Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Cala Galdana strand

Velkommen til den mest udviklede strand på Menorcas sydkyst. Her finder du alt, hvad du har brug for: supermarkeder, restauranter, parkeringsplads... Jeg vil fortælle dig alt om Cala Galdana.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

4 minutters læst

Cala Galdana strand

Galdana-bugten | Freepik

Cala Galdana er den bugt på sydkysten, der er bedst forberedt til at modtage besøgende. Her finder du to af øens største hoteller, adskillige restauranter, barer, supermarkeder og endda steder, hvor du kan købe take-away-mad og tilbringe en dag på stranden.

Det er ikke ligefrem den smukkeste bugt på grund af al infrastrukturen, men nogle af Menorcas bådture går også igennem her, så alt, hvad du kan forestille dig at få brug for på din ferie, kan du finde i Cala Galdana.

Sådan kommer du til Cala Galdana

Cala Galdana| © Dominio público - Wikipedia
Cala Galdana| © Dominio público - Wikipedia

Det er meget nemt at komme til Cala Galdana. Vejen er meget velanlagt og godt skiltet, så du kan komme dertil fra alle steder på øen.

Hvor det ligger: Det ligger på Menorcas sydkyst i nærheden af Ciudadela - se på Google Maps

I bil

Cala Galdana ligger kun 20 minutter i bil fra Ciudadela og 34 minutter i bil fra Mahón. Denne strategiske beliggenhed gør den til et centralt centrum for alle former for turisttjenester på øen. Vejene er i perfekt stand, komfortable og godt skiltet.

Cala Galdana parkeringsplads

Der er flere muligheder for at parkere i Cala Galdana. Hvis du bor i området, har dit hotel eller din lejlighed måske en privat parkeringsplads, men hvis ikke, kan du finde flere parkeringspladser, hvor du kan parkere uden problemer. Desuden er der også masser af parkeringspladser i de omkringliggende gader og byområder. Hvis du ankommer midt på dagen, kan det være sværere at finde en plads, men med lidt tålmodighed vil du ikke have problemer.

Sådan kommer du til Cala Galdana til fods

Cala Galdana kan uden problemer nås med bil og offentlig transport, så du behøver ikke at gå, medmindre du bor meget tæt på området. Fra Cala Galdana er der dog flere stier til de uspolerede bugter i syd, som er utilgængelige med bil. Det er tilfældet med Macarella, Cala Mitjana og Turqueta.

Sådan kommer du til Cala Galdana med bus

Det er meget nemt at komme til Cala Galdana fra næsten alle byer på øen. Flere buslinjer stopper i Cala Galdana eller starter deres rute her. Det bedste er at se siden om Menorcas offentlige transport for at få oplysninger om køreplaner og ruter.

Besøg Cala Galdana med bådudflugt

Bådtur Menorca| © Alix Greenman
Bådtur Menorca| © Alix Greenman

Enhver undskyldning er god nok til at tage på en bådtur til Menorcas bugter. Cala Galdana er måske ikke den mest visuelt attraktive (men pas på, det krystalklare vand gør det til en fornøjelse at bade her), men takket være den strategiske beliggenhed afgår der bådture fra Cala Galdana, som bringer dig til de utilgængelige, jomfruelige bugter i syd på få minutter.

Oplev Cala Galdana med båd

Hvad skal man lave i Cala Galdana

Kajak Menorca| © Artem Zhukov
Kajak Menorca| © Artem Zhukov

I Cala Galdana kan du gøre næsten alt. Du kan finde nogle virksomheder ved molen, som udlejer udstyr til paddelsurfing, snorkling og dykning. Du kan gå en tur til nogle af de uspolerede bugter på sydkysten og nyde frokost eller middag på en af restauranterne eller hotellerne.

Som nævnt kan du også benytte dit besøg i Cala Galdana til at tage på en af bådturene langs Menorcas kyst for at opleve Menorcas bedste bugter.

Det bedste tidspunkt at besøge Cala Galdana

Turkisfarvet vand på Menorca| ©Matthew Valentino
Turkisfarvet vand på Menorca| ©Matthew Valentino

Hvis du planlægger at ankomme i bil, er det bedst at ankomme tidligt om morgenen, men hvis du ankommer med bus eller bor tæt nok på til at komme dertil i bil, kan du ankomme til Cala Galdana når som helst. Der er liggestole og parasoller på stranden, som du kan leje når som helst. Derudover er stranden meget velegnet til både voksne og børn, så hvis du har plads til overs på et hvilket som helst tidspunkt af dagen, er Cala Galdana et godt valg.

Hvilke tjenester har Cala Galdana?

Solskærme på stranden på Menorca| ©Mor Shani
Solskærme på stranden på Menorca| ©Mor Shani

Cala Galdana har alt: store hoteller som Melià Cala Galdana eller Artiem Cala Galdana, restauranter, supermarkeder, parkeringsplads, steder hvor man kan leje snorkling, dykning eller paddle surfing udstyr, legeplads for børn... Kort sagt, alle former for tjenester til en komplet ferie.

Stranden har livredder, toiletter, udlejning af liggestole og parasoller, hvilket gør den meget attraktiv for børnefamilier.

Hvad skal man spise i Cala Galdana

Mad på stranden| ©Denise Van der Heide
Mad på stranden| ©Denise Van der Heide

I Cala Galdana har du mange muligheder, afhængigt af dit budget, din tid og din appetit. I nærheden af stranden finder du Chiringuito Toni, Restaurante La Cala eller Restaurante Trevi, hvor du kan vælge mellem middelhavsmad, tapas, sandwiches og blandede retter.

På den anden side kan du altid spise på Melià- eller Artiem-restauranterne, som har en fantastisk udsigt over stranden og tilbyder alle slags nationale og internationale retter.