Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

16 bedste ting at lave i Dubai

Dubai er bygget midt i ørkenen og har meget at tilbyde sine besøgende: kultur, strand, ørken, shopping, luksus, gastronomi og eventyr. Vil du have en forsmag på, hvad der venter dig på din rejse? Læs videre!

Ana C.R.

Ana C.R.

9 minutters læst

16 bedste ting at lave i Dubai

Dubais skyline | ©Nathan John

Dubai giver et glimt af fremtiden fra toppen af skyskraberne, men du kan også rejse tilbage i tiden ved at gå over markederne og pladserne og udforske ørkenen. For at sikre, at du ikke går glip af noget, er her en liste over de seværdigheder, du skal se på din rejse til Dubai:

1. Klatre til toppen af Burj Khalifa

Burj Khalifa rejser sig fra den blå himmel.| ©Travel Sourced
Burj Khalifa rejser sig fra den blå himmel.| ©Travel Sourced

Burj Khalifa er den højeste skyskraber i verden, og at klatre op på dens observationsdæk er en oplevelse, der giver dig mulighed for at se Dubais luksus fra oven, samt et vand- og lysshow ved foden af bygningen og en vidunderlig udsigt over ørkenen, der strækker sig ud over byen.

Hvis du vil bestige Burj Khalifa, anbefaler jeg, at du køber dine Burj Khalifa-billetter online på forhånd og vælger den mulighed, du bedst kan lide for at se Burj Khalifa indefra, da den har to udsigtsplatforme og flere muligheder, afhængigt af om du vil have en generel rundvisning, en luksusoplevelse eller vil bestige Burj Khalifa om natten.

Her er nogle oplysninger om billetpriser til Burj Khalifa-observatoriet, og hvordan man kommer til Bur j Khalifa fra forskellige dele af byen, selvom det sidste er nemt, da denne imponerende bygning ikke går ubemærket hen.

Køb billetter til Burj Khalifa

2. Oplev Dubai og dens kontraster på en guidet tur

Tradition og modernitet i Dubai| ©Fredrik Öhlander
Tradition og modernitet i Dubai| ©Fredrik Öhlander

Dubai er en af de byer, der bedst opdages i selskab med en lokal guide, som vil afsløre alle hemmelighederne i gaderne, moskeerne og soukerne. Som en by med så mange kontraster er det let at fare vild blandt de mange seværdigheder, så jeg anbefaler, at du læser om de bedste ture og udflugter fra Dubai og vælger en tur, der helt sikkert vil ændre den måde, du oplever Dubai på.

Book en guidet tur i Dubai

3. Tag en tur til den majestætiske Sheikh Zayed-moské i Abu Dhabi

Sheikh Zayed-moskeen| ©Mohammed Bukar
Sheikh Zayed-moskeen| ©Mohammed Bukar

Det er svært at forklare, hvor imponerende Sheikh Zayed-moskeen er, og du kan besøge den på en dagstur fra Dubai. Det er en af de fineste moskeer i Abu Dhabi, en af de største i verden, og den er imponerende både indvendigt og udvendigt med design og dekorationer fra forskellige islamiske kulturer.

Hvis du vil besøge Sheikh Zayed-moskeen i Abu Dhabi, er det bedst at booke en organiseret tur fra Dubai, for ud over at du ikke behøver at bekymre dig om, hvordan du kommer derhen og ind, får du en fortælling fra en ekspertguide, der giver dig den historiske kontekst for stedet og hjælper dig med at forstå de regler, du skal følge under hele dit besøg. Hvis du gerne vil se andre moskeer i Dubai, kan du besøge vores indlæg på 10 bedste moskeer i Dubai.

Book en tur til Sheikh Zayed-moskeen

4. Hav en fantastisk tid i Ferrari World

Luftfoto af Ferrari World| ©Aziz J.Hayat
Luftfoto af Ferrari World| ©Aziz J.Hayat

Hvis du inden din rejse har spekuleret på , hvilken by der er bedst, Dubai eller Abu Dhabi, er mit klare råd at besøge sidstnævnte fra førstnævnte på en organiseret tur eller på egen hånd. Og mens du er i Abu Dhabi, kan du besøge den eneste forlystelsespark, der er dedikeret til Ferrari-teamet. Ferrari World er nem at komme til fra Dubai, og her finder du rutsjebaner, racerbiler, shuttles og virtual reality-oplevelser, der er inspireret af ikoniske Ferrari-biler. Du kan besøge parken fra Dubai med denne tur til Abu Dhabi og Ferrari World.

