Sevilla på 4 dage: alt det du har brug for at vide

Farverne, solen, kunsten... Det er tydeligt, at Sevilla har noget, der gør den til noget særligt, og på fire dage har du tid til at opdage det.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

15 minutters læst

Sevilla på 4 dage: alt det du har brug for at vide

Sevilla | ©Isabella Smith

Er du ved at planlægge din næste rejse? Der er mange ting at se og gøre i Sevilla, så det er ikke så mærkeligt, at du har valgt denne by som din destination. Arkitekturen, som er en blanding af maurisk og kristen kultur, er byens hovedattraktion. Men der er meget mere at besøge, f.eks. byens pladser og haver.

Før vi tager af sted til Andalusiens hovedstad, vil jeg gerne komme med et par rejseforslag. På fire dage har du mere end nok tid til at se vigtige steder som katedralen, Giralda, Alcázar og Cartuja, men nøglen er at organisere din rejseplan godt. Må jeg give dig nogle tips?

Dag 1: En rundtur til Sevillas vartegn

Sevillas katedral ved nattetide| ©Nathan Rupert
Sevillas katedral ved nattetide| ©Nathan Rupert

Der findes ingen bedre måde at starte sin rejse på end at besøge katedralen, Giralda og Alcazar i Sevilla på den første dag. Tre steder, der er symboler på byen, og som utvivlsomt er dens bedste introduktionsbrev. Skal vi begynde?

Start dagen med et besøg i Sevillas katedral

Sevillas k atedral er den største gotiske katedral i verden, vidste du det? Så snart du træder ind ad døren, vil du selv kunne se det, for dens arkitektur, udsmykning og nøgternhed er et bevis på det.

Selv om det måske er nok at beundre den udefra, vil jeg råde dig til at gå indenfor og tage en rundtur i kapellerne og betragte, hvordan lyset passerer gennem de farvede glasvinduer. Prisen er ca. 12 €.

Nogle af de rum i katedralen, der er et besøg værd, er Patio de los Naranjos, en arv fra Almohad-moskeen og med en masse symbolik, der hører til denne kultur, og Biblioteca Colombina, som indeholder nogle dokumenter skrevet af Christopher Columbus.

Et andet must-see er selvfølgelig Giralda, som er din næste destination.

Bestig Giralda og betragt Sevilla fra oven

Aldrig har et klokketårn opnået så stor berømmelse, men Giralda er ikke mindre berømt. Det næsten 100 meter høje tårn er et resultat af Sevillas multikulturelle historie.

Entréen til katedralen (ca. 12 €) inkluderer turen op i Giralda, hvorfra man har en spektakulær udsigt over byen.

I århundreder har to kulturer eksisteret side om side i Sevilla: den muslimske og den kristne. Giralda er et arkitektonisk værk, der afspejler dette faktum; den nederste del af tårnet er af muslimsk oprindelse og svarer til den gamle minaret i Almohad-moskeen, mens den øverste del blev bygget som klokketårn til den kristne katedral.

Køb dine billetter til katedralen og Giralda

Stop for at spise frokost i Santa Cruz-kvarteret

Efter at have besteget Giralda er du sikkert lidt sulten, så inden du fortsætter dagen, anbefaler jeg, at du stopper for at spise frokost og se Santa Cruz-kvarteret i Sevilla.

Dette område var engang hjemsted for den jødiske befolkning. Selv om de smalle gader ikke altid har været berømte, er de i dag fulde af taverner og tapasbarer.

Det gamle jødiske kvarter er nu et af de foretrukne steder for både lokale og turister at gå ud og spise, især hvis du vil prøve typiske andalusiske retter, såsom montaditos (små sandwich) eller lækker blæksprutte. Det er meget traditionelle steder, hvor de stadig skriver menuen (og regningen) på kridttavler. Og hvis du ikke vil gå glip af de bedste tapasbarer i området, anbefaler jeg, at du tager på en tapastur i Santa Cruz-kvarteret.

