Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Al Maha Desert Resort dagsture

Dette resort er en sand oase midt i ørkenen og er uden tvivl et af de bedste byferier i byen.

Alex Grande

Alex Grande

8 minutters læst

Al Maha Desert Resort dagsture

Terrængående køretøj i klitterne | ©Zafeerah Heesambee

Hvor ofte får du chancen for at tage på en ørkenudflugt og opleve et eventyr med kameler, quadcykler, terrængående køretøjer og falkoner-shows?

1. De bedste ørkenudflugter fra Dubai

Dubai ørken| ©Toa Heftiba
Dubai ørken| ©Toa Heftiba

Der er så mange virksomheder, der tilbyder ørkenrejser, og ikke alle er, hvad de ser ud til at være, så jeg vil hjælpe dig med at vælge den bedste, så du får en oplevelse, du vil huske for evigt.

2. Ørkenrejse med safari, kamelvandring og andre aktiviteter

Kameler, der hviler| ©Fernando Jorge
Kameler, der hviler| ©Fernando Jorge

Jeg kan godt lide denne udflugt til Dubai-ørkenen med kamelridning, fordi den ud over at inkludere en grundlæggende aktivitet i ørkenbesøg, nemlig kamelridning (jeg fortæller mere om det senere), giver dig mulighed for at gøre en række ekstra oplevelser: Du kan vælge mellem sandboarding (svarende til snowboarding, men på ørkensand), dune bashing, som består i at glide over klitterne i et off-road køretøj.

Derudover er der også mulighed for at opleve falkoner- eller mavedansshows, henna-workshops osv., alt sammen ledsaget af en traditionel grillmiddag.

Hvad denne tur består af

Turen starter med en afhentning fra et af Dubais større hoteller i en 4WD Jeep, hvor du efterlader skyskraberne og kører ud i hjertet af ørkenen, hvor du kan nyde en række forskellige aktiviteter. Dette er den eneste måde at nyde denne aktivitet på, da det er forbudt at gøre det på egen hånd uden en organiseret tur. Og med rette: Det er ganske farligt for en uerfaren chauffør at køre over de skiftende klitter.

Når du ankommer til ørkenen, vil du bruge eftermiddagen på en række aktiviteter efter eget valg blandt alle de tilgængelige, mens du hviler dig til te eller kaffe og traditionelle snacks. Bagefter vil du nyde en middag med grillet kød i en lejr midt i ørkenen, efterfulgt af myntete og traditionelle slik, mens du ser et ild- og danseshow.

Book din ørkenudflugt med kameltur

Kamelture

Kamelridning er en af de mest typiske aktiviteter, du finder i Dubai, og du har masser af muligheder for at gøre det. Når det gælder ørkenoplevelser, er det stadig en sjov aktivitet, men du kan måske udnytte tiden bedre og tage på kamelvandring gennem en oase eller en alternativ rute.

Som en advarsel skal du vide, at kamelvandring er en af de mest populære aktiviteter, og afhængigt af gruppens størrelse på din tur vil du nogle gange skulle vente i .

Alex' rejsetips

Kamelturen er den mest populære aktivitet på ørkenturen i Dubai, så hvis du vil springe køen over, så prøv at tage turen efter middagen.

3. Ørkenudflugt med safari, grill og sandboarding

Solnedgang over de røde klitter
Solnedgang over de røde klitter

For mig er den store attraktion ved at tage på en ørkenvandring som Red Dunes oplevelsen af at se solen gå ned over horisonten fra toppen af en klit efter at have oplevet adrenalinen fra nogle unikke oplevelser som sandboarding eller dune bashing. Det vil give en smuk kontrast til din tur til Dubai at se, hvordan livet er både blandt de overdådige skyskrabere og indkøbscentre og i ørkenens enkelhed.

Jeg vil fortælle dig lidt mere om de forskellige typer sandboarding og dune bashing, som du kan lave på denne tur, så du ved, hvad de hver især består af, og kan beslutte, om det er noget for dig, når du er der.

Sandboard

Hvis du kan lide snowboarding, skal du prøve sandboarding. Selv om der er nogle forskelle mellem de to sportsgrene, f.eks. sandboardets lethed og sandets tekstur, som er blødere, når du falder af brættet, er begge aktiviteter meget ens. Efter min mening er det en af de sjoveste ting, du kan lave i ørkenen, selv om du får et par blå mærker!

Hvis du er lidt bange, men stadig har lyst til at prøve det, skal du ikke være bekymret, for du vil se mange mennesker, der bruger brættet som en slæde og bare glider hen over sandet, hvilket også er en sjov mulighed.

