Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Dubai-ture

Dubai har meget at tilbyde rejsende, men glem ikke at udforske det omkringliggende område: Har du lyst til en tur i ørkenen eller en spadseretur i Abu Dhabi?

Alex Grande

Alex Grande

9 minutters læst

Dubai-ture

Dubais skyline med Burj Khalifa i baggrunden

Det, der nu er en futuristisk skyline, var en ørken for halvtreds år siden. Fra en anden tids tørke er der stadig souker og moskeer fra en nomadisk kultur tilbage. Den bedste måde at se dem på er på en guidet tur.

1. Hvad er de bedste ture i Dubai?

Solnedgang over Dubai
Solnedgang over Dubai

Der er mange måder at se Dubai på, og der er mange ture til rådighed i byen, så jeg har udvalgt de ture, der omfatter alle eller de fleste af byens seværdigheder.

2. Komplet rundtur i Dubai med gademad

Palm Jumeirah| ©DJANDYW.COM AKA NOBODY
Palm Jumeirah| ©DJANDYW.COM AKA NOBODY

Denne Dubai Street Food Tour er designet som en fototur i Dubai, hvor du kan se byens mest ikoniske seværdigheder med kameraet i hånden, mens en guide giver dig den perfekte baggrund på engelsk for at forstå historien bag hver enkelt bygning og nogle interessante fakta om livet i Dubai.

Men hvad er Dubai uden sit køkken? Byens gamle souker og dens mad er uden tvivl en af byens største attraktioner. Derfor foreslår jeg, at du, mens du lærer Dubais kulturelle rigdom at kende ved at slentre gennem gaderne, også bør prøve den udsøgte traditionelle mad, smage kaffe, te, dadler, forskellige former for chokolade, men også den typiske falafel eller shawarma.

Med denne komplette tur får du også billetter til Museum of Illusions og Dubai Museum og som prikken over i'et en bådtur på Dubai Creek. Kombiner historie, kultur og gastronomi med denne storslåede tur.

Hvad du vil se på denne tur

 • Souks af Gold Souk, Dubai Spice Souk og Old Souk
 • De historiske kvarterer Al Seef og Al Fahidi (Al Bastakiya)
 • Dubai Creek
 • Dubai Museum
 • Museum for illusioner

Bestil Dubai Street Food Tour

3. Dubai Night Bus Tour

Luftfoto i skumringen
Luftfoto i skumringen

Hvis Dubai er et besøg værd, er det på grund af dets nætter. Skyskraberne lyser op, temperaturen bliver højere, og byen transporterer dig på magisk vis til fremtiden. Denne natbusrundtur i Dubai tager dig med på en rundtur i hele byen, hvor du besøger alle byens seværdigheder med en guide og i en lille gruppe, og hvor du bliver hentet og afleveret på dit hotel - et must efter min mening!

Denne tur varer ca. fire timer, og jeg anbefaler den, hvis du vil se byen på en afslappet måde og uden varmen på dagen, især hvis du besøger Dubai i den varmeste tid af året.

Hvad du vil se på natomvisningen

 • Madinat Jumeirah
 • Jumeirah Beach
 • Dubai Vandkanal
 • Dubai Frame
 • Dubai Garden Glow
 • Centrum af Dubai
 • Burj Khalifa

Bestil Dubai Night Tour

4. Dubai City Tour med Dubai Frame-billetter

Dubai Monorail| ©Tim Adams
Dubai Monorail| ©Tim Adams

Blandt de utrolige bygninger, du kan se i Dubai, er Dubai Frame, et enormt bueformet monument, der repræsenterer emiratets udvikling gennem byens nyere historie. Med denne tur med transfer inklusive transport får du mulighed for at se den unikke arkitektur i en by, der er vokset fra en fiskerby til en luksuriøs turistdestination.

Men i kontrasternes by kan du ved siden af moderniteten på Palm Jumeirah og Burj Al Arab også se den arabiske tradition og religion, som er meget nærværende i Dubai. På en must-see-tur som denne vil du ikke gå glip af den smukke Blå Moské eller det gamle Dubai-kvarter, som er byens kulturelle centrum.