Book en tur i Sevillas jødiske kvarter

Oplev paladserne i Alcázar i Sevilla

Det kongelige Alcazar i Sevilla| ©Dmitry Djouce
Det kongelige Alcazar i Sevilla| ©Dmitry Djouce

Real Alcázar i Sevilla gør multikulturalismen comeback; stedet var oprindeligt et paladskompleks for de arabiske kaliffer, men i løbet af århundrederne blev det udvidet.

Hele komplekset er tilgængeligt for omkring 13 €, men jeg anbefaler at bestille en guidet tur til Alcázar i Sevilla (omkring 35 €) for at se det hele mere detaljeret.

Alcázar begyndte at blive bygget i det 10. århundrede, men i årenes løb er det blevet færdiggjort, og der er blevet bygget flere paladser. At gå gennem hvert af dem er som at tage på en rejse gennem historien, fra Almoravid-perioden til den gotiske periode.

Et af de mest berømte paladser for sin udsmykning og sine rum er Mudejar-paladset, hvor du kan besøge den berømte Ambassadørsal eller den kongelige alkove.

Book dine billetter til Alcázar i Sevilla

Oplev historien i Archivo de Indias (Arkivet for de indiske lande)

Som navnet antyder, indeholder Archivo de Indias tusinder og atter tusinder af mapper og dokumenter relateret til administrationen af de spanske kolonier i Amerika. Det blev bygget i 1785 til dette formål efter ordre fra Charles III. Det bedste ved det? Der er gratis adgang, og besøget tager ikke lang tid. Desuden ligger det kun 1 minuts gang fra Alcázar.

Kort, sider, data... Den historiske værdi af korridorerne i Arkivet for de Indiske Øer er uoverskuelig, især hvis vi tager i betragtning, at det indeholder Kapitulationen fra Santa Fe, aftalen underskrevet af Christoffer Columbus og de katolske monarker.

Nyd stemningen og kunsten på en flamenco tablao

For at runde den første dag af, hvad så med at tage til et flamenco-show i Sevilla? At gå ind på en sevillansk tablao er en af de oplevelser, man ikke må gå glip af. Disse steder er en del af byens kultur, og du vil blive forkælet med et show af musik og dans, der vil efterlade dig med åben mund.

Flamenco er en kunst, der kommer til udtryk gennem hælspark, guitar, sang... Det er svært at forklare med ord, men når du sætter dig ned for at se showet, vil du forstå det. En unik oplevelse i centrum af Sevilla for omkring €20. Der findes ingen bedre måde at afslutte dagen på!

Vælg et flamenco-show i Sevilla

Dag 2: En lang gåtur for at nyde det gode vejr i Sevilla

Plaza España| ©jordi Doria Vidal
Plaza España| ©jordi Doria Vidal

Til din anden dag foreslår jeg en tur i det fri i Sevilla, en by fuld af gårdhaver, parker og haver, hvor man kan nyde det gode vejr hele året rundt, herunder Palacio de San Telmo, Plaza de España, María Luisa Park, Torre del Oro og Guadalquivir-floden.

Spadser gennem gårdspladserne i San Telmo-paladset

I dag er det sæde for Junta de Andalucía, men oprindeligt startede Palacio de San Tel mo som en skole for forældreløse sømænd.

Det ligger i nærheden af Alcázar, ved siden af universitetet, og var også residens for hertugen og hertuginden af Montpensier. Det mest kendte ved dette palads er dets facade, men man kan også se det indvendigt gratis indtil omkring kl. 19.

Palacio de San Telmos ydre er imponerende på grund af dets størrelse og udsmykning. Det blev bygget i barok-churrigueresque-stil og har tolv statuer af tolv berømte Sevillianere, såsom maleren Diego Velázquez. Hvis du beslutter dig for at gå indenfor, anbefaler jeg, at du går en tur rundt i gårdhaven og lader dig imponere af kapellets udsmykning.