Klitkørsel

I denne aktivitet bliver klitterne i Dubai-ørkenen til en rutsjebane. Ved første øjekast kan det måske virke som meget pjat om ingenting, men når du sidder i en 4x4 og kører ned ad en klit, er det noget af en udfordring at få svimmelhed. Hvis du let bliver svimmel, er dette måske ikke den bedste aktivitet for dig, men det er bestemt et forsøg værd. For at give dig en idé, tager det normalt omkring 45 minutter.

Book din ørkenudflugt med aktiviteter

4. Udflugt til ørkenen med grill og live show

Sandboarding| ©whatleydude
Sandboarding| ©whatleydude

Denne tur kombinerer det bedste fra de tidligere ture - grillmiddagen og live-showet i Dubai-ørkenen- for at gøre din ørkenoplevelse endnu mere komplet. Du behøver heller ikke at give afkald på de mere typiske ørkenaktiviteter - når du er der, kan du tage på sandboarding eller en tur på kamel, mens du tager dig tid til middag.

Book din ørkenudflugt med middag

5. Halvdags ørkensafari i Dubai med quadcykler

Quadcykling i klitterne| ©Maxi am Brunnen
Quadcykling i klitterne| ©Maxi am Brunnen

Denne aktivitet er kun inkluderet i nogle af Dubais ørkenquadcykelture og indebærer, at du skal køre om kap med andre rejsende i din rejsegruppe i et af disse terrængående køretøjer. Du skal ikke være bekymret, for du får en køretime og tips om, hvordan du håndterer klitterne, samt alt udstyret. Hvis quadcykling er på din ønskeliste, er der ingen bedre måde at gøre det på end i ørkenklitterne!

Bestil din quad bike-tur i ørkenen

Organiser din tur til ørkenen i Dubai

Ørkenen i Dubai| ©Toa Heftiba
Ørkenen i Dubai| ©Toa Heftiba

Medmindre du vælger en morgentur, forlader Dubai ørkenudflugter normalt byen tidligt om eftermiddagen, omkring kl. 15.00, for at tilbringe eftermiddagen i ørkenen, nyde solnedgangen og spise udendørs. Aktiviteten varer normalt omkring 6 timer.

Du vender tilbage til Dubai om aftenen ad en meget stille og fredelig rute, hvor du kan slappe af efter ørkenudflugten.

Bedste dag på ugen til at tage til ørkenen

Under dit besøg i Dubai vil du bemærke, at fredag normalt er en hviledag, og at mange butikker lukker på denne dag. Derfor kan det være den dag, hvor turisterne vælger at flygte fra byen og ud i ørkenen. Alligevel er turene organiseret godt nok til, at du ikke vil opleve folkemængder eller store grupper. Alt i alt er det en ret afslappende udflugt.

Bedste tidspunkt på året at tage på ørkenrejse

Når du forbereder dig på en rejse til Dubai, har du sikkert bemærket, at når det kommer til vejr og temperaturer, er byen uforanderlig: Det vil altid være varmt. Det er dog fra juni til september, at ørkenens temperaturer og tørke bliver virkelig uudholdelige, så det er ikke overraskende, at Dubais højsæson ligger mellem oktober og april.

Så min anbefaling er, at hvis du har et valg, så besøg Dubai og tag på en tur til ørkenen i den "køligere" sæson, fra november til februar. Selv om der er flere turister end på andre tidspunkter af året, er vejret mere tåleligt, og din rejse bliver mere behagelig.

Book din ørkenaktivitetstur

Spise på din ørkenrejse i Dubai

Efter en eftermiddag med ørkenaktiviteter slutter turen i en lejr, hvor du får serveret en buffet med typisk mad som kartoffelsalat, hummus, tabbouleh, baba ghanoush og frugtsalat samt alle former for grillet kød som kylling, lam og fisk. Hvis du har mulighed for det, så prøv khuboos, det brød, de giver dig til at dyppe hummusen i. Det er en helt anden bold!

Til dessert får du traditionelle arabiske slik (spis så mange luqaimat du kan!), og der er åben bar med kaffe, te og drikkevarer. Alkohol er ikke inkluderet, men du kan betale ekstra, hvis du har lyst til en kold øl i ørkenen efter en eftermiddag med klatring op og ned ad klitterne.

Efter middagen får du også en traditionel vandpibe eller shisha, som normalt kun har én smag. Hvis du ønsker at prøve andre smagsvarianter, skal du betale ekstra.

Hvad skal du medbringe på din Dubai Desert Tour?

