Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Bedste ture og dagsture fra Bruxelles

En af de ting, jeg bedst kan lide ved at rejse til Bruxelles, er, hvor tæt det ligger på andre steder, som du kan besøge på en dagstur.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

Bedste ture og dagsture fra Bruxelles

Detalje af Grand Place i Bruxelles | ©Neil Thompson

Der er flere ting, du skal gøre på en tur til Bruxelles: tage på en guidet rundvisning i byen, smage på chokolade og øl og udforske omgivelserne. Her er mit udvalg af de bedste oplevelser, så du ikke efterlader noget ugjort:

1. Guidet rundvisning i Bruxelles

Manneken Pis-statue| ©Francisco Antunes
Manneken Pis-statue| ©Francisco Antunes

Det første, man skal gøre, når man besøger en by for første gang, er at udforske alle hjørner af den. Men hvis vi gør det individuelt, er det almindeligt, at vi overser mange detaljer, og at der er monumenter eller interessante steder, der går ubemærket hen for en turists øjne. For at undgå dette er det bedst at få en lokal guide med på dit besøg.

Denne guidede rundvisning i Bruxelles er en af de bedste muligheder for at få et grundigt kendskab til den belgiske hovedstad. Det er en udflugt i et fuldt udstyret køretøj med vandreafsnit.

Interessante detaljer

Turen afgår flere dage om ugen, og du kan reservere din plads online. Når din booking er bekræftet, modtager du en e-mail med oplysninger om mødested og tidspunkt for at møde din guide. Hvis dine planer ændres, kan du annullere turen op til 24 timer før den planlagte tid.

Hvorfor jeg kan lide denne tur

Denne oplevelse er ideel til at lære byen grundigt at kende på kun en halv dag, så du slipper for at gå og får kommentarer om byens kultur, historie og skikke.

Rejseplan

 • Det store marked
 • Det kongelige palads
 • Atomium
 • Statuen Manneken Pis
 • Det historiske centrum

Bestil en guidet tur i Bruxelles

2. Ølsmagning i Bruxelles

Smagning af belgisk øl| ©Victoria Reay
Smagning af belgisk øl| ©Victoria Reay

Hvem har ikke hørt om belgisk øl? Det er uden tvivl den mest populære drik i Bruxelles, og du kan nyde den på alle barer i byen, men med en ølsmagning arrangeret af Bruxelles får du mulighed for at få en lokal guide med dig til de mest betydningsfulde steder i byen.

Denne oplevelse kan fås på engelsk, fransk og spansk og varer ca. to og en halv time. Følelsen minder meget om at gå ud og drikke en øl med en ven, som også ved alt om byen og om produktionen og betydningen af dens stjernedrik. Under turen vil du smage tre forskellige øltyper og få en gratis drink.

Når du har booket din plads på turen online, mødes du med din guide på et centralt sted i byen, og derfra starter du din tur, som vil føre dig gennem nogle af byens mest centrale gader.

Hvorfor jeg kan lide denne tur

Denne ølsmagningstur er ideel, hvis du allerede kender byen og ønsker at have det sjovt under vejledning af en ekspert, mens du smager autentisk belgisk øl.

Rejseplan

 • Smag nogle af de bedste belgiske øl
 • Lær, hvad der adskiller belgisk øl fra de andre
 • Slut dig til en gruppe af rejsende, der ønsker at have det sjovt
 • Lær nogle af hovedstadens mest betydningsfulde ølbarer at kende
 • Få mere at vide om, hvordan øl brygges i Belgien og om dets betydning for landets kultur.

3. Chokoladesmagning i Bruxelles

Mesterchokolatier på arbejde| ©Miguel Discart
Mesterchokolatier på arbejde| ©Miguel Discart

Hvis den typiske belgiske drik er øl, er den mest kendte mad uden tvivl chokolade, og der er ingen bedre steder end i Bruxelles at smage den. I mange byer findes der et chokolademuseum, der er rettet mod turister, men chokoladeturen i Bruxelles kan ikke sammenlignes med den, du kan få i andre byer.