Gå hen til Plaza de España og mærk, hvordan den byder dig velkommen

Så snart du forlader Palacio de San Telmo, er der 10 minutters gang til Plaza de España, dit næste stop. Den blev designet til den iberoamerikanske udstilling i 1929 og dækker omkring 50.000 kvadratmeter. Fra den ene side af pladsen til den anden løber en stor bænk, der repræsenterer de spanske provinsers historie og giver en symbolsk omfavnelse og en varm velkomst til de besøgende.

Et andet slående træk er kanalen, hvor både kan lejes i en time eller to for en dejlig tur. Dette sted ligner bestemt noget fra en film; faktisk har det været kulisse for film som Star Wars: Attack of the Clones.

Picnic i Maria Luisa Park

Maria Luisa Park om efteråret| ©federico.relimpio
Maria Luisa Park om efteråret| ©federico.relimpio

Efter at have siddet et stykke tid på bænkene på Plaza de España er det tid til at forlade den og gå ind i Maria Luisa Park, Sevillas grønne lunge.

Denne store have var oprindeligt en del af Palacio de San Telmo, men i dag er der gratis adgang, og det er et godt sted at tage lidt mad med og holde picnic.

Når du er færdig med at spise, kan du vandre rundt på området. Vær advaret, det er ret stort, men du kan altid leje cykler eller pedalbiler for at komme hurtigere rundt og se mere af parken. Under alle omstændigheder er de bedste ting at se i María Luisa Park dammene, der er fulde af vandfugle, og det kunstige og dekorative Gurugú-bjerg.

Book en tur til María Luisa Park og Plaza de España

Kig ud over Guadalquivir fra Torre del Oro (Guldtårnet)

Hvorfor ikke tage en tur væk fra centrum og gå ud til bredden af Guadalquivir? Lad dine skridt føre dig til især Torre del Oro, hvor jeg anbefaler, at du klatrer op for at betragte Sevilla fra toppen. Tårnet, som måske er et af byens største symboler, er mere end 30 meter højt og har fået sit navn, fordi dets kakler efter sigende skulle have skabt guldglimt. For at komme op skal man betale entré (ca. 3 euro) og gå op ad en god trappe.

Ligesom Giralda er Torre del Oro også et resultat af forskellige arkitektoniske stilarter. Den nederste del er bygget af almohaderne, mens de to øverste dele er kristne, selvom de er bygget med århundreders mellemrum.

Slut dagen af med en spadseretur langs Guadalquivir-floden

Når du forlader Torre del Oro, er dagen ved at være slut, og der er ingen bedre måde at se solen gå ned på end at gå en tur langs den nedre del af Guadalquivir. Det er et smukt område, og selvom det er en god idé at gå, er det endnu bedre at booke en sejltur i Sevilla fra molen ved Torre del Oro. Ruten er ret komplet og overkommelig (ca. 20 €) og ledsages af en kommenterende guide.

En rundtur i Sevilla fra Guadalquivirs vande er en dejlig souvenir at tage med fra din rejse. På denne tur får du mulighed for at se ikke bare byen, men også floden på en anderledes måde. Du kommer under de mest berømte broer (som Triana-broen) og ser historiske bygninger som San Jorge-slottet, alt imens natten falder på over Sevilla.

Du kan også have det sjovt med paddle surfing på floden. Denne nye type tur tiltrækker flere og flere deltagere, da det er en meget underholdende måde at surfe stående på et bræt på Guadalquivir. Alt imens man nyder den unikke udsigt til Triana-broen og Torre del Oro i baggrunden.

Book en paddle surfing-tur på floden

Dag 3: Det bedste af Sevillas gastronomi og traditioner

Cabildo-pladsen| ©Jesús Fernández
Cabildo-pladsen| ©Jesús Fernández

Selvom turen er ved at være slut, er der stadig meget at se, især de steder, der er en del af Sevillas mest autentiske kultur og tradition, såsom Maestranza eller Triana-kvarteret.

