Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Transport til og fra Bruxelles lufthavn

Hvis du er på udkig efter den bedste måde at komme til dit hotel fra Bruxelles lufthavn, så læs videre!

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minutters læst

Transport til og fra Bruxelles lufthavn

Brussels Airlines fly på vej til at lande i Charleroi lufthavn | ©Adi Sagi

Bruxelles har to lufthavne: Bruxelles-Zaventem og Charleroi. Her kan du se, hvordan du kommer til dit hotel fra en af lufthavnene:

1. De bedste overførsler fra Bruxelles lufthavne til byens centrum

Spor fra Brussels-Zaventem Lufthavn| ©Brussels Airport
Spor fra Brussels-Zaventem Lufthavn| ©Brussels Airport

Fra Zaventem til Bruxelles centrum

Fra Charleroi til Bruxelles centrum

2. Privat transport fra Bruxelles-Zaventem til dit hotel

Inde i terminalen i Bruxelles-Zaventem Lufthavn| ©Henri Sivonen
Inde i terminalen i Bruxelles-Zaventem Lufthavn| ©Henri Sivonen

Hvis du ikke ønsker at bekymre dig om noget, når du ankommer til Bruxelles og resten af din rejse, kan du leje en returtransport direkte mellem Zaventem lufthavn og dit hotel.

Sådan fungerer det

Denne mulighed er den mest bekvemme, da en professionel chauffør henter dig ved ankomsten til lufthavnen uden at du behøver at lede efter taxaer, tog eller busstoppesteder, og når din rejse er slut, henter han dig på dit hotel for at køre dig tilbage til lufthavnen. Hver tur tager ca. 20 minutter til en time, afhængigt af hotellets beliggenhed og trafikken.

Du kan bestille denne mulighed online så langt i forvejen, som du ønsker. Når du foretager din reservation, skal du oplyse din hoteladresse og dit flynummer, hvorefter alle detaljerne bekræftes via e-mail. Bemærk venligst, at du kan annullere denne service gratis op til 24 timer før afgang af dit fly.

Pris

Prisen for begge returtransporter er ca. 50 euro, men du kan også bestille afhentning på hotellet og returtransport til Zaventem lufthavn separat.

Fordele

  • En mere komfortabel og hurtigere rejse end med tog eller bus.
  • Billigere end at leje en taxa i lufthavnen
  • Direkte ankomst til dit hotel
  • En personlig afhentningsservice af en professionel chauffør
  • En ventetid hos din chauffør, der garanterer, at du fortsat kan nyde godt af tjenesten, hvis dit fly er forsinket.
  • Overførselens tilgængelighed 24 timer i døgnet, syv dage om ugen
  • En kundeservice ved eventuelle ulemper
  • Tilstrækkelig plads til din bagage
  • Undgå unødig ventetid i lufthavnen

3. Privat transfer fra Charleroi til Brussels

Ankomstterminal i Charleroi Lufthavn| ©Cha già José
Ankomstterminal i Charleroi Lufthavn| ©Cha già José

Hvis dit fly lander i Charleroi lufthavn, tager det dig ca. en time at komme til Bruxelles. Hvis du vælger offentlig transport, kan du tage bussen og toget til byens centrum og derfra videre til dit hotel.

Hvis du ønsker at komme direkte til dit hotel, behøver du ikke betale omkring 90 euro for en taxa; du kan leje en privat transport fra Charleroi lufthavn til Bruxelles på forhånd, så du sparer på omkostningerne og får mere komfort:

Sådan fungerer det

Du skal blot oplyse dit flynummer, så chaufføren kan møde dig ved ankomsten til Charleroi lufthavn, samt adressen på dit hotel, så chaufføren kan køre dig til dit hotel. Det tager ca. en time at komme til Bruxelles i et komfortabelt køretøj med aircondition og plads til din bagage.

Hvis dit fly er forsinket, vil chaufføren vide det og vente på dig i op til 90 minutter uden ekstra gebyr. Dette er en af de bedste garantier, som denne service tilbyder, og som også er tilgængelig alle ugens dage, 24 timer i døgnet, uanset hvornår dit fly ankommer.

Returtransport fra Bruxelles

Samme service og på samme vilkår er også tilgængelig for at komme fra dit hotel i Bruxelles centrum til Charleroi lufthavn, når du er færdig med din rejse. Du skal også oplyse dine flyoplysninger, når du booker online, så chaufføren kan hente dig i god tid, så du kan nå frem til lufthavnen til tiden, men uden at skulle vente i timevis på, at dit fly skal afgå.

Anas rejsetips

Hvis du har særlige behov, f.eks. ekstra bagage, skal du kontakte selskabet pr. e-mail inden din ankomst, så de kan tage hensyn til dette.

