10 ting at lave i Bruxelles i august

Det er en fantastisk idé at besøge Bruxelles i august. Byen er fuld af sjove udendørsaktiviteter. Her er alle de detaljer, du har brug for at vide om dit besøg.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

10 ting at lave i Bruxelles i august

Solnedgang på Mont des Arts, Bruxelles | ©Najib Samatar

August i Bruxelles er den varmeste måned og den travleste måned for turister. Internationale turister udnytter det gode vejr og sommerstemningen til at besøge byen, men de samme belgiske turister beslutter også at tage på indenlandske ture, for eksempel for at besøge to af de mest berømte og smukke byer i landet, Brugge og Gent, som du kan booke din tur til her. Mange af dem mobiliseres af det store antal begivenheder over hele Belgien.

Bruxelles opretholder en konstant festlig atmosfære hele måneden med udstillinger, koncerter, festivaler og shows for enhver smag. Hvis du stadig ikke ved, hvad du skal se og lave i Bruxelles i august, er her et indlæg med alle oplysningerne.

1. Nyd den mest originale festival: blomstertæppefestivalen

Festival for blomstertæpper| ©Ivanphoto
Festival for blomstertæpper| ©Ivanphoto

Blomstertæppet er en af de største traditioner i Bruxelles. Første gang, begivenheden blev afholdt, var i 1971, og siden da er dette enorme blomstertæppe blevet skabt hvert år i august, og det er et sandt skue. Det er helt sikkert en af de bedste ting at se i centrum af Bruxelles i denne måned.

Det kan virke som et stort arbejde, men tæppet er samlet på Grand Place på kun 4 timer. Den valgte blomst er altid begonia, og de kommer specielt fra byen Gent. Designet ændrer sig hvert år efter forskellige inspirationer og er et skue af lys og farver.

Dette kunstværk varer kun 3 dage på pladsen, og adgangen til tæppet er gratis. Hvis du vil have en mere privilegeret udsigt, sælges der billetter til balkonen på Bruxelles' rådhus, hvor du kan se denne utrolige kreation fra et større perspektiv.

Book en guidet tur i Bruxelles

2. Slap af på strandene

Stranden i Oostende| ©Ignacio F
Stranden i Oostende| ©Ignacio F

Strandene i Bruxelles er ikke dem med krystalklart vand og fint, hvidt sand. Men i varmen i august benytter mange turister lejligheden til at dykke ned i havet ud for den belgiske kyst.

Jeg anbefaler at tilbringe eftermiddagen ved havet, især ved solnedgang. Du kan se solnedgangen, mens du nyder en autentisk belgisk øl og en gryde med friske muslinger.

Hvis du vil tage en dukkert i det belgiske vand, kan du nemt komme dertil fra byen, da sporvognsforbindelserne er meget bekvemme. Nogle byer er også godt forbundet med tog, så du sparer endnu mere tid. Her er en liste over de bedste muligheder langs den 68 kilometer lange kystlinje.

Stranden i Oostende

En af de mest berømte, og hvor man kan finde mange bunkere, mure og hegn fra verdenskrigen. Dens særlige charme skyldes de store sandklitter. Det er en af de mest populære strande for surfere.

Knokke-Heist Strand

Denne strand er præget af en højere standard, da den er omgivet af luksusboliger. Den ligger lige ved siden af naturparken Zwin, hvor du kan finde en bred vifte af flora og fauna.

Strandene De Haan og Blankenberge

Dette er uden tvivl min favorit. Vandet er det klareste, og sandet er det blødeste sammenlignet med de foregående på listen. Madudbuddet er varieret og rimeligt prissat.

Book din private tur til Bruxelles

3. Nyd de bedste terrasser i Bruxelles

MIM's terrasse| ©Maria A
MIM's terrasse| ©Maria A

August i Bruxelles egner sig til at tilbringe så meget tid som muligt udendørs. Uanset om det er tid til frokost eller bare en øl, vil vi gerne gøre det med en god udsigt og på behagelige steder.

Hvis du er ligesom mig og elsker at nyde sommeren, skal du ikke nøjes med lukkede steder, men tage et kig på disse steder med de bedste terrasser i byen. En anden god mulighed, jeg foreslår, er at lære de mest berømte barer i byen at kende ved at leje en pubcrawl i Bruxelles, som vil guide dig gennem de bedste af dem.

MIM's terrasse

Museum of Musical Instruments er et af de mest berømte museer i Bruxelles. Faktisk blænder dets art nouveau -stil alle, der går forbi dets facade. Men det er ikke kun arkitekturen, der imponerer. Bygningens tag er blevet meget populært på grund af terrassen og den panoramaudsigt over byens tage, som man kan nyde derfra.