Du vil tilbringe en hel dag i ørkenen på denne oplevelse: tag din egen vandflaske, behageligt og køligt tøj, solcreme, solbriller og en kasket eller hat med. Jeg vil også råde dig til at tage sandaler med i rygsækken, da det er meget ubehageligt at få sand i skoene hele tiden, især når du er på sandboarding!

Jeg anbefaler, at du tager et kamera med, da du helt sikkert vil komme hjem fra din tur med flere anekdoter og nogle postkort-perfekte billeder af solnedgangen i klitterne, men husk at tage en taske til elektroniske enheder med, så du kan opbevare dit kamera og din mobiltelefon og beskytte dem mod sandet.

Hvis du let bliver svimmel, kan sandboarding og dune bashing-aktiviteter være en hård oplevelse for dig, så jeg anbefaler, at du tager noget medicin mod køresyge, før du tager på denne oplevelse. Af samme grund skal du undgå at tage billeder af ørkenen under dune bashing-oplevelsen.

Book din ørkenaktivitetstur

Praktiske tips til at besøge ørkenen i Dubai

Vandring på klitterne
Vandring på klitterne

Bestil på forhånd

Når du er klar over dine rejsedatoer til Dubai, skal du bestille denne oplevelse så hurtigt som muligt, især hvis du rejser i højsæsonen (december og januar). Den er ofte ret populær, og du risikerer at skulle finde en anden lignende aktivitet hos en rejsearrangør, som ikke lever op til forventningerne.

Om fotografering

Du skal være opmærksom på, at der næsten ikke er noget signal eller dækning til denne aktivitet, da du befinder dig midt i ørkenen. Og da det fine ørkensand ikke er det bedste for elektroniske enheder, bør du måske lade din mobiltelefon blive på hotellet, men jeg anbefaler, at du tager den med dig, så du kan tage nogle billeder, når du kommer tilbage til Dubai.

Hvis du har en Instagram-konto eller er Instagram-bruger, er der et hashtag, som de fleste lokale bruger i Dubai: #mydubai. Det smarte ved at bruge dette hashtag er, at hvis du har taget et fantastisk billede, kan du blive lagt ud på det officielle My Dubai Instagram og blive vist på nogle af skærmene på Burj Khalifa.

Bemærk venligst

Endelig skal du huske, at en tur til ørkenen i Dubai ikke er uden risiko, især hvis du ikke drikker nok vand, men du behøver ikke at bekymre dig om noget, da guiderne er meget professionelle og hele tiden vil minde dig om de mest almindelige anbefalinger, hvis det er for varmt, eller hvis du deltager i quadbike- eller sandboardingaktiviteter.

Book din quad-tur i ørkenen

Andre spændende aktiviteter i Dubai

Burj Khalifa forsvinder i skyerne| ©Marco Biasibetti
Burj Khalifa forsvinder i skyerne| ©Marco Biasibetti

Hvis du undersøger muligheden for at tage på andre ture, er det nemt at besøge Abu Dhabi, og det kan gøres som en rundrejse på samme dag. Jeg har skrevet en praktisk guide til Abu Dhabi dagsture fra Dubai så du kan læse alle detaljerne, hvis du ønsker at arrangere dit besøg.

Sidst, men ikke mindst, kan du ikke forlade Dubai uden at bestige Burj Khalifa. Uanset om du kan lide højder eller ej, er udsigten heroppefra betagende, følelsen af at køre op i elevatoren er unik, og for at være ærlig, er det slet ikke svimlende, da udsigtsterrassen er ret beskyttet. Her er detaljerne, så du kan forberede din opstigning: BurjKhalifa billetter: priser, muligheder, de bedste tidspunkter at komme op, osv..

Ofte stillede spørgsmål

  • Omfatter dette besøg en oplevelse på Al Maha Desert Resort?

    Nej, ingen af dagsture giver dig mulighed for at opleve resortet og spaen, du vil blot nyde en aperitif i deres restaurant.

  • Hvordan kan jeg personliggøre min oplevelse på Al Maha Desert Resort?

    Du kan vælge mellem to forskellige oplevelser: et komplet ørkeneventyr med kamelvandring, sandboarding, henna-tatovering og shisha eller en ekspedition til et naturreservat, hvor du kan se sjældne arter af arabiske oryx, gazeller og den indfødte flora.

  • Hvad er inkluderet i en dagstur til Al Maha Desert Resort?

    Nogle af oplevelserne omfatter vandpibe (shisha), arabisk kaffe, henna-tatoveringer, vand på flaske og transport fra dit hotel og tilbage. Du skal under alle omstændigheder sørge for at læse detaljerne for hver enkelt oplevelse for at få alle oplysninger.