Las Vegas sejlture

Las Vegas er en by, der er kendt for sine kasinoer, lysene fra sine verdensberømte hoteller og sin brede vifte af kulturelle tilbud. Men der er også bådture rundt i byen, og i dette indlæg vil jeg fortælle dig alt, hvad du behøver at vide om dem.

Ana Belén Moreno

Ana Belén Moreno

10 minutters læst

Las Vegas sejlture

Góndolas en Las Vegas| ©Scott Webb

De bedste ting at se og lave i Las Vegas er lige så forskellige som byens underholdningsindustri selv. Der er familieaktiviteter, andre er rettet mod voksne par, der er masser af muligheder for gamblingfanatikere, og der er også masser af planer, der er forbundet med den naturlige skønhed i dette vestlige amerikanske miljø. Bådture i Las Vegas falder ind under den sidste kategori af aktiviteter og skiller sig ud ved at være en vandbaseret aktivitet i en af de tørreste dele af USA.

Så i dette indlæg vil jeg kort forklare hver type båd tur, som du kan nyde under dit besøg i Las Vegas. Jeg vil også forklare de særlige kendetegn ved hver af disse alternativer, så du får en bedre idé om, hvad der adskiller dem fra hinanden.

1. Hoover Dam-tur inklusive en sejltur på Lake Mead

Kvinde ved Hoover-dæmningen| ©Ernesto Molina
Kvinde ved Hoover-dæmningen| ©Ernesto Molina

Da Hoover-dæmningen blev bygget under den store depression, var den det største vandkraftværk i verden og også det mest imponerende betonbyggeri til dato i USA. Dens unikke skønhed har altid været et turistmål for dem, der rejser i Sydvesten, og en tur til Hoover-dæmningen i Las Vegas kombineres ofte med en sejltur på den nærliggende Lake Mead.

Lake Mead er det største menneskeskabte reservoir i landet og leverer vand til Las Vegas og Arizona samt andre samfund i det sydlige Californien. En tur af denne art starter normalt i Las Vegas, hvor der er et mødested for alle turdeltagere, eller en opsamlingsrute starter ved nogle af de store hoteller på Las Vegas Strip.

Derfra begynder en rejse i en luksuriøs og moderne minibus, der normalt er reserveret til 20 til 25 personer, der skal deltage i turen. Du ankommer til dæmningen efter ca. en time, og der får du en guidet tur, hvor den samme ledsager på busruten fortæller dig alle de historiske detaljer om dette vigtige værk af moderne civilingeniør.

Endelig er det tid til sejlturen på Lake Mead, som normalt varer ca. 90 minutter og afhængigt af den valgte pakke kan inkludere en picnicmiddag for at nyde solnedgangen. Båden er normalt en elegant dampbåd, men der er også lejligheder, hvor det er en kortere tur på omkring en time, hvor man bruger en båd med oppustelige fælge til at navigere fra Lake Mead til nærheden af Hoover-dæmningen på tværs af den lille strækning af Colorado-floden.

Detaljer af interesse:

 • Pris: Priserne for disse aktiviteter varierer meget, og nogle starter fra omkring €60 uden bådturen. Når bådturen er inkluderet, stiger prisen til 120 euro og endda op til 180 euro, hvis det er et dampkrydstogt, der inkluderer levende musik og middag som en del af flodsejladsoplevelsen.
 • Varighed: Hvis det er en konventionel tur, hvor man kun går rundt om dæmningen sammen med en kort sejltur på den del af Colorado-floden, der er tættest på dæmningen, så taler vi om cirka 5 timer. Men hvis du inkluderer middag på dampbåden, vil det tage 7 timer i alt, fra du forlader dit hotel, og til du er tilbage i tide til at deltage i de Las Vegas-natture, du er mest interesseret i.
 • Fordele: Disse typer ture er ikke så omfattende og giver deltagerne mulighed for stadig at have energi, når de vender tilbage til byen for at fortsætte med at deltage i andre sightseeingaktiviteter.
 • Ulemper: Bådturen er ikke så lang, som mange turister gerne vil have den til at være, i hvert fald ikke på de mindre både, hvor der ikke er middag.