  • Hvor: Rue Montagne de la Cour 2, 1000 Bruxelles, Belgien

Café Merlo

Café Merlo er en fantastisk bar med flere detaljer, der gør den til et must på dit besøg i Bruxelles. Dens træfacade og moderne interiør skaber en kontrast, der tiltrækker alle besøgende i området.

  • Hvor: Quai aux Briques 80, 1000 Bruxelles, Belgien

Café Le Fontainas

Denne delikate café er et særligt sted at nyde de varme dage. Café Le Fontainas har en stor terrasse med stole og borde og en rolig og behagelig atmosfære.

Den har fået sit navn efter drikkefontænen foran caféen, som kaldes "La Fontaine Saint-Jacques", med henvisning til Saint Jacques-kvarteret.

  • Hvor: Rue du Marché au Charbon Kolenmarkt 91, 1000 Bruxelles, Belgien

Le Plattesteen

Dette sted er en populær ølhave for de lokale i Bruxelles. Le Plattesteen har en terrasse, der praktisk talt er fyldt hele dagen, men som har en uforlignelig atmosfære, hvis du er heldig nok til at få et bord.

  • Hvor: Rue du Marché au Charbon 41.

Jardins Suspendus

Denne bygning er kun åben i sommersæsonen, så august er det perfekte tidspunkt for et besøg. Denne terrasse er fuld af parasoller og ekstremt behagelige stole, så du føler, at du er på ferie og kan nyde den bedste tapasmenu.

  • Hvor: Rue du Marché aux Poulets 7, 1000 Bruxelles, Belgien

Book din pubcrawl i Bruxelles her

4. Tag en tur til Brugge og nyd Klinkers

Nyd en slentretur gennem Brügge's gader.| ©Dan Visan
Nyd en slentretur gennem Brügge's gader.| ©Dan Visan

I de første dage af august finder Klinkers Music Festival sted i byen Brugge, kun 1 time fra Bruxelles.

Målet med denne begivenhed er at bringe kunstnere fra hele verden på scenen, relateret til de traditionelle rytmer i forskellige kulturer, såsom flamenco, fado, rumba eller cubansk salsa.

Denne massive begivenhed finder sted forskellige steder i Brugge: foran rådhusets facader på den episke Burg-plads, på Gruthuse-museet og i Astridpark.

Book en tur til Brugge fra Bruxelles

5. Forfrisk dig med en øl i Bruxelles' bedste bryggerier

På bryggeriet Delirium| ©Alex L
På bryggeriet Delirium| ©Alex L

I Belgien kaldes øl for det gule guld, og det er en stor del af den generelle og gastronomiske kultur. En tur til byen uden at smage de bedste øl er virkelig en ufuldstændig tur. Men du bør vide, hvor du skal gå hen, afhængigt af hvad du foretrækker, og hvad du leder efter.

Uanset om de er internationalt anerkendte eller har bevaret deres oprindelige charme, er de forskellige bryggerimuligheder varierede.

Delirium Tremens

At tale om øl i Bruxelles er at tale om Delirium Tremens, da det er bryggeriet par excellence i hele byen. Det åbnede i 2003, og et år senere var det allerede i Guinness Rekordbog for at have den mest omfattende ølmenu i verden.

Tøv ikke med at tage derhen mindst én gang under dit besøg i byen. Men husk på, at de tilbyder 2.500 forskellige varianter. Bryggeriet, der er kendetegnet ved den lyserøde elefant, venter også på, at du giver dit besyv med.

  • Hvor: Impasse de la Fidélité 4, 1000 Bruxelles

Cantillon

De gule døre, der adskiller Cantillon fra resten af verden, er portene til en ukendt, men attraktiv verden. Det er det mest berømte bryggeri i Bruxelles, og de, der kender til denne drik, tør godt kalde det et af de bedste i verden.

Ud over at smage på øl kan du også vælge en guidet tur, hvor du besøger forskellige rum, der er relateret til forskellige stadier af brygningsprocessen. Rundvisningen omfatter kedlerne, kornkammeret, tøndelageret og kælderen.

  • Hvor: Rue Gheude 56, 1070 Bruxelles

Moeder Lambic

Moeder Lambic er verdens vugge for håndværksøl. Du kan ikke kun vælge belgiske vidundere, men du kan også smage øl fra alle tænkelige lande.

Ud over at nyde den øl, du vælger, arrangerer dette bryggeri aktiviteter, workshops og særlige smagninger for bestemte grupper, hvilket er endnu et skridt i ølkulturen.

