Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Sejlture fra Menorca

Få fornemmelser kan sammenlignes med at sejle til lyden af vind og bølger. Og hvis du gør det i det krystalklare vand på Menorca... bliver oplevelsen en (overkommelig) luksus, som du bør få mest muligt ud af på din ferie.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

6 minutters læst

Sejlture fra Menorca

Sejlads ved solnedgang | ©Josh Sorenson

Menorca er nok den mest naturlige og bedst bevarede ø af De Baleariske Øer. Her kan du nyde havet og naturen som få andre steder i verden, især hvis du tager med på en bådtur til Menorca. Hvis du i stedet for en hvilken som helst båd vælger at afslutte din rejse med en sejltur, får du lyst til at blive og bo der (advaret er advaret).

Lad dig rive med af bølgernes vuggen, vindens styrke og stilheden i de mest spektakulære uspolerede bugter i Europa. Jeg vil fortælle dig om de bedste muligheder for at begive sig ud på dette eventyr:

Den bedste løsning

Menorca Nordlige Strande Bådtur

En heldagsudflugt med sejlbåd i de nordlige bugter

I Fornells går du om bord på en autentisk sejlbåd, og skipperen følger vindens rytme for at gøre oplevelsen så autentisk som muligt. Du vil opdage bugterne i nord og få tid til at svømme og snorkle.

Varighed: 3 timer 30 minutter

Bugterne på den nordlige del af øen er kendetegnet ved at være næsten jomfruelige. Ikke alene vil du ikke være omgivet af turister på hver strand, men du vil også rejse på en sejlbåd med kun 10 andre mennesker, hvilket gør denne udflugt til en mere intim og meget mere autentisk oplevelse.

Du sætter sejl fra Fornells om morgenen, og du har hele dagen foran dig til at lade vinden (og skipperen) bestemme den rute, du skal følge. Besætningen garanterer, at du vil sejle det meste af tiden, og du vil kunne nyde de bedste steder på den nordlige del af Menorca.

Pak et håndklæde, badetøj, solbriller og en kasket, og tænk ikke på noget andet. I løbet af dagen vil du gøre flere stop for at svømme og snorkle for at fuldende en perfekt dag.

Hvorfor vælge denne tur: Til en meget god pris vil du tilbringe en dag på havet med at opdage de bedste bugter i nord. Frokost er inkluderet, og båden er udstyret, så du kan snorkle og opdage Menorcas undervandsliv.

Anbefales, hvis... du vil på sejltur på Menorca uden at skulle sprænge dine lommer ved at leje en privat båd. Dette er den bedste mulighed for en intim tur i meget små grupper.


Om aftenen

Menorca Katamaran Sejltur

Fejr afslutningen på dagen med en sejltur ved solnedgang

Den bedste solnedgang på øen kan ses fra havet: Tag en dukkert sidst på eftermiddagen, og udnyt de sidste solstråler til at tage en aperitif om bord og nyde freden i Middelhavet sidst på dagen.

Varighed: 2 timer 15 minutter

Det er klart, at sejlads er noget magisk, men hvis du gør det sent på dagen, vil resultatet helt sikkert blive den mest romantiske aften din ferie. Kort før kl. 19.00 går I om bord på en rigtig sejlbåd og sætter kursen mod bugterne i nord. I har et par timer foran jer til at nyde vinden, bølgerne og havet.

Du får tid til at tage dagens sidste dukkert og nyde solens stråler, inden den går ned, og du vender tilbage til båden for at se solnedgangen, mens der serveres en aperitif om bord. Tag noget tøj med, som du kan skifte til, da du sejler tilbage til havnen sent om aftenen. Fornemmelsen af at sejle i havets mørke er noget, du ikke vil glemme, når du vender tilbage fra din tur.

Hvorfor vælge denne tur: Denne udflugt giver dig mulighed for at sætte prikken over i'et på en perfekt feriedag. Solnedgangslysene, en aperitif om bord og solnedgangen fra Middelhavet vil tage sig af det.

Anbefales, hvis... du har lyst til at deltage i en stille plan for at nyde naturen.


Hvor meget koster en sejltur på Menorca?

Sejlads på en sejlbåd| ©Unsplash
Sejlads på en sejlbåd| ©Unsplash

Priserne på sejlturene er lidt højere end priserne på de mere overfyldte bådture. Husk på, at du rejser i små grupper, og at oplevelsen er meget mere eksklusiv, så du skal betale omkring 60 € for 4 timers sejlads eller 110 € for hele dagen.

