Berlin WelcomeCard

Hvis du er en af de rejsende, der ikke vil undvære noget at udforske, vil Berlin Card være din bedste allierede til at spare penge under din rejse.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

Berlin WelcomeCard

Detalje af Brandenburger Tor oplyst om natten | ©Dan Visan

Berlins kulturelle tilbud matcher byens historiske betydning: monumenter, museer, vartegn, ture ... hovedstaden har meget at byde på, og for at spare penge og tid er der Berlin Welcome Card.

1. Hvad er Berlin Welcome Card?

Berlins undergrundsbane
Berlins undergrundsbane

Et bypas eller turistkort giver dig gratis eller rabatteret adgang til byens seværdigheder i en bestemt periode. Berlin Welcome Card har en generel version og forskellige udvidelser, afhængigt af de attraktioner, du vil besøge:

2. Sådan fungerer Berlin Welcome Card

DDR Museum| ©Mario RM
DDR Museum| ©Mario RM

Der findes forskellige typer Berlin Welcome Card med forskellige priser afhængigt af, hvor mange dage du vil bruge det. Uanset hvilken type kort du vælger, vil du i den tid, det er aktivt, kunne bruge alle fordelene og få adgang til alle rabatter og gratis billetter.

Når du booker kortet online, kan du vælge den løsning, der passer dig bedst, men her er priserne afhængigt af det antal dage, du vil bruge det:

 • 2 dage - 23 euro
 • 3 dage - 33 euro
 • 4 dage - 40 euro
 • 5 dage - 46 euro
 • 6 dage - 49 euro

Ana's Traveller Tip

I 48- og 72-timers optionerne tælles brugen af kortet pr. time og i de følgende optioner pr. kalenderdag. For at få mest muligt ud af det skal du aktivere det som det første om morgenen.

3. Sådan fungerer det

Tysk Historisk Museum| ©Ralf Steinberger
Tysk Historisk Museum| ©Ralf Steinberger

Booking og afhentning

Du kan købe det online og printe det hjemmefra eller hente det på et af de forskellige salgssteder i Berlin. Når du køber kortet, bliver du spurgt, hvor mange dage du vil have det til og til hvilke transportzoner, men du kan altid kontakte os via e-mail, hvis du har spørgsmål om afhentning eller brug.

Validering

Berlin Welcome-kortet fungerer på en enkel måde: Turistkortet valideres ved første brug, og derefter kan du nyde alle fordelene, så længe du har købt det. Husk at have det på dig hele tiden under din rejse, og vis det altid ved billetkontorerne på museer og monumenter, før du køber din billet.

Fordele

En af de mest enestående fordele, som ikke alle kender til, er, at børn op til 14 år rejser gratis med offentlig transport i følgeskab med en voksen, der er i besiddelse af dette kort. Det indeholder også et kort over byen med anbefalinger til, hvordan man kan gå på opdagelse i den.

4. Attraktioner og oplevelser inkluderet i Berlin Welcome Card

TV-tårnet| ©Ana Rey
TV-tårnet| ©Ana Rey

Det er en uoverskuelig opgave at opremse de mere end 200 steder, du kan få rabat på med Berlin Welcome Card (inkl. fordele i butikker og restauranter), men jeg kan nævne, hvad jeg synes er de mest værdifulde rabatter på Berlin Welcome Card. Du kan spare 25% på følgende steder med Berlin Welcome Card:

Tysk Historisk Museum

Med 8000 genstande udvalgt fra forskellige samlinger viser dette museum 2000 års tysk historie i et fire-etagers rum.

DDR Museum

Et af de mest besøg te museer i Berlin og et af de mest interaktive i verden. Gennem en omvendt oplevelse kommer du gennem Østtysklands rutiner, årene med Berlinmuren eller Stasis arbejde. Hvis du aldrig har været på et museum som dette før, og du er interesseret i byens historie, kan jeg anbefale det.

Museet om Berlinmuren

Et multimediemuseum, der dækker årene under den kolde krig og fortæller historien om, hvordan den berømte mur radikalt ændrede livsstilen i byen.

