De 10 Bedste Restauranter på Menorca

Cas Safrá, Smoix og Piqniq er nogle af de særlige steder, som du ikke må gå glip af, hvis du vil prøve autentisk middelhavsmad.

Andressa García

Andressa García

12 minutters læst

De 10 Bedste Restauranter på Menorca

Solnedgang | ©Steve.

Overalt på Menorca vil du kunne glæde din gane med mange fantastiske retter, som vil give dig lyst til at besøge øen så mange gange som nødvendigt for at smage på dens smag og have det sjovt med alt det, du kan se og gøre på Menorca.

Over hele øen kan du finde muligheder, der passer til din smag og dine præferencer. Hvis du foretrækker enkle retter og tapas, er du sikker på at finde gode muligheder.

1. Piqniq

Mad på Piqniq| ©Solyciuta (
Mad på Piqniq| ©Solyciuta (

Restaurantens tilbud er en af de bedste muligheder, du har for at smage udsøgte retter på Menorca. De har en menu, der er specielt dedikeret til lette retter og sæsonbestemte produkter. Et af de mest fremragende kendetegn ved denne restaurant er kreativiteten i hver enkelt ret.

I Piqniqs køkken blandes ingredienser fra Middelhavet med andre af asiatisk oprindelse for at opnå et gastronomisk tilbud, som du helt sikkert vil nyde. Denne restaurant, der ligger i hjertet af Ciutadellas gamle bymidte, tilbyder mulighed for takeaway-mad.

Sidstnævnte er et af firmaets bedste bud på at tilfredsstille sine gæster, uanset hvor de befinder sig. Hvis du besøger Menorca på en bådtur rundt på øen, kan du bestille en velsmagende Piqniq-ret til båden, hvor du befinder dig. Det er et godt bud, som både besøgende og lokale på øen kan bruge.

Nyttige oplysninger

 • Adresse: Calle Seminari 10. 07760 Ciutadella de Menorca
 • Åbningstider: tirsdag til torsdag fra 9.30 til 15.00. Fredag til søndag fra 9.30 til 15.00 + 19.30 til 23.00. Lukket om mandagen.
 • Gennemsnitspris: Fuldt måltid fra 7,95 euro. Prisen kan stige afhængigt af retten og de ekstra retter, du ønsker at inkludere.
 • Hvilken ret må du ikke gå glip af? Blandt de retter, som jeg anbefaler dig at prøve, er den marinerede rå tun poke bowl, eller hvis du foretrækker det, kan du prøve den med marineret rå laks. Hvis du vil have veganske valgmuligheder, kan du prøve det vegetariske bagnatbrød eller piqniq-ris med ristede grøntsager.

Book din bådtur på Menorca

2. Dips i havnen

Hummus og guacamole dips| ©SamToRemember
Hummus og guacamole dips| ©SamToRemember

Dette er en restaurant, hvis forslag er interessant, fordi de ikke tilbyder komplette retter, men den er ideel til tapas. Deres specialitet er dips, som normalt ledsages af andre af husets specialiteter såsom nachos og lignende.

Dette er en mulighed, som du bør prøve, hvis du f.eks. besøger fæstningen La Mola, da dette sted ligger tæt på den historiske struktur.

Dette sted vil ikke skuffe dig, for det gastronomiske tilbud med varierede smagsoplevelser, som det tilbyder, giver ingen plads til at tvivle på den gode smag af dets køkken. Blandt de mest specielle dips, som jeg anbefaler dig at prøve, er guacamole og hummus.

Lad os bare sige, at dette ikke er en typisk middelhavsrestaurant, men hvis du har rejst rundt på øen i et par dage og ønsker at spise noget anderledes, vil du helt sikkert elske dette kulinariske tilbud. Deres dips er inspireret af latinamerikansk mad.

Nyttige oplysninger

 • Adresse: Calle Stuart 4 I Es Castell.
 • Åbningstider: Torsdag til tirsdag fra 13.00 til 15.30 og fra 19.30 til 23.00. Onsdage fra 19:30 til 23:00.
 • Gennemsnitspris: Du kan prøve dips til priser fra 6,50 euro, afhængigt af hvilken smag og fyld du vælger.
 • Hvilken ret må du ikke gå glip af? Jeg anbefaler, at du prøver de traditionelle hummus- og guacamole-dips til burritos og tacos.