Jeg anbefaler den, hvis du vil se, hvordan byen Dubai har udviklet sig på en 5-6 timers tur gennem de imponerende bygninger.

Hvad du vil se på Dubai City Tour med Dubai Frame-billetter

 • Palm Jumeirah
 • Burj Al Arab
 • Dubai Frame
 • Den blå moské
 • Det gamle Dubai-kvarter

Bestil en rundvisning med billet i Dubai Frame

5. Rundvisning i Dubais gamle bydel med bådtur

Charmerende steder
Charmerende steder

Dubais gamle moskeer og souks er et besøg værd, og du kan forundres over kontrasten mellem de næsten umulige skyskrabere og de mere ydmyge steder. Denne fire timers bådtur i Dubais historiske centrum viser dig et område af Dubai, som er stort set ukendt for mange. Og som navnet antyder, foregår en del af turen på en traditionel båd, hvilket kombinerer tre af de mest interessante aspekter af Dubai.

Jeg anbefaler det, hvis du er interesseret i at udforske den ældste del af Dubai og opleve en sejltur mellem skyskraberne.

Hvad du vil se på turen i det historiske centrum af byen

 • Jumeirah Beach
 • Jumeirah-moskeen
 • Dubai Museum
 • Al Fahidi-fæstningen
 • Guldsouk
 • Dubai Mall

Book en Dubai-tur med bådtur

6. Rundvisning i Dubai og besøg i den blå moské

Jumeirah Beach| ©Sam valadi
Jumeirah Beach| ©Sam valadi

Hvis du vil gøre det helt store i Dubai, kan du vælge at tage denne rundvisning i det gamle og moderne Dubai med et besøg i den blå moské, hvor du vil besøge alt det, som byen har at byde på, både gammelt og nyt, med en guide. Når du går fra tur til tur i en bus, der henter dig fra dit hotel, får du et grundigt indblik i byen uden at gå glip af noget.

Du kan besøge den smukke Blå Moské, der er berømt for sin osmanniske arkitektur.

Hvad du vil se

 • Jumeirah Beach
 • Den blå moské
 • Dubai Museum
 • Al Fahidi-fæstningen
 • Guldsouk
 • Dubai Mall
 • Madinat Souq
 • Palm Jumeirah
 • Dubai Marina

Bestil en rundvisning med adgangsbilletter til Den Blå Moské

Hvad skal man se i Dubai

Om kanalerne
Om kanalerne

Du ved allerede, hvilke af Dubais bedste seværdigheder der er inkluderet i hver tur, men du vil måske gerne vide lidt mere om hvert enkelt sted, så bare rolig, læs videre, så fortæller jeg dig i detaljer, hvad der gør hver af byens attraktioner til et must-see.

Burj Khalifa

Burj Khalifa behøver ikke meget introduktion: Det er verdens højeste bygning og et arkitektonisk vidunder inspireret af den hvide Hymenocallis, Dubais signaturblomst. Fra observatoriet kan du se hele Dubai og ørkenen uden for byen samt det lys- og vandshow, der finder sted i den kunstige sø ved foden af skyskraberen. Hvis du er interesseret i at besøge det indefra eller gå op på udsigtsterrassen, kan du finde ud af hvordan i min artikel om BurjKhalifa billetter: priser, muligheder, de bedste tidspunkter at komme op, osv..

Jumeirah Beach

Jumeirah Beach er Dubais stjernestrand, et helt rekreativt område med parker, udendørs barer og selvfølgelig drømmesand og -vand. Alt, hvad du kan forestille dig om Dubai som turistmål, findes på Jumeirah Beach, hvor du med sikkerhed vil tilbringe en stor del af dit besøg i byen.

Jumeirah-moskeen

Da det er den eneste moské i Dubai, der er åben for ikke-muslimer, er den en af de mest besøgte bygninger af turister, der rejser til byen. Og det er ikke så mærkeligt, for det hvide stenudseende er en fantasi, der kun overgås af udsmykningen af det diaphanøse indre.