Da jeg tog på denne rundvisning, fik jeg ikke kun en teoretisk gennemgang af, hvordan chokolade fremstilles, men jeg kunne også se den blive fremstillet live og endda smage på de råvarer, som den er lavet af. Med en sådan udsigt er det uundgåeligt, at man får en uimodståelig lyst til at smage den, og derfor blev vi taget med til forskellige konditorier i byen for at smage forskellige typer chokolade og den velkendte belgiske vaffel.

Turen starter fra et centralt sted i Bruxelles' centrum, varer to timer og er tilgængelig på engelsk og spansk. Du kan reservere din plads online.

Hvorfor jeg kan lide denne oplevelse

Jeg kan varmt anbefale denne oplevelse, hvis du er en chokoladeelsker (som jeg er) og er nysgerrig efter at lære mere om, hvordan chokolade fremstilles og forskellene mellem de forskellige typer af chokolade.

4. Udflugt til Antwerpen

Domkirken i Antwerpen| ©beeveephoto
Domkirken i Antwerpen| ©beeveephoto

Bruxelles er en meget tilgængelig by; der er mange ting at se, men de ligger alle tæt på, og det gør det muligt at se den på en eller to dage. Betyder det, at din rejse er slut? Overhovedet ikke! Jeg anbefaler, at du forlænger dit ophold i den belgiske hovedstad med et par dage mere for at kunne tage på udflugter til de nærliggende byer. En udflugt til Antwerpen er efter min mening et must for at fuldende din rejse til Belgien.

Antwerpen er en af de vigtigste byer i Belgien og ligger ca. en times kørsel fra Bruxelles. Med denne organiserede tur vil du være i Antwerpen i ca. fem timer med en guide, der taler engelsk, spansk eller fransk.

Hvorfor jeg kan lide denne tur

Jeg anbefaler denne tur, hvis du ønsker at se mere af Antwerpen på din rejse og ønsker at lade de andre større byer blive til en separat tur. Antwerpen har den perfekte størrelse til en dagstur.

Rejseplan

 • Vor Frue Kirke
 • Stroom Museum
 • Det jødiske kvarter
 • Jernbanestationen, der betragtes som en af de smukkeste i verden.
 • Steen Slot fra det 13. århundrede
 • Rådhuset i italiensk renæssancestil

Bestil en rejse til Antwerpen fra Bruxelles

5. Udflugt til Brugge

Detalje af den centrale markedsplads i Brugge| ©Neil Thompson
Detalje af den centrale markedsplads i Brugge| ©Neil Thompson

Der er selvfølgelig Brugge. Det eventyrlige hjørne, som bliver en torn i øjet på dig, hvis du lader det stå ude under din rejse. Denne lille by, der kaldes den vestlige renæssances vugge, er næsten lige så populær som Bruxelles selv og er en turist- og kulturattraktion i sig selv. Med denne tur til Brugge fra Bruxelles kan du tilbringe en hel dag i byen, og takket være din ledsagende guide vil du ikke gå glip af et hjørne af byen.

Først detaljerne: Du kan gøre det på engelsk eller spansk, og det omfatter en ekspertguide og togbilletter til Brugge. Togrejsen er meget hurtigere end en tur på landevejen, og det tager kun halvanden time og et kvarter at komme til Brugge. Når du er der, har du ud over den guidede rundvisning også tid til at udforske byen på egen hånd, inden du vender tilbage til Bruxelles.

Hvorfor jeg kan lide denne tur

Denne tur er et must for alle, der aldrig har været i Brugge før, og som gerne vil besøge byen med en guide, der vil give dig en historisk og kulturel baggrund for byen.

