10 Ting At Lave I Bangkok I April

Vil du gerne nyde det varme vejr, de thailandske traditioner og havet? Bangkok venter på dig med alt det og mere til!

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

10 Ting At Lave I Bangkok I April

Edificaciones Bangkok |©Kati

Hvis du vil nyde de bedste ting at se og gøre i Bangkok, bør du besøge byen i april. I løbet af denne måned er der sjove traditioner at deltage i. En af dem er det buddhistiske nytår.

I april er der en tendens til, at varmen stiger i Bangkok, så det er en god idé at nyde forfriskende og typiske thailandske drinks. Jeg anbefaler også at tilbringe en dag på en nærliggende strand, besøge et vandland og meget mere - vær forberedt med solcreme og badetøj, Bangkok venter!

1. Fejring af det buddhistiske nytår eller Songkran

Songkran|©Kara van Malssen
Songkran|©Kara van Malssen

I april måned har du den fantastiske mulighed for at deltage i det buddhistiske nytår, også kendt som Songkran, som betyder "astrologisk passage". Dette er det thailandske nytår, og festlighederne finder sted midt på måneden og varer op til tre dage, så vær forberedt på at se de interessante traditioner hos de lokale i Bangkok!

Blandt de mest almindelige aktiviteter for at fejre denne begivenhed er besøg i de bedste lokale templer. Man bør medbringe mad, som man kan tilbyde de buddhistiske munke. Det er også et almindeligt ritual at hælde vand over Buddha-statuer. Denne handling symboliserer renselse af synder og uheld for hver person, der udfører den.

Hvis du tager til Khao San Street i Bangkok, vil du have mulighed for at fejre vandfestivalen. I bund og grund laver folk vandkampe, tør du deltage? Gaden er lukket for køretøjer, og de fejrer det. Denne fest kommer på et godt tidspunkt, da temperaturerne begynder at stige i april, så du kan køle lidt af.

Nogle steder er der endda kostumeparader og kroning af Miss Songkran. Det er helt sikkert et spektakel, du vil elske. Husk på, at nogle mennesker vender tilbage til deres hjem i det indre af landet for at fejre denne begivenhed, så det er ikke usædvanligt, at transporten er meget travl i dagene op til fejringen.

Book en guidet tur i Bangkok

2. Tag på en forfriskende madtur i Bangkok

Madture i Bangkok|©Sheila Dee
Madture i Bangkok|©Sheila Dee

At tage på en madtur i Bangkok er en af de bedste måder at lære byen at kende på. Denne by ligger i den centrale del af Thailand, så de typiske retter, du finder, er Pad Thai, karrypasta, rejepasta og meget mere. Du kan også prøve den lækre jasminris.

Hvis du tager denne tur i april, kan du også bede din guide om at tage dig med ud at prøve nogle af byens mest forfriskende drinks. Blandt dem er Singha-øllen, som er kendetegnet ved sin lave gæring, blonde farve og hvide skum. Den er ideel til en varm dag og vil hjælpe dig med at fortsætte din tur.

En anden øl, du kan prøve, er Chang, med en stærkere smag, men med et alkoholindhold på ca. 6,4%. Jeg anbefaler også at prøve Thai Iced Tea, hvis hemmelighed ligger i mælken. Det kan være kokosmælk, kondenseret mælk eller sødmælk, da formålet er at give teen et cremet og sødt touch. Du kan finde den på gaden serveret i en gennemsigtig plastikpose.

Du skal være forsigtig med ikke at misbruge de alkoholiske drikke, du indtager. Sørg også for at spise frokost, så du ikke føler dig syg af alkoholen og kan fortsætte med at udforske byen uden problemer. På den anden side anbefaler jeg, at du tager ture, der inkluderer et privat køretøj eller tager offentlig transport, for din sikkerhed er det bedre ikke at køre beruset.