Book den bedste Hoover Dam Tour i Las Vegas

2. Bådture på Colorado-floden på en tur til Grand Canyon

Blå bådfolk på floden| ©World T.E.A.M. Sports
Blå bådfolk på floden| ©World T.E.A.M. Sports

De bedste ture fra Las Vegas er dem, der ved, hvordan man kombinerer flere aktiviteter i en rejseplan for at give deltagerne den mest komplette oplevelse. Derfor kan en lille tur som denne være underholdende, da den giver dig mulighed for at se Grand Canyon, Hoover Dam og Black Canyon, mens du sejler på det rolige og smukke vand i sidstnævnte.

Dette er en tur, der også starter med en tidlig morgenafgang fra Las Vegas, men rejseplanen ændres på grund af det faktum, at Grand Canyon og dens naturlige attraktioner ville være det første stop på turruten. Du ankommer specifikt til West Rilm Trail, som er en natursti, der giver dig en af de mest privilegerede og gratis panoramaudsigter over dette naturlige vidunder.

Næste stop er besøget ved Lake Mead og derefter ankomsten til Hoover-dæmningen, hvor guiden, der har ledsaget dig på hele turen, også fortæller mange interessante aspekter af historien om denne imponerende konstruktion. Derfra går turen videre til den del, der interesserer dig mest, nemlig en tur i Black Canyon i en lille, beskeden båd, der giver dig mulighed for at komme helt tæt på den betagende skønhed, der kendetegner disse geologiske formationer.

Husk, at der normalt også er en mulighed på denne type rejseplan, der giver dig mulighed for at tilføje en helikoptertur med afgang fra Boulder City til den første halvdel af turen. Det betyder, at du på samme dag kan se skønheden i de forskellige Colorado River-kløfter fra himlen, fra land og endelig fra vandet på en bådtur.

Detaljer af interesse:

 • Pris: En rejse, der også inkluderer en helikoptertur over Grand Canyon fra Las Vegas sammen med en bådtur på nogle af de nærliggende sejlbare vandområder, koster normalt omkring 550 euro pr. person. Men hvis det er en tur, der kun inkluderer sejlads på Colorado-floden gennem Black Canyon, så er det mere sandsynligt, at det bliver omkring 150 til 250 euro pr. person.
 • Varighed: Når man ved, at der er så mange aktiviteter i det samme turistsegment, er det logisk at forstå, at det er en tur, der normalt varer 11 timer i sin helhed. Det skal dog bemærkes, at navigationsdelen af Colorado-floden højst varer halvanden time ved de fleste lejligheder.
 • Fordele: For et engangsbeløb får du en komplet sightseeing-oplevelse, der giver dig mulighed for at se Grand Canyon både på en bådtur, som du ønsker, og fra luften i en moderne og imponerende helikopter.
 • Ulemper: Denne type tur til Colorado-floden er slet ikke kort, og hvis der er en forsinkelse, kan den nemt strække sig over 12 timer, så det er kun en mulighed for dem, der har en hel dag til rådighed til denne aktivitet.

Få billetter til de bedste ture fra Las Vegas

3. Grand Canyon Colorado River Whitewater Rafting-tur

Gruppe af mennesker, der sejler på floden| ©World T.E.A.M. Sports
Gruppe af mennesker, der sejler på floden| ©World T.E.A.M. Sports

Hvis du derimod er helt vild med adrenalinsuset, når det gælder sejlads i Las Vegas, så bør du tjekke disse ture, der fokuserer på de mere turbulente dele af Colorado River, som snor sig gennem Grand Canyons bugtede geografi. Strømfaldene varierer fra kategori 3 til 6 i intensitet.

Disse Grand Canyon-ture fra Las Vegas begynder i de tidlige morgentimer ved det udpegede startsted i byen og består af en bus, der normalt transporterer 30 til 40 personer til Peach Springs. Der går du om bord på en robust båd for at sejle på en strækning af Colorado-floden, der strækker sig over cirka 40 miles. Du får også udleveret sikkerhedsudstyr lige fra redningsveste til hjelme og albuebeskyttere.

