Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Schloss Charlottenburg

Sådan besøger du Charlottenburg Slot fra Berlin på en organiseret tur eller på egen hånd

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minutters læst

Schloss Charlottenburg

Charlottenburg Slot | ©Dmitry Makeev

Længe før graffitien og muren var der ingen andre end Preussen, der talte om Tyskland, et imperium af paladser, magt og dynastier. Det største levn fra denne æra er Charlottenburg Slot, der blev designet som sommerresidens for dronning Sophie Charlotte.

1. Sådan besøger du Charlottenburg Palace

Sidebillede af Charlottenburg Slot| ©Cyril Doussin
Sidebillede af Charlottenburg Slot| ©Cyril Doussin

Slottet er også vært for klassiske koncerter og elegante middage i Orangeriet. Derfor omfatter de fleste billetter til Charlottenburg Slot en af disse oplevelser.

Derudover består Charlottenburg Slot af to områder, der kan besøges: det indre og haven. Der er gratis adgang til haven, og mange besøgende er enige om, at rundvisningen i haven er endnu bedre end rundvisningen i slottets indre.

2. Entrébilletter til Charlottenburg Slot med middag og koncert

Orangeriet på Charlottenburg Slot| ©traveljunction
Orangeriet på Charlottenburg Slot| ©traveljunction

Hvis du er på udkig efter en eksklusiv oplevelse, når du besøger Charlottenburg Slot, er denne mulighed den mest komplette. Adgangsbilletten til Charlottenburg Slot med rundvisning i det indre, middag i Orangeriet og koncert er en af de bedste luksusydelser, du kan få på din rejse til Berlin.

Sådan fungerer booking

Afhentning og aflevering på hotellet er ikke inkluderet i prisen, så du skal selv finde vej til slottet (Richard Wagner Platz metrostation sætter dig af lige ved siden af).

I bekræftelses-e-mailen får du besked om det omtrentlige tidspunkt, så du kan nyde slottet uden at skynde dig, men jeg anbefaler, at du ankommer mindst en time før og benytter lejligheden til at gå en behagelig tur gennem de imponerende frie haver og nyde udsigten til slottets ydre.

Tips

Min første anbefaling er at ansøge om din billet et par uger før dit besøg i Berlin, da der altid er en venteliste. For det andet skal du være opmærksom på, at der er fire billetkategorier afhængigt af, hvilke pladser du vælger til koncerten; VIP-pladser vil også få et gratis glas champagne i pausen.

Lydguide

Audioguiden er inkluderet i billetten, og du kan bede om den, når du går ind i paladset, og besøge de forskellige rum i dit eget tempo. De fleste af paladsets rum er indrettet, som de var, da paladset blev bygget.

Inde i paladset

Du finder både luksuriøse værelser og ceremonielokaler med kunstsamlinger, som du kan få mere at vide om ved at læse audioguiden. Paladskomplekset består af flere dele, men den vigtigste er den nye fløj, hvor højdepunkterne er Frederik den Stores rokokolejligheder og Friedrich Wilhelm II's vinterkamre.

Middagen

Hvis du forestiller dig en typisk romantisk middag med stearinlys... så er du kommet til det rette sted. Der vil blive serveret en treretters middag i Orangeriets festsal, som er indrettet til receptioner og fine middage.

Du kan vælge mellem flere muligheder, herunder en vegetarisk, men hvis du vil have et indtryk af menuen, kan du notere dig: Brandenburgsk svinefilet i butterdej serveret med æbleragout, Savoykål og svampe med ølhakkesauce eller chokoladetærte med guldstøbt creme og krydrede pærer.

Koncerten

Den afholdes i auditoriet og opføres af Berlin Resident Orchestra, der består af internationalt anerkendte tyske musikere. Klassisk musik og barokmusik vil være i centrum, og programmet vil omfatte kompositioner af Mozart, Bach og Händel. Du kan vælge mellem forskellige pladskategorier for at nyde denne koncert, der uden tvivl afholdes i en af de mest privilegerede omgivelser i Berlin.

3. Billetter til koncerten på Charlottenburg Slot

Hvid salon| ©Sergey Galyonkin
Hvid salon| ©Sergey Galyonkin

Koncerten på Charlottenburg Slot er i sig selv værd at se, og derfor er der en eksklusiv billet til at nyde showet. Du kan vælge mellem fire typer pladser til koncerten: VIP, A, B og C, afhængigt af afstanden fra scenen, hvor kategori A er den bedst beliggende. VIP-kategorien omfatter også et glas champagne i pausen under koncerten.

Under koncerten kan du lytte til klassisk musik og senbarokmusik af komponister som Mozart, Bach og Händel, som fremføres af Berlins residerende orkester. Ud over musikkens kvalitet er stemningen meget speciel, da man sjældent har mulighed for at nyde en koncert i et pragtfuldt palads fra det 18. århundrede.

Sådan booker du

Du kan bestille denne oplevelse online, men husk at bestille i god tid, ellers er det svært at finde ledige pladser. Billetten til koncerten på Charlottenburg Slotskoncerten omfatter ikke afhentning og aflevering på hotellet, så du skal selv finde vej til slottet (det er let tilgængeligt med metroen fra Berlins centrum). Garderobe (1 euro) og håndprogram (3 euro) er heller ikke inkluderet i prisen.

Anas rejsetips

Hvis du ønsker at overvære koncerten på Charlottenburg Slot, skal du bestille din billet flere uger i forvejen. Der er normalt en venteliste.

