Doñana National Park tur fra Sevilla

Hvis du elsker natur og friluftsliv, bør du seriøst overveje en tur til Doñana i løbet af din ferie i Sevilla. Her fortæller jeg dig om de forskellige muligheder, der er for at gennemføre denne mission.

Katherine Betances

Katherine Betances

8 minutters læst

Doñana National Park tur fra Sevilla

Doñana Nationalpark | ©Manuel ROMARIS

Doñana er et af Spaniens mest imponerende naturvidundere. Det er hjemsted for fabelagtige skabninger og utrolige landskaber og er ideelt for eventyrlystne rejsende, der ønsker at udforske mere end byens grænser. Hvis du leder efter de bedste ting at lave i Sevilla, bør du overveje en tur til Doñana som et alternativ.

I Sevilla finder du forskellige udflugtsmuligheder med forskellige prisklasser og forskellige rejseplaner. I dag er her de mest almindelige typer af udflugter til Doñana.

Før vi går i gang med emnet, skal du huske på, at et besøg i Doñana kun er en af de mange udflugter, der tilbydes i byen; her er en liste over andre interessante ideer, som jeg anbefaler at udforske:

1. Gruppeudflugt til Doñana National Park fra Sevilla

Indgang til parken| ©Richard Crook
Indgang til parken| ©Richard Crook

Når det gælder udflugter til Doñana, er den mest almindelige og foretrukne mulighed for rejsende, der udforsker området, et besøg i nationalparken fra Sevilla. Ud over at være et populært eventyr, er det også en af de bedste oplevelser, man kan få på et besøg i Sevilla.

Normalt kombineres besøget i parken med et stop for at se den berømte landsby El Rocío, en lille by med sandede gader, der fremkalder livet fra svundne tider, og stranden i Doñana, parkens kystområde...

Hvad inkluderer disse udflugter?

Ud over transport tur-retur fra Sevilla til Doñana inkluderer denne type udflugt transport i et 4x4-køretøj ind i parken (for at lette udforskningen), ledsagelse af en professionel guide under oplevelsen og brug af kikkert til at beundre dyrene i deres naturlige miljø og fra en sikker afstand.

Udflugter til Doñana fra Sevilla starter tidligt om morgenen for at få mest muligt ud af dagen. Tidspunktet og mødestedet kan variere afhængigt af det selskab, du vælger, og også af årstiden for din tur.

De starter normalt kl. 8.00 om morgenen ved hjælp af et centralt mødested i Sevilla såsom Plaza Padre Jeronimo eller lignende.

Det er vigtigt at huske på, at denne type oplevelse normalt tilbydes på flere sprog og ikke kun spansk, de mest almindelige er engelsk, fransk og italiensk.

Nyttige oplysninger

 • Pris: For denne type oplevelse skal voksne betale en grundpris på 79 € i gennemsnit; hvis du er en akkrediteret studerende, får du en nedsat pris på ca. 59 €; børn fra 4 år og ældre betaler 59 €, og børn under 3 år betaler slet ikke.
 • Turens varighed: På grund af rejseplanen tager det mindst 10 timer at gennemføre oplevelsen.
 • Anbefales, hvis... du gerne vil se et af Spaniens mest fortryllende naturvidundere, og din rejseplan i Sevilla giver dig mulighed for at afsætte en hel dag til dette eventyr.

Book din udflugt til Doñana

2. Krydstogt fra Sevilla til Sanlúcar med udsigt over Doñana-parken.

Solnedgang i parken| ©miguel churruca
Solnedgang i parken| ©miguel churruca

En anden måde at opleve Doñana National Park på er ved at tage ruten langs Guadalquivir-flodens vand til Sanlúcar de Barrameda. Det er en sjov og populær udflugt for turister, der besøger området og gerne vil se landsbyerne i nærheden af den andalusiske hovedstad.

I byen finder du flere turoperatører, der tilbyder denne oplevelse, da oplevelsen af en sejlturrundt i Sevilla er en af de sjove aktiviteter, som denne smukke destination tilbyder turisterne.

Hvad inkluderer disse udflugter?