3. Smoix

På Smoix| ©queljoan
På Smoix| ©queljoan

Smoix er en restaurant, hvor man føler sig godt tilpas fra det øjeblik, man ankommer, fordi det er et sted, der tilbyder meget mere end smag og teksturer. Dette sted repræsenterer en komplet smagsoplevelse for ganen, mens du nyder en behagelig og behagelig atmosfære, der får dig til at føle dig som en del af en fantasihistorie.

Før du spiser på denne restaurant, bør du tage hensyn til åbningstiderne. Om mandagen er de lukket, og om tirsdagen arbejder de kun om aftenen. Fra onsdag til søndag tilbyder de frokost og middag.

Det er en restaurant, der byder på en upåklagelig gastronomi og frem for alt er inspireret af øens sæsonbestemte produkter.

En af restaurantens største fordele er det skiftende menukort. Menuen skifter konstant med sæsonbestemte elementer og ingredienser. Det er en god idé at undersøge, om menuen er tilpasset den sæson, hvor du planlægger at rejse, før du tager på denne restaurant.

Det er uden tvivl et upåklageligt sted med magisk mad, og hvor du altid vil finde en god grund til at vende tilbage for at nyde menuen og kombinationer, der vil få din smag til at eksplodere.

Visse retter eruden tvivl umulige at henvise til en enkelt årstid, og derfor er de altid til stede på Smoix-menuen, bl.a. ravioli med langustin og boletus-sauce.

Nyttige oplysninger

 • Adresse: Avda. Jaume Conqueridor, 38. Ciutadella de Menorca
 • Åbningstider: tirsdag fra kl. 20.00 til 23.30. Onsdag til søndag fra 13:00 til 15:15 og fra 20:00 til 23:00. Lukket om mandagen.
 • Gennemsnitlig pris: I gennemsnit koster et fuldretters måltid mellem 14 og 20 euro, afhængigt af den menu, der er tilgængelig på det tidspunkt, hvor du besøger restauranten.
 • Hvilken ret må du ikke gå glip af? Menuen skifter hele tiden, så jeg vil anbefale, at du spørger tjeneren, hvad dagens specialitet er, så du kan prøve den friskeste og mest saftige mad på menuen.

Tip til rejsende

Bestil i god tid, før du besøger denne restaurant, da dens ry for god mad er så udbredt, at du måske ikke kan få et bord.

4. Cuk Cuk erfaring

Cuk Cuk Seafood Paella med skaldyr| ©Silvia P
Cuk Cuk Seafood Paella med skaldyr| ©Silvia P

Hvis du besøger alt det, som Ciutadella har at byde på på Menorca, må du ikke gå glip af en restaurant, der har et interessant og behageligt tilbud til dig: Cuk Cuk.

Det er et traditionelt sted med hensyn til dets indvendige og udvendige udseende. Når du først er inde og begynder at forstå konceptet, bliver det mere end bare et sted at spise, det bliver en oplevelse, som du vil huske resten af dit liv.

Cuk Cuk Experience baserer sin kundeservice på at give dig mulighed for at deltage i tilberedningen af din egen mad.

Samtidig tilbyder denne restaurant smagsprøver og smagsprøver af mad og produkter, der er fremstillet på stedet. Det mest interessante ved dette sted er, at du kan lære af kokkene, hvordan du kan tilberede din egen mad. Det betyder, at du i stedet for at gå hjem med stillet sult, vil du gå hjem med en fantastisk kulinarisk uddannelse.

Nyttige oplysninger

 • Adresse: c/ Sant Pere d'Alcantara, 13. 07760 Ciutadella de Menorca
 • Åbningstider: Tirsdag til lørdag fra 12:30 til 15:30 og fra 19:00 til 23:00. Lukket om søndagen og mandagen.
 • Gennemsnitspris: For smagsprøver af øens oste og kødvarer skal du i gennemsnit betale mellem 9 og 11 euro. For vinsmagninger skal du i gennemsnit bruge mellem 7 og 12 euro.
 • Hvilken ret må du ikke gå glip af? Blandt de retter, som du bestemt ikke må gå glip af, er paella med skaldyr. Det er også et must, at du prøver fisk og skaldyrsgryde.

