Cala Macarella og Macarelleta

Bugterne Macarella og Macarelleta er de mest populære på øen og anses for at være de smukkeste på Menorca. Se her, hvordan du får mest muligt ud af dit besøg i dette paradis.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

6 minutters læst

Cala Macarella og Macarelleta

Macarella Cove | Artyart

Cala Macarella og dens lillesøster Macarelleta er det ultimative udtryk for strandparadis på Menorcas sydkyst: fint hvidt sand, turkisblåt vand og frodig vegetation omgiver øens to mest populære bugter.

I højsæsonen kan de være overfyldte, men for at det ikke skal ødelægge din oplevelse, kan du få følgende tips til at nyde dem (og overveje at tage med på en bådtur rundt om bugterne på det sydlige Menorca for at nyde dem fra vandsiden).

Besøg Cala Macarella og Macarelleta på en bådtur

Bådtur| ©Patrick Lalonde
Bådtur| ©Patrick Lalonde

Hvis du har lyst til at have en rigtig afslappende dag, nyde øens bedste bugter og tage en dukkert i det dybeste, turkise vand, er en bådtur en god idé. Ved at tage en tur til bugterne på den sydlige del af Menorca kan du opleve Macarella og Macarelleta fra havet uden at skulle vente på parkeringspladsen, gå til stranden eller lede efter en plads til din parasol.

Turen afgår fra Ciudadela og tager dig med til de bedste bugter i syd. Den inkluderer en traditionel paella serveret om bord samt drikkevarer. Du gør flere stop for at svømme og snorkle og vender tilbage til havnen efter en hel dags sejlads. Udflugten koster omkring 50 euro pr. person og er all inclusive - det er det hele værd!

Book en udflugt til Cala Macarella

Sådan kommer du til Cala Macarella og Cala Macarelleta

Macarella-bugten| © Alejandro Muñoz Cabrisas
Macarella-bugten| © Alejandro Muñoz Cabrisas

Med bil

I højsæsonen er den mest praktiske måde at køre til Cala Galdana og parkere der. Cala Galdana er et af de vigtigste turiststeder på øen med flere hoteller og restauranter, så det er godt forberedt på at modtage turister, og der er masser af parkeringspladser. Derfra er der kun 30 minutters gang til Cala Macarella. Om sommeren er parkering og adgang til denne strand lukket for privatbiler for at reservere området.

Hvis du besøger øen uden for højsæsonen, kan du tage til bugtens egen parkeringsplads, som har 900 parkeringspladser og kun ligger 15 minutter fra stranden. Husk, at den er lukket om sommeren!

Til fods

Det er nemt og hurtigt at gå, og ruten er meget godt skiltet. Fra Cala Galdana skal du kun gå i cirka 30 minutter, og stien er helt naturlig, og udsigten er det hele værd. Du krydser en fyrreskov, så du finder skyggefulde steder, og da det ikke er for stejlt, er det meget let at gå. Denne rute er en del af den berømte Camí de Cavalls, som går tværs over øen.

Med bus

Det er muligt at komme til Cala Macarella med offentlig transport. Tag en af de busser, der stopper ved Cala Galdana, og derfra er der kun en halv times gang til sandbugten. Det er en kort og behagelig gåtur, og ved at tage bussen slipper du for besværet med at finde en parkeringsplads, så det er en god mulighed for at komme til Macarella. Tjek Menorcas hjemmeside for offentlig transport for køreplaner og busruter fra dit overnatningssted.

Book en udflugt til Macarella Cove

Hvad kan man lave i Cala Macarella og Macarelleta?

Snorkling| ©Ishan Seefromthesky
Snorkling| ©Ishan Seefromthesky

Svaret er meget nemt: nyd det! Du kan tilbringe timevis der, og det tager ikke lang tid. Vandets farve indbyder til endeløse dukkerter, og hvis du har briller og snorkel, kan du snorkle rundt om klipperne, der flankerer stranden. I Macarella og Macarelleta er der et meget varieret undervandsliv, og det klare vand giver dig en fantastisk udsigt over havbunden. Tag en svømmetur!

Du kan også gå langs stranden for at nå Cala Macarelleta. Den ligger kun få meter væk og er mindre end Macarella, men den har en særlig charme.