Al Fahidi-fæstningen

Al Fahidi-fæstningen er den ældste bygning i byen og repræsenterer en fortid, hvor det var nødvendigt at forsvare Dubai mod angribere, og inden for dens mure kan du finde de både, der tidligere blev brugt til fiskeri og krigsførelse. Det huser også Dubai Museum, et af de mest besøgte museer i byen.

Dubai Museum

Dette museum er dedikeret til at fortælle historien om Dubais udvikling fra et lille samfund i ørkenen til den fremtidsby, som den er i dag. I gallerierne kan du se, hvordan de gamle beduiner levede, hvilke redskaber de brugte, deres håndværk og deres levebrød.

Et besøg på Dubai Museum kan varmt anbefales, da det giver en historisk kontekst til dit besøg ud over skyskraberne og luksus.

Guldsouk

Navnet skuffer ikke, for få minutter efter du er kommet ind i Gold Souk, er du omgivet af basarer og butiksvinduer fyldt med guldsmykker som ringe, armbånd, halskæder og ringe - faktisk kan du endda finde verdens største guldring (at være verdens bedste til noget er noget, som du måske har bemærket, at Dubai-borgerne elsker). Selv hvis du ikke køber noget, er dette sted med næsten berusende overdådighed et besøg værd.

Byvandring

City Walk er et udendørs indkøbscenter i Dubai med alle slags butikker, restauranter og underholdningssteder for børn. Det er noget af en oplevelse at besøge City Walk om aftenen, for bare det at se lyset og de farverige installationer er det hele værd.

Dubai Mall

Dubai Mall er Dubais største indkøbscenter og det vigtigste indkøbssted for de fleste turister, der besøger byen. Det er også et af de steder, hvor du kan finde restauranter med alle slags mad og de mest overkommelige i byen, så du vil sandsynligvis besøge dette indkøbscenter mere end én gang på din rejse.

Madinat Souq

Souq Madinat i Jumeirah-komplekset er en moderne nyfortolkning af en traditionel souk med gallerier fyldt med parfume-, krydderi- og madboderier. Det er en unik oplevelse at besøge Souq Madinat om aftenen takket være den varme atmosfære med lanterner, der reflekterer i vandet.

Palm Jumeirah

Palm Jumeirah er den kunstige palmeformede ø, hvor Dubais mest luksuriøse boliger ligger, og hvor byens bedste hoteller og restauranter ligger. Den krydses af byens berømte monorailbane, hvilket gør den til et populært sted for turister, der også søger efter vandaktiviteter som sejlads, yachting og jetskiing.

Dubai Marina

Dubais store kanal, kendt som Marinaen, er det perfekte sted at tage en sejltur gennem byen omgivet af skyskrabere. Der er naturligvis ikke mangel på underholdning i dette område i form af restauranter og barer i indkøbscentre. Der er endda verdens største by-lynbane, som er en af de mest unikke og spektakulære aktiviteter, du kan lave i Dubai.

Bestil Dubai Street Food Tour

Organiser din guidede rundvisning i Dubai

Dubai i skumringen| ©Piotr Chrobot
Dubai i skumringen| ©Piotr Chrobot

Langt de fleste Dubai-ture henter dig på dit hotel og kører dig på din rejse i et køretøj med aircondition, da vejret i byen er meget dårligt. Af samme grund sætter de dig normalt af ved dit hotel, men mit råd er at sikre dig, inden du bestiller en tur, at afhentning og aflevering omfatter dit hotel eller sætter dig af ved et nærliggende hotel eller et andet sted i byen.

Husk, at fredag er den religiøse hviledag i Dubai, så hvis du skal vælge en dag til en byrundtur, vil jeg anbefale dig at undgå denne dag, så du ikke finder nogle ting lukket eller reduceret i rejseplanerne. Som du har set, er der ture af varierende længde, men generelt varer halvdagsture 4 timer og heldagsture 9 timer.

