Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

10 Ting at Lave i Washington DC i efteråret

Smukke postkort, efterårsblade, unikke festligheder... Efteråret er en af de smukkeste tider på året i Washington, og her kan du se de 10 bedste planer for at nyde denne årstid i USA's hovedstad.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

9 minutters læst

10 Ting at Lave i Washington DC i efteråret

Mindesmærke for første verdenskrig | ©John Brighenti

Der er mange grunde til, at efteråret anses for at være den bedste årstid til at besøge Washington DC. Vi starter med efterårets farver, der farves af de store grønne områder i byen og giver os et uovertruffent postkort, og vi tilføjer nogle unikke begivenheder og festligheder i disse måneder, hvortil vi skal tilføje en god balance mellem tilstrømningen af besøgende og priserne på samme om efteråret.

Af alle disse grunde og ud over de sædvanlige ting at se og gøre i Washington vil jeg i dette indlæg anbefale 10 perfekte planer for at få mest muligt ud af efterårets fordele. Disse planer er designet til at lære de bedste steder i byen at kende, hvor man kan nyde de gode temperaturer og efterårets løvfald.

1. Besøg det nationale arboretum

Det nationale arboretum| ©Nicolas Raymond
Det nationale arboretum| ©Nicolas Raymond

Et arboretum er en botanisk have, der især er dedikeret til træer, praktisk talt en skov. Og i USA's hovedstad finder du en af de mest spektakulære, du kan besøge.

Dette stedligger i den østlige del af byen, ca. 10 minutters kørsel fra Capitol, og er en favorit blandt lokale og turister om efteråret takket være det tæppe af rødlige farver, der dækker det og gør det til et af de smukkeste postkort i Washington.

Det nationale arboretum har en række forskellige træer, herunder nåletræer, picnicområder, vandrestier og endda et bonsai-museum.

Men symbolet på dette sted er hovedstadssøjlerne. Et monument bestående af 22 originale kapitolsøjler, der blev opstillet i 1828 i portikoen og som år senere blev fjernet, da man indså, at de var dårligt placeret, og flyttet til dette sted. Det er utvivlsomt et af de steder, du skal besøge i Washington om efteråret.

Oplysninger af interesse

 • Pris: Gratis
 • Åbningstider: 8:00 til 17:00
 • Beliggenhed: New York Ave, Washington

2. Rundvisning i Rock Creek Park

Gåtur i Rock Creek park| ©Nicolas Raymond
Gåtur i Rock Creek park| ©Nicolas Raymond

En nationalpark midt i Washington? Ja, det er det. Rock Creek Park er en bypark i den nordvestlige del af byen, men den er anerkendt som nationalpark.

Faktisk er det den tredje ældste nationalpark i USA, der blev navngivet i 1890 efter Yellowstone National Park i 1872 og Mackinac National Park i 1875.

Det dækker et område på mere end 7 km2, hvor der ud over en smuk skov og et vandløb også er en zoologisk have, en golfbane, et væld af stier og...

Efteråret er den bedste årstid, ikke kun på grund af træernes farver, men også fordi det er den bedste tid til at se dyr, f.eks. hjorte, i skoven.

Fra centrum af Washington kan du tage den blå metrolinje og komme dertil på kun 50 minutter.

Oplysninger af interesse

 • Pris: Gratis
 • Åbningstider: kl. 9.00-17.00
 • Beliggenhed: Glover Road, nord for Washington

3. Gå en tur på National Mall med kameraet i hånden

Solnedgang og efterår på National Mall| ©John Brighenti
Solnedgang og efterår på National Mall| ©John Brighenti

På enhver rejse til Washington DC skal du besøge National Mall. Dette 3 km lange område er hjemsted for Washingtons bedste og vigtigste monumenter, f.eks. Capitol, Washington Monument Obelisk og Det Hvide Hus.

Men om efteråret kan du give det en anden tilgang og udnytte, at det er et grønt område, der bliver mere fotogenisk end nogensinde før om efteråret.

Det er en sand fornøjelse at slentre gennem de mange grønne områder, især hvis man elsker at fotografere. De rødlige farver kombineret med efterårets solnedgange gør dette område til et af amatørfotografernes og de professionelle fotografers foretrukne steder at tage utrolige postkort.

Området syd for National Mall, hvor bl.a. Thomas Jefferson Memorial ligger, er det bedste i denne henseende, da det ligger omkring en lagune ved Potomac-flodens bredder og har en rigelig vegetation.

4. Fejr veterandagen ved Washingtons mindesmærker

Arlington-kirkegården| ©Tim Evanson
Arlington-kirkegården| ©Tim Evanson

Veteranernes dag er en meget speciel dag i USA. Den fejres hver 11. november, som er den dato, hvor våbenhvilen under Første Verdenskrig blev underskrevet, for at ære de veteraner, der har kæmpet i nogle af de konflikter, som USA har deltaget i.

På denne dag kan du besøge både Arlington Cemetery og krigsmindesmærkerne på datoerne omkring den 11. november eller på selve dagen, da hyldester, offergaver og improviserede begivenheder ved disse mindesmærker giver den en unik karakter.

Washington, som er landets hovedstad, er omdrejningspunktet for denne helligdag, hvor flere hyldester finder sted.

Den amerikanske præsident tager selv til Arlington National Cemetery for at lægge en krans ved den ukendte soldats grav.

Og Washingtons mange mindesmærker er også skueplads for mindehøjtideligheder og hyldester. Det gælder især mindesmærket for veteraner fra Vietnamkrigen.

Besøg Washington DC's krigsmindesmærker og Arlington Cemetery

5. Kunst hele natten lang

Kunst hele natten| ©Ted Eytan
Kunst hele natten| ©Ted Eytan

Hvert år for at byde efteråret velkommen i Washington afholdes der i slutningen af september en kunstfestival om natten, Art All Night, som er kendt som Art All Night. Det er en kunstnerisk og kulturel begivenhed, der fylder gaderne med gadekunstnere af alle slags og et væld af udstillinger, koncerter, foredrag og aktiviteter i hele byen.

Den afholdes normalt den sidste weekend i september og har det særlige kendetegn, at de fleste forestillinger og kunstudstillinger finder sted om aftenen.

Festivalen er spredt ud over hele byen og har fortjent at blive anerkendt som en af de bedste kulturelle begivenheder i USA's hovedstad.

Her er et link til arrangementets officielle hjemmeside, så du kan se alle aktiviteterne, hvis du tilfældigvis rejser til byen på det tidspunkt.

6. Nyd Mount Vernon Autumn Wine Festival

Vin fra Mount Vernon Wine Festival| ©Virginia
Vin fra Mount Vernon Wine Festival| ©Virginia

Byen Washington er omgivet af vinmarker og æbleplantager, så der er en lang tradition for vin- og ciderfremstilling. Efteråret er den bedste tid til at nyde denne tradition, da det er høsttid. Så meget, at der i begyndelsen af oktober endda er en vinfestival.

Forløberen for denne festival er Mount Vernon-ejendommen. Denne vin- og ciderproducerende ejendom ligger syd for hovedstaden på bredden af Potomac og er ikke nogen almindelig ejendom.

Stedet tilhørte USA's første præsident, George Washington, og i dag kan du besøge stedet og smage dets årgange.

I forbindelse med denne festival i begyndelsen af oktober anbefaler jeg et besøg, ikke kun på grund af stedets historie og dets vine og cider, men også på grund af godsets skønhed i efterårsmiljøet.

Det er kun 30 minutters kørsel fra byen, men heldigvis er der masser af udflugter til Mount Vernon fra Washington.

Tag en rundvisning i Mount Vernon

Interessante fakta

 • Pris: Fra 20 euro ca.
 • Åbningstider: 9:00 til 17:00
 • Beliggenhed: Mount Vernon, Virginia, syd for Washington

7. En tid med god efterårsmad og -drikke

Donuts med græskar| ©Mirella Z
Donuts med græskar| ©Mirella Z

Ligesom efteråret er sæson for vin og cider, er det også sæson for mad og gastronomi, som næsten udelukkende er forbeholdt denne tid af året.

Det er tilfældet med græskar, en ingrediens, som i Washington ikke kun bruges til Halloween, men som er en af grundstammen i mange af de bedste lokale retter og opskrifter. Så meget, at selv byens kaffe serveres med et strejf af græskar.

Andre typiske Halloween-godbidder er græskardonuts, græskis og græskarkager. Den bedste måde at smage disse efterårsglækkerier på er med en god madtur i Washington.

De bedste madture i Washington

8. Oplev Marine Corps Marathon i oktober

Deltagelse i maraton| ©Aberdeen Proving Ground
Deltagelse i maraton| ©Aberdeen Proving Ground

Når efteråret kommer, og sommervarmen er væk, er det begyndelsen på en meget sportslig sæson i USA's hovedstad. Det gode vejr udnyttes til at afholde flere interessante sportsbegivenheder, men den vigtigste og mest kendte er Marine Corps Marathon.

Efter Boston- og New York-maratonløbet er dette det vigtigste maratonløb på USA's østkyst.

Det afholdes den sidste søndag i oktober, og selv om det oprindeligt var et løb for marinekorpset, er tilmeldingen åben for offentligheden.

Hvert år samles omkring 30.000 løbere for at deltage i dette løb, der går gennem nogle af Washingtons mest ikoniske seværdigheder såsom Capitol, Det Hvide Hus og Arlington National Cemetery, hvorfra løbet normalt starter.

Uanset om du ønsker at deltage eller ej, er atmosfæren omkring dette løb en fantastisk måde at opleve en anden side af byen på.

9. Fejr Thanksgiving i Washington

Thanksgiving-middag| ©GETTY IMAGES
Thanksgiving-middag| ©GETTY IMAGES

Den måske mest kendte amerikanske helligdag er Thanksgiving. Det var George Washington, der proklamerede denne fest den 14. oktober 1789 for at takke for høsten af markerne.

Siden da er helligdagen blevet fejret den fjerde torsdag i november i USA.

Der er få steder, der er bedre egnet til at deltage i fejringen end selve landets hovedstad. I Washington fejres det på en mere diskret måde sammenlignet med byer som New York, hvor der er store parader, men du vil kunne nyde det på samme måde.

Selv om det er en dag, hvor man skal være hjemme med familien, kan du som turist i byen nyde den festlige stemning og spise den traditionelle kalkun på mange af byens restauranter.

10. Det bedste tidspunkt at cykle rundt i Washington

Cykling på Washington Obelisk| ©Tony DeFilippo
Cykling på Washington Obelisk| ©Tony DeFilippo

Washington er en by, der egner sig godt til cykling med sine store, brede gader og promenader og sine mange grønne områder. Derfor er det en af de bedste måder at komme rundt i byen på, med den ekstra bonus af varme efterårstemperaturer og årstidens smukke farver.

Cykler er så vigtige, at de endda har deres egne begivenheder. Det er tilfældet med DC Bike Ride, som finder sted i slutningen af september, og hvor tusindvis af mennesker cykler rundt i byen. Og selvfølgelig kan du altid tage på en sightseeingtur i byen på pedaler. Find ud af, hvilke der er de bedste, på dette link.

Book en cykeltur i Washington

Temperaturer i Washington DC om efteråret

Capitol i efteråret| ©Sergiy Galyonkin
Capitol i efteråret| ©Sergiy Galyonkin

Vejret er et af de bedste argumenter for efteråret. Gennemsnitstemperaturerne er mildere end om sommeren og minder mere om forårstemperaturerne.
De højeste temperaturer varierer fra et gennemsnit på over 25 grader celsius i september til 20 grader celsius i oktober og falder til et gennemsnit på omkring 15 grader celsius i november.

Hvad angår minimumstemperaturerne, er de i september gennemsnitligt 15 grader celsius, i oktober falder de til 10 grader celsius, og i november begynder kulden at sætte ind, og minimumstemperaturerne falder til 5 grader celsius.

Regnvejr er den største ulempe ved efteråret og er mere almindeligt på denne tid af året.

Washington DC om efteråret og priser i Washington DC

Nyd Halloween i Washington| ©Mike Maguire
Nyd Halloween i Washington| ©Mike Maguire

En anden grund til, at det er en god idé at besøge den amerikanske hovedstad om efteråret, er antallet af turister. Efter vinteren er efteråret den årstid, hvor der er færrest turister i byen.

Det er ikke tomt, men køer og menneskemængder er mindre almindelige, og det er noget lettere at få reservationer på hoteller, restauranter og monumenter.

Der er dog nogle undtagelser, da der er store helligdage om efteråret, f.eks. veteranernes dag og Thanksgiving.

Det faldende antal turister og den faldende efterspørgsel påvirker også priserne, som er faldet en smule. Det er stadig en dyr by, men mange af dens monumenter og seværdigheder er gratis hele året rundt, også om efteråret. Undtagelsen er igen nationale helligdage, hvor efterspørgslen og især hotelpriserne stiger.

Hvad skal du pakke til et besøg i Washington DC om efteråret

Klargøring af din bagage| ©Marissa Grootes
Klargøring af din bagage| ©Marissa Grootes

Når du skal pakke til Washington om efteråret, er der to faktorer, du skal tage hensyn til: temperaturer og nedbør. For at sikre, at du ikke glemmer noget, får du her en lille oversigt over de vigtigste ting, du skal have med til Washington i efteråret:

 • Bær let, men varmt tøj. Og hvis du rejser i november, når temperaturen falder, er det en god idé at pakke en jakke.
 • Regnbyger er almindelige, så hav en paraply eller en regnjakke ved hånden.
 • Da du for det meste vil være til fods, skal du have behagelige, vandtætte sko på.
 • Husk, at stikkontakterne i USA er forskellige fra dem i Europa, så medbring en adapter.