Det er vigtigt at huske på, at denne type oplevelse kan variere lidt afhængigt af det selskab, du hyrer til udflugten; men generelt starter ruten Sevilla - Sanlucar de Barrameda tidligt om morgenen med udgangspunkt i et af de mest berømte monumenter i Sevilla, Torre del Oro.

Du tager båden til Sanlúcar, og på vejen vil du kunne se forskellige lokaliteter, blandt andet Isla Menor og Isla Mínima; hele den del af Doñana National Park, der er afgrænset af floden, og også områderne Coria og Puebla del Río.

I Sanlúcar de Barrameda har du tid til at gå rundt på egen hånd, spise frokost, se byens højdepunkter og begynde hjemturen for at nå Sevilla om aftenen. Ud over transport inkluderer udflugten en guide, der ledsager gruppen på hele turen og fremhæver de mest interessante punkter.

Nyttige oplysninger

 • Pris: En voksenbillet koster ca. 39 €, børn op til 12 år betaler en reduceret pris på 20 €, og voksne over 65 år betaler ca. 35 €.
 • Turens varighed: Dette er en heldagstur med afgang fra Sevillas centrum tidligt om morgenen. Du bør reservere mindst en hel dag af din rejseplan til dette eventyr. Det er ideelt, hvis du vil være i byen i flere dage, f.eks. 3 dage i Sevilla eller mere.
 • Anbefales hvis... Tanken om at tage på krydstogt på Guadalquivir-floden tiltaler dig; det er også en stærkt anbefalet aktivitet, hvis du har besøgt Doñana før og er interesseret i at se parken fra en anden synsvinkel.

3. Privat udflugt til Doñana Nationalpark fra Sevilla

Bustur i parken| ©Richard Crook
Bustur i parken| ©Richard Crook

En privat udflugt til Doñana anses for at være en af de bedste udflugterfra Sevilla, og det er ikke overraskende. Det er et alternativ, der giver rejsende mulighed for at lære de vidunderlige landskaber i et af de vigtigste og mest beskyttede vådområder i Spanien og resten af Europa at kende.

Hvad inkluderer disse udflugter?

Ved at booke en privat udflugt til Doñana kan du og din gruppe nyde den store naturlige skønhed i dette beskyttede område, ledsaget af en ekspertguide, der ledsager jer hele vejen, fra den tidlige morgenafgang fra Sevilla til tilbagevenden til byen om aftenen.

Den største forskel fra gruppeudflugten er muligheden for at tage turen i en lille og intim gruppe med en privat transportservice, der henter jer direkte på hotellet, og din guides totale tilgængelighed til at besvare eventuelle spørgsmål, der måtte opstå.

Generelt har private udflugter en forudbestemt rejseplan, hvor du kan anmode om små ændringer for at gøre oplevelsen mere tilpasset din smag.

Blandt de aktiviteter, som disse virksomheder normalt inkluderer, er: en 4 timers udflugt i Doñana Park ombord på en 4x4 transport; overførsler til nærliggende områder af interesse såsom den berømte landsby El Rocío og tid til at nyde stranden i Matalascañas, ideel hvis du besøger Sevilla om sommeren.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Private ture koster normalt mere end 500 euro.
 • Turens varighed: Du skal reservere mellem 10 og 12 timer til denne oplevelse. Turene afgår fra Sevilla mellem kl. 07 og 08 og returnerer efter solnedgang.
 • Anbefales hvis... du kan få et godt tilbud til en lille gruppe på flere personer, eller hvis du rejser til byen som familie og sætter pris på 100% personlig service. Ellers gør ligheden med gruppeoplevelsen, at man får mere for pengene ved at betale for en billet til Doñana som gruppe.

Book dine udflugter til Doñana

4. Kombineret udflugt: Doñana Nationalpark med ridning

Inde i parken| ©Jose A.
Inde i parken| ©Jose A.

Et alternativ, som du bør overveje, er at kombinere oplevelsen af den traditionelle udflugt til nationalparken med en ridetur gennem Doñana.

Det er bestemt en meget interessant mulighed, der giver dig mulighed for at lave to af de bedste aktiviteter i Doñana på én og samme tur. Som resultat får du en mere komplet version af det beskyttede område og dets naturlige vidundere.

Hvad inkluderer disse udflugter?