Spis en sød morgenmad på pladsen Plaza del Cabildo

Det er måske ikke den største plads i byen, men Plaza del Cabildo, som ligger lige i centrum foran katedralen, lader ingen i stikken, så der er ikke noget bedre sted at starte din tredje dag i Sevilla. Det, der skiller sig mest ud, er arkaden på det, der engang var hovedfacaden på Colegio de San Miguel, som blev revet ned i det 20. århundrede.

Hvis du ikke har spist morgenmad endnu, anbefaler jeg, at du køber lidt slik i en af butikkerne på pladsen, hvor de sælger produkter fremstillet i Sevillas klostre.

Ud over konfekture kan du finde antikviteter i butikkerne mellem marmorsøjlerne på Plaza del Cabildo, især på søndagens frimærke- og møntmarked. Under alle omstændigheder anbefaler jeg, at man går en tur rundt og betragter freskoerne, der pryder alle buerne på pladsen.

Besøg Hospital de la Caridad-kirken

Kun et par minutter fra Plaza del Cabildo ligger Hospital de la Caridad-kirken. Hvis du nogensinde har været interesseret i guldalderen, er du nødt til at gå derind (prisen er omkring 10 €), og hvis ikke, bør du også gøre det, da der er en af de smukkeste og bedst bevarede altertavler i byen.

Både altertavlen og resten af kirken blev omhyggeligt arbejdet med symbolik og ikonografi, så vær forberedt på at opdage historier og bibelske hentydninger i hvert hjørne, nogle af dem lavet af malere som Zurbarán eller Murillo.

Lær El Arenal-kvarteret at kende

Mens du er på Hospital de la Caridad, vil jeg opfordre dig til at gå en tur gennem kvarteret, hvor det ligger: El Arenal. Det er et af de mest kosmopolitiske områder i Sevilla, men det har også en vigtig fortid: Det var her, de skibe, der senere sejlede til Indien, ankom. Når du går gennem gaderne, skal du lade dig smitte af folks energi.

Man kan sige, at El Arenal-kvarteret i Sevilla er berømt for sin tyrefægtningstradition, blandt andet fordi det er hjemsted for tyrefægterarenaen La Maestranza, som jeg anbefaler, at du besøger om eftermiddagen. Det har også en stærk religiøs hengivenhed, og dets gader er hjemsted for mange broderskaber og broderskaber.

Tag på tapas-tur i Sevillas centrum

Tapas- og vintur| ©rob thompson
Tapas- og vintur| ©rob thompson

Mens du er i centrum, hvorfor så ikke tage en tapas-tur i Sevilla? Nogle gange kan det være svært at finde de bedste steder og undgå de mest turistede og dyre, så det er en god idé at booke en gastronomisk tur. De koster omkring 80 euro og inkluderer god mad og vin.

Det bedste ved disse ture er, at de tager dig med til de mest autentiske restauranter og taverner, dem der tilbereder rigtig mad. Mens du nyder hver tapa, vil en guide forklare om Sevillas traditioner og byens gastronomiske kultur.

Book en tapas-tur i Sevilla

Oplev den ældste tyrefægterarena: La Maestranza

Selv hvis du ikke kan lide tyrefægtning, er Plaza de la Maestranza et symbolsk sted i Sevilla, så jeg foreslår, at du besøger det i det mindste udefra. Dets berømmelse skyldes ikke kun de tyrefægtere, der har gået i arenaen, men også det faktum, at det er en af de ældste tyrefægterarenaer i Spanien.

For at komme dertil skal man blot gå fra centrum mod Guadalquivir, da indgangen ligger på Paseo de Cristóbal Colón.

Det tog mere end 100 år at bygge den færdig. Facaden er designet i sen barokstil, så der er klassicistiske elementer, og det er bemærkelsesværdigt med de to tårne ved indgangen, som er toppet med buede og stærkt ornamenterede former.