5. Cas Safrà

Uden for Cas Safrà| ©Elvira Rios
Uden for Cas Safrà| ©Elvira Rios

Hovedmottoet for denne restaurant er, at de gør madlavning til en sand fornøjelse. En af fordelene ved dette sted er, at de endda har en børnemenu, så de tænker ikke kun på, hvad de voksne kan lide, men også på de yngste medlemmer af familien, hvilket er ideelt, hvis du besøger Menorca med børn.

Denne restaurant har en varieret menu med en række forskellige middelhavssmagsvarianter og smagsvarianter fra andre breddegrader og tilbyder dig mere end bare mad, det er en eksplosion af smagsoplevelser i munden. Den ligger i Cala Blanca, meget tæt på Ciutadella de Menorca, og det er helt sikkert et af de bedste kulinariske bud, du kan få, når du besøger Balearerne.

Dette sted er åbent fra morgenstunden og tilbyder morgenmad samt snacks, frokost, desserter og aftensmad. Cas Safrá tilbyder et væld af forskellige varianter, herunder salater, tapas, vegetariske retter og et udvalg af lokale fiske- og kødretter fra øen.

Nyttige oplysninger

 • Adresse: Passatge Baladre, 3, 07769 Ciutadella de Menorca.
 • Åbningstider: tirsdag og onsdag fra kl. 19.30 til 22.30. Torsdag til søndag fra 13:00 til 15:30 og 19:30 til 22:30. Mandage lukket.
 • Gennemsnitspris: Priserne varierer alt efter hvilken type ret du bestiller, om det er en forret eller hovedret. Normalt skal du bruge mellem 10 og 20 euro til at starte med. Hovedretter kan bestilles til priser fra 14 euro.
 • Hvilken ret må du ikke gå glip af? Hvis du vil have en typisk ret fra øen, kan jeg anbefale dig at bestille risotto med skaldyr eller laksesuppe. Hvis du vil have noget med kød i stedet for fisk, anbefaler jeg, at du ikke går glip af pluma iberica med krydret figenmarmelade.

Book din kajaktur fra Fornells

6. Molí des Comte Grill

Mad fra Molí des Comte Asador| ©Judith_travel87
Mad fra Molí des Comte Asador| ©Judith_travel87

Restaurantens køkken er specialiseret i udsøgt tilberedning af flere forskellige retter, hvor grillet kød altid skiller sig ud. Hvis du ønsker at slippe lidt væk fra skaldyr, fisk og skaldyr, men uden at miste den særlige middelhavssmag, er dette den mulighed, der vil behage dig mest.

En anden af husets specialiteter er utvivlsomt stegen. Denne restaurant skiller sig ud ved at tilbyde sine gæster en stærk ret.

Hvis du besøger Menorca og ikke vil gå glip af byens bedste kød, er det vigtigt, at du besøger dette sted med udsøgte kulinariske lækkerier.

På den anden side indbyder den hyggelige og hjemlige atmosfære til at blive længere, hvis man kun har planlagt et kort besøg. Selvfølgelig vil det give dig lyst til at komme tilbage for at smage de delikatesser, som du uden tvivl kan smage på dette sted.

Generelt udmærker dette sted sig ved sin hyggelige atmosfære og sit komplette menukort, samt ved det område, der er dedikeret til gastrobaren og et område til morgenmad.

Smag på menorcansk ost på Binissuès-museet

Nyttige oplysninger

 • Adresse: Av de la Constitución, 22. Ciutadella de Menorca
 • Tidsplan: Mandag til lørdag: 7.00 til 0.00. Søndag: Lukket
 • Gennemsnitspris: Forretter kan fås fra 9 euro til 20 euro. Hvad angår hovedretter, kan du forvente priser på mellem 14 og 30 euro.
 • Hvilken ret må du ikke gå glip af? Da det er en restaurant med grillet kød, må du ikke gå glip af deres specialitet, som er grillet 45-dages modnet oksekødskotelet.

