Sevilla på 3 dage: tips, hvad du skal se og meget mere

Få det bedste ud af byen med vores 3-dages rejseplan. Sevilla vil overraske dig med sine statelige paladser og storslåede monumenter.

Matteo Gramegna

Matteo Gramegna

9 minutters læst

Sevilla på 3 dage: tips, hvad du skal se og meget mere

Sevilla | ©Massimiliano Morosinotto

Har du en lang weekend til rådighed og har lyst til at opleve en historisk by? Så tøv ikke længere, Sevilla er svaret på dine spørgsmål. Den andalusiske hovedstad byder på et uendeligt antal ting at se og gøre, men med tre dage vil du se det vigtigste. Her finder du alt, hvad du har brug for: monumenter, traditionelle restauranter, flamenco-shows og et pulserende natteliv. Er du klar til at tage af sted?

1. Dag Oplev det monumentale Sevilla

Det gyldne tårn og sevillansk bådtur| ©Lionel Lacour
Det gyldne tårn og sevillansk bådtur| ©Lionel Lacour

På den første dag vil vi fokusere på det væsentlige i den andalusiske hovedstad. Ruten er koncentreret mellem den gamle bydel og det berømte Triana-kvarter.

For at få en let og overvejende fodgængerrute har vi placeret udgangspunktet under et ikon for Sevilla: Torre del Oro (det gyldne tårn).

Gå en tur under Guadalquivir-flodens vagttårn

Torre del Oro er et af den andalusiske hovedstads smukkeste monumenter. Det blev bygget i de sidste år af det almohade-dynastiet og har en tvilling i den nærliggende Calle Santander: Torre de la Plata. Vagttårnet markerede begyndelsen af den gamle havn og havde en forsvarsfunktion.

I den muslimske periode var der ikke nogen egentlig bro mellem Sevilla og Triana, men derimod både, der lå på række og blev holdt stabilt med en kæde. Denne barriere spærrede vejen for fjendtlige skibe og forpurrede nogle få bordingsforsøg, f.eks. det af den kastilianske sømand Ramón de Bonifaz.

Torre del Oro kan besøges alle ugens dage fra kl. 9.30 til 18.45 (mandag til fredag) og fra 10.30 til 18.45 (lørdag og søndag).

Tilbring et par timer på Real Alcázar

Mange besøgende i Sevilla overser denne skat. Måske er det på grund af manglende tid eller måske fordi de ikke har købt billetter på forhånd.

Begå ikke den samme fejl, du kan ikke tage hjem uden at besøge Real Alcázar. Det er en meget eftertragtet attraktion, og det er bedst at sikre sig en billet, inden du tager af sted.

Alcázar er et af de ældste kongelige paladser, der stadig er i brug. Når kongen og dronningen rejser til den andalusiske hovedstad, bor de stadig i Cuarto Alto, en pragtfuld residens, der indtager den øverste del af Mudejar-paladset. Dens nuværende udseende skyldes Isabel II, og den kan besøges alle ugens dage.

Jeg anbefaler, at du bruger lidt tid i dette pragtfulde monument. Der er meget at se, og nogle rum skiller sig ud fra andre. Nedenstående liste er vores top fem:

 • Patio de la Montería, den størstegårdsplads i Alcázar. Under gulvet ligger fundamenterne af en bygning fra den muslimske periode. Det er et monumentalt adgangspunkt, der byder de besøgende velkommen.
 • Casa de Contratación (Huset for kontraktindgåelse)
 • Pedro I's palads
 • Gotisk palads, en bygning, der symboliserer kristendommens triumf. Det blev opført efter testamente fra kong Alfonso X den Vise.
 • Haver

Fortsæt gåturen gennem Sevillas katedral og Giralda

Sevillas domkirke om natten| ©Nathan Rupert
Sevillas domkirke om natten| ©Nathan Rupert

Sevillas katedral er den fjerdestørste katedral i verden. Kun Peterskirken og den brasilianske basilika Nuestra Señora Aparecida overgår den i størrelse. Som bekendt har Sevilla en søfarerfortid, og dens hovedkirke bevarer resterne af dens mest berømte navigatør: Christopher Columbus.

Søfareren hviler i en monumental kenotaf inde i kirken, selv om dette ikke altid har været tilfældet. Columbus blev oprindeligt begravet i Valladolid, selv om nogle hævder, at den rigtige grav ligger i Haiti. Der er dog meget mere at se, og hvis jeg skulle vælge kun én aktivitet, ville jeg anbefale en tur på taget.

Ud over at se Christoffer Columbus' grav og beundre tagene og glasmalerierne i det centrale kirkeskib må du ikke gå glip af den mindeværdige klatretur op ad Giralda. Det vil være indsatsen værd for den spektakulære udsigt fra dette særlige klokketårn i Sevilla.

Book en guidet tur til Alcázar, katedralen og Giralda-tårnet

Forfrisk dig selv i Maria Luisa Park

Efter et langt besøg er en pause i den friske luft altid praktisk. Heldigvis ligger der ved siden af Alcázar en historisk park med springvand, bænke, statuer og frodig vegetation.