  • Hvor: Fontainas Plein 8, 1000 Bruxelles

Book en ølsmagning i Bruxelles

6. Lyt til den bedste musik på sommerfestivalen i Bruxelles

Bruxelles' sommerfestival| ©bsfestival
Bruxelles' sommerfestival| ©bsfestival

Brussels Summer Festival er blevet sommerens musikbegivenhed par excellence. Også kendt som BSF, er det en stor popmusikfestival, der samler en bred vifte af talenter fra hip-hop, electronica, techno og meget mere.

Den blev arrangeret første gang i 2002 og præsenterer belgiske og internationale kunstnere i hjertet af byen. Der er kuponer til dage eller til hele festivalen, men i begge tilfælde anbefaler jeg, at du booker dine billetter i forvejen, da de hurtigt bliver udsolgt.

Hvis du besøger Bruxelles i august, kan du deltage i denne festival, som har fire scener spredt rundt om museumsområdet, et anerkendt kulturarvssted i hovedstaden. Mens du danser og nyder musikken, har du udsigt til det kongelige palads eller det kongelige bibliotek. En begivenhed, du ikke vil glemme under dit besøg i byen. Hvis du er interesseret i musik, kan du også besøge Museum of Musical Instruments, hvortil du kan bestille billetter på forhånd.

7. Fortsæt festlighederne på Boombal Festival

Mennesker på Boombal Festival| ©Bombal
Mennesker på Boombal Festival| ©Bombal

Boombal Festival er en begivenhed, der byder på det bedste inden for folkedansemusik i Europa og er den mest populære folkedansfestival i Belgien. I løbet af festivalens 4 dage præsenteres traditionel musik skrevet af Belgiens bedste lokale singer-songwriters.

Denne begivenhed betragtes som et benchmark for alle dem, der er en del af folkemusikverdenen. Ud over musikken bliver omgivelserne perfekte med alle de lys og bål, der rejses på denne tid af året. Så tøv ikke med at købe din billet, og del denne fest med hvem du vil under dit ophold i Bruxelles.

8. Oplev ny musik på Pukkelpop-festivalen

Pukkelpop| ©BelgiumVis
Pukkelpop| ©BelgiumVis

Pukkelpop er en alternativ musikfestival, der varer 4 hele dage. Denne begivenhed er kendt over hele verden som pioner for musikfestival-dillen og er vokset så meget hvert år, at den nu er en af de mest populære i Belgien.

For at deltage i festivalen skal du tage til Hasselt-Kiewit, ca. 1 time fra byen Bruxelles. Jeg råder dig til at være en del af disse særlige datoer på dit besøg i byen i august og nyde den brede vifte af alternativ musik, der er kendt for sin progressive og moderne karakter.

9. Fortsæt med at danse på Dranouter Festival

Nyd Dranouter-festivalen| ©Jotawi
Nyd Dranouter-festivalen| ©Jotawi

Den første weekend i august er landsbyen Dranouter overfyldt med mennesker, da Dranouter Festival hvert år besøges af omkring 80.000 mennesker. Under festivalen optræder store kunstnere på den største folkemusik- og elektroniske musikfestival af sin art i Europa.

Dranouter er en fire-dages folkefestival, der er blevet mere og mere populær siden 1980'erne. Det særlige ved denne oplevelse er, at du kan campere på 3 perfekt indrettede pladser på festivalområdet, så du kan fordybe dig helt i denne livlige og sjove festival.

10. Tag på krydstogt langs byens kanaler

Vandbus langs kanalerne| ©BrusselsVisit
Vandbus langs kanalerne| ©BrusselsVisit

Som det sidste sted på denne liste anbefaler jeg en sejltur på kanalerne i Bruxelles. Denne by er et fantastisk sted at stige på en båd og tage en sightseeingtur fra floden.

Gå ikke glip af en afslappet spadseretur mellem murstensfacader og smukke broer fra bådens komfort. Det er også en god måde at klare de varme dage på, da temperaturen på kanalerne er meget køligere.

Bådturene kan vælges alene eller som en del af en tur, der inkluderer andre attraktioner. Jeg anbefaler, at du tjekker de forskellige muligheder i forhold til dine præferencer for at vælge den tur, der passer dig bedst.

Temperaturer i august

Sommer i Bruxelles| ©Juan Sarasua
Sommer i Bruxelles| ©Juan Sarasua

August er den varmeste måned på året i Bruxelles. De daglige maksimumtemperaturer er omkring 23°C og falder sjældent til under 17°C eller overstiger 29°C.

Du kan godt tage en bluse med korte ærmer på, når du besøger byen, men du vil ikke få det for varmt. Vejret vil ikke forhindre dig i at nyde sommeren, men du vil stadig kunne slentre rundt i gaderne eller deltage i udendørs arrangementer.

Husk altid at pakke noget varmt tøj til om aftenen, da temperaturen falder betydeligt, men glem ikke dit badetøj til en dejlig dag på stranden i solen.