Book en tur til Ferrari World fra Dubai

5. Fortab dig i de gamle gader i Deira-kvarteret

Den gyldne souk i Deria| ©neekoh.fi
Den gyldne souk i Deria| ©neekoh.fi

I Deira, et af Dubais mest berømte kvarterer, finder du den gamle del af byen, og du kan vandre gennem guldsouken og kryddersouken og fordybe dig i selve essensen af Dubai. Andre ting, man kan lave i Deira, er at tage til Al Mamzar Beach og slappe af i det grønne.

Book en street food-tur i Dubai

6. Få en smagsprøve på det gamle Dubai ved at tage en tur til Al Fahidi

Al Fahidi| ©Francisco Anzola
Al Fahidi| ©Francisco Anzola

Nutidens Al Fahidi-kvarter er en rekonstruktion af et traditionelt område i Dubai, hvor man kan se, hvordan livet var i 1800-tallets Dubai. Når du går gennem gaderne, vil du se vindtårne og offentlige bygninger, hvoraf mange har bevaret deres traditionelle infrastruktur.

Ud over Sheikh Mohammed Cultural Centre, hvor du kan lære om den historiske kontekst, der vil berige dit besøg, kan du besøge Mint Museum, House of Calligraphy og City Hall, hvor du kan lære mere om arabisk historie, kultur og Dubais fortid.

Book en tur til det gamle og moderne Dubai

7. Besøg Jumeirah-moskeen

Jumeirah-moskeen| ©PhareannaH[berhabuk]
Jumeirah-moskeen| ©PhareannaH[berhabuk]

Det er muligt atbesøge J umeirah-moskeen, da det er en af de få moskeer i Dubai, der accepterer ikke-muslimske besøgende, hvilket gør den til en af byens mest populære turistattraktioner. Den smukke hvide facade (som du vil genkende, hvis du har set en 500 dirham-seddel) er lige så imponerende som dens indre, og dens arkitektur er en hyldest til den middelalderlige Fatimid-periode.

Indenfor kan du beundre den elegante blå og gule indretning og lade dig inspirere af bønnestederne.

8. Oplev en solnedgang i ørkenen

Solnedgang i Dubais ørken| ©Kent Tupas
Solnedgang i Dubais ørken| ©Kent Tupas

En af de oplevelser, du ikke må gå glip af på din rejse til Dubai, er uden tvivl en tur i Dubais ørken. Ørkenture findes i alle prisklasser, og du kan lave alle mulige aktiviteter, f.eks. kameltrekking, sandboarding (som snowboarding, men på sand), dune bashing, som i bund og grund er at sætte sig op i et terrængående køretøj og glide ned ad klitterne, quad biking, buggy-ture, falkonershows og traditionel mad ved en middag under åben himmel under ørkenens stjerner og derefter sove i Dubais ørken. Her er nogle tips til at besøge Dub ais ørken, så din oplevelse bliver perfekt, uanset hvad du vælger.

Book en tur i Dubais ørken

9. Sejl i Dubai Marina

Dubai Marina| ©Enrico Strocchi
Dubai Marina| ©Enrico Strocchi

At se Dubais skyline om natten, mens man sejler gennem byens hovedkanal, er noget af et syn, så det er en af de aktiviteter, jeg varmt kan anbefale, hvis man rejser til Dubai som par. Bådture i Dubai Marina varer normalt omkring to timer og er en god måde at lære dette område af byen at kende på en alternativ måde. Der er også meget andet at lave i Dubai Marina, så jeg kan varmt anbefale at tjekke området ud.

Book et krydstogt i Dubai Marina

10. Oplev seværdighederne fra den komfortable tourbus

Sightseeing-bus i Dubai| ©Alan & Flora Botting
Sightseeing-bus i Dubai| ©Alan & Flora Botting

Dubai er en af de byer, der absolut er værd at købe en billet til en hop-on hop-off-sightseeingbus, da det kan være udmattende at gå rundt det meste af året på grund af varmen. Derfor anbefaler jeg, at du hopper på en sightseeingbus og ser hele Dubai fra dit behagelige sæde (og airconditionens kølighed).

Book et sæde på Dubai Sightseeing Bus

11. Tag på shopping i Dubai Mall

Dubai indkøbscenter| ©mostafa meraji
Dubai indkøbscenter| ©mostafa meraji

Det ville ikke være en rejse til Dubai uden en formiddag eller eftermiddag med shopping. I Dubai er luksus og overdådighed to konstanter, og det afspejles i shoppingcentrene, hvor du finder næsten alle de mærker, du kan forestille dig.

Du vil næsten helt sikkert komme igennem Dubai Mall, et af de mest berømte shoppingcentre i byen, og du kan gå ind og købe souvenirs eller forkæle dig selv i en af de mange butikker. Du finder også en række restauranter, der tilbyder alle former for gastronomiske lækkerier.

12. Oplev undervandsverdenen i Atlantis Aquaventure

Atlantis Aquaventure Dubai| ©Jeremy Thompson
Atlantis Aquaventure Dubai| ©Jeremy Thompson

Atlantis-hotellet i Dubai er et af de mest berømte hoteller i byen for sit fritidstilbud, som omfatter et vandland, en delfinzoo og andre havdyr samt en rekonstruktion af havbunden, hvor man kan nyde en dykkeroplevelse.

Atlantis Aquaventure er et af de steder, hvor man kan tilbringe dagen med børn uden at løbe tør for sjov, så jeg anbefaler især et besøg, hvis du rejser til Dubai med din familie.

Book din billet til Atlantis Aquaventure

13. Byg dit eget eventyr i Legoland Dubai

Legoland Dubai| ©Jeremy Thompson
Legoland Dubai| ©Jeremy Thompson

Uanset om det er for familien eller for at genopleve barndomsminder, kommer det ikoniske klodsformede legetøj til live i Legoland Dubai, hvor hele parken er bygget med Lego-klodser (næsten 60 millioner legoklodser ) for at skabe seks verdener, som du kan fortabe dig i og lade fantasien få frit løb.

Book din billet til Legoland

14. Bliv kultiveret på Louvre Abu Dhabi

Louvre Abu Dhabi| ©Matthias Ripp
Louvre Abu Dhabi| ©Matthias Ripp

En tur til Abu Dhabi er den mest bekvemme måde at komme fra Dubai til Abu Dhabi på, og hvis du beslutter dig for at besøge Louvre-museet, en udvidelse af Louvre-museet i Paris dedikeret til mellemøstlig kunst, men hvis samling også huser nogle vigtige kunstværker fra resten af verden, herunder malerier af Vermeer, Leonardo Da Vinci og Van Gogh. Efter min mening er en del af det, der gør dette besøg så interessant, selve museets arkitektur, der ligger i en Jean Nouvel-bygning i en symbiose mellem den vestlige og den østlige verden.

Book en tur til Abu Dhabi

15. Test dig selv i Skydive Dubai

Skydive Dubai| ©Alan Wilson
Skydive Dubai| ©Alan Wilson

Hvis du altid har haft lyst til at falde frit med 200 kilometer i timen, er Dubai det bedste sted at gøre det: udsigten, du får under dit fald, vil være spektakulær (hvis din adrenalin tillader dig at nyde den, selvfølgelig). For denne unikke oplevelse er Skydive Dubai det mest populære firma blandt både turister og lokale. Det er selvfølgelig ikke for alles budgetter, men det er helt sikkert noget, du vil huske for evigt.

Book et faldskærmsudspring i Dubai

16. Nyd en brunch på Jumeirah Al Qasr

Detalje af den spanske ostesmagning ved brunchen på Jumeirah Al Qasr Hotel.| ©Krista
Detalje af den spanske ostesmagning ved brunchen på Jumeirah Al Qasr Hotel.| ©Krista

Dubai er en meget moderne by, der er tilpasset den vestlige smag, og dens barer og caféer har gjort brunch til en institution. Den bedste serveres ifølge alle kritikere på Jumeirah Al Qasr Hotel, både på grund af kvaliteten af smagsprøverne og de overdådige og luksuriøse omgivelser, hvor du kan nyde en kæmpe brunch - over 300 retter at vælge imellem fra op til 35 forskellige køkkener. Under dit besøg skal du selvfølgelig prøve nogle af Dubais bedste restauranter for at få den fulde smag af byens køkken.

Hvornår skal man tage til Dubai?

Før din rejse spekulerer du sikkert på, hvad du skal pakke, hvad du skal have på i Dubai, hvordan du kommer rundt i byen, hvor stort et budget du har brug for til din rejse og frem for alt, hvad der er det ideelle tidspunkt at besøge Dubai. Det er altid et godt tidspunkt at lære byen at kende, og da det er så stor en hovedstad, er der ting at lave hele året rundt. Her er en liste over, hvad du ikke må gå glip af, afhængigt af hvilken måned du besøger:

En anden ting, du måske vil finde nyttig på din rejse, er en rejseplan, der er tilpasset det antal dage, du skal tilbringe i byen:

Efter disse tips til at besøge Dubai er alt, hvad du skal gøre, at bestille din transfer fra Dubai lufthavn til byens centrum, og når du ankommer, kan du nyde alt, hvad byen har at byde på. Jeg kan forsikre dig om, at der er masser at se og lave.