Den største fordel ved denne type udflugt er, at du altid kan regne med en ekspertguide til hver af de aktiviteter, du laver i løbet af dagen.

Afhængigt af det selskab, du hyrer, kan transport til og fra centrum af Sevilla være inkluderet, mens du med andre selv skal finde vej til området omkring Doñana.

Med hensyn til rejseplanen er det vigtigt at huske på, at de virksomheder, der udfører denne type eventyr, organiserer en dag med eventyr, hvilket generelt indebærer at opdele hver af disse oplevelser i forskellige tidsplaner, så den ene udføres med morgengruppen og den anden med aftengruppen. Rækkefølgen kan variere fra et selskab til et andet.

På den anden side, når det kommer til tid, vil du på den ene side have mulighed for at køre 4X4-ruten i Doñana med en gennemsnitlig varighed på 4 timer. Før eller efter, afhængigt af rejseplanen, vil du kunne tage hesteruten gennem markerne i Doñana. Denne rute tager yderligere 2 timer at gennemføre.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Voksne betaler fra 109 €; børn og studerende betaler 59 € hver.
 • Turens varighed: Du bør booke mellem 10 og 12 timer til turen.
 • Anbefales hvis... Du vil opleve nationalparken i al sin pragt og fra forskellige perspektiver; husk, at hvis du ikke kan finde en tur med transport inkluderet, skal du rejse på egen hånd eller med offentlig transport til Sanlúcar de Barrameda.

5. Udflugt til Doñana Nationalpark med tur til Sanlúcar de Barrameda.

Parkens paisake| ©Andrew and Annemarie
Parkens paisake| ©Andrew and Annemarie

En anden oplevelse, der er værd at overveje, hvis du er på ferie i Sevilla, er et besøg i Doñana Nationalpark med en tur til den nærliggende by Sanlúcar de Barrameda.

Byen er berømt for sine manzanilla-vingårde, sit behagelige klima og hestevæddeløb ved havet, og det er absolut værd at forlænge turen til Doñana for at besøge denne maleriske og fredfyldte destination.

Hvad inkluderer disse udflugter?

Kombinerede ture til Doñana i forbindelse med Sanlúcar-området tilbydes normalt som en del af en privat udflugt, så de fleste af de virksomheder, der tilbyder denne service, inkluderer transport til og fra dit hotel i Sevilla og selvfølgelig den nødvendige transport for at få dig rundt til de forskellige attraktioner, du vil besøge på din eventyrdag.

Ud over transport og personlig service vil du blive ledsaget af en eller flere guider undervejs.

Det er vigtigt at huske på, at denne type oplevelse tilbydes med guider på flere sprog som spansk, engelsk og portugisisk, så hvis du har venner af andre nationaliteter, der rejser til Sevilla, så tøv ikke med at anbefale det.

Det er vigtigt, at du kigger nærmere på beskrivelsen af udflugten, før du foretager den endelige betaling, men blandt de attraktioner eller seværdigheder, der ofte kan ses under en tur af denne type, er: en tur i Sanlúcars historiske centrum, en tur på Guadalquivir-floden enten til eller fra Doñana og en guidet tur i den berømte naturpark.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Denne type oplevelse tilbydes normalt som en privat tur og koster omkring 385 € pr. person.
 • Turens varighed: Dette er en heldagstur fra Sevilla, så du skal afsætte 8 til 10 timer til eventyret.
 • Anbefales hvis... du har budgettet til en privat tur og lysten til at udforske lidt længere væk for at få mest muligt ud af din udforskning af det sydlige Spanien, kan dette kombinerede eventyr varmt anbefales.

Hvorfor er en tur til Doñana umagen værd?

Dyrene i parken| ©David J. Julián
Dyrene i parken| ©David J. Julián

Parken er optaget på UNESCO's verdensarvsliste, og der er registreret ikke færre end 37 forskellige pattedyrarter inden for parkens grænser, herunder den iberiske los og andre truede arter.

Ud over pattedyr har parken ikke mindre end 21 arter af krybdyr og tusindvis af hvirvelløse arter, herunder hundredvis af insekter og spindlere.

Ud over det imponerende dyreliv har stedet været skueplads for historiske begivenheder såsom teorien om, at den forsvundne by Atlantis ligger under sumpene i Doñana Park.