Miami på 3 dage: tips, hvad du skal se og meget mere

Hvis du rejser til den ikoniske by i Florida og kun har 3 dage, er det ikke noget problem: Her er, hvordan du kan organisere dig, så du får set det vigtigste.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

Miami på 3 dage: tips, hvad du skal se og meget mere

Miamis strande | ©Marit & Toomas Hinnosaar

Miami er ikke en kæmpe by sammenlignet med andre amerikanske storbyer. Men dens pulserende blandede kultur og smukke strande vil tryllebinde dig. Og hvis du vil ud over stranden og udforske den på 3 dage, er det muligt at gøre det. I denne artikel foreslår jeg en rejseplan for at få mest muligt ud af byen. Du kommer ikke til at se alt, men du kommer til at se de vigtigste ting, så du bliver forelsket i denne by i Florida og får lyst til at komme tilbage og udforske den 100 %.

Dag 1: Fordyb dig i den mest livlige del af byen: Miami Beach

Gaderne i Wynwood| ©Gadi Yosef
Gaderne i Wynwood| ©Gadi Yosef

Det er svært at lande i Miami og lade være med at udforske den ved at starte med det travleste, mest berømte og livlige område. Derfor vil du bruge din første dag på at slentre langs den mest mytiske del, Miami Beach, en by i sig selv, der er hjemsted for alt fra byens mest kendte vartegn til dens fantastiske strande.

Se Art Deco, når det er bedst

Selvom Miami er kendt for sine skyskrabere, har byen en interessant art deco-arv, en arkitektonisk stil fra de første årtier af det 20. århundrede, som kan genkendes på sin geometriske og udsmykkede æstetik.

Facaderne er ofte meget slående og farverige, så du vil kunne tage nogle af dine bedste billeder af byen. Hvis du vil vide mere om, hvad der venter dig, kan du læse vores artikel om Miamis Art Deco.

Hvis du er vild med denne stil, kan du fordybe dig i den ved at booke en Art Deco-tur i Miami eller et besøg på Art Deco Welcome Center. Et museum dedikeret til Art Deco og andre stilarter, der er afledt af den, såsom Miami Modern. Billetterne starter ved $5.

Book en art deco-tur i Miami

Udforsk Ocean Drive i dybden

Ocean Drive er en af South Beachs mest trafikerede veje. Hvis du allerede har nydt Art Deco, foreslår jeg, at du bare lader dig betage af den urbane stemning. Ocean Drive er meget mere end bare kunst, for der er interessante butikker at kigge på.

Hvis du er til mode, må du ikke gå glip af udsigten fra Villa Casuarina, det berømte hjem for den legendariske designer Versace. Faktisk var det netop på trapperne i foyeren, at han blev myrdet. I dag er det et luksushotel, men det er fuldt synligt fra Ocean Drive. Det er uden tvivl en af de mest ikoniske bygninger på denne emblematiske avenue.

En meget behagelig måde at besøge denne legendariske avenue på er til fods eller med en Segway-tur på Ocean Drive. Hav det sjovt, mens en guide forklarer alle detaljer på turen.

Book en Segway-tur på Ocean Drive

Slap af i Lummus Park

Lummus Park| ©Liesbeth den Toom
Lummus Park| ©Liesbeth den Toom

Når du har besøgt Ocean Drive, er der kun 10 minutters gang til Lummus Park, et 30 hektar stort område med alt fra volleyballbaner til smukke springvand og endda udendørs fitnessmaskiner.

Denne park løber langs østkysten af Miami Beach og direkte ud til de mest populære strande. Så det er tid til at finde håndklæde og solcreme frem.

Nyd solen på South Beach

En 10-minutters gåtur fra Lummus Park fører dig til den berømte South Beach. Miamis ikoniske vartegn med strandpromenaden fyldt med mennesker, der viser deres håndflader, fitnesskroppe, imponerende biler, enorme strande og en lejlighedsvis "strandvagt". Et syn, man har set snesevis af gange på film, og som er værd at opleve i virkeligheden.