Jødisk museum

Med et grandiost arkitektonisk mesterværk i spidsen er dette et af de mest ærefrygtindgydende museer, du kan besøge i Berlin. Ud over at tilbyde interessante historiske fakta understøttet af ægte fotografier, indeholder det også vidnesbyrd i forskellige formater fra jødiske ofre for Holocaust. Det må du ikke gå glip af.

Madame Tussauds Museum

Et af de bedste voksmuseer i Europa. Et besøg her er en anderledes og sjov måde at lære mere om tysk og global kultur før og nu.

Det Olympiske Stadion

Et must-see for sportsfans med flere guidede ture.

Stasi-museet

Det er ingen hemmelighed, at når det kommer til spionage, har Tyskland haft meget at sige gennem historien. På dette museum finder du en interessant historisk oversigt over alt dette, som jeg kan forsikre dig om er meget interessant.

Bestigning af tv-tårnet

Tysklands vartegn på Alexanderplatz er også et af de bedste udsigtspunkter i den tyske hovedstad.

5. Mulige tilkøb eller udvidelser til dit Welcome Card

Nyt museum| ©Mike Steele
Nyt museum| ©Mike Steele

Udvidelse af Berlin Welcome Card til Museumsøen

Udvidelsen af Berlin Welcome Card med Museum Island Pass er gyldig i 72 timer. I dette tidsrum kan du nyde alle fordelene ved det 3-dages Berlin Welcome Card, og du har også adgang til alle museerne på den berømte Museumsinsel, som er et af de vigtigste museumssteder i Europa.

 • Det gamle nationalgalleri: huser kunstværker fra klassicismen, romantikken, impressionismen og den begyndende modernisme.
 • Det gamle museum: en perle for antikvitetselskere. Det var Preussens første offentlige museum.
 • Det Nye Museum: opdelt mellem en samling af egyptisk kunst og en samling af forhistorisk kunst.
 • Pergamonmuseet: det mest besøgte museum i Berlin. Indenfor finder du Museet for Islamisk Kunst og Museet for Nærorienten med antikviteter som Pergamonfrisen eller markedsporten fra Milet. Bemærk, at Pergamon vil være lukket i et par år på grund af byggearbejde, så det er ikke åbent for besøgende i øjeblikket.
 • Det byzantinske kunstmuseum: også kendt som Bode-museet. Blandt højdepunkterne er samlingen af mønter, skulpturer og skatte.

Berlin Welcome Card udvidelse til Berlins C-område

Det generiske kort giver dig gratis adgang til Berlins metro-, bus- og sporvognsnetværk, der dækker zone A og B i byen (Berlins centrum). Hvis du bor længere væk eller er interesseret i at besøge mere fjerntliggende områder, kan du betale et tillæg på mellem 3 og 5 euro for dit transportkort, så det dækker zone C og Potsdam. Du kan vælge denne mulighed fra det generelle Berlin Welcome Card ved at vælge de dage og zoner, du ønsker.

Den altomfattende udvidelse af Berlin Welcome Card

Ud over den gratis transport og rabatter på op til 50%, der er inkluderet i den generelle pakke, giver denne VIP-mulighed dig også gratis adgang til flere højdepunkter og adgang til Berlins sightseeingbus med gratis stop.

Når det gælder all-inclusive, bliver de 25% rabat, du får på steder som DDR-museet, Stasi-museet, Madame Tussauds eller det olympiske stadion, direkte konverteret til gratis adgang. Hvis du bor i centrum af Berlin, og din hovedmotivation for at købe Berlin Welcome Card er rabatterne og ikke transporten, bør du efter min mening overveje denne mulighed, også selvom du vælger en kortere periode.