7. Restaurant Pinzell

Dessert fra Pinzell Restaurant| ©David.dr
Dessert fra Pinzell Restaurant| ©David.dr

Dette er en virkelig alsidig restaurant i hjertet af Ciutadella de Menorca, der tilbyder flere forskellige tjenester for at smigre gæsterne.

Der er offentlig parkering, bar, terrasse og solarium samt gratis wi-fi og naturligvis aircondition.

Det mest interessante ved menuen er den omhyggelige og delikate præsentation af hver enkelt af de tilbudte retter. Hvis du vil prøve Menorcas delikatesser, er det her , du skal gøre det. Det er uden tvivl et indbydende sted, hvor du vil føle dig godt tilpas til enhver tid. Indretningen i industriel stil fremhæver stedets varme atmosfære.

De forskellige områder, som stedet tilbyder, er designet til at få dig til at føle dig godt tilpas, alt efter hvilken type besøg du kommer på restauranten, uanset om du kommer med venner, med din partner eller alene.

Nyttige oplysninger

 • Adresse: Plaça dels pins 4. Ciutadella de Menorca - 07711 - Menorca
 • Åbningstider: onsdag til mandag fra kl. 12.00 til 16.00 og om aftenen fra kl. 19.30 til 23.45. Lukket om tirsdagen.
 • Gennemsnitspris: Forretter kan koste fra 5 euro til 15 euro. Hovedretterne varierer i pris alt efter, hvor de kommer fra, hvad enten de kommer fra jorden, haven, havet eller risretter. I disse tilfælde kan priserne variere mellem 10 og 22 euro. Slik og is koster mellem 4 og 7 euro.
 • Hvilken ret må du ikke gå glip af? En god forret er laksesandwiches med guacamole, pickles, tomatmarmelade, sennepssauce og græsk yoghurt. Jeg anbefaler helt klart, at du prøver den fyldte blæksprutte på Menorca-stil med rejer, hasselnøddesauce og sød kartoffelpuré. Og som prikken over i'et kan vi anbefale en god dessert, nemlig en greixera med søde kartofler og honningis.

8. S'Amarador Restaurant

Risotto på Restaurant S'Amarador| ©Alaizalf
Risotto på Restaurant S'Amarador| ©Alaizalf

En af de bedste ting ved denne restaurant, der ligger lige i havnen i Ciutadella, er den tradition, som de har.

Du vil helt sikkert blive glad for at vide, at de fleste af de produkter, der bruges i køkkenet, i hvert fald hvad angår fisk og skaldyr, er hentet fra Menorcas farvande efter øens traditionelle og forfædte fiskerimetoder. Respekten for traditioner er også implicit i hensynet til naturen og til spiserens sundhed.

På den anden side gør stedets indretning, dets terrasser og frem for alt de forskellige steder, der tilbydes inden for etablissementet til at tilbringe en behagelig tid, dette sted til et af de bedste spisesteder i havnen i Ciutadella og på hele øen.

Hvad angår spisemulighederne, vil du være glad for at vide, at du kan spise her, hvis du følger en vegansk diæt eller lever med en allergi, uden problemer.

Nyttige oplysninger

 • Adresse: Carrer de Pere Capllonch, 42, 07760 Ciutadella de Menorca.
 • Åbningstider: Tirsdag til søndag fra 13:00 til 16:00 og fra 19:00 til 00:00. Mandage fra kl. 13:00 til 16:00 og fra kl. 20:00 til 00:00.
 • Gennemsnitlig pris: Prisintervallet er meget bredt og går fra 9 euro til 72 euro.
 • Hvilken ret må du ikke gå glip af? Du må bestemt ikke gå glip af det store udvalg af risretter, der tilbydes på menuen. Jeg kan også anbefale den menorcanske bagte fisk og grillen.