Husk dog på, at sejlture normalt inkluderer drikkevarer og snacks. I tilfælde af heldagsudflugten er frokosten også inkluderet om bord, så du behøver ikke bekymre dig om noget andet. Hvis du er på udkig efter noget mere økonomisk, kan du altid deltage i en større organiseret tur, som f.eks. nogle af de udflugter, der går gennem de sydlige bugter (pris €50 for en hel dag og €28 for fire timer).

Book en bådtur på Menorca

Hvorfor en sejltur er umagen værd

Menorcas paradisiske strande| ©Unsplash
Menorcas paradisiske strande| ©Unsplash

Svaret er klart: oplevelsen er meget mere eksklusiv. For det første har sejlbådene plads til højst 12 passagerer, hvilket gør dem til næsten private ture. Du sejler væk fra massernes trængsel (og støj), og udflugten giver dig mulighed for at nyde naturen endnu mere.

På den anden side vil du kunne komme tættere på besætningen, stille spørgsmål til skipperen, diskutere dine yndlingssteder, så han kan stoppe, og du kan få en svømmetur osv. Desuden kan sejlads ikke sammenlignes med at gå ombord på en meget større båd (der er både, der kan rumme mere end 200 personer).

På dette tidspunkt er det uomtvisteligt, at Menorcas krystalklare vand bedst nydes fra havet. Udbuddet af ture på øen er dog ret varieret, og du kan finde ruter og udflugter, der passer til alle budgetter. Hvis sejlture ikke er noget for dig, så fortvivl ikke, der er flere muligheder.

Book en bådtur på Menorca

Sådan booker du en sejltur

Nyd en svømmetur ved solnedgang| ©Unsplash
Nyd en svømmetur ved solnedgang| ©Unsplash

Den nemmeste måde er at booke online. På Hellotickets kan du tjekke tidsplaner, priser og tilgængelighed. Den vigtigste anbefaling er at booke i forvejen. Sejlbåde har en meget begrænset kapacitet, og hvis du rejser om sommeren, er efterspørgslen ofte meget høj. Book din sejltur, så snart du har dine flybilletter, så du ikke løber tør for plads om bord.

Hvor længe varer en sejltur?

Sejlads| ©Unsplash
Sejlads| ©Unsplash

Hvis du planlægger at booke en sejltur, kan du selv vælge varigheden. Du kan normalt finde heldagsture (prisen er omkring 110-120 €) eller halvdagsture. Halvdagssejlture varer normalt omkring 3,5 timer og er normalt lange nok til at se de vigtigste bugter i området.

Book en bådtur på Menorca

Tidsplaner for udflugter

Nyd øens gennemsigtige vand| ©Unsplash
Nyd øens gennemsigtige vand| ©Unsplash

Hvis du vælger en heldagstur, skal du gå om bord om morgenen (normalt omkring kl. 10.00) for at få mest muligt ud af dagslyset. Du kommer tilbage til havnen omkring kl. 17.00 efter at have tilbragt en spektakulær dag med at sejle langs Menorcas kyst og have spist frokost om bord. Hvis du vælger eftermiddagsudflugten, går du om bord omkring kl. 19.00 for at se solnedgangen fra båden og vende tilbage til havnen sent om aftenen.

Ruteplan for sejlbådsudflugterne

Sejlbåde på Menorcas strande| ©Unsplash
Sejlbåde på Menorcas strande| ©Unsplash

Sejlturene starter normalt fra øens nordkyst. Basishavnen vil altid være Fornells, og derfra vil du bogstaveligt talt sejle, hvorhen vinden fører dig. Og det bør ikke bekymre dig. For det første fordi du med skipperens erfaring vil nå de mest spektakulære og skjulte steder i nord, og for det andet fordi hele området er spektakulært, så uanset hvor du tager hen, vil du blive forbløffet.

De mest kendte bugter på nordkysten er Cala Tortuga, Cala Pregonda, Cala Pilar og Cap de Cavalleria. Du vil blive forbløffet.

Andre bådture på Menorca

Tag en svømmetur på Menorca| ©Unsplash
Tag en svømmetur på Menorca| ©Unsplash

Hvis du har lyst til at udforske det turkise vand, der omgiver øen Menorca, men ikke er overbevist om, at du skal gøre det om bord på en sejlbåd, kan jeg også anbefale en udflugt med en katamaran. Hvis ikke, kan du altid konsultere min guide til de bedste bådture på Menorca for at finde ud af de bedste ruter og det fulde udvalg af tilgængelige priser.

Hvis du vil sikre dig, at du finder en bådtur tæt på dit hotel eller din lejlighed, har jeg også lavet en liste over de bedste bådture med afgang fra alle større bugter eller byer på øen: