Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Washington DC på 2 Dage: alt du skal vide

To dage er det minimum, du har brug for for at se højdepunkterne i USA's hovedstad, og her finder du den bedste rejseplan til det.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

9 minutters læst

Washington DC på 2 Dage: alt du skal vide

Abraham Lincoln Memorial | ©Pixabay

Washington DC er en stor by, men heldigvis er hovedstadens vigtigste seværdigheder alle koncentreret i ét bestemt område, National Mall. En tre kilometer lang strækning af haver og gader, hvor du finder alle de bygninger og de fleste af de attraktioner, du skal se: Capitol, Det Hvide Hus, Washington Monument... Alt sammen koncentreret i det samme område.

Men der er så mange ting at lave og steder at se i Washington, at en enkelt dag ikke er nok. Den anbefalede minimumstid for at besøge National Mall er 48 timer. Der er tid nok til at besøge alle de bygninger, hvor landets vigtigste beslutninger træffes, monumenterne og mindesmærkerne for USA's store personligheder og nogle af de vigtigste museer i verden.

Dag 1: Kongresbiblioteket, Capitol Hill, Washington Monument

Solnedgang ved Capitol| ©Anthony Quintano
Solnedgang ved Capitol| ©Anthony Quintano

Selv om begge dage på denne rute går langs National Mall, er den første dag fokuseret på at gå langs Mall fra vest til øst. Det vil sige fra Capitol til Lincoln Memorial via den berømte Washington Obelisk.

Der er ca. 3 km fra den ene ende til den anden, hvilket kan gøres på 1 time, men med de tilsvarende stop tager det ikke hele dagen.

Kongresbibliotek

Udgangspunktet for denne rute er Library of Congress. Denne imponerende bygning ved siden af Capitol står lidt i skyggen af Capitol, indtil man kommer ind i den.

Dette er et af de vigtigste biblioteker i USA og på hele planeten, og dets skønhed vidner om det.

Dens arkitektur og udsmykning omfatter dens facade i Beaux-Arts-stil, vægmalerierne og mosaikkerne indenfor, det imponerende læseområde og genskabelsen af Thomas Jeffersons bogsamling. Som et kuriosum opbevares en af de originale Gutenberg-bibler her blandt andre uvurderlige værker.

Alt dette kan ses på en guidet rundvisning på lidt over en halv time, som biblioteket selv arrangerer mandag til lørdag fra 8.30 til 17.00. Selve biblioteket er forbundet med underjordiske korridorer til vores næste stop, Capitol.

Capitol

Den mest repræsentative bygning i Washington, med undtagelse af Det Hvide Hus, er uden tvivl Capitol. Centrum for den politiske magt i USA. Og heldigvis kan man besøge den gratis.

Du skal dog bestille dit besøg på deres hjemmeside, og det er ikke let, da efterspørgslen er ekstremt stor. At booke i god tid er mere et must end et godt råd.

Hvis du gør det, kan du besøge bygningen i en time med en guidet rundvisning i nogle af de vigtigste rum i Capitol, f.eks. rotunden under den enorme og smukke kuppel, statuerummet osv. Besøg er fra mandag til lørdag fra 8:30 til 16:30. På dette link kan du finde alle oplysninger om, hvordan du besøger den.

Hvis det ikke lykkes dig at komme ind, er det helt i orden, for bygningen er lige så spektakulær udenfor, og du vil gerne bruge et par minutter på at beundre den. På vej til det næste stop kan du også stoppe ved Capitol Botanical Gardens, der ligger meget tæt på selve bygningen.

Bestil en rundvisning på Capitol Hill i Washington

National Archives Museum

Selv om der er utallige museer i området, anbefaler jeg, at du kun besøger ét museum på denne første dag og lader resten blive til den anden dag.

Dette er USA's National Archives Museum of the United States, og det er et besøg, der i høj grad er i tråd med karakteren af de monumenter, som du vil se på denne første dag.

Det skyldes, at denne bygning er hjemsted for landets vigtigste grundlæggelsesdokumenter, såsom forfatningen, Bill of Rights og uafhængighedserklæringen, samt utallige andre dokumenter, illustrationer, fotografier osv.

Det er et meget interessant og meget hurtigt besøg, på kun 1 time kan du besøge arkivet og følge ruten uden at spilde for meget tid. I vintersæsonen er museet åbent fra 10:00 til 17:30, og i sommersæsonen er det åbent indtil 19:00.

På dette tidspunkt er det nok ved at være frokosttid. Heldigvis er der ikke mangel på muligheder omkring National Mall, lige fra gadeboder til fastfood-restauranter og mere gourmet-prægede muligheder.

Hvis du vil spise amerikansk mad uden at skulle rejse langt og til en god pris, kan jeg anbefale Shake Shack-kæden, som ligger et par gader fra arkivmuseet.

George Washington-monumentet

National Mall| ©Sebastian Bassi
National Mall| ©Sebastian Bassi

George Washington-monumentet er et centralt punkt på ethvert besøg i USA's hovedstad. Og jeg siger centralt, fordi denne berømte obelisk ligger lige midt i National Mall, lige midt i midten af alle de steder, der indgår i denne rejseplan.

Dette monument i form af en egyptisk obelisk, der blev indviet i 1884, blev opført som en hyldest til USA's første præsident, George Washington, og det tog over 30 år at bygge det.

Da det stod færdigt, blev det med sine 170 meter verdens højeste bygning, indtil Eiffeltårnet i Paris et par år senere tog titlen fra det.

Ud over den spektakulære natur er dens største attraktion udsigten. Du kan klatre op på udsigtsterrassen på toppen for at nyde den bedste udsigt over Washington og National Mall.

Som i hovedstaden er billetterne gratis, men du skal bestille på forhånd. Billetkontoret åbner kl. 9.00 til 17.00, og billetter kan bestilles op til en time før sidste indgang.

Da efterspørgslen er meget stor, anbefaler jeg altid, at du tager af sted før kl. 9 for at kunne bestille billetter. En anden mulighed er at bestille online via deres websted, men i så fald opkræver de et mindre administrationsgebyr.

Abraham Lincoln Memorial

Det ideelle sted at afslutte den første dag på denne rejse er Abraham Lincoln Memorial. Det ligger lige over for Capitol på den vestlige side af National Mall på bredden af Potomac-floden.

Du kender sikkert dette sted, da det har dannet rammen om nogle berømte film og historiske begivenheder som Martin Luther Kings tale i 1963, hvor han udtalte sin berømte "I have a dream".

Monumentet er en bygning inspireret af græske templer, hvor den berømte statue af Abraham Lincoln er placeret inde i bygningen. Denne 6 meter høje skulptur er skulptureret af kunstneren Daniel Chester og er en af de mest fotograferede seværdigheder i Washington.

Du behøver ikke at reservere eller betale entré for at besøge mindesmærket, da det er åbent for offentligheden 365 dage om året, 24 timer i døgnet, og det er gratis at besøge det, når du vil.

Når dagen er omme, vil du gerne genoplade dine batterier med en god middag. I så fald anbefaler jeg, at du springer fastfoodrestauranterne over og i stedet vælger gode restauranter.

I nærheden af Det Hvide Hus finder du f.eks. restauranter som Old Ebbitt Grill, en af de mest symbolske i hovedstaden, eller den berømte Art and Soul fried chicken kun 10 minutters gang derfra. Under alle omstændigheder er området omkring National Mall fyldt med restauranter.

Dag 2: Museer, mindesmærker og Det Hvide Hus

Det Hvide Hus| ©Rob Young
Det Hvide Hus| ©Rob Young

Når du har set de fleste af regeringsbygningerne og nogle af monumenterne på National Mall, er det tid til at afsætte en anden dag til at se resten.

Det begynder med USA's præsidents hjem, Det Hvide Hus, og fortsætter med områdets museer, som der er snesevis af, og hvor du skal vælge, hvilket museum du vil besøge. Endelig er der intet bedre end at besøge de mindesmærker, som du ikke så på den første dag.

Det Hvide Hus

Det perfekte sted at starte den anden dag er med et besøg i det berømte Hvide Hus. Den bygning, der har været hjemsted for landets præsidenter siden 1800.

Normalt må du nøjes med en udsigt fra hegnet på begge sider, men der er mulighed for at få en rundvisning i det indre af en af de vigtigste og mest berømte bygninger i verden.

Du kan anmode om en gratis guidet rundvisning, men det er ikke en let opgave. Du skal bestille denne tur mindst 21 dage i forvejen, men for at være på den sikre side anbefaler jeg, at du bestiller mindst tre måneder i forvejen.

Der er flere måder at gøre dette på. Det mest almindelige er at ansøge gennem en amerikansk senator på dette websted, men det er mere kompliceret, hvis du ikke er bosiddende i USA.

Du kan ansøge gennem dit lands ambassade eller specialiserede virksomheder, men det er forbundet med ekstra omkostninger at ansøge gennem disse typer virksomheder. Under alle omstændigheder indeholder dette link alle de oplysninger, du har brug for.

Hvis det lykkes dig at komme på besøg, vil du kunne se det blå værelse, det røde værelse og det grønne værelse, den statslige spisestue, det kinesiske værelse og en udsigt over Det Hvide Hus' rosengård. Og nej, du vil ikke kunne få adgang til det ovale kontor, hvis du undrer dig.

Men under alle omstændigheder er det et privilegium at besøge det. Du skal naturligvis være opmærksom på, at sikkerhedsforanstaltningerne her er ekstreme.

Museer i Washington

Washington er i høj grad takket være en historisk institution som Smithsonian en af de bedste byer i verden til at besøge museer på grund af deres mangfoldighed, og fordi mange af dem er blandt de vigtigste i verden.