Selvfølgelig er der masser af ting at lave ud over at kigge på. Du kan booke en yogasession på South Beach, gå på strandjagt, spille volleyball og meget mere. For at udvide dine muligheder er det bedst at tjekke denne artikel om, hvad man kan se og lave i South Beach Miami.

South Beach er selvfølgelig også et dejligt sted at besøge om aftenen. Det er ikke det eneste interessante sted at se, når solen er gået ned, og du kan finde flere oplysninger om, hvad du kan se i Miami om aftenen her. Mit råd, og det er det, jeg har planlagt for dig, er at bo tæt på Miami Beach, så du kan se South Beach om natten i al sin pragt.

Book en yoga-session i South Beach

Slentre og spis på den legendariske Española Way

Da Miami Beach er et must på dit besøg, og du sandsynligvis er træt efter at have været ude hele dagen, er det bedst at afslutte dagen med at nyde de ekstraordinære spisesteder og nattelivet, der tilbydes.

Alle andre alternativer ville involvere at krydse havet ind til byen, hvilket kan være en smule trættende efter al den vandring og strandhugst (det kan tage mere end 45 minutter med offentlig transport).

Jeg anbefaler at booke en madtur til South Beach for at få en smagsprøve på det lokale køkken eller tage til Española Way, som ligger ca. 13 minutters gang fra South Beach. Her kan man ikke bare shoppe, men også smage det fremragende cubansk-inspirerede køkken.

Book en madtur til South Beach

Slut dagen af med en drink på Lincoln Road

South Beach er postkortperfekt, når solen går ned. Dens lys og neon er et af de syn, som jeg kan forsikre dig om, at du ikke bliver skuffet over. Så det er værd at gå de 10 minutter fra Española Way til Lincoln Road. Et sted, hvor du kan nyde den smukke udsigt om natten, mens du får en drink.

Det bedste ved dette område er, at det er meget travlt, så etablissementerne lukker langt ud på natten. Det er en god måde at afslutte din første dag i Miami på.

Dag 2: Tag ind til centrum

Biscayne Boulevard| ©Ansel Adams
Biscayne Boulevard| ©Ansel Adams

Vi har allerede set Miamis mest ikoniske seværdigheder, men det betyder ikke, at det er alt, hvad denne by i Florida handler om. Så på din anden dag tager du til de mest interessante steder i Downtown, byens centrum. Og endelig er der intet som en koncert eller en god NBA-kamp i FTX Arena. Og frem for alt skal du sige farvel til dagen med en god udsigt til skyskraberne i finansdistriktet.

Spadser langs Biscayne Boulevard til Bayfront Park

Det bedste sted at starte er på Biscayne Boulevard. Det er en meget lang gade, så jeg anbefaler at gå syd-nord (dvs. fra den del, der er tættest på Miami River). På den måde kan du nå Bayfront Park på 15 minutters gang. En chance for at se havet og nyde parkens 13 kvadratkilometer.

Denne park er hjemsted for alt fra events til springvand og monumenter som Challenger Memorial. Torch of Liberty, et monument rejst til minde om USA's broderskab med de spansk-amerikanske lande, er også et besøg værd.

Hvis du ikke er (så) ung længere, vil du måske straks blive mindet om Korruption i Miami! Hvis du vil optimere din tid, er en mulighed at booke en sightseeing-bustur i Miami- så ser du det hele i komfort!

Book en sightseeing-bustur i Miami

Spis og slap af på Bayside Marketplace

Fem minutters gang fra den nordlige indgang til Bayfront Park ligger Bayside Marketplace, et perfekt sted at nyde Miamis havnefront og også bruge tid på at shoppe eller bare kigge.

Ud over mere end 150 butikker, restauranter og barer byder området også på gadeartister og regelmæssige arrangementer. Og alt dette uden at forsømme den ekstraordinære udsigt over bugten og marinaen.