4. Hvad skal man se på Charlottenburg Slot

Porcelænsskab| ©Richard Mortel
Porcelænsskab| ©Richard Mortel

Inde i paladset

Uanset om du besøger slottets indre med en pakke, der omfatter andre oplevelser som middag eller koncert, eller om du køber billetter i billetkontoret, er der flere rum og levn, som du ikke må gå glip af:

  • Samlingen af franske tyske malerier
  • Genstande og ejendele fra den preussiske kongefamilie
  • Porcelænsskabet
  • Kronjuvelerne
  • Den hvide tegnesal og festsale

I haverne

  • Belvedere-bygningen
  • Det neoklassiske mausoleum
  • Skulpturområdet under åben himmel
  • Søen

Anas rejsetips

Paladsets indre er lukket for offentligheden om mandagen. Der er gratis adgang til haverne.

5. Tips til at besøge Charlottenburg Slot

Indgang til Charlottenburg Slot| ©San Diego Bill
Indgang til Charlottenburg Slot| ©San Diego Bill

Sådan kommer du til Charlottenburg Slot

Charlottenburg Slot ligger noget langt fra Berlins centrum, hvilket gør det til en gåtur på mere end halvanden time fra f.eks. Brandenburger Tor. Charlottenburg-området er dog let tilgængeligt med offentlig transport (og i Berlin har du selvfølgelig altid mulighed for at tage en taxa). Det nærmeste metrostop er Richard Wagner Platz på linje U7.

Åbningstider

Paladset er lukket om mandagen, og resten af året (bortset fra undtagelser og helligdage) er åbningstiderne for besøg i paladset fra kl. 10 til 17 fra november til marts og fra kl. 10 til 18 fra april til oktober.

Hvornår skal du tage af sted?

I højsæsonen kan du opleve køer fra midt på formiddagen og frem til billetkontoret. Hvis du rejser til Berlin i juni, juli og august, anbefaler jeg, at du besøger Charlottenburg Slot tidligt om morgenen for at undgå køer og menneskemylder. Hvis du bestiller en middag og koncert, er det bedste tidspunkt at besøge stedet ved solnedgang.

Varighed af besøget

Hele paladsrundturen, inklusive haven, tager mindre end en formiddag, og der er ingen grund til at skynde sig, hvis du starter tidligt. Det kan tage halvanden time at besøge paladsets indre, og til haven, som er kompleksets hovedattraktion, skal du afsætte mindst en time. Hvis du bestiller en middag plus koncertoplevelse, vil den fulde oplevelse vare ca. fire timer, og to timer, hvis du køber billetter kun til koncerten.

Omgivelser

Det kan være en god idé at spise i området omkring Charlottenburg Slot, da restauranterne i nærheden ikke er overfyldte med turister, da de ligger væk fra Berlins centrum. Selve kvarteret (opkaldt efter paladset) er også værd at gå en tur i, især om vinteren, når det er pyntet med julelys.

Besøg med børn

Børn under 7 år har gratis adgang til slottet, men koncerter og middagsoplevelser er forbeholdt voksne. Tøv ikke med at tage de små med på en spadseretur i haven.

Sådan klæder du dig på

Hvis du har købt en billet til Charlottenburg Slot for at se en koncert eller en middag, spekulerer du sikkert på, hvad du skal tage på. Bare rolig, du behøver ikke at klæde dig fint på, men jeg anbefaler, at du klæder dig lidt ned og lader dine træningssko og jeans blive i garderoben.

Fotografier

En vigtig ting, du skal vide, er, at hvis du vil tage billeder inde i paladset, skal du betale en særlig tilladelse på tre euro. Hvis du ikke gør det, kan du blive bemærket indenfor. Hvis du rejser sammen med en ledsager, gælder én tilladelse normalt for jer begge to. Under alle omstændigheder er de bedste billeder af paladset de billeder, som du gratis kan tage fra haven og det omkringliggende område.

Lydguide

Besøg med en ekspertguide er sjældne på dette palads, men du har mulighed for at få en audioguide på flere sprog. Her anbefaler jeg, at du ikke tøver og bruger den til at orientere dig under dit besøg i paladset.

6. Hvad hvis jeg bare vil købe billetter?

Charlottenburg Palace Gardens| ©Cyril Doussin
Charlottenburg Palace Gardens| ©Cyril Doussin

Hvis du vil besøge haven, behøver du ikke en billet, og hvis du vil se slottet indefra, kan du købe billetter på billetkontoret fra tirsdag til søndag fra kl. 10.00 til 17.00 om vinteren og indtil kl. 18.00 om sommeren. Den omtrentlige pris for en fuld billet (inklusive det gamle palads, den nye fløj og Belvedere) er 17 euro for voksne og 13 euro for studerende.

7. Hvis du er interesseret i billetter til Charlottenburg Palace, vil du også være interesseret i

Krydstogt på floden Spree| ©ERAKU
Krydstogt på floden Spree| ©ERAKU

Charlottenburg Slot er et af Berlins vigtigste seværdigheder, men det er ikke det eneste. Byens kulturelle rigdom er så stor, at de besøgende har Berlin Welcome Card til rådighed for at spare på udgifterne under deres rejse, et kort, som du kan købe for den periode, du vælger, og som giver dig gratis eller rabat på adgang til de forskellige museer og monumenter i den tyske hovedstad.

I tilfælde af Charlottenburg Palace får du 25 % rabat med dette kort; i denne artikel om Berlin WelcomeCard kan du se resten af fordelene ved dette turistpas. Et andet interessant turistkort er Berlin Pass, som du kan finde dets anvendelse og fordele her: Krydstogter Billetter.