Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Abu Dhabi dagsture fra Dubai

Mens du er i Dubai, bør du ikke tøve med at besøge Abu Dhabi for at se en af de mest spektakulære moskéer i verden.

Alex Grande

Alex Grande

10 minutters læst

Abu Dhabi dagsture fra Dubai

Sheikh Zhayed-moskeen | ©Juliana

Glem Burj Khalifa, skyskraberne, indkøbscentrene og luksus. Hvis du vil opleve De Forenede Arabiske Emirater i dybden, vil turen til Abu Dhabi fra Dubai vise dig det mest imponerende i hele landet: Sheikh Zayed-moskeen.

De bedste ture til Abu Dhabi fra Dubai

Solnedgange over Abu Dhabi
Solnedgange over Abu Dhabi

Få mest muligt ud af dit besøg i hovedstaden i De Forenede Arabiske Emirater for at opleve, hvordan livet var i det arabiske land, før opdagelsen af olie moderniserede livet i ørkenen. Læs videre for at få mere at vide om de bedste udflugter til Abu Dhabi fra Dubai.

Heldagstur til Abu Dhabi

Heritage Village Abu Dhabi| ©Luca De Santis
Heritage Village Abu Dhabi| ©Luca De Santis

Du bliver hentet tidligt fra dit hotel og begynder rejsen til Abu Dhabi, som ligger halvanden times kørsel derfra. Turen begynder med et besøg i den berømte Sheikh Zayed-moske, efterfulgt af en rundvisning på museet, der er dedikeret til sheiken, og Heritage Village, der viser, hvordan man levede i Abu Dhabi for mere end et halvt århundrede siden. Du har også mulighed for at komme forbi Saadiyat Island, inden du vender tilbage til Dubai, hvor du finder Ferrari World og Louvre Abu Dhabi.

Faktisk er det alene et besøg i Sheikh Zayed-moskeen, der gør denne dagstur til Abu Dhabi fra Dubai værd at tage på. Den store fordel ved at tage på en rundvisning i Abu Dhabi frem for at besøge byen på egen hånd er, at du har en engelsktalende guide, der sætter dig ind i en sammenhæng, så du bedre kan forstå, hvad du ser, og som informerer dig om reglerne for dit besøg, så du ikke får problemer.

Book din dagstur til Abu Dhabi

Dagsudflugt til Abu Dhabi med frokost inkluderet

Charmerende rum
Charmerende rum

Den generelle tur til Abu Dhabi fra Dubai er fin, men hvis du ønsker at personliggøre din oplevelse lidt mere, så er du velkommen til at vælge nogle andre muligheder for at nyde dagen i dit eget tempo:

Hvis du kan lide at rejse med alt organiseret, anbefaler jeg dig at vælge en all-inclusive tur til Abu Dhabi fra Dubai, som er denne: Abu Dhabi tur med frokost inkluderet På denne måde slipper du for at lede efter en restaurant, og dagen bliver højst sandsynligt billigere for dig, fordi de fleste restauranter i Abu Dhabi er sandt at sige meget dyre.

Book din dagstur til Abu Dhabi

Udflugt til Sheikh Zhayed-moskeen og Louvre Abu Dhabi med frokost inkluderet

Louvre Abu Dhabi| ©John Campbell
Louvre Abu Dhabi| ©John Campbell

Hvis du ønsker et besøg, der udelukkende fokuserer på det kulturelle aspekt af Abu Dhabi og en pause fra de mere turistede attraktioner som Heritage Village eller Ferrari World, kan jeg anbefale denne tur til Sheikh Zhayed-moskeen og et besøg på Louvre Abu Dhabi med frokost inkluderet. Du har masser af tid til at se moskéen og Louvre, og frokosten er inkluderet i turen, så du behøver ikke at bekymre dig om noget.

Book din dagstur til Abu Dhabi og moskéen

Sheikh Zayed-moskeen og Ferrari World Tour

Ferrari World Abu Dhabi| ©Kyle Taylor
Ferrari World Abu Dhabi| ©Kyle Taylor

Hvis din hovedattraktion i Abu Dhabi derimod er Ferrari World, vil denne tur til Sheikh Zayed-moskeen og Ferrari World give dig omkring 5 timer til at udforske forlystelsesparken i dit eget tempo og køre så mange af forlystelserne som muligt. Du vil også benytte dig af besøget til at opleve den uundgåelige moské, der som bekendt er en af de mest spektakulære ting, du vil se på din rejse til De Forenede Arabiske Emirater.

Book din dagstur til Abu Dhabi og Ferrari World

Hvad skal man se i Abu Dhabi på en dag?

Inde i Louvre| ©Agnieszka Kowalczyk
Inde i Louvre| ©Agnieszka Kowalczyk

Sheikh Zayed-moskeen

Den blændende Sheikh-moské kan beskrives på mange måder, som en perle ved den Persiske Golf, en arkitektonisk drøm lige fra 1001 nat eller som en forening af alle islamiske kulturer på ét sted i verden. Men sandheden er, at der mangler ord, når man taler om denne unikke moské, som er et vidunder for alle sanser.

Moskeen er bygget af marmor og guld og er et påskud for at vise inskriptioner fra Koranen, der er graveret på væggene, og som inkorporerer tyrkiske, marokkanske, pakistanske, egyptiske og andre inspirationer til en struktur, der strækker sig i gallerier med søjler, der synes at mangedobles i det uendelige, i stil med arabiske dekorationer, hvis indviklede geometri overlapper hinanden i det uendelige.

Sheikh Zayed-moskeen er trods alt et produkt af en dyb religiøs tro, og disse motiver, der giver indtryk af uendelig mangfoldighed, er en måde at vise den islamiske vision af Gud på kunstnerisk vis. For en vestlig besøgende er resultatet et skuespil af gittermønstre med et væld af inspirationer.

Fra den indre gård med de flisebelagte blomstermotiver kan du tage det nok bedste foto, da turister ikke må sætte deres fødder her, og uden for bønnetiden er den helt tom. Det er også en fornøjelse at besøge moskéens indre takket være de airconditionerede rum og naturligvis den udsøgte udsmykning, som vil få dig til at stå med åben mund.

Besøg i Sheikh Zayed-moskeen varer normalt mellem halvanden og to timer.

Book din dagstur til Abu Dhabi

Heritage Village

I Dubais ældste landsby, der blev restaureret i 2001, kan du finde vagttårne, forter og huse, der viser, hvordan man levede i De Forenede Arabiske Emirater i gamle dage. Du vil se værktøj, våben og håndværk - der er faktisk håndværkerværksteder, som fremstiller disse ting på stedet og viser dig processen med at skabe dem.

Selv om Heritage Village har et noget kommercielt aspekt, er den faktisk interessant at besøge, fordi man i stedet for at være fyldt med souvenirbutikker kan beundre processen med at skabe dem med respekt for traditionelle teknikker, hvilket er en oplevelse i sig selv.

Ferrari World

Uanset hvor meget du har rejst, er jeg sikker på, at du aldrig har set en forlystelsespark som denne. Det ligger 45 minutters kørsel fra Dubai på Yas Island, som er hjemsted for turistattraktioner og Formel 1-rundbanen Yas Marina Circuit.

Ferrari World er udelukkende dedikeret til Ferrari-teamet med forlystelser inspireret af deres mest legendariske biler (herunder Formula Rossa, verdens hurtigste rutsjebane), en genskabelse af en italiensk landsby og familievenlige shows.

Louvre Abu Dhabi

Museet ligger i museumskomplekset på øen Saadiyat og er et partnermuseum til Louvre i Paris med en permanent samling, som er blevet udvidet siden 2009. Blandt de mest bemærkelsesværdige erhvervelser er Picassos"Portræt af en dame", Manets"La Bohémien" og Piet Mondrians "Komposition i rødt, gult, blåt og sort".

Du skal ikke forvente at finde den ikoniske pyramide ved indgangen til det parisiske museum, men du vil finde en spektakulær kuppel, der dækker museet og filtrerer lyset gennem sine gitter i arabisk stil, før du kommer ind i de mere end 20 gallerier, hvor værkerne er udstillet, og som ligner et europæisk museum. Kort sagt, et meget interessant sted på dit besøg i Abu Dhabi, hvor du vil finde en perfekt forening mellem den arabiske og vestlige verden uden at miste den spiritualitet, der integrerer bygningerne i den islamiske kultur.