River rafting varer normalt omkring 5,5 timer, men det er normalt ud over en helikoptertur for at nyde skønheden i denne nationalpark fra oven. Det betyder, at man normalt først er tilbage i Las Vegas efter 10 timer i alt. Ligesom resten af de bedste nationalparksture fra Las Vegas er frokosten også inkluderet og spises normalt lige efter Grand Canyon rapids-sessionen.

Blandt alle de alternativer, der er nævnt ovenfor, er dette det, der bedst kombinerer det ekstreme og spændende ved Las Vegas med den særlige skønhed, der kendetegner det område, hvor USA's hovedstad for fritid og underholdning ligger. Du skal dog huske på, at minimumsalderen for deltagelse er 8 år, og derfor er det ikke en aktivitet for hele familien af sikkerhedsmæssige årsager.

Detaljer af interesse:

 • Pris: Prisen for denne tur ligner meget det foregående alternativ, fordi de også kombinerer helikopterture med sejlads, men i dette tilfælde er det meget mere omfattende og meget mere spændende. Det koster normalt omkring 650 euro pr. person, og det inkluderer frokost og betaling for hver enkelt guide på turen.
 • Varighed: 11 timer er den omtrentlige varighed for sådan en tur, men trafikken kan være til din fordel, og det samme kan vandstanden i floden. Så turen kan reduceres til 10 timer, hvilket stadig er mere end nok tid til at holde dig underholdt hele formiddagen og eftermiddagen på din dag.
 • Fordele: Rafting er en oplevelse, man kun får én gang i livet, og at kunne gøre det på et så specielt sted som Grand Canyon er et ægte privilegium, som man ikke bør tage for givet, hvis man kan drage fordel af en tur som denne.
 • Ulemper: Aldersbegrænsninger kan gøre en whitewater rafting-tur som denne til en uigennemførlig plan for hele familiegrupper. Det vil få de yngste medlemmer af husstanden til at føle sig udenfor og påvirke turistdynamikken for alle.

Køb billetter til Grand Canyon Tours fra Las Vegas

Hvordan booker man en bådtur i Las Vegas?

mand taler i telefon og kigger på computerskærm| © Austin Distel
mand taler i telefon og kigger på computerskærm| © Austin Distel

Der er flere måder at booke en Las Vegas bådtur på, men af forskellige årsager vil det bedste af alle alternativer altid være et online køb af tjenesten. Den første er bekvemmelighed, da du kan gøre det hjemmefra i samme øjeblik, du har penge på dit kreditkort til at gøre det.

Det andet er et spørgsmål om logistisk bekvemmelighed, for ved at købe online kan du vælge den dato og det tidspunkt, der passer dig bedst. Det sikrer, at du har tid den dag, du vil nyde turen under dit besøg i Sin City.

Husk på, at de fleste underholdningsarrangementer eller turisttjenester i dag købes på denne måde. Så et onlinekøb er også ofte den bedste måde at booke en limousinetur i Las Vegas eller at booke en spisetur til byens bedste etablissementer.

Varighed af Las Vegas-bådturene

rundt om det analoge ur| ©Sonja Langford
rundt om det analoge ur| ©Sonja Langford

Som du måske har bemærket i hver af turene ovenfor, kan en Las Vegas-bådtur vare lige så længe som festlighederne i den mest natlige by på USA's vestkyst. I gennemsnit varer de mellem 1 og 2 timer, hvis det er en afslappet tur på en mellemstor eller stor båd, som f.eks. de både, der tager dig til Hoover-dæmningen, eller dem, der tilbyder en picnicmiddag med levende musik.

Men bådture på Colorado-flodens strømfald har tendens til at vare meget længere og kan i gennemsnit vare i omkring 4 eller 5 timer. Husk på, at denne form for sejlads er meget mere udmattende end de to andre, men du vil ikke løbe tør for energi til at fortsætte med at nyde de bedste kasinoer i Las Vegas, når du vender tilbage til byen om aftenen.