Praktiske oplysninger om, hvordan du tager på rundvisning i Dubai

Mange ture inkluderer ikke mad, men stopper ved nogle af byens indkøbscentre, så jeg anbefaler, at du kigger i forvejen for at se, hvor du kan spise og endda reservere bord, hvis du kan, så du slipper for at skulle finde et bord i en masse turister.

Islamiske religiøse helligdage er ikke så vigtige i Dubai som i andre stater i De Forenede Arabiske Emirater, men alligevel kan festlighederne under Eid og Ramadanen påvirke transport og de tidspunkter, hvor mad og drikkevarer serveres (under Ramadanen serveres mad f.eks. kun efter solnedgang).

Når vi taler om, hvordan religiøs praksis kan påvirke spise og drikke i Dubai, skal du være opmærksom på, at du ikke må drikke i det offentlige rum (og du må ikke drikke espresso på gaden), og du må heller ikke ryge, heller ikke e-cigaretter, som konfiskeres i lufthavnen.

Hvad du skal medbringe

Selv om det er indlysende: tag en flaske vand med! Det er svært at finde et køligt sted i Dubai, og selv hvis du kører det meste af turen i bil, vil du gå glip af en drink vand, når du stiger ud af bussen og går rundt i ørkenbyen.

Bestil Dubai Night Tour

Andre aktiviteter, som du måske er interesseret i

Dubai ørken| ©Fernando Jorge
Dubai ørken| ©Fernando Jorge

Hvis du allerede er forelsket i Dubai, men ikke ønsker at give afkald på en autentisk ørkenoplevelse, kan du læse min artikel om ørkenen her. Al Maha Desert Resort dagsture. Her finder du de bedste udflugter med alle de oplysninger, du har brug for, før du booker din udflugt.

En anden god mulighed fra Dubai er et besøg i Abu Dhabi. De ligger tæt nok på hinanden til, at du kan komme frem og tilbage på en dag, og der er også flere organiserede ture, så du behøver ikke at bekymre dig om noget. Her er de bedste af dem: Abu Dhabi dagsture fra Dubai.

En anden udflugt, som du ikke må gå glip af, er den, der tager dig til landets tredje emirat, Sharjah. Kun 25 minutter fra Dubai finder du det, der er kendt som Golfens perle, hvor du kan opleve Kong Faisal-moskeen, fortet og Sharjah Heritage Museum. Med denne 4 timers organiserede udflugt med guide og transport går du ikke glip af endnu et af de vidundere, der venter dig helt tæt på Dubai.

Og hvis du er til vandaktiviteter, ligger emiratet Fujairah kun 1 time fra Dubai, hvor du kan tage på organiserede udflugter med aktiviteter som snorkling og dykning. Oplev de Forenede Arabiske Emiraters marine fauna!

Bestil en snorkeltur til Fujairah fra Dubai

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvad kan jeg se på en rundtur i Dubai?

  Dubais modernisering blandet med en blanding af kulturer gør Dubai til en af de smukkeste byer i verden, og som man kan forvente, er der en række ture, der udforsker denne blanding. De fleste ture tager dig med til nogle af byens mest berømte seværdigheder, såsom Burj Al Arab og Burj Khalifa, mens andre ture tager dig med til byens andre kulturelle højdepunkter.

 • Hvor lang tid varer en rundvisning i Dubai?

  Afhængigt af den type tur, du vælger. Som hovedregel varer heldagsture mellem 8-9 timer, mens halvdagsture varer 3-5 timer, så det er vigtigt at læse oplysningerne om turen grundigt, inden du køber den.

 • Er der nogen regler i Dubai, som jeg bør kende til?

  Dubai kan, selv om det er meget smukt, også være meget strengt og konservativt på nogle områder, så det er vigtigt at vide et par ting, inden du besøger byen, f.eks. anses kys og håndholdninger for upassende, og du skal klæde dig konservativt og passende (kvinder skal have armene og benene helt tildækket), da byen er meget streng med hensyn til påklædning.