Kryds Isabel II-broen for at gå til Triana-kvarteret

Når du forlader Maestranza, går du mod Guadalquivir for at krydse Isabel II-broen til Triana-kvarteret, hvor du vil slutte dagen. Der er meget at se og gøre i Triana, da det er et af de mest specielle områder i Sevilla på grund af dets kulturelle værdi, for at have været fødested for sangere og dansere og for dets lange historie.

Det blev først bosat af romerske tropper i det, der nu er kendt som Triana-kvarteret. Under alle omstændigheder har dens indbyggere altid været knyttet til søfartstraditionen på grund af dens nærhed til floden, som også er en fare på grund af Guadalquivirs oversvømmelser.

Mit råd er at gå en lang tur gennem gaderne, og når sulten melder sig, sætte sig på en terrasse og spise middag, eller endnu bedre, gå på de bedste barer i området med en professionel guide for at smage de mest typiske tapas og drinks i Triana-kvarteret.

Book en tapas-tur i Triana

Dag 4: Sig farvel til Sevilla med en rundtur i Cartuja og byens centrum

Cartuja-øen| ©Carlos García Herrero
Cartuja-øen| ©Carlos García Herrero

Turen er ved at være slut, men inden du tager af sted, vil jeg anbefale dig at besøge nogle af de mere moderne, men ikke mindre vigtige eller historiske steder. La Cartuja er et af dem, selvom du også får mulighed for at sige farvel til Sevilla fra toppen.

Kryds over til Isla de la Cartuja

Det er helt klart ikke det ældste kvarter i Sevilla (det blev bygget som forberedelse til Expo i 1992), men Isla de la Cartuja er et must-see. Med sit moderne præg er det et kultur- og fritidscenter, hvor der altid er noget at lave.

For at komme dertil skal du gå et stykke (det tager cirka en halv time fra centrum) eller tage bussen (linje C1 og C2 forbinder centrum med Cartuja). Når du er der, kan du bevæge dig frit mellem de forskellige bygninger i denne store park.

Hovedbygningen er uden tvivl Cartuja-klosteret (nu Andalusian Centre of Contemporary Art), men der er også andre steder, du kan besøge, såsom Caixaforum (hvis udstillinger og aktiviteter er perfekte, hvis du rejser til Sevilla med børn) eller Alamillo Park (den største i byen).

Gå ind i Palacio de Las Dueñas og oplev dets kunstneriske værdi

For at vende tilbage til centrum skal du krydse Pasarela de la Cartuja og nyde en slentretur gennem Sevillas gader, indtil du når Palacio de Las Dueñas, din næste destination.

Denne gotiske, mudejar- og renæssancebygning tilhører huset Alba, en af Sevillas historiske adelsfamilier. Selv om det ydre allerede er slående, ligger den store skat indeni, både for dets haver og for de kunstsamlinger, det huser. Det blev erklæret for et aktiv af kulturel interesse i 1931 og renoveret flere gange, siden det blev bygget i det 15. århundrede, og det var Alba-familiens sædvanlige residens.

Det koster ca. 12 € at komme ind, og det er alle pengene værd at se mudejar-buerne i gårdspladserne og de flisebelagte fodpaneler. Selvfølgelig kan du også se de kunstværker, der er bevaret indeni.

Book din billet til Palacio de las Dueñas

Stop for at få noget at spise på Mercado de la Encarnacion

Begynder du at blive sulten? Så er du heldig, for kun få meter væk (knap 5 minutters gang fra Palacio de las Dueñas) finder du Mercado de la Encarnación, det ældste marked i Sevilla, hvor du kan købe friske råvarer og typiske retter, der allerede er tilberedt. Årene er måske gået, men ånden på dette sted har ikke ændret sig: venlig service og det bedste sevillanske køkken.

Du vil måske blive overrasket over at høre, at selv om det er det ældste marked i Sevilla, er Mercado de la Encarnación, som du nu skal besøge, fra begyndelsen af det 21. århundrede. Hvorfor? Fordi det oprindelige marked måtte rives ned i 1937 på grund af dets dårlige struktur, og det tog et par år, før det nuværende blev indviet.

