Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Sådan klæder du dig i Dubai

Hvis du besøger Dubai, skal du være meget forsigtig, når du pakker din kuffert, da de har en streng dresscode. Her er, hvad du skal vide

María Cano

María Cano

8 minutters læst

Sådan klæder du dig i Dubai

Kvinde i Dubai | © Keira Burton

Dubai er et sted, hvor dresscoden er meget anderledes end i Europa. Der er en række beklædningsgenstande, som er totalt forbudte visse steder, og andre, som slet ikke er tilladte. Moskeer er de steder, hvor der er flest restriktioner, men der er også visse hoteller, restauranter og mødesteder, hvor etiketten er meget alvorlig.

Alligevel er det vigtigt at huske på, at Dubai er en af de mest moderne og vestlige byer i dette islamiske land. Men her er alligevel de vigtigste ting, du skal huske på, når du pakker din kuffert.

Bør turister bære traditionelt tøj i Dubai?

Traditionel påklædning i Dubai| ©Michael Coghlan
Traditionel påklædning i Dubai| ©Michael Coghlan

Det er et af de vigtigste spørgsmål, som stilles af alle turister, der besøger ikke bare Dubai, men De Forenede Arabiske Emirater i det hele taget. I princippet behøver turister ikke at bære traditionel påklædning. Men alligevel skal man ikke glemme, at det er et islamisk land med en meget streng dresscode, og derfor er det tilrådeligt at gå i klassisk tøj. Faktisk bærer kvinder en sort tunika, 'Abaya', og mænd en hvid tunika, 'Kandora'.

På trods af at Dubai ligger i De Arabiske Emirater, er det en af de mest moderne og vestlige byer i landet, så der er en vis fleksibilitet i denne henseende. Faktisk er det ret almindeligt, at folk går i designertøj, og det er endnu mere almindeligt på nogle af de mere velhavende hoteller og restauranter. Så hvis du har noget særligt tøj, som du aldrig får brugt, er dette helt sikkert stedet.

 • Abaya: En sort kappe, der bæres af kvinder i Dubai.
 • Kandora: Hvid tunika, der bæres af mænd i Dubai.

Book en rundtur i det gamle og moderne Dubai

Hvad er det bedste tøj til kvinder i Dubai?

Kvinder på besøg i Dubais ørken| ©Denys Gromov
Kvinder på besøg i Dubais ørken| ©Denys Gromov

Kvinder har sværest ved at pakke til deres besøg i Dubai, da dresscoden er strengere for dem, og der er en række beklædningsgenstande, der er mere tilrådelige end andre. Derudover er der andre, der slet ikke anbefales.

Her er noget af det tøj, du bør undgå på dit besøg i Dubai:

 • Shorts: Undgå shorts, eller hvis du har dem på, så sørg for, at de er lige over knæet, aldrig kortere.
 • Bukser med hoftelængde: Undgå bukser, der sidder lavt på hofterne eller er lavtaljede og på nogen måde viser undertøj.
 • Udskæring: T-shirts eller bluser med udskæring er ilde set og bør undgås.
 • Gennemsigtigt tøj: Undgå alt gennemsigtigt tøj, hvad enten det er bluser, skjorter eller kjoler.

På den anden side er der visse beklædningsgenstande, som du måske ikke synes er passende, men som tværtimod accepteres, og det er følgende:

 • Kjoler: Kvinder kan bære langærmede, kortærmede eller ærmeløse kjoler, men altid op til knæet.
 • Ærmeløse bluser: Kvinder kan bære ærmeløse bluser, men det er tilrådeligt at have et tørklæde eller foulard ved hånden, fordi de visse steder ikke kan gå med skuldrene utildækkede.
 • Shorts: Kvinder kan bære korte bukser, men altid til knæet eller de populære "pirates".
 • Leggins: Leggins kan bæres, men kun hvis de suppleres af knælange kjoler eller lange skjorter.
 • Badedragter: Badedragter er acceptable på strande og i svømmehaller, men de skal være så diskrete som muligt. De bør være konservative, og brasilianske trusser eller g-strenge anbefales ikke.

Book en nattur i Dubai

Hvad er det bedste tøj til mænd i Dubai?

Mænd i en butik i Dubai| ©Jens Cederskjold
Mænd i en butik i Dubai| ©Jens Cederskjold

I modsætning til kvinder har mænd mere frihed, når det gælder påklædning, og der er ikke noget tøj, der som sådan er forbudt. Det anbefales dog, at de altid klæder sig passende og smart. Her er nogle af de vigtigste tips, du skal følge:

 • Skjorter: Det er mere tilrådeligt at bære skjorter, da de altid er mere elegante.
 • Shorts: I princippet kan de bære shorts, men der er mange steder, hvor shorts ikke er tilladt.
 • Træningssko: Ligesom med shorts er der visse etablissementer, hvor man ikke må have træningssko på.

Book en rundtur i det gamle og moderne Dubai

Hvad er det bedste tøj at have på i Dubai afhængigt af vejret?

Pakning af din kuffert| ©Vlada Karpovich
Pakning af din kuffert| ©Vlada Karpovich

Det første, vi altid tænker på, når vi pakker vores kuffert, uanset hvor vi skal hen, er, hvilket tøj vi skal vælge til vores rejse, hvad der er det bedste at have på til vores fotos, det mest velegnede i forhold til klimaet ... Og selvom vi skal tage højde for andre ting, når vi pakker vores kuffert for at tage til Dubai, er dette naturligvis noget, vi ikke bør overse.

Dubai er en by, hvor temperaturerne er meget ekstreme. Derfor er det tilrådeligt at tage hør- eller bomuldstøj på, da det ikke bare er meget behageligt, men også velegnet til så høje temperaturer. På grund af den brændende sommersol er det også tilrådeligt at være helt tildækket for at undgå solskoldning. Hvis det er meget varmt, kan du prøve at tage let tøj over din T-shirt, f.eks. en overtrøje eller lignende. Derudover er der en række vigtige accessories:

 • Linned- eller bomuldsstoffer.
 • Tildækket tøj.
 • Hatte eller kasketter.
 • Solbriller.
 • Tørklæder eller foulards.

Under alle omstændigheder skal du overveje det bedste tidspunkt at rejse til Dubai, før du tager af sted, da det vil afgøre kvaliteten af din oplevelse, uanset om du har det rigtige tøj på eller ej.

Hvad er det vigtigste tilbehør til din rejse til Dubai?

På den ene side er det vigtigt at medbringe en hovedbeklædning, da de høje temperaturer og den brændende sol i Dubai er den bedste måde at undgå solstik og hovedpine, der kan ødelægge en intens dag med sightseeing. Solbriller vil også få dig til at føle dig bedre tilpas midt på dagen, da solen kan være meget ubehagelig for dine øjne.

Det er altid en god idé at medbringe et tørklæde eller foulard, især for kvinder, da det nogle gange kan få dig ud af problemer, når du går ind i en moské eller et andet sted med strengere påklædningskodeks. Du kan dække dine skuldre eller dit hår.

Kvinder bør pakke et par høje hæle, hvis de skal på klub eller lignende, og mænd bør have elegante sko på og ikke bare de sædvanlige kondisko.

Rejsetip

Min anbefaling er at have tøj på fra skuldrene til knæene, især for kvinder, så de ikke får problemer, når de går ind i et monument, en restaurant eller et etablissement.

Hvad er dresscoden i moskeerne i Dubai?

Kvinde i moskeen| ©Fotografiandoviajes
Kvinde i moskeen| ©Fotografiandoviajes

Et af de steder i Dubai, hvor påklædningen er mest striks, er i moskéerne. Adgang til disse templer er underlagt en række dresscodes og anbefalinger.

Disse begrænsninger er primært for kvinder og er relateret til det faktum, at skuldre og hår ikke må være utildækket. Her er nogle råd:

 • Længde: Hovedbeklædningen, hvad enten det er en kjole, nederdel eller bukser, skal være lang.
 • Halsudskæring: En kvinde må ikke gå ind i en moské med en lav halsudskæring, så det anbefales altid at bære en relativt høj krave eller en beklædningsgenstand over halsudskæringen.
 • Taljen tildækket: Kvinder bør undgå at bære beklædningsgenstande, der sidder lavt på hofterne, hvad enten det er bukser eller nederdel, på en måde, der blotter taljen, da det er strengt forbudt at bære denne del af kroppen utildækket.
 • Skuldre og ryg altid tildækket: Kvinder må ikke gå ind i en moské med utildækkede skuldre, så det anbefales, at de bærer en overtrøje, et tørklæde, et sjal eller et foulard, der dækker skuldrene.
 • Hovedbeklædning: Alle kvinder, der går ind i en moské, får udleveret en shayla, en tørklæde-lignende beklædningsgenstand, som de bærer på hovedet.

Der er dog visse moskeer, især de mere turistede, hvor man, hvis man ikke er klædt passende på, gratis vil blive tilbudt passende tøj for at komme ind. Husk at besøge indlægget De bedste moskeer i Dubai og lær om de must-see templer, du bør besøge på din rejse.

Book en rundtur i det gamle og moderne Dubai

Hvad er dresscoden på offentlige steder i Dubai?

Folk, der besøger souken| ©César González Palomo
Folk, der besøger souken| ©César González Palomo

Listen over ting, man kan se og gøre i Dubai, er omfattende, og det samme er dresscoden. Offentlige steder i Dubai, såsom events, festivaler, restauranter, hoteller, souks, parker, indkøbscentre og metroen, har ikke en streng dresscode, men de har en række anbefalinger, som altid er højere for kvinder. Faktisk kan det ske, at en sikkerhedsperson beder en kvinde om at dække sig til.

Som jeg har nævnt i dette indlæg, er den grundlæggende regel, at en kvinde skal være tildækket fra skuldrene til knæene. Derfor er det mest behageligt at bære et tørklæde, sjal, overtrøje eller jakke til at dække skuldrene og altid bære lange bukser, nederdel eller kjole. En anden meget behagelig beklædningsgenstand er en jumpsuit.

Men da Dubai er så vestlig en by, vil du også se kvinder i shorts og miniskørter, men det er ikke det mest tilrådelige, og det afhænger altid af det område af byen, du befinder dig i, da der er mere traditionelle kvarterer og andre, der er mere turistede og ikke er opmærksomme på denne type spørgsmål.

Book en rundtur i Dubai

Hvad er dresscoden, når man går på stranden eller ved poolen i Dubai?

Folk nyder stranden i Dubai| ©Keith Parker
Folk nyder stranden i Dubai| ©Keith Parker

Når man besøger en strand, en hotelpool eller laver en aktivitet som jetski i Dubai, jetpacking i Dubai eller flyboarding i Dubai, er det tilladt for kvinder at bære badetøj, men det skal være diskret. Med andre ord er det altid bedre at have en badedragt på end en bikini, og hvis du vælger en bikini, anbefales det, at den er så tildækket som muligt.

Undgå også brasilianske trusser og g-strenge. Jo større bikiniunderdelen er, jo bedre er udsynet. Faktisk kan det være meget ubehageligt for en kvinde at blive bemærket af denne grund.

Book en rundtur i det gamle og moderne Dubai

Hvilke kvarterer i Dubai har den strengeste dresscode?

Deira-kvarteret i Dubai| ©Guilhem Vellut
Deira-kvarteret i Dubai| ©Guilhem Vellut

Før du forlader dit hotel og starter din daglige sightseeingdag med Dubai Explorer Pass, skal du tænke nøje over, hvad du skal have på i løbet af dagen. For at gøre dette skal du planlægge din dag på forhånd og finde ud af, hvilke kvarterer der er mest traditionelle, og hvor du derfor skal følge en strengere dresscode, især hvis du er kvinde.

For at gøre dette kan du læse artiklen Dubais kvarterer, du skal kende, men lad mig fortælle dig, at disse inkluderer Deira-området, Global Village og The Miracle Garden. Hvis du tager til et af disse områder eller til en af moskeerne, skal du helst have knælangt tøj på den dag.

Nu ved du, hvordan du skal klæde dig i Dubai. Tøv nu ikke med at tjekke vores artikel om de bedste ture og udflugter i Dubai, og nyd dig selv med stil - hvad venter du på?

Book en tur i Dubai