Book en udflugt til Cala Macarella

Det bedste tidspunkt at besøge Cala Macarella og Cala Macarelleta på

Solnedgang på Menorca| ©Johannes Plenio
Solnedgang på Menorca| ©Johannes Plenio

Hvis du tager til begge bugter om sommeren, er du nødt til at planlægge dine tidsplaner godt for at forsøge at undgå spidsbelastningstimerne, hvor stranden er mest overfyldt. Det er altid bedst at ankomme tidligt om morgenen, når parkeringspladsen endnu ikke er fyldt, og du kan gå til stranden uden at skulle gå i den kvælende middagshede. Hvis du ankommer senere end kl. 11, vil du få meget svært ved at parkere.

En anden mulighed, du kan prøve, er at ankomme omkring kl. 14 eller 15, når de morgenfriske begynder at forlade stranden for at gå ud at spise eller hvile sig lidt på hotellerne. Men husk, at den intense varme vil gøre det lidt svært at gå til stranden. Hvis du har lyst til at nyde den stille og roligt, vil du være næsten alene sidst på eftermiddagen.

Book en udflugt til Cala Macarella

Hvilken service har Cala Macarella og Macarelleta?

Jomfruelig strand| ©Matthew Valentino
Jomfruelig strand| ©Matthew Valentino

Cala Macarella og Cala Macarelleta er praktisk talt jomfruelige strande. Der er ingen toiletter eller livreddere, men der er kun én restaurant-bar, hvor man kan spise eller købe drikkevarer. Hvis du tager på udflugt til Cala Macarella, finder du den med det samme, den hedder Cafeteria Susy, og den har et ret simpelt, men velsmagende menukort, som nok skal få dig ud af problemerne, hvis du har det så godt på stranden, at du ikke engang har lyst til at gå til frokost.

Book en udflugt til Cala Macarella

Hvor kan man spise i Cala Macarella og Macarelleta?

Mad på stranden| ©Denise Van Der Heide
Mad på stranden| ©Denise Van Der Heide

Cafeteria Susy er den eneste restaurant-bar, som du finder på udflugten til Cala Macarella, og her kan du spise, drikke en sodavand eller købe en is eller en drink. Hvis du vil have mere variation, skal du forlade stranden og tage til andre nærliggende strande med mere variation, såsom Cala Galdana. Der finder du flere hoteller, restauranter og supermarkeder.

Book en udflugt til Cala Macarella

Besøg Cala Macarella og Macarelleta med børn

Børn leger på stranden| ©Limor Zellermayer
Børn leger på stranden| ©Limor Zellermayer

Det er en god idé atbooke en udflugt til Cala Macarella og Cala Macarelleta med børn. Vejen dertil er nem og ikke særlig lang. Stranden har fint sand, og børnene vil nyde den varme vandtemperatur. Hvis du har snorkelbriller med til dem, vil de helt sikkert have det sjovt med at svømme på jagt efter farverige fisk.

Book en udflugt til Cala Macarella

Snorkling i Cala Macarella og Macarelleta Cove

Snorkling| ©Nicontents
Snorkling| ©Nicontents

Cala Macarella og Cala Macarelleta er to af de bedste strande på øen til snorkling. Ud over det rene og gennemsigtige vand, hvor du kan se på flere meters afstand, finder du en bred vifte af havdyr. Hvis du vil, kan du gøre det på egen hånd (husk at medbringe briller og snorkel), eller du kan tage med på en bådtur, da udflugterne til Calas Macarella og Macacrelleta har stop i området for at svømme med tid nok til at snorkle (båden giver dig også det nødvendige udstyr).

Hvis du kan lide tanken om at snorkle på Menorca, er der også andre bugter i både den sydlige og nordlige del af øen, hvor du kan nyde denne sport og opdage undervandslivet på Menorca, som er meget omfattende. Jeg fortæller dig mere i min artikel om de bedste steder at snorkle på Menorca.

Book en udflugt til Cala Macarella

Macarelleta-bugten

Svømning i krystalklart vand| ©Daniel Ferrandiz
Svømning i krystalklart vand| ©Daniel Ferrandiz

Cala Macarelleta ligger kun få meter fra Cala Macarella, og dens skønhed står ikke tilbage for storesøsterens. Du behøver kun at gå et par minutter for at nyde den fantastiske udsigt fra denne lille bugt. Der er ikke så mange mennesker, men der er også mindre plads til de besøgende, så hvis du kommer tidligt, så udnyt muligheden for at blive og nyde det i et stykke tid.

Book en udflugt til Cala Macarella