Når du er færdig med at spise, kan du benytte lejligheden til at gå op til Setas de Sevilla, et udsigtspunkt, hvorfra du kan se ud over byen.

Fortsæt din rundtur i Sevilla med et besøg på Plaza Nueva.

Efter frokost kan du gå en tur på 15 minutter mod Plaza Nueva, hvor du kan gå forbi Collegiate Church of the Divine Saviour. Den største attraktion ved Plaza Nueva, ud over at være byens centrum, er, at det er hjemsted for Sevillas rådhus. Dette område er blevet renoveret (og omdøbt) ved flere lejligheder, men har altid bevaret sin atmosfære.

Som Sevillas vigtigste plads afholdes der mange arrangementer her i løbet af året, fra processioner i den hellige uge til demonstrationer. Generelt er det et sted, hvor der altid er legende børn, og når dagen er omme, er der masser af natteliv.

Slut dagen af ved den kongelige sognekirke Santa María Magdalena

Som afslutning på din dag og din tur kan du besøge Santa María Magdalenas kongelige sognekirke. Det er måske ikke et af de steder, der normalt optræder i guidebøgerne, men jeg anbefaler, at du går indenfor (der er gratis adgang i åbningstiden) for at nyde den pæne udsmykning fuld af gipsarbejde, mursten og fliser.

Den nuværende sognekirke blev bygget på resterne af en moské og blev revet ned ved et par lejligheder for at åbne pladsen op. Det er ikke kun kendt for sin arkitektur og barokke interiør, men også for at have været inkvisitionens første sæde.

Turistbussen: en god måde at komme rundt i Sevilla på

Sevillas turistbus| ©Elliott Brown
Sevillas turistbus| ©Elliott Brown

Selvom det generelt er muligt at gå fra et sted til et andet, er det muligt, at de høje temperaturer i Sevilla gør det svært at komme rundt, især midt på dagen.

En mulighed for at komme rundt i byen i spidsbelastningsperioder er at tage en turistbus rundt i Sevilla, som stopper ved de vigtigste steder, har aircondition og ikke er så overfyldt som metroen eller den offentlige bus.

Ud over bekvemmeligheden ved at have et transportmiddel med aircondition til at komme fra et sted til et andet uden at få det varmt eller spilde tid mellem mellemliggende stop, der ikke interesserer dig, er det bedste ved disse turistbusser, at de har en guide, så du allerede ved, hvad der er vigtigst hvert sted, før du ankommer.

Kom rundt i Sevilla med turistbus

Et sammendrag af din 4-dages tur i Sevilla

 • Dag 1
 • Besøg katedralen i Sevilla
 • Klatre op til toppen af Giralda
 • Spis en bid mad i Santa Cruz-kvarteret
 • Gå på opdagelse i Alcazar
 • Gå på opdagelse i Archivo de Indias
 • Overvær et flamenco-show
 • Dag 2
 • Besøg paladset i San Telmo
 • Besøg Plaza de España
 • Tag på picnic i Maria Luisa Park
 • Se Sevilla fra Torre del Oro (det gyldne tårn)
 • Gå en tur langs bredden af Guadalquivir-floden
 • Dag 3
 • Spis en sød morgenmad på Plaza del Cabildo
 • Besøg kirken Hospital de la Caridad
 • Lær Arenal-kvarteret at kende
 • Tag på tapas-tur gennem Sevillas centrum
 • Gå til tyrefægterarenaen Maestranza
 • Gå en tur gennem Triana-kvarteret
 • Dag 4
 • Besøg Isla de la Cartuja
 • Besøg paladset Las Dueñas
 • Spis frokost på Encarnación-markedet
 • Besøg Plaza Nueva i Sevilla
 • Gå ind i den kongelige sognekirke Santa María Magdalena

Mangler du noget at organisere? Jeg håber, at mine tips og forslag vil hjælpe dig med at nyde Sevilla, og at du vil lade mig vide, når du kommer tilbage!