Book en madtur i Miamis Little Havana

Besøg Frihedstårnet

Frihedstårnet| ©Totenkopf
Frihedstårnet| ©Totenkopf

Fem minutter fra Bayside Marketplace ligger Freedom Tower, et af Miamis mest berømte vartegn. Det er også et af de mest repræsentative, da det blev opført som en hyldest til de cubanske emigranter, en af de grupper, der er mest til stede i Miami, og hvis kulturelle tilstedeværelse er mere end synlig.

Det er et monument af stor interesse, da det er bygget i en neobarok stil, der forsøger at efterligne den spanske koloniale arkitekturs overflod og farver. Hvis du er interesseret i arkitektur, så tøv ikke med at booke en arkitekturtur i Miami. Og hvis du er interesseret i at dykke dybere ned i historien om den cubanske emigration i Miami, kan du altid besøge Cultural Legacy Gallery. Det ligger inde i Freedom Tower, og du kan besøge det mellem kl. 13 og 18 fra 10 dollars.

Book en arkitekturtur i Miami

Se en NBA-kamp eller et arrangement i FTX Arena

Hvis du er sportsfan, finder du forresten FTX Arena lige ved siden af Freedom Tower, som er hjemmebane for Miami Heat, det legendariske basketballhold. Der kan være en kamp eller koncert i gang under dit ophold.

Priserne afhænger som sædvanligt for denne type shows af tilgængelighed og placering, så udvalget er stort. Forvent dog, at hvis du køber billetter til en Miami Heat -kamp, kan du forvente at bruge mellem 50 og 200 euro pr. billet.

Køb billetter til en Miami Heat-kamp

Slut dagen af med en spektakulær udsigt over finansdistriktet

Kun 15 minutters gang fra stadion ligger forretningsdistriktet Downtown. Her finder du bygninger fra ikoniske virksomheder som Morgan Stanley, Ernest & Young og JP Morgan.

Det bedste ved at besøge det om aftenen er, at du kan se skyskraberne lyse op. En udsigt, som du har set i mange film, men som jeg kan forsikre dig om, er værd at se i virkeligheden.

Det er også et sted fuld af spisesteder, så det kan være en god idé at vælge dette sted til middag for at afslutte dagen. Brickell Key Bridge er et spektakulært sted at nyde filmudsigten. En meget praktisk mulighed, hvis du er træt efter dagen, er at booke en natbustur i Miami.

Book en natlig sightseeing-bustur i Miami

Dag 3: Udforsk Miamis kunstneriske og alternative side

På rundtur i Design District.| ©Rob Olivera
På rundtur i Design District.| ©Rob Olivera

Indtil videre har du udforsket den mere turistede og trendy side af Miami, så du vil bruge den tredje dag på at udforske den kulturelle side. Du starter i det legendariske Design District og fortsætter til de lige så berømte Waywood Walls. Endelig slutter du dagen af med at tryllebinde de små (eller have det sjovt med dine venner) ved at lege i FunDivision.

Nysgerrighed i Design District

Der er ingen bedre måde at starte dagen på med en aktiv og farverig plan: et besøg i Design District.

Afhængigt af hvor du bor, kan det være en god idé at tage en af Miamis mange tourbusser. Der er ingen tvivl om, at det er en bekvem måde at komme rundt i Miami på, mens man nyder den urbane atmosfære.

Men hvad venter dig i Design District? Tja, hverken mere eller mindre end ca. 120 butikker, kunstgallerier og restauranter. Som et af de steder med flest arkitekter og grafiske designere pr. kvadratmeter kan du forestille dig, at alt i dette kvarter er meget cool.

Book en sightseeing-bustur i Miami

Se Moore Building, en af de mest ikoniske bygninger i byen

Hvis du planlægger at blive hængende lidt i dette område, må du ikke gå glip af en af de mest berømte bygninger i byen. Det er Moore-bygningen. Dens arkitektur er meget organisk, og der finder ofte udstillinger og events sted i den.

De fleste af dem har selvfølgelig med kunst at gøre. Her er et nyttigt link, hvis du vil vide, hvilke udstillinger i Moore Building, der falder sammen med dit besøg i Miami.