Book din dagstur til Abu Dhabi og moské

Planlæg din rejse til Abu Dhabi fra Dubai

Sheikh Zhayed-moskeen| ©Agnieszka M
Sheikh Zhayed-moskeen| ©Agnieszka M

Fredage i Abu Dhabi

En ting, du skal huske på, er, at fredag er hviledag i De Forenede Arabiske Emirater, så der vil være lukket i visse områder. Ferrari World er åbent alle årets dage i modsætning til Louvre Abu Dhabi, som er lukket hver mandag, ligesom museet af samme navn i Paris.

Abu Dhabi er en perfekt dagstur fra Dubai, da det ligger mindre end en times kørsel derfra og har få (men interessante) seværdigheder at besøge, og det er en destination, som mange tager med på deres rejse til De Forenede Arabiske Emirater.

Bedste ugedag til en rundtur i Abu Dhabi fra Dubai

Da fredag er hviledag i De Forenede Arabiske Emirater, og turisterne benytter sig af muligheden for at tage på udflugter fra Dubai, er det normalt en dag, som man bør undgå. Jeg anbefaler, at du tager til Abu Dhabi onsdag eller torsdag, hvis du har mulighed for det. Der er færre turister, og det vil være lettere at finde et bord på en restaurant, og du kan være sikker på at få nogle spektakulære billeder ved Sheikh Zayed-moskeen, da du ikke behøver at undvige andre besøgende.

Bedste tidspunkt på året at besøge Abu Dhabi fra Dubai

Den bedste tid på året til at besøge Abu Dhabi er mellem april og maj eller september og oktober. Om foråret og efteråret er vejret mere behageligt og mindre overfyldt, og hotellerne er ofte billigere. Fra december til marts er vejret i Abu Dhabi dog hverken for varmt eller for fugtigt, hvilket gør dette til den foretrukne årstid for de fleste besøgende og dermed højsæsonen.

Book din dagstur til Abu Dhabi og Ferrari World

Hvor kan du spise på din rejse til Abu Dhabi fra Dubai

Påfyldning af brændstof
Påfyldning af brændstof

De fleste ture omfatter ikke frokost, men de stopper ved et indkøbscenter, enten Marina Mall eller Emirates Palace, så du har tid til at spise frokost. Hvis du stopper i Dubai Marina, er dette de bedste steder at spise:

Azkadenya

Traditionel arabisk mad med specialiteter som fiskecurry eller avocadosalat og Halloumi. Det er stedet, hvor man skal komme for at få fantastisk mad, men det er lidt hårdt for pengepungen.

Maison Beirut

Denne restaurant serverer libanesisk mad og er kendt for sin spektakulære udsigt over Sheikh Zayed-moskeen. Hvis du er vild med det tyrkiske køkken, kan du finde et meget lignende måltid her med den ekstra bonus, at du kan tage nogle flotte billeder af moskeen på afstand.

Operation: Falafel

Et sted, hvor du næsten udelukkende finder falafel-baserede retter, såsom dürums og salater. Det er en billigere mulighed end de to andre, så hvis du rejser på et budget, bør du kigge efter et bord her.

Andre ture stopper ved Emirates Palace. Hvis det er tilfældet på din tur, kan du her se, hvor du kan finde den bedste mad:

Martabaan

Det indiske køkken i topklasse i en restaurant, hvor kvalitet og elegance er de vigtigste elementer. Ud over at have gode anmeldelser er der mange kritikere, der vælger denne restaurant som deres favorit blandt alle restauranterne på Emirates Palace.

Cascades

Denne restaurant er perfekt til udendørs spisning og nyder lyden af det skvulpende vand fra de kunstige pools og vandfald ved siden af terrassen, hvor der serveres græsk inspireret mad.