Den dækker et areal på mere end 340.000 kvadratmeter og har en masse charme. Den er designet af den franske ingeniør Jean-Claude Nicolas Forestier, som blev uddannet i den parisiske skov Boulogne. Maria Luisa Park er åben fra 8:00 til 22:00 (efterår og vinter) og fra 8:00 til 24:00 (forår og sommer).

På vej til parken kan du tage nogle billeder af dig selv på den vidunderlige Plaza de España. Ingen vil være ligeglad med dette store arkitektoniske kompleks, som har dannet ramme om så vigtige film som "Lawrence af Arabien", "Star Wars" og "Diktatoren".

2. Dag Parador de Carmona venter på dig i det sevillanske landskab

Carmona Rådhus| ©arahalinformacion2
Carmona Rådhus| ©arahalinformacion2

På den anden dag forlader vi Sevilla i et par timer. I kort afstand ligger en by, der absolut er et besøg værd.

Rejse til Carmona

Carmona er en kommune med ca. 30.000 indbyggere i kort afstand fra Sevilla. Tartessianerne og fønikerne byggede den på toppen af en bakke med udsigt over en frugtbar slette. Takket være sin privilegerede beliggenhed blev den en af de vigtigste byer i regionen. Det er nok at tænke på, at den i romersk tid havde det privilegium at præge mønter.

Et besøg i Carmona tager mindst en halv dag. Trods sin størrelse har den et godt antal monumenter, og ruterne starter som regel ved Puerta de Sevilla, en monumental indgang omgivet af en fæstning kendt som Alcázar de Abajo. Den første struktur stammer fra det 3. århundrede f.Kr., selv om den er blevet ombygget i årenes løb. Som sædvanlig berører ruterne følgende seværdigheder:

 • Plaza de San Fernando, hjertet af det romerske Carmona. Det er her, hvor de to hovedgader krydsede hinanden: Cardo Maximus og Decumanus Maximus. Ombygningsarbejdet i 1924 har givet den sit nuværende udseende.
 • Prieurékirken Santa María de la Asunción, et sengotisk tempel bygget på fundamentet af en moské. Den har en vis lighed med katedralen i Sevilla og har en storslået hovedaltertavle indeni, der viser scener fra Jesu liv.
 • Nekropolis, et obligatorisk stop på enhver tur til Carmona. Det var det første spanske museum dedikeret til arkæologiske steder og rummer gravkamre, der er udgravet i klippen. De mest berømte grave er elefantens og Servilias grave. Inden for kirkegårdens område ligger et romersk amfiteater, der kunne have rummet 18.000 tilskuere.
 • Hospital de la Caridad med sin murstensfacade. Indenfor rummer det en samling af flamske malerier.

Book din udflugt til de bedste landsbyer i Sevilla

Smag den andalusiske gastronomi

Ret af alboronía| ©Mercedes P
Ret af alboronía| ©Mercedes P

Frokost i Carmona giver dig mulighed for at smage dens delikatesser. Stjerneretten er alboronía, en grøntsagsgryde, der ligner ratatouille. Græskar, auberginer, courgetter, grønne peberfrugter og tomater simrer med en sauce af olivenolie og en knivspids spidskommen. I byen er den bedste restaurant Abaceria Museo Restaurante (Calle de San Ildefonso 1).

Andre typiske opskrifter er papas en amarillo (en kartoffelgryde med safran, der ofte tilberedes med chorizo, skaldyr eller smuldret torsk) og potaje de tagarninas, en almindelig tidsler, der vokser vildt på markerne i regionen. For en god frokost kan du vælge Molino de la Romera (Calle Sor Angela de la Cruz 8), La Yedra (Calle General Freire 6) eller Lolita Fusión (Avenida Ronda Norte 48).

Tag en pause i Triana

Efter frokost i Carmona kan du vende tilbage til Sevilla og afslutte dagen i Triana. Ikke langt fra centrum, lige på den anden side af Triana-broen, finder du det mest populære kvarter i Sevillas hovedstad på den anden side af floden.

En god måde at fordybe sig i stemningen i Triana på er at booke en tapas-tur. Der er tusindvis af barer, og nogle er rigtige institutioner. El Bistec er en af disse og er bedst kendt for sine stegte courgetter og torskomeletter (Calle Pelay Correa 34). Et andet traditionelt etablissement er Casa Cuesta, som tilbyder retter lavet med friske, lokale råvarer. Prøv auberginerne med salmorejo og mørbradfileterne med whisky, du vil ikke fortryde det (Calle Castilla 1).

Som afslutning på dagen kan du vælge at gå en tur på floden. Der er flere muligheder, lige fra den enkleste til romantiske krydstogter med middag om bord. En anderledes måde at nyde byen på.

3. Tag på dagstur i byens centrum for at runde en uforglemmelig tur af

Ydersiden af kirken og Hospital de la Caridad, som er en del af turen.| ©Cristina Medrano
Ydersiden af kirken og Hospital de la Caridad, som er en del af turen.| ©Cristina Medrano

På den tredje og sidste dag vender vi tilbage til Sevilla for at se de resterende monumenter. Jeg har indsat udflugten til Carmona på anden dagen for at nyde de sidste par timer af turen i et roligt tempo. På denne måde behøver du ikke at tage tilbage til dit hotel eller lejebolig med det samme.