De fleste af dem ligger i nærheden af National Mall, og det er derfor, at det er dit andet stop på denne anden dag.

Desværre er der så mange muligheder, at 2 dage ikke er nok til at se dem alle. Du kan dog afsætte en del af dagen til at besøge i hvert fald et par af dem.

Da der er så mange, og alle har deres egen smag, giver jeg dig en oversigt over Smithsonian-museerne i nærheden af National Mall, så du kan vælge, hvilke museer du vil besøge:

  • Air and Space Museum: Dette er et af de vigtigste museer i Washington på grund af værdien af de udstillede genstande og fordi det er næsten enestående i verden. Her kan du se Apollo 11-modulet, den første bemandede mission til månen, Kennedys Air Force One eller Spirit of St. Louis, det første fly, der krydsede Atlanterhavet. Museet er gratis, selv om der er adgangsgebyr for visse indendørs attraktioner, og det er åbent året rundt fra 10:00 til 17:30.
  • National Museum of Natural History: Det naturhistoriske museum, som administreres af Smithsonian Institution, har en af de mest komplette og vigtige samlinger af dyr, fossiler, mineraler, meteoritter og alle former for naturelementer i verden. Det gør det til det næstmest besøgte museum i Washington. Det er også gratis og åbent mandag til søndag fra 10:00 til 17:30.
  • National Museum of African American History Dette er det bedste sted at lære om USA's korte, men interessante historie gennem unikke udstillinger og artefakter på tre etager. Som alle Smithsonian-museer er det åbent hver dag fra 10:00 til 17:30, og der er gratis adgang.
  • National Gallery of Art: En af de mest omfattende kunstsamlinger i verden. Museet er opdelt i to fløje, en fløj for kunst fra før det 20. århundrede med værker af Rubens, Rembrand og Monet og en anden fløj for kunst fra det 20. århundrede og frem. Der er også gratis adgang, og åbningstiderne er mandag til lørdag fra 10:00 til 17:00 og søndag fra 11:00 til 18:00.

I løbet af en formiddag eller lidt mere har du tid til at besøge et par af dem. Hvis du ikke har en særlig præference for et bestemt museum, anbefaler jeg Air Museum og American History Museum, da du ikke finder disse typer museer i andre hovedstæder i verden.

Der er selvfølgelig mange flere, men jeg vil lade dig blive ved med at læse dette link, hvor du finder de bedste museer i Washington med alle de oplysninger, du har brug for, for at besøge dem, du vælger.

Bestil en guidet rundvisning på Washington Air and Space Museum

Rundvisning ved mindesmærkerne

Dr. King Memorial på National Mall| ©Daniel Lobo
Dr. King Memorial på National Mall| ©Daniel Lobo

Når du har besøgt nogle af disse museer, er det tid til at genoplade batterierne, og her har du to muligheder. Du kan enten spise i museets cafeteriaer, hvilket jeg ikke anbefaler, medmindre du vil spare tid, eller du kan vælge mellem de mange muligheder i det omkringliggende område.

Et par blokke bag National Gallery of Art ligger der f.eks. et stort antal restauranter, hvoraf jeg anbefaler den legendariske Penn Quarter Sports på Indiana Avenue.

Når du er færdig med at spise, er det tid til at fortsætte turen og besøgede vigtige krigsmindesmærker.

Mindesmærker er et andet vartegn i Washington. Disse monumenter, der er bygget til ære for forskellige personligheder og ofre for nogle af de historiske øjeblikke, der har præget USA, kan tælles i dusinvis på National Mall.

De fleste af dem ligger på den vestlige side af National Mall fra Washington Monument. Det første, jeg anbefaler at besøge, er mindesmærket for Anden Verdenskrig. Denne hyldest til krigsveteranerne ligger lige foran obelisken og består af et 70 meter langt lavvandet bassin omgivet af skulpturer.

Næste stop kan være Vietnamkrigsveteranernes mindesmærke. En poleret sort marmorvæg bærer navnene på de mere end 50.000, der døde i krigen. På samme vej kan du også se mindesmærket for den koreanske krig.

Hvis du drejer af på Independence Avenue, finder du en stor lagune med flere andre mindesmærker langs bredden. Martin Luther King Memorial, Holocaust Memorial og Franklin D. Roosevelt Memorial er nogle af de mindesmærker, du kan besøge i dette område.

Når mørket falder på, er Thomas Jefferson Memorial det bedste sted at afslutte dit todages besøg i USA's hovedstad Washington DC.

Hvis dit besøg slutter til tiden, og du vil sige farvel til Washington med en god middag, kan du tage til The Wharf-området. Dette er et moderne område ved vandet i en kanal ved Potomac, hvor der ligger et væld af restauranter og et fantastisk natteliv.

Bestil en guidet rundvisning i Washington National Mall