Hvad du vil se i Brugge

 • Rådhustårnet og Grand Place
 • Den centrale markedsplads, hvorfra der er en smuk udsigt over kanaler og smalle gader i byen, som kaldes "Nordens Venedig".
 • St Saviour's Cathedral, ødelagt af en brand og senere genopbygget
 • Det middelalderlige bytårn, der er omgærdet af et mysterium, hvis oprindelse din guide vil fortælle dig.
 • Burg-pladsen, et af de første beboede steder i byen
 • Basilica of the Holy Blood, som huser et æret bibelsk relikvie
 • Vor Frue Kirke, det næsthøjeste murstens tårn i verden

Bestil en udflugt til Brugge

6. Dagsudflugt til Brugge og Gent

Udsigt over Gent bymidte fra kanalen| ©Ed Webster
Udsigt over Gent bymidte fra kanalen| ©Ed Webster

Hvis du vil få mest muligt ud af din tid, kan du besøge Brugge og Gent på samme dag fra Bruxelles. Denne tur er designet til dem, der har kort tid og ikke ønsker at gå glip af disse to vidunderlige byer i nærheden af Bruxelles. Turen i et privat køretøj og med en ekspertguide vil give dig mulighed for at få mest muligt ud af din tid.

Du kan bestille denne tur online og vælge mellem en engelsk-, fransk- eller spansktalende guide, og transport er inkluderet (frokost er på egen hånd, du kan medbringe en picnic eller spise i en af de to byer i din fritid ved frokosttid).

Rejseplan

Det første stop er Gent, hvor du kan se katedralen St. Bavon med det mytiske maleri af det mystiske lam, det historiske centrum, slottet for greverne af Flandern, Graslei havn og kirken St.

Derefter er det Brügge, en by, der er kendt som "Nordens Venedig" på grund af sin arkitektur og charmen ved kanalerne. Din guide vil give dig et indblik i de to byers historie og kultur.

Hvorfor jeg kan lide denne tur

Denne tur passer til dig, hvis du gerne vil se så mange steder som muligt på din rejse, og hvis du gerne vil få mest muligt ud af din tid og lære om deres historie og kultur uden at være overfladisk.

Bestil en tur til Brugge og Gent fra Bruxelles

7. Udflugt til Amsterdam

Amsterdams kanaler| ©Boudewijn “Bo” Boer
Amsterdams kanaler| ©Boudewijn “Bo” Boer

Den hollandske hovedstad ligger ca. to og en halv times kørsel fra Bruxelles. Det siger sig selv, at Amsterdam er en rejse værd i sig selv for at nyde byen og lære den i detaljer at kende. Men hvis du ønsker at genbesøge byen eller få en første smagsprøve på den, kan du besøge den på en dagstur til Amsterdam fra Bruxelles.

Amsterdam er en helt anden scene end Bruxelles. Mens Bruxelles er en statelig og kongelig by, er Amsterdam moderne og ubekymret. Kanalerne og kaffehusene er byens største attraktion, men de er ikke den eneste.

Denne rundvisning kan fås på engelsk, fransk eller spansk. Den bedste del er den lokale guide, da Amsterdam er en by med en subkultur, der griber dig, og for virkelig at få en fornemmelse af den er det godt at blive inddraget i dens vartegn og betydninger af en person med kendskab til byen.

Hvorfor jeg kan lide denne tur

Denne tur er for dig, der ønsker at udnytte dit besøg i Bruxelles til at få et hurtigt indblik i den hollandske hovedstad med henblik på at fuldende din tur ved en anden lejlighed.

Hvad du vil se i Amsterdam

 • Damplein-pladsen og Befrielsesmonumentet
 • Anne Franks hus
 • Heineken-bryggeriet
 • Det kongelige palads
 • Vindmøllerne
 • Rødhættekvarteret

Bestil en udflugt til Amsterdam fra Bruxelles

8. En populær aktivitet, som du kan læse mere om: Brügge-turen

Skønheden i Brugges' kanaler| ©Hardie van Zyl
Skønheden i Brugges' kanaler| ©Hardie van Zyl

Et besøg i Brugge er en af de mest eftertragtede oplevelser for folk, der rejser til dette område af verden, og det er ærligt talt noget, jeg varmt kan anbefale, da den europæiske charme fra middelalderen er noget, der næppe vil forsvinde ud af hukommelsen. Jeg har skrevet en dedikeret artikel om denne tur med alt, hvad du skal vide, før du tager til Brugge fra Bruxelles, og du kan læse den her: Brugge dagsture fra Bruxelles.