Book en madtur i Bangkok

3. Se traditionen på Chakri-dagen

Chakri Maha Prasat-hallen|©Thanapol Tontinikorn
Chakri Maha Prasat-hallen|©Thanapol Tontinikorn

Chakri Day eller Chakri Dynasty Day er en helligdag, der fejres hvert år den 6. april. Hvis datoen falder i en weekend, flyttes fejringen til den følgende mandag. Denne dato fejres mest af den kongelige familie.

Hvis din rejse til Bangkok falder sammen med denne dato, vil det være en god mulighed for at se en mangeårig tradition i dette land. Du vil måske bemærke, at offentlige kontorer, skoler og banker er lukkede. Hvis du har brug for at gå i banken, kan du altid gå til en af filialerne i et indkøbscenter.

Chakri-dynastiet har regeret i Thailand siden 1782, hvor kong Rama I blev kronet. På denne dag fejres tronbestigelsen, og samtidig anerkender folket det arbejde, som alle kongerne har udført i landet. Nogle af de kongelige ceremonier bliver vist på tv, så du har mulighed for at se det på dit hotelværelse eller på stedet.

4. Deltag i Surawongse-festivalen

Bangkok Marriott Hotel Surawongse|©hotelsthailoc
Bangkok Marriott Hotel Surawongse|©hotelsthailoc

I begyndelsen af april afholdes Surawongse-festivalen i Bangkok på Marriott Hotel. Det er en begivenhed på tredje sal på hotellet, hvor man kan komme ind uden at skulle købe billetter.

Hovedidéen med denne festival er at nyde den mad, der laves af alle gæstekokkene. Mange af dem er berømte og prisvindende kokke. De har endda arbejdet på restauranter som Le Du, en af de mest berømte restauranter i Thailand.

Bemærk venligst, at du skal betale for den mad, du spiser. Du kan nyde en stille aften i en gårdhave med naturligt lys og en kølig brise. Hvis du kan lide at nyde nye smagsoplevelser, er dette arrangementet for dig.

Detaljer af interesse

 • Pris: gratis adgang.
 • Hvornår: i begyndelsen af april.
 • Tid: Arrangementet finder normalt sted mellem kl. 17 og 22.
 • Sted: 262 Thanon Surawong, Si Phraya, Bang Rak, Bangkok 10500, Thailand.

5. Nyd Babe Fest, en kød- og ølfestival

mennesker med øl|©ELEVATE
mennesker med øl|©ELEVATE

I den første uge af april afholdes der også en anden madrelateret festival. Babe Fest er et sted for elskere af håndværksøl og kød. Hvis du elsker denne kombination, bør du deltage i denne begivenhed. Indgangen koster i gennemsnit €15.

Der er ikke så mange håndværksbryggerier i Bangkok, da de for det meste produceres af udenlandske bryggerier. Men én gang, hvor du kan prøve dem, er på denne festival. Derfor anbefaler jeg dig at deltage, hvis du rejser til den thailandske hovedstad i løbet af denne måned. Du vil kunne finde mere end 30 ølmærker.

Kødet, der tilberedes på festivalen, er af højeste kvalitet. Du kan vælge dine yndlingssaucer og tilbehør. Bemærk venligst, at alt, hvad du spiser, skal betales separat. Ud over mad og drikke kan du nyde levende musik.

Book dit thailandske madlavningskursus

6. Besøg Pak Khlong Talat blomstermarked

Pak Khlong Talat|©Wesley & Brandon Rosenblum
Pak Khlong Talat|©Wesley & Brandon Rosenblum

En af de bedste ting at se i Bangkok i april er årstidens blomster. For at se dem i al deres pragt anbefaler jeg at tage til Pak Khlong Talat blomstermarked i Bangkok. Dette sted er meget populært, da det er her, man kan finde de smukkeste og friskeste blomster i byen.

Hvis du tager på en rundtur i Bangkok, kan du tilpasse din rute og inkludere Pak Khlong Talat blomstermarked, du vil ikke fortryde det! Her finder du hovedpersonen i denne måned (og også i maj måned): dok khoon-blomsten, også kendt som den thailandske magnolie, som er en af de vigtigste blomster i Thailand og symboliserer velstand og held.