4. Andre muligheder fra Bruxelles-Zaventem lufthavn

Eksprestog til Bruxelles-Zaventem lufthavn| ©Matthew Black
Eksprestog til Bruxelles-Zaventem lufthavn| ©Matthew Black

Offentlig transport er ikke lige så bekvemt som privat transport, men det er billigere. Hvis dit hotel ligger centralt, og du ikke har noget imod at bruge lidt mere tid på at komme dertil, er tog eller bus måske den bedste løsning.

Tog

Under Bruxelles-Zaventem Lufthavn er der en station med 24-timers tog til Bruxelles centrum og andre byer som Brugge og Gent. Med toget kan du være i centrum af Bruxelles på ca. 20 minutter, og billetten koster 9 euro (du kan købe den på stedet). Her kan du få forbindelse til metroen.

Bus

Der er flere linjer, der går gennem Bruxelles Lufthavn. Billetten koster mellem 4 og 6 euro, og du kan købe den direkte hos chaufføren eller i automaterne i lufthavnen. Afhængigt af hvor du vil hen, vil den ene eller den anden buslinje være mere praktisk: Hvis du skal til det europæiske område, skal du vælge linje 12 og 21, som passerer gennem Schuman-metrostoppestedet; hvis du skal til Nordstationen, er linjerne 272 og 471.

5. Andre muligheder fra Charleroi lufthavn

Charleroi lufthavn togstation| ©Jeremy Segrott
Charleroi lufthavn togstation| ©Jeremy Segrott

Charleroi er en lille lufthavn, så du vil ikke have problemer med at finde togstationen og busstoppestederne - de to former for offentlig transport, som bringer dig til Bruxelles centrum.

Bus

I Charleroi lufthavn er der busser, der kører direkte til Bruxelles centrum med sidste stop på Sydbanegården (Midi). Busserne kører hvert 30. minut fra kl. 8 til 1 om morgenen, og der er normalt en lang kø. Billetten koster 17 euro hver vej, og turen tager ca. en time.

Tog

Ja, der er en togstation i Charleroi, men den er ikke integreret med lufthavnen. For at komme dertil skal du bruge Airport Express-bussen, som tager ca. 20 minutter. Når du er på Charleroi togstation, kan du komme til en hvilken som helst centralstation (central, syd eller nord) for 14 euro på ca. en time.

Bemærk, at du kan blive nødt til at vente, når du ankommer til togstationen, da togene kører hvert 30. minut. Det er en god mulighed, hvis du rejser fra Charleroi til andre byer, men det er lidt besværligt at komme til Bruxelles.

6. De første tips til din ankomst til Bruxelles

Lær Bruxelles at kende med guidede ture| ©Mateo Krössler
Lær Bruxelles at kende med guidede ture| ©Mateo Krössler

Hvornår skal du tage af sted?

Højsæsonen i Bruxelles, som i de fleste europæiske lande, er sommer og forår, da vejret her er mest oplagt til sightseeing. I juni, juli og august kan priserne stige betydeligt, så hvis du vælger disse måneder, skal du sørge for at booke din indkvartering i god tid i forvejen.

Hvad du skal medbringe

Intet er et must på din rejse til Bruxelles, da du kan købe alt, hvad du har brug for til din rejse, men jeg anbefaler, at du tager handsker og varmt tøj med, hvis du rejser om vinteren, så du kan holde dig varm i kulden.

At komme rundt i byen

Det er nemt nok at komme rundt i byen til fods, og hvis du vil besøge steder længere væk fra centrum, kan du bruge metroen. Bruxelles' metro har fire linjer, og en enkeltbillet koster ca. 2,5 euro, som du kan købe inde på stationen eller i automaterne på stationerne. Du kan også bruge sightseeingbusserne, som jeg fortæller dig alt om her: Hop-på Hop-af busrejser.

Hvad skal du spise

Selv om det er interessant at prøve alle byens gastronomiske lækkerier, anbefaler jeg, at du prøver Bruxelles med dens stjernestof: chokolade. Der er få steder, hvor chokolade har samme kvalitet og smag som i Belgien, og på din rejse vil du opdage, at det er den mest populære souvenir.

Sproget

De officielle sprog i Bruxelles er fransk og flamsk, men du vil ikke have problemer med at gøre dig forståelig på engelsk, især i de mere turistede områder.

Tag en guidet tur

En af de vigtigste anbefalinger, når du skal lære Bruxelles at kende, er, at du ikke bare ser "facadens skønhed", men at du fordyber dig i Bruxelles' historie og kultur og udforsker det omkringliggende område. Jeg fortæller dig om de bedste muligheder for udflugter og guidede ture i min artikel om Bruxelles: Bedste ture og dagsture fra Bruxelles.