Hvad vil jeg se på denne type Las Vegas-bådtur?

Luftfoto af floden og bjergene| ©Andrea Guagni 2,6 Million
Luftfoto af floden og bjergene| ©Andrea Guagni 2,6 Million

Det første, jeg kan fremhæve blandt de ting, du vil se på en bådtur i Las Vegas, er den ørkenstrækning, du skal rejse igennem for at komme fra byen til Lake Mead eller til Colorado-floden. Det er et miljø, der i sig selv har en ganske betydelig charme og gør en biltur til en af de bedste ting at lave i Las Vegas om vinteren.

Nu er Lake Mead som sådan et meget interessant sted, da det er epicentret for alle vandaktiviteter som padlesurfing, sejlads eller svømning i åbent vand for hele befolkningen, der er tæt på Grand Canyon. Dette sidste sted er et af USA's store naturvidundere, og enhver beskrivelse, jeg forsøger at lave, kommer til kort for et sted med dets majestæt.

Endelig er Black Canyon en anden lige så interessant geologisk formation, men i dette tilfælde er det for det landskab, der er dannet mellem Colorado-flodens niveau og bjergene, der omgiver den. Landskabet er meget mere r igt på dette punkt af sin rejse og står i kontrast til de høje stenklipper af vulkansk og årtusindgammel oprindelse.

Tips til en bådtur i Las Vegas

To mænd i ørkenen| ©Humberto Valdez
To mænd i ørkenen| ©Humberto Valdez

Der er flere tips, jeg kan give dig for at få mest muligt ud af din sejltur i Las Vegas på dit næste besøg i byen. Det første er at tage solcreme med, da forekomsten af UV-stråler i denne ørkendel af det fjerne vesten er ekstremt stærk, og hvis du ikke passer på din hud, vil du uden tvivl vende tilbage til byen med en solskoldning, der vil være ret ubehagelig.

Det andet er at vælge behageligt, åndbart tøj, især hvis du skal deltage i Grand Canyon whitewater rafting. I dette tilfælde vil du helt sikkert blive våd, og det er at foretrække at have hurtigtørrende shorts med dig. I dette tilfælde er det faktisk tilrådeligt, at du har noget skiftetøj med i tasken, som vil garantere dig komfort på busturen tilbage til byen.

Du må ikke glemme at tage underholdningsmuligheder med på bilturen, hvis du rejser med børn, vel vidende at det er en af de ting, man kan se og lave i Las Vegas med børn, som foregår uden for byen. Det anbefales også at tage noget koldt mad med, som du hurtigt kan spise ved nogle af stoppene, da du aldrig ved, hvornår du får appetit, og på en 11-timers tur er det bedst at tage forholdsregler som denne.

Hvad er fordelene ved at tage en guidet tur i forhold til at tage en Las Vegas-bådtur på egen hånd?

Manden på bjerget| ©Ana Santos
Manden på bjerget| ©Ana Santos

Det vil altid være en bedre løsning at tage på en guidet tur som dem, jeg nævnte ovenfor, i stedet for at skulle tage til Colorado River eller Lake Mead på egen hånd. Den første grund til, at jeg siger dette, er et logistisk problem, da du på en præfabrikeret tur bare skal bekymre dig om at nyde dig selv velvidende, at du har et team, der er klar til at løse enhver ulejlighed, så snart den opstår.

Den anden grund er et tids- og pengestyringsproblem, da du, når du rejser på egen hånd, bliver nødt til at leje en privat bil, fylde benzin på tanken og køre til Grand Canyon og Lake Mead. Alt dette uden nogen som helst viden om, hvordan adgangen til disse steder fungerer.

Du skal også selv finde ud af, hvordan du kommer hen til bådbroerne, og hvad værre er, du skal finde ud af, om der er nogen bureauer, der tilbyder ture til folk, der ikke har booket dem på forhånd. Så det er altid en god idé at have en velplanlagt rejseplan, ligesom de bedste turistbusser i Las Vegas og deres ture på den berømte Strip.

Book billetter til de bedste turbusser i Las Vegas