På Pak Khlong Talat blomstermarked finder du ikke kun dok khoon, men også andre smukke friske blomster. Du kan endda tage nogle frø med dig og plante dem derhjemme. Hvis du vil gøre det, foreslår jeg, at du stiller alle de nødvendige spørgsmål om pasning af det sølv, du er interesseret i, så det kan blomstre et andet sted end Thailand.

Udover blomster finder du også krydderier og krydderurter, som du kan bruge i dit køkken. Udnyt muligheden og køb alt, hvad du har brug for, så du kan lave thailandske retter derhjemme. Bemærk, at du kan nå dette marked med landtransport eller med båd på Chao Phraya-floden, så det kan være en underholdende oplevelse at supplere dit besøg.

Detaljer af interesse

 • Pris: gratis adgang til markedet.
 • Sted: Pak Khlong Talat - Wat Kanlayanamit, Khwaeng Wang Burapha Phirom, Khet Phra Nakhon, Bangkok 10200, Thailand.

Tag en tur rundt på Bangkoks markeder

7. Tag til strandene på øen Koh Samed

Koh Samed|©AQUA
Koh Samed|©AQUA

En god måde at tilbringe sin tid i Thailand på er at tage en dagstur fra Bangkok til en af de nærliggende strande. Hvis du rejser i april, vil en tur til stranden hjælpe dig med at køle lidt af - glem ikke at medbringe badetøj og solcreme!

Der er flere muligheder for en dag på stranden i nærheden af byen. En af dem er Koh Samed Island (eller Koh Samet). Den største fordel ved denne ø er, at den ligger 220 kilometer fra byen og dermed er den nærmeste. Den er endda kendt som Bangkoks strand, for selvom Thailands hovedstad ligger tæt på havet, har den ingen strande.

Koh Samed er faktisk en nationalpark, og for at komme ind skal man betale et indgangsgebyr på ca. 5 euro. Dette gebyr opkræves dog ikke altid af besøgende. Når du kommer ind, kan du gå rundt på øen og vælge en af de strande, der fanger dit øje. Generelt har de alle hvidt sand og turkisblåt vand.

Den største strand og den, der har tendens til at få flest besøgende, er Sai Kaew Beach. Den nærmeste strand er Ao Pai Beach. Hvis du gerne vil se en mindeværdig solnedgang, anbefaler jeg, at du besøger Ao Phrao. For mange er Ao Kio dog den bedste af dem alle, men det er svært at komme dertil, da man skal gå langs klipperne på de omkringliggende strande.

Interessante detaljer

 • Pris: omkring 5 euro for at komme ind på øen.
 • Varighed: Du kan tage af sted når som helst.
 • Sted: Ko Samet, Phe, Mueang Rayong District, Rayong-provinsen, Thailand.

8. Besøg en skyskraberbar om natten

Banyan Tree Bangkok, Thailand|©shin--k
Banyan Tree Bangkok, Thailand|©shin--k

Du kan flygte fra aprilvarmen i Bangkok ved at slentre rundt i byen om natten. En god undskyldning for at gøre det er at besøge hovedstadens bedste barer. Mange af dem ligger i Bangkoks bedste skyskrabere, så det vil være godt at tage på denne tur eller bare vælge en og have en hyggelig aften ude.

Hvis du vil have en uforglemmelig middag, anbefaler jeg, at du tager på Vertigo bar og restaurant, der ligger på 61. etage på Banyan Tree Hotel. Det er den mest populære blandt turister takket være dens udendørs terrasse, hvor du kan nyde den forfriskende aftenbrise. Du har også en fremragende udsigt over byen og Lumphini Park.

Hvis dette sted stadig ikke overbeviser dig, kan jeg anbefale Sirocco Bar i Lebua At State Tower. Baren ligger på 62. etage og blev gjort berømt af filmen Hangover 2. Bemærk, at hver cocktail i gennemsnit koster 20 euro.