Efter at have fodret ånden, er det tid til at fodre maven, ikke? Det ville derfor være en god idé at tænke over, hvor man skal gøre det. Det er slet ikke så svært, for dette område er fyldt med restauranter. De ligger lige uden for døren. Men hvis du vil dykke dybere ned i den lokale kunst, kan du booke en mad- og art deco-tur i Miami.

Book en mad- og art deco-tur i Miami

Tag maden med ned og genoplad batterierne i Roberto Clemente Park

Leg i Clemente Park| ©Semilog
Leg i Clemente Park| ©Semilog

Cirka 14 minutter fra Design District ligger Roberto Clemente Park, et godt sted at stoppe og slappe af, når du har spist færdig. Her kan du lægge dig ned eller se de lokale spille basketball, bordtennis, skak...

Alt i alt et godt stop for at se nærmere på det lokale liv, mens du får kræfterne tilbage til dit næste besøg: Wynwood Walls.

Oplev graffiti-mekkaet ved Wynwood Walls

11 minutters gang fra Roberto Clemente Park ligger en af de seværdigheder, man bare må se: Wynwood Walls. Det er et byrum, hvor du kan se op til 40 graffiti-malerier. Turen tager omkring en time, og du skal købe en billet til omkring 10 dollars (lidt over 9 euro). Åbningstiden er fra 13.00 til 19.00, så du har masser af tid.

Dette sted var faktisk et af de første museer for denne type kunstnerisk udtryk, så det er ikke overraskende, at nogle af verdens mest berømte graffitikunstnere har været på dets vægge. For ikke at nævne de nye kunstnere, der giver sig til kende gennem udstillinger, der hele tiden fornyes. Hvis du ikke vil gå glip af noget, så book en street art-tur i Miami.

Book en street art-tur i Miami

Afslut dagen som en mester ved at spille i FunDimension

11 minutters gang fra Wynwood Walls ligger et sted, der vil glæde det yngre publikum: FunDimension. Efter så meget kultur skader det ikke at have det lidt sjovt. I den forstand er FunDimension det bedste sted at gøre det.

Der er spil for alle aldre: radiobiler for de små og laserkampe, virtual reality, klatring og forhindringsbaner for teenagerne. De knap så unge (og meget nostalgiske) kan more sig med arkademaskiner.

FunDimension har en restaurant. I betragtning af at det tager to til tre timer at nyde forlystelserne, kan det være et godt sted at spise. Desuden er spillecentret åbent fra kl. 16 til 22, så det kan sagtens lade sig gøre. Priserne varierer afhængigt af forlystelsen, men du kan nyde dem fra $8 stykket (lidt over €7). Det bliver helt sikkert en sjov oplevelse med familien eller vennerne som afrunding på tre fantastiske dage i Miami.

Book Miami Explorer Pass

Din plan for 3 dage i Miami med et overblik

Her er din plan for tre dage i Miami. Men hvis du vil have flere oplysninger, anbefaler jeg, at du kigger på denne artikel om, hvad du skal se og lave i Miami.

 • Dag 1
 • Morgen: Nyd Art Deco, slentre langs Ocean Drive og Lummus Park.
 • Eftermiddag: Strandture og nydelse på South Beach og shopping på Espanola Way.
 • Aften: Slentretur og spisning på Lincoln Road med blændende udsigt om natten.
 • Dag 2
 • Morgen: Biscayne Boulevard, Bayfront Park og Bayside Marketplace
 • Eftermiddag: Besøg Freedom Tower og Cultural Legacy Gallery
 • Aften: Basketballkamp eller musikarrangement i FTX Arena og besøg finansdistriktet
 • Dag 3
 • Morgen: Rundtur i det glitrende Design District
 • Eftermiddag: Hvil dig i Roberto Clemente Park og besøg Wynwood Walls
 • Aften: Nyd en sjov oplevelse med familie eller venner i FunDimension