Gå over tærsklen til Iglesia de la Caridad (Velgørenhedskirken)

Ruten starter ved en bygning, der engang var et hospital og en kirke. Den blev bygget i det 15. århundrede for at give en værdig begravelse til de nødlidende, dødsdømte og de uheldige, der mistede livet i floden. Den spillede en afgørende rolle under pestepidemien og er uden tvivl en af de vigtigste religiøse bygninger i Sevilla.

Indenfor rummer den værker af bl.a. Roldán, Murillo og Zurbarán samt en samling religiøse skulpturer fra den italienske by Genova. Hvis du vil lære mere om dens historie, anbefaler jeg at købe en billet med en audioguide. Standardprisen er overkommelig - normalt omkring 8 € - og seniorer betaler kun 5 €.

Beundre Piazza del Cabildo

Når du kommer ud af kirken, skal du dreje til højre og derefter tage Calle 2 de Mayo. Efter at have passeret under buen Arco del Postigo del Aceite kommer du til Plaza del Cabildo, en amfiteaterformet plads omgivet af elegante paladser. Her lå tidligere San Miguel-kollegiet, som hørte under Sevilla Cabildo.

Selv om den ikke har den samme monumentale fascination som Plaza de España, er det et roligt sted, der normalt ikke er overfyldt. Hvis du kan lide slik og har lyst til en godbid, anbefaler jeg, at du stopper op på La Campana, en konditori, der har lavet delikatesser siden 1885. Dens specialiteter omfatter polvorón-kager, cortadillos de cidra og milhoja de turrón (nougatmillefeuille).

Nyd udsigten i Las Setas

Svampe i Sevilla| ©Hernán Piñera
Svampe i Sevilla| ©Hernán Piñera

Efter at have besøgt et symbol på det gotiske Sevilla er det tid til at se et moderne ikon. Læg i Maps adressen "Plaza de la Encarnación" og følg skiltene, om ca. 10 minutter kommer du til foden af en gigantisk træstruktur. Dette er Setas de Sevilla, et unikt kunstværk designet af Berlin-arkitekten Jürgen Mayer.

Hvis du ser på den på afstand, vil du se, at det faktisk er seks svampeformede parasoller, der er flettet ind i hinanden. Elevatorerne fører dig op på taget, som er ca. 25 meter over jorden, højt nok til at nå ud over de omkringliggende bygninger. Hvad angår prisen, afhænger den af tidspunktet på dagen. Hvis du betaler 5 € om dagen, stiger prisen om aftenen til 10 €. Hvis du er interesseret i planer efter solnedgang, anbefaler jeg dig at læse indlægget om de 10 ting at lave i Sevilla om aftenen.

Sig farvel til Sevilla i barerne i Alfalfa

Inden du pakker din kuffert og siger farvel til Sevilla, fortjener du en gastronomisk forkælelse. Som du måske har bemærket i disse dage, går Sevilla og tapas hånd i hånd, og Alfalfa er det ideelle sted at sidde i solen på en terrasse og bestille en kold øl. Der er en del turister, men de lokale kommer også herud.

Navnet stammer fra urteagtige plante af samme navn, som blev brugt til at fodre dyr. Alfalfa er ung og kosmopolitisk og er bestemt værd at tilbringe de sidste timer her. I dette kvarter kan du vælge mellem en række muligheder, der passer til alle budgetter:

 • Sal Gorda, et must for fiske- og skaldyrselskere. Den har et udvalg af opskrifter baseret på vild rød tun og islandsk torsk (Calle Beatriz de Bobadilla 9).
 • Taberna Coloniales, en klassiker i kvarteret. De lokale kommer her for at få en mørbradbøf (med whisky, roquefort, portvin eller castiliansk), paté og andre specialiteter (Plaza Cristo de Burgos 19).
 • Estrella, baren bag Flamenco-museet. Her serveres familiekøkkenet, og deres stjernetapas er baseret på oksehaler eller carrillada, stegt fisk og salmorejo (Calle Estrella 3).
 • Donaire, en typisk sevilliansk bar i hjertet af Alfalfa. Bestil et glas hvidvin og en tallerken med grillet babyblæksprutte eller hvidløgsrejer (Calle Jesús de la Tres Caídas 2).

Er det en 3-dages tur til Sevilla værd?

María Luisa Park om efteråret| ©federico.relimpio
María Luisa Park om efteråret| ©federico.relimpio

Selvfølgelig er det det! En forlænget weekend er ideel til at se det vigtigste af den andalusiske hovedstad og lidt af dens omgivelser. Hvis du beslutter dig for at blive fire eller fem dage i Sevilla, anbefaler jeg, at du udforsker endnu mere af det nærliggende område. En meget eftertragtet udflugt er den til Cordoba, byen med Mezquitaen. Andre anbefalede rejsemål er Doñana, Granada eller resterne af Italica.