Le Café

Hvis du er på et budget eller ikke har lyst til et stort måltid, er denne café det rette sted at gå hen på Emirates Palace for at få te eller kaffe med nogle ægte kager.

Book din dagstur til Abu Dhabi

Hvad skal jeg tage med mig til Abu Dhabi

Luftfoto af Ferrari World| ©Aziz J.Hayat
Luftfoto af Ferrari World| ©Aziz J.Hayat
 • Hvis din tur ikke omfatter mad, anbefaler jeg, at du pakker noget at spise i din rygsæk, hvis du rejser på et stramt budget. Som du ved, er priserne i Abu Dhabi ikke ligefrem billige, og det koster mellem 150 og 200 € for to personer at spise på restaurant.

 • For at komme ind i Sheikh Zayed-moskeen skal skuldre og knæ være tildækkede, og for kvinders vedkommende skal hovedet også være tildækket. Det er heller ikke tilladt at bære tætsiddende tøj, så husk det, når du planlægger din påklædning, og tag et tørklæde med, da det også kan være nyttigt for at dække dit hoved for solen under hele turen.

 • Det siger sig selv, men sørg for at have et kamera eller en mobiltelefon med et godt kamera med i rygsækken! Moskeen er helt sikkert et syn for folk, der elsker at fotografere, men hvis du ikke er det, er jeg sikker på, at du vil tage hjem med souvenirs fra denne udflugt.

 • Det er også en god idé at have solcreme med i rygsækken, nogle sandaler til at hvile fødderne i, hvis du bliver træt af at gå, og en vandflaske, der kan genopfyldes.

Sidste tips

Sheikh Zhayed-moskeen| ©Alessa Ciraulo
Sheikh Zhayed-moskeen| ©Alessa Ciraulo

Bemærk venligst, at rygning er forbudt på offentlige områder i Abu Dhabi, ligesom det er forbudt i mange andre byer i De Forenede Arabiske Emirater. Søg efter udpegede rygeområder, hvis du ikke ønsker at få en bøde.

Vær forsigtig, når du tager en selfie i Sheikh Zayed-moskeen med din partner, da fysisk kontakt mellem mænd og kvinder i moskeen er forbudt. Af samme grund skal du huske ikke at holde hinanden i hånden eller give hinanden et kram.

Andre interessante aktiviteter i Dubai

Gadevisning af Burj Khalifa| ©Macky Mendenilla
Gadevisning af Burj Khalifa| ©Macky Mendenilla

Hvis du foretrækker at få mest muligt ud af Dubai, inden du tager på sightseeingtur, er der et par aktiviteter, du ikke må undvære. Min første anbefaling er at tage på en guidet tur, hvor du får alt, hvad du har brug for at vide om Dubai. For det andet bør du ikke forlade Dubai uden at have besteget Burj Khalifa, en af de mest populære skyskrabere i verden og - i hvert fald indtil videre - den højeste. Her er et par artikler, som jeg har skrevet om det, og som kan hjælpe dig med at organisere dine besøg: Dubai-ture y BurjKhalifa billetter: priser, muligheder, de bedste tidspunkter at komme op, osv..

Book din dagstur til Abu Dhabi

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvad kan jeg se i Abu Dhabi?

  Abu Dhabi, hovedstaden i De Forenede Arabiske Emirater, har seværdigheder som Jebel Ali-havnen, den berømte Sheikh Zayed-moske, Heritage Village, hvor du kan opleve Emiraternes historie, og Yas Island, hvor du kan besøge forlystelsesparken Ferrari World.

 • Hvilken mad kan jeg smage i Abu Dhabi?

  Nogle af de typiske retter, som du bør prøve i Abu Dhabi, er Kabsa, en blandet risret, maqluba, en gryde med kød, ris og grøntsager, kamelkød og et stort udvalg af slik og kager.

 • Hvad kan jeg ellers lave i Abu Dhabi?

  Du kan besøge observationsdækket på Jumeirah at Etihad Towers, Qasr Al-Hosn, den ældste bygning i Dubai, Warner Bros-temaparken på Yas Island, Abu Dhabi Falcon Hospital, hvor du kan se fugle på tæt hold, og besøge Emirates Park Zoo.