6. Hvornår er det værd at købe et Berlin Welcome Card, og hvilken type skal man vælge?

Detalje af det jødiske museum| ©Mark B. Schlemmer
Detalje af det jødiske museum| ©Mark B. Schlemmer

Turistkort kan være en fantastisk investering, når du besøger en by, men om det kan betale sig eller ej, afhænger altid af dine rejseplaner, og hvor meget tid du er villig til at bruge. Der er en række faktorer, du skal overveje, når du beslutter, om du vil købe et Berlin Welcome Card eller ej:

 • Hvor længe du vil være i Berlin. Dette er vigtigt. Hvis du skal være i den tyske hovedstad i 15 dage, behøver du ikke at koncentrere alle dine museumsbesøg på flere dage, selv om det betyder, at du sparer penge. På den anden side, hvis du kun skal være i Berlin i to dage, har du måske ikke lyst til at bruge dem på kun at se museer, og du foretrækker måske at nyde andre aspekter af byen.
 • Placeringen af din bolig. Den største fordel ved Berlin Welcome-kortet er gratis transport i zone A og B i byen (zone C, hvis du vælger denne mulighed). Berlins centrum er meget stort, og du kan bo i et centralt kvarter, men væk fra de vigtigste seværdigheder. Men hvis du bor tæt på de vigtigste seværdigheder og også kan lide at gå til stederne, vil du ikke have så meget gavn af gratis transport.
 • Antallet af museer, du ønsker at besøge. Det virker som en no-brainer, men måske er du blevet fascineret af Berlins enorme kulturelle tilbud og har ikke taget højde for det faktiske antal museer, du vil se. Jeg anbefaler, at du planlægger, hvilke museer eller monumenter du vil besøge, og derefter beregner, hvor meget du kan spare på dem med city pass-rabatterne.
 • Dit rejsetempo. For at få mest muligt ud af et city pass skal du rejse i et intensivt tempo. Jo flere museer du besøger, jo mere rentabel vil investeringen i dit kort være, og det betyder, at du skal se flere museer om dagen. Hvis du tror, at det vil trætte dig, og du foretrækker at skifte sightseeing ud med at gå rundt i byen, skal du vælge en løsning med færre dage, så du kan nyde det, du ser, og ikke besøger det "af pligt".
 • De andre aktiviteter, du vil lave under dit besøg: planlægger du at leje en cykel, er et besøg på en restaurant lige så vigtigt for dig som et besøg på et museum, vil du bestige TV-tårnet, eller vil du forlade Berlin uden at besøge nogle af butikkerne? Hvis ja, så tag et kig på de andre fordele ved dette kort ud over rabatterne på turistattraktioner.

Ana's Traveller Tip

Tjek de restauranter i Berlin, hvor du kan få rabat med dit turistkort; du bliver måske overrasket.

7. Andre sightseeingkort til Berlin

Detalje af Berlinmuren| ©Carmel Rossen
Detalje af Berlinmuren| ©Carmel Rossen

Hvis du er interesseret i at købe et turistkort for at besøge den tyske hovedstad og gerne vil sammenligne andre muligheder, anbefaler jeg denne artikel om Berlin Pass. Det er en anden måde at nyde Berlins seværdigheder og museer på, samtidig med at du sparer en del penge.

I modsætning til Berlin Welcome-kortet er Berlin Pass mere fokuseret på sightseeing end transport: Standardversionen inkluderer gratis adgang til attraktioner (snarere end rabatter), og du kan fravælge transportbilletten for at spare penge, så det er en god mulighed, hvis du bor i byens centrum og går. Berlin Pass kan fås til to eller tre dage, og du finder alt, hvad du behøver at vide om, hvordan du får fat i det, i denne artikel: Berlin Pass.

8. Hvis du er interesseret i Berlin Welcome-kortet, er du måske også interesseret i

Charlottenburg Slot| ©Wesley van 't Hart
Charlottenburg Slot| ©Wesley van 't Hart

Et af de besøg, du ikke må gå glip af i Berlin, er Charlottenburg Slot. Det ligger i kort afstand fra centrum og er let tilgængeligt med offentlig transport, og slottet og dets imponerende haver er et besøg værd, især hvis du vil flygte fra stressen i Berlins centrum for en formiddag. Her er et link til min guide til Schloss Charlottenburg så du kan organisere dit besøg.

Med Berlin Welcome Card får du 25% rabat på den indvendige rundvisning, men dette 1700-tals palads byder også på mange andre oplevelser for den rejsende, som du ikke bør gå glip af.

Book en guidet tur i Berlin