9. Es Tast de na Silvia

Dagens frokost på Es Tast de na Silvia| ©Santiago Ibáñez
Dagens frokost på Es Tast de na Silvia| ©Santiago Ibáñez

At spise på Es Tast de na Silvia er det samme som at nyde et meget hyggeligt måltid, der er tilberedt med produkter udelukkende fra Menorca.

Det er ikke for ingenting, at denne restaurant er Slow Food- og Km 0-certificeret. Disse to certificeringer gives kun til restauranter, hvis mad udelukkende er lavet af lokale produkter fra det sted, hvor restauranten er beliggende.

Her finder du hyggelige retter og et sted at hvile dig efter at have gået rundt i hele Ciutadella. En af de mest interessante ting ved denne restaurant er, at der ikke er nogen forudbestemt menu, men at den tilberedes hver dag i henhold til de produkter, der er tilgængelige på markedet og sæsonens produkter.

Denne naturlighed, der gennemsyrer stedet, gør det muligt for dig at ankomme og spørge kokkene om husets specialitet og de retter, der vil blive serveret den pågældende dag. Det er en ægte følelse af at blive overrasket og nyde god mad.

Nyttige oplysninger

 • Adresse: Santa Clara, 14. Historisk centrum. 07760, Ciutadella (Menorca).
 • Åbningstider: Om sommeren fra mandag til søndag fra kl. 13 til 15 og fra kl. 20 til 23. Lukket om tirsdagen. Om vinteren fredag og lørdag fra kl. 13.00 til 15.30 og fra kl. 20.00 til 22.30. Søndag fra kl. 13 til 15.30. Åbent før helligdage og på helligdage.
 • Gennemsnitspris: Da det er en restaurant med skiftende menukort afhængigt af sæsonen, bør du spørge om dagens retter og deres priser, når du ankommer.
 • Hvilken ret må du ikke gå glip af? Jeg anbefaler, at du spørger kokken, når du ankommer til restauranten, hvad dagens specialitet er, for det er en restaurant, hvor de laver mad efter årstiden og den mad, der er tilgængelig den pågældende dag.

10. Cafè Balear

Udenfor Cafè balear| ©Pedro V
Udenfor Cafè balear| ©Pedro V

Dette sted ligger lige i havnen i Ciutadella, og det, der gør dette sted så specielt, er de friske produkter, der bruges til at tilberede hver enkelt ret. Restauranten har sin egen båd, der dag efter dag sejler ud på jagt efter de bedste fisk og skaldyr for at tilbyde gæsterne lokale menorcanske produkter af højeste kvalitet. Så hvis du ønsker friskhed i din mad, er dette stedet for dig.

Café Balear byder på lækre retter, som naturligvis for det meste består af fisk og skaldyr. Deres menukort er opdelt i flere forskellige menuer, afhængigt af hvilken type ret de tilbyder. Hvad angår fisk, skal du spørge, før du bestiller, da de kun tilbyder fisk, der er fanget den pågældende dag.

Som forret før hovedretten tilbyder huset et bredt udvalg af delikatesser, herunder dampede muslinger, muslinger med hvidløg, rejer og Ciutadella langoustiner, blandt andre. Et særligt måltid, som du ikke må gå glip af, er helt sikkert pizzaen på denne restaurant, du vil blive forelsket og have lyst til at komme tilbage.

Nyttige oplysninger

 • Adresse: Pla de Sant Joan, 15 - Port de Ciutadella.
 • Åbningstider: I juli, august og september er lukkedagene søndage. Fra oktober til juni er lukkedagene mandage. Resten af dagene er der åbent fra kl. 13.00 til 16.00 og fra kl. 20.00 til 23.00.
 • Gennemsnitspris: Gennemsnitsprisen for forretter ligger på mellem 14 og 18 euro. Hovedretter med fisk og kød kan koste mellem 20 euro og 60 euro, afhængigt af om du bestiller retten eller fisken efter vægt. Desserter kan fås for mellem 6,50 og 15 euro.
 • Hvilken ret må du ikke gå glip af? Da det er en restaurant, der arbejder dagligt efter fiskernes fangst, bør du spørge tjeneren, hvilken dagens ret der er den bedste løsning.