskere af disse smukke dyr.

Aktiviteten foregår i små grupper i Randa-dalene på den sydlige del af øen, hvor du kan ride gennem vinmarker, klostre, bygninger fra det 13. århundrede og smukke naturlandskaber.

Uanset om du er en erfaren rytter, eller det er din første kontakt med hesten, er denne aktivitet noget for dig, da du vil modtage en teoretisk og praktisk lektion og derefter tage tøjlerne for at omsætte alt, hvad du har lært, til praksis. Du skal selvfølgelig have et acceptabelt konditionsniveau for at kunne deltage i denne vidunderlige udflugt.

Book en tur på hesteryg på Mallorca

9. Den mest berømte irske festival fejres også på Mallorca

Patrick's Day| ©RODNAE Productions
Patrick's Day| ©RODNAE Productions

Hvem har ikke hørt om St. Patrick' s Day? Denne dag fejres over hele verden til minde om den irske øs skytshelgen.

Mallorca bliver grøn og omgiver sig med shows, musik og øl, masser af øl. Festivalens omdrejningspunkt er Santa Ponça i Calvià. Kommunen tager sit tunge artilleri frem for at efterligne den reneste irske stil.

M usik og øl er to af hovedpersonerne, og der er liveoptræden på alle byens irske pubber.

10. En traditionsrig landbrugsmesse i Son Ferriol

Mallorcinske heste| ©Marian Torres
Mallorcinske heste| ©Marian Torres

I mere end 20 år er der blevet afholdt en stor landbrugsmesse i Son Ferriol, lige uden for Palma, i slutningen af marts.

Denne rolige by samler fagfolk fra sektoren og selvfølgelig også mange nysgerrige besøgende, som vil lære om de indfødte husdyrarter, såsom de elegante mallorcinske heste eller de mallorcinske sorte grise. Hele dagen er derudstillinger af rovfugle og hesteavlskonkurrencer.

Ud over dyrenehar messen flere udstillinger, omkring hundrede landbrugsmaskiner og arbejdsredskaber og en lang række andre udstillinger. Og som på enhver god messe må man ikke glemme at prøve den typiske lokale mad i en af boderne eller købe nogle af håndværkerprodukterne.

11. De Baleariske Øers Dag, øens mest repræsentative festival

De Baleariske Øer| ©tiggerpics2010
De Baleariske Øer| ©tiggerpics2010

Hvert år den 1. marts tager de baleariske øer deres bedste tøj på for at fejre samfundets vigtigste dag.

Denne dag markerer underskrivelsen af selvstyrestatutten i 1983. De fleste af aktiviteterne på denne dag finder sted i Palma de Mallorca. I Parc de Sa Feixina har du mulighed for at smage den bedste typiske lokale mad, som er anbragt langs adskillige boder.

Ledsaget af gadeunderholdning i hele byen forlader mallorcinere deres hjem i festligt lag. Det er et godt tidspunkt atbesøge byens vigtigste bygninger. I disse dage åbner de deres døre for offentligheden for at dele et glimt af deres værdifulde arv med alle, der har lyst til at komme med.

Smag på mallorcinsk mad

Og man siger, at man ikke kan lære en by at kende uden at smage på de lækkerier, som dens gastronomi har at byde på. Ensaimada er den mest typiske søde sag, som bliver ved med at sejre. En anden klassiker er sobrasada. Men der er mange flere at vælge imellem, f.eks. den traditionelle arròs brut eller coca de Trampó, som er en pizzalignende bund med et leje af grøntsager.

Den bedste måde at prøve lidt af hvert på er at tage på en gastronomisk tur rundt på Mallorca for at besøge de bedste steder med den bedste typiske mad på øen eller booke en olivenolie- og vintur rundt på øen, hvor du kan smage på disse to middelhavsprodukter.

12. Hav det sjovt på Fira del Ram-attraktionerne

Fira del Ram| ©Alberto Bastos
Fira del Ram| ©Alberto Bastos

På denne tid af året, fra slutningen af februar til april, strømmer mallorcinere til industriområdet Son Fusteret for at nyde en af de mest ventede begivenheder.

Det er Fira del Ram, et tivoli med mere end 170 forlystelser. Tør du tage en tur i det store pariserhjul eller en af rutsjebanerne?

V andforlystelser, gyserforlystelser, og for de modigste er der dem, der vender på hovedet og drejer rundt i fuld fart. Både lokale og turister strømmer til dette tivoli for at nydelyd- og lysshowet.

Den festlige stemning ledsages af duften af tivoliets karakteristiske søde sager, lidt candyfloss til børnene, mens de voksne får et dusin churros.

Vejret i marts måned på Mallorca

Mallorcas katedral| ©Cristian Bortes
Mallorcas katedral| ©Cristian Bortes

Når marts kommer, er vinteren ved at være slut, og forårstemperaturerne begynder at gøre sig gældende. På Mallorca er der næsten ingen spor af kulde i løbet af dagen. De gennemsnitlige dagtemperaturer ligger mellem 15 og 18ºC.

En behagelig temperatur, som giver os mulighed for at smide uldtrøjerne og støve tøjet mellem sæsonerne af. Men lad dig ikke narre, for på trods af sol og klar himmelfalder temperaturen om natten fortsat til et gennemsnit på 8-9 °C. Så husk at have noget varmt tøj ved hånden for en sikkerheds skyld.

Mallorcas strande i marts

Mallorca| ©Paul
Mallorca| ©Paul

Vi er vant til at forbinde strandturisme med årets varmeste måneder.

Det er en fejl, især hvis vi tager i betragtning, at det er om sommeren, at de fleste søger efter denne type rejsemål. Mallorca har etmildt klima, som gør det muligt at nyde stranden i forårs- og efterårsmånederne.

Solen er endnu ikke stærk, men det forhindrer os ikke i at ligge på stranden eller tage en dukkert midt på dagen. Hvis du leder efter et sted, hvor du ud over sightseeing kan nyde sjove planer, er Mallorca den perfekte kandidat.Priserne er mere overkommelige end resten af året i lavsæsonen, og menneskemængden er endnu ikke kommet.

Benyt lejligheden til at koble af på roens ø.