Andre muligheder er Rooftop Bar på 83. etage i Baiyoke Tower. Der kan du også besøge observationsdækket og se byen om natten. Det er også en god idé at besøge den peruvianske bar på Above Eleven i Frasier Suites-bygningen. Til en romantisk date anbefaler jeg at besøge The Rooftop på Sala Rattanakosin, som ligger ved floden foran Wat Arun-templet.

9. Tilbring en dag i vandlandet Dreamworld

Cykelbåde|©neajjean
Cykelbåde|©neajjean

Hvis du ikke har lyst til at rejse til stranden, men er i humør til noget mere eventyrligt, kan jeg anbefale et besøg i Dreamworld. Det er en vandforlystelsespark, der ligger i Thanyaburi-distriktet i Pathum Thani-provinsen i Thailand. Den ligger kun 43 kilometer fra Bangkok, så du kan komme relativt hurtigt frem.

Når du ankommer, kan du prøve alle forlystelserne og attraktionerne, herunder tre utrolige rutsjebaner. Denne park er helt sikkert en af de bedste ting at lave med børn i Bangkok, da den er designet med dem i tankerne. Der er masser af legehuse og aktiviteter for alle aldersgrupper.

Nyd Bangkoks solskin i april uden at blive overophedet. Tag en dukkert i de forskellige swimmingpools, og få en dejlig dag sammen med familien. Du kan endda se shows i lokaler med aircondition og spise, hvad du har lyst til i de forskellige madboder inde i parken.

Interessante detaljer

 • Pris: omkring 15 €.
 • Varighed: fra kl. 10 til 17.
 • Sted: Dream World, 62, Bueng Yitho, Thanyaburi District, Pathum Thani 12130, Thailand.

10. Tag på flodkrydstogt på Chao Phraya om natten

Chao Phraya ved daggry|©pritya
Chao Phraya ved daggry|©pritya

Som jeg nævnte før, er natten et godt tidspunkt at slentre rundt i Bangkok i april måned. For at gøre din aften mere underholdende, anbefaler jeg dig at tage på en af de bedste sejlture i BangkokChao Phraya-floden.

Fra båden vil du have en fremragende udsigt over Grand Palace og Wat Arun, da de er fuldt oplyste. Det er bedst at vælge et middagskrydstogt, helst med en international buffet. Afhængigt af typen af krydstogt kan du nyde et livemusikshow.

Dette kan uden tvivl være en romantisk og meget speciel plan. Se på natten og nyd aftenvejret. Det kan være en god måde at afslutte en dag på opdagelse i Bangkok.

Book et middagskrydstogt på Chao Phraya-floden

Hvordan er vejret i april i Bangkok?

BANGKOK I APRIL|©prakashleela9
BANGKOK I APRIL|©prakashleela9

I april måned er temperaturerne meget høje i hele Thailand, især i Bangkok og de nordlige regioner. Temperaturerne kan nå op på 40°C, hvilket er grunden til, at mange ikke anser denne måned for at være det bedste tidspunkt at rejse til Bangkok på.

Selv luftfugtigheden kan være lidt kvælende, og der falder meget lidt regn, så atmosfæren bliver ikke kølet ned. Derfor anbefales det kun at planlægge udendørs aktiviteter om morgenen eller sidst på eftermiddagen, når solens stråler ikke er så stærke. Indendørs aktiviteter er et godt alternativ.

Hvordan er turiststrømmen og priserne i april i Bangkok?

Trafikken i Bangkok|©prakashleela9
Trafikken i Bangkok|©prakashleela9

Bangkok, den hvirvlende by, har altid travlt med turister. Men i løbet af april måned begynder antallet af turister at falde. Det kan skyldes de høje temperaturer i denne måned.

På den anden side falder priserne også. Hvis du ikke har noget imod varmen og har tid til overs i denne måned, kan en tur til den thailandske hovedstad være en god mulighed. Da der er færre turister i denne måned, kan du nyde flere af turistattraktionerne og få en behagelig ferie i Thailand.