Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Abu Dhabi dagsture fra Dubai

Mens du er i Dubai, må du ikke tøve med at besøge Abu Dhabi for at se en af de mest spektakulære moskeer i verden.

Alex Grande

Alex Grande

9 minutters læst

Abu Dhabi dagsture fra Dubai

Sheikh Zhayed-moskeen | ©Juliana

Glem Burj Khalifa, skyskrabere, indkøbscentre og luksus. Hvis du vil opdage De Forenede Arabiske Emirater i dybden, vil Abu Dhabi-turen fra Dubai vise dig det mest imponerende i hele landet: Sheikh Zayed Grand Mosque.

De bedste Abu Dhabi-ture fra Dubai

Solnedgang over Abu Dhabi
Solnedgang over Abu Dhabi

Få mest muligt ud af dit besøg i hovedstaden i De Forenede Arabiske Emirater, og opdag, hvordan livet var i det arabiske land, før opdagelsen af olie moderniserede livet i ørkenen. Læs videre, og jeg vil fortælle dig om de bedste udflugter og forslag til at tage til Abu Dhabi fra Dubai:

Abu Dhabi-tur med frokost inkluderet

Charmerende steder
Charmerende steder

Den generelle Abu Dhabi-tur fra Dubai er rigtig god, men hvis du vil gøre din oplevelse lidt mere personlig, så fortvivl ikke, her er nogle andre muligheder for at nyde dagen i dit eget tempo:

Hvis du kan lide at rejse med alt organiseret, anbefaler jeg, at du vælger den all-inclusive Abu Dhabi-tur fra Dubai, som er denne: På den måde slipper du for besværet med at finde en restaurant, og dagen bliver højst sandsynligt billigere, for sandt at sige er de fleste restauranter i Abu Dhabi meget dyre.

Book din tur til Abu Dhabi

Abu Dhabi-tur med entré til Sheikh Zayed-moskeen

SHEIK ZAYED-MOSKEEN, ABU-DHABI|©Xavier Cirac Solé.
SHEIK ZAYED-MOSKEEN, ABU-DHABI|©Xavier Cirac Solé.

Hvis du beslutter dig for at tage til Abu Dhabi, må du ikke gå glip af Sheikh Zayed-moskeen, som er en af de største og mest prominente moskeer i verden. På denne ca. 6-timers tur kommer du til hovedstaden i De Forenede Arabiske Emirater i en bil med aircondition. Sammen med en professionel guide lærer du om byens og templets historie.

Hvis du ikke har så meget tid, men gerne vil have mest muligt ud af din dagstur til Abu Dhabi, skal du ikke tøve med at tage denne tur med entrébilletter til moskeen. Du vil kunne beundre en af de vigtigste arkitektoniske juveler i den arabiske verden både indvendigt og udvendigt. Du kommer hjem med nogle fantastiske billeder og en værdifuld oplevelse for enhver vestlig turist.

Book din tur til Abu Dhabi med moské-billetter

Abu Dhabi-tur med indgangsbilletter til Sheikh Zayed-moskeen

og Louvre-museet.

Louvre Abu Dhabi| ©John Campbell
Louvre Abu Dhabi| ©John Campbell

For et besøg, der udelukkende fokuserer på det kulturelle aspekt af Abu Dhabi og en pause fra de mere turistprægede attraktioner som Heritage Village eller Ferrari World, anbefaler jeg denne tur til Sheikh Zhayed-moskeen og besøg på Louvre Abu Dhabi med frokost inkluderet. Du har masser af tid til at se moskeen og Louvre, og frokosten er inkluderet i turen, så du behøver ikke at bekymre dig om noget.

Book din tur til Abu Dhabi, moskeen og Louvre-museet

Abu Dhabi-tur med entrébilletter til Sheikh Zayed-moskeen, Qasr Al Watan-paladset og Etihad Tower

Kulturarvslandsbyen Abu Dhabi| ©Luca De Santis
Kulturarvslandsbyen Abu Dhabi| ©Luca De Santis

Du bliver hentet tidligt på dit hotel og kører til Abu Dhabi, som ligger halvanden times kørsel væk. Turen inkluderer transport tur/retur, chauffør og flere indgange til monumenter som Qasr al Watan Palace og haverne, Etihad Towers og Sheikh Zayed Grand Mosque.

Alene Sheikh Zayed-moskeen gør faktisk denne dagstur til Abu Dhabi fra Dubai umagen værd. Den store fordel ved at tage på en dagstur til Abu Dhabi frem for at besøge byen på egen hånd er, at du har en engelsktalende guide, som kan sætte dig ind i sammenhængen, så du bedre forstår, hvad du ser, og som kan orientere dig om reglerne for dit besøg, så du er sikker på ikke at få problemer.

Book din dagstur til Abu Dhabi

Tur til Sheikh Zayed-moskeen og Ferrari World

Ferrari World Abu Dhabi| ©Kyle Taylor
Ferrari World Abu Dhabi| ©Kyle Taylor

Hvis din hovedattraktion i Abu Dhabi derimod er Ferrari World, vil denne tur til Sheikh Zayed-moskeen og Ferrari World give dig omkring 5 timer til at udforske forlystelsesparken i dit eget tempo og køre så mange af forlystelserne, som du kan. Du får også mulighed for at opleve den uundværlige moské, der som bekendt er noget af det mest spektakulære, du kommer til at se på din rejse til De Forenede Arabiske Emirater.

Book din tur til Abu Dhabi, moskeen og Ferrari World

Hvad skal man se i Abu Dhabi på en dag?

Inde i Louvre| ©Agnieszka Kowalczyk
Inde i Louvre| ©Agnieszka Kowalczyk
 • Sheikh Zayed-moskeen: Den blændende Sheikh-moske kan beskrives som en arkitektonisk drøm direkte fra Tusind og én nat, eller foreningen af alle islamiske kulturer på ét sted i verden. Moskeen er bygget af marmor og guld og er et påskud for at vise inskriptioner fra Koranen, der er indgraveret i væggene og inkorporerer tyrkisk, marokkansk, pakistansk, egyptisk og anden inspiration for at danne en struktur, der strækker sig i gallerier af søjler, der synes at formere sig i det uendelige, i stil med arabiske dekorationer, hvis indviklede geometri overlapper hinanden i det uendelige.

Fra den indre gård, der er flisebelagt med blomstermotiver, kan du tage dit nok bedste foto, for turister har ikke lov til at sætte deres ben der, og uden for bønnetiden er der helt tomt. Det er også en fornøjelse at besøge moskeen indefra takket være dens airconditionerede rum og selvfølgelig dens udsøgte udsmykning, som vil efterlade dig med åben mund.

 • Heritage Village: I Dubais ældste landsby, der blev restaureret i 2001, finder du vagttårne, forter og huse, der viser, hvordan man levede i De Forenede Arabiske Emirater i gamle dage. Du kan se værktøj, våben og kunsthåndværk, faktisk er der håndværksværksteder, der fremstiller disse ting på stedet og viser dig processen med at skabe dem.
 • Ferrari World: Uanset hvor meget du har rejst, er jeg sikker på, at du aldrig har set en forlystelsespark som denne. Den ligger på Yas Island, 45 minutters kørsel fra Dubai, og er dedikeret til at huse turistattraktioner og Formel 1-banen Yas Marina Circuit.
 • Louvre Abu Dhabi: Det ligger i museumskomplekset på Saadiyat Island og er et partnermuseum til Louvre i Paris med en permanent samling, der er blevet udvidet siden 2009. Bemærkelsesværdige erhvervelser omfatter Picassos"Portræt af en dame", Manets"La Bohémien" og Piet Mondrians "Komposition i rød, gul, blå og sort".

Forvent ikke at finde den ikoniske pyramide ved indgangen til det parisiske museum, men du vil finde en spektakulær kuppel, der dækker museet og filtrerer lys gennem sit gitterværk i arabisk stil, før du går ind i de mere end tyve gallerier, hvor værkerne er udstillet, og som ligner et europæisk museum.

Book din dagstur til Abu Dhabi og moskeen

Planlæg din rejse til Abu Dhabi fra Dubai

Sheikh Zhayed-moskeen| ©Agnieszka M
Sheikh Zhayed-moskeen| ©Agnieszka M
 • Fredage i Abu Dhabi

En ting, du skal huske på, er, at fredag er hviledag i De Forenede Arabiske Emirater, så nogle ting er lukket. Ferrari World er åben hver dag året rundt, i modsætning til Louvre Abu Dhabi, som er lukket hver mandag, ligesom museet af samme navn i Paris.

 • Bedste ugedag for en rejse til Abu Dhabi fra Dubai

Da fredag er hviledag i De Forenede Arabiske Emirater, er det generelt en dag, man bør undgå. Min anbefaling vil være at tage til Abu Dhabi på en onsdag eller torsdag, hvis du kan. Der er mindre trængsel, og det er lettere at finde et bord på en restaurant, for eksempel, og du er sikker på at få nogle gode billeder i Sheikh Zayed-moskeen, da du ikke behøver at undvige andre besøgende.

 • Bedste tidspunkt på året at rejse til Abu Dhabi fra Dubai

Den bedste tid på året at besøge Abu Dhabi er mellem april og maj eller september og oktober. Om foråret og efteråret er vejret mere behageligt, menneskemængderne er mindre, og hotellerne har en tendens til at være billigere. Men fra december til marts er Abu Dhabis vejr hverken for varmt eller for fugtigt, så det er den foretrukne tid på året for de fleste besøgende og derfor højsæsonen.

Book din dagstur til Abu Dhabi & Ferrari World

Hvor skal du spise på din dagstur til Abu Dhabi fra Dubai?

Optankning
Optankning

De fleste ture inkluderer ikke frokost, men stopper ved et indkøbscenter, enten Marina Mall eller Emirates Palace, så du har tid til frokost. Hvis du stopper ved Dubai Marina, er dette de bedste steder at spise:

 • Azkadenya: traditionel arabisk mad med specialiteter som fiskekarry eller avocadosalat og Halloumi. Det er stedet at gå hen for at få spektakulær mad, men det er lidt hårdt for pengepungen.
 • Maison Beirut: Denne restaurant serverer libanesisk mad og er kendt for sin spektakulære udsigt over Sheikh Zayed-moskeen. Hvis du har en passion for det tyrkiske køkken, vil du finde meget lignende mad her med den ekstra bonus, at du kan tage nogle flotte billeder af moskeen på afstand.
 • Operation Falafel: Et sted, hvor du næsten udelukkende finder falafelbaserede retter, såsom dürums og salater. Det er en billigere løsning end de to andre, så hvis du rejser på budget, så find et bord her.

Andre ture stopper ved Emirates Palace. Hvis det er tilfældet for din tur, er her de steder, hvor du kan finde den bedste mad:

 • Cascades: Denne restaurant er perfekt til udendørs spisning og nyder lyden af vand fra de kunstige bassiner og vandfald ved siden af terrassen, hvor der serveres græsk-inspireret mad.
 • Le Café: Hvis du har et stramt budget eller ikke kan lide et stort måltid, er denne café stedet at gå hen på Emirates Palace for at få te eller kaffe og dejlige kager.

Book en dagstur til Abu Dhabi

Hvad skal du medbringe til Abu Dhabi?

Luftfoto af Ferrari World| ©Aziz J.Hayat
Luftfoto af Ferrari World| ©Aziz J.Hayat
 • Hvis din tur ikke inkluderer mad, anbefaler jeg, at du pakker noget at spise i din rygsæk, hvis du rejser på et stramt budget. Som du ved, er priserne i Abu Dhabi ikke ligefrem billige, og at spise på en restaurant koster mellem 150 og 200 euro for to personer.

 • For at komme ind i Sheikh Zayed-moskeen skal skuldre og knæ være tildækket, og for kvinders vedkommende også hovedet. Du må heller ikke have for stramt tøj på, så husk det, når du planlægger dit outfit, og tag et tørklæde med, da det også kan være nyttigt til at dække dig mod solen under hele turen.

 • Det siger sig selv, men sørg for at have et kamera eller en mobiltelefon med et godt kamera i rygsækken! Moskeen er bestemt et syn for folk, der elsker at fotografere, men hvis du ikke er det, er jeg sikker på, at du gerne vil have souvenirs med hjem fra turen.

 • Det er også en god idé at tage solcreme med i rygsækken, nogle sandaler til at hvile fødderne i, hvis du bliver træt af at gå, og en genopfyldelig vandflaske.

Afsluttende tips

Sheikh Zhayed-moskeen| ©Alessa Ciraulo
Sheikh Zhayed-moskeen| ©Alessa Ciraulo

Bemærk, at rygning er forbudt på offentlige steder i Abu Dhabi, ligesom det er i mange andre byer i De Forenede Arabiske Emirater. Kig efter afmærkede rygeområder, hvis du ikke vil have en bøde.

Vær forsigtig, når du tager en selfie i Sheikh Zayed-moskeen med din partner, da fysisk kontakt mellem mænd og kvinder i moskeen er forbudt. Af samme grund skal du huske ikke at holde i hånd eller kramme.

Andre interessante aktiviteter i Dubai

Udsigt over Burj Khalifa fra gadeplan| ©Macky Mendenilla
Udsigt over Burj Khalifa fra gadeplan| ©Macky Mendenilla

Hvis du foretrækker at få mest muligt ud af byen Dubai, før du tager på sightseeing, er der et par aktiviteter, du ikke må gå glip af. Min første anbefaling vil være at tage på en guidet tur, der fortæller dig alt, hvad du behøver at vide om Dubai. For det andet bør du ikke forlade Dubai uden at have besteget Burj Khalifa, en af de mest populære skyskrabere i verden og, i hvert fald indtil videre, den højeste. Her er et par artikler, jeg har skrevet om den, som kan hjælpe dig med at organisere dine besøg: Dubai-ture y BurjKhalifa billetter: priser, muligheder, de bedste tidspunkter at komme op, osv..

Book din dagstur til Abu Dhabi