Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Flot på 3 dage: en guidebog til at få mest muligt ud af dit besøg

Planlæg din ferie i Côte d'Azur's perle, og gør dig klar til en drømmeweekend. Denne artikel samler de vigtigste attraktioner.

Matteo Gramegna

Matteo Gramegna

11 minutters læst

Flot på 3 dage: en guidebog til at få mest muligt ud af dit besøg

Nice | ©Party Lin

Nice er en by med en gammel historie, der er berømt for sin livlige atmosfære og den fantastiske Promenade des Anglais. Beliggende mellem Middelhavet og bjergene er det den perfekte destination for en forlænget weekend.

Nice er en verdensberømt turistdestination, og der er masser af ting at se og lave i Nice. Og hvis det ikke er nok, findes der også glamourøse destinationer som Monaco, Cannes og Saint Tropez i det omkringliggende område.

Dag 1: Den gamle bydel og Villefranche sur Mer

Vieux Nice| ©Albeto
Vieux Nice| ©Albeto

Den ældste del af byen afslører sin italienske fortid. De snoede gader og farverige huse minder om Genova's gyder. Den første dag i Nice kan kun begynde her.

Udforsk Vieux Nice

Den gamle bydel i Nice er udgangspunktet for enhver rejseplan. Husenes pastelfarvede facader veksler med barokke kirker og maleriske pladser. På Rue Saleya er der marked hver dag. Om mandagen er der antikviteter, mens der fra tirsdag til søndag er fyldt med blomster- og plantestande.

Inden du besøger Sainte-Réparate-katedralen og går en tur langs Place Giuseppe Garibaldi, kan jeg anbefale en god brunch. Det vil give dig den energi, du har brug for til at se byens oprindelige hjerte. Dernæst finder du de specialiserede restauranter i Vieux Nice:

 • Le Makassar tilbyder tre forskellige formler (Salé, Sucré eller Le Petit), hver med en "åben bar" med appelsinjuice. Anmeldelserne er uovertrufne (5 Rue Alexandre Mari)
 • Maranna, hvor der er sørget for alt. Ud over at være lækre er retterne også en sand fryd for øjnene (36 Rue Droite)
 • HOBO. Hvis du ikke kan starte dagen uden en god kaffe, er det her stedet for dig. Bruch koster omkring 20 €, men er meget komplet (5 Bis rue Sainte-Réparate).

Book de bedste ture i Nice

Nå frem til havneområdet

Nices fiskerihavn ligger på en smal stribe vand mellem den gamle bydel og skråningerne af Mont Boron. Arbejdet blev påbegyndt i det 18. århundrede efter beslutning af kong Charles Emmanuel III af Sardinien og blev afsluttet i 1860, da byen allerede var blevet annekteret af Frankrig.

Det omkringliggende kvarter er meget dynamisk, og vartegn er den maleriske Place Île de Beauté, som krones af kirken Notre-Dame-du-Port. Du kan genkende den på dens monumentale indgang, der minder om et gammelt græsk tempel. Place Giuseppe Garibaldi er også værd at se, og her er der et monument dedikeret til den navnkundige figur.

Hvis du er på udkig efter en original gave, kan jeg anbefale Puces de Nice, et loppemarked med genstande fra det forrige århundrede, malerier, brugte bøger, musikinstrumenter og tusindvis af andre nips og kuriositeter (Rue Robilant).

Spadseretur til Villefranche sur Mer

Mens du er i havneområdet, kan du benytte lejligheden til at gå en tur på Cap de Nice-stien. Den starter ved Félix Rainaud Gardens, nær Coco Beach, og slutter i Lazaret-kvarteret i Villefranche. Undervejs vil du nyde en betagende udsigt over havet.

Turen er af middelhøj sværhedsgrad og tager højst en time. Hvis du ikke ønsker at spilde for meget tid, kan du tage toget tilbage til Nice. Villefranche sur Mer-stationen ligger i byens centrum, og du kan blot tage TER C3-linjen og stå af ved Nice Riquier eller Nice-Ville. Det er højst to stop.

Smag provencalsk mad på L'Escalinada

Efter en lang gåtur er det tid til at slappe af ved bordet. Den første aften foreslår jeg en ægte restaurant, der tilbyder provencalske klassikere som marmite du pêcheur (en skaldyrssuppe med rouille-sauce og croutoner), grillet lammekebab, blæksprutte a la niçoise (med tomater og peberfrugter).

Restauranten ligger i gåafstand fra museet for moderne og moderne kunst og er åben hver dag (undtagen tirsdag og onsdag til frokost) fra 18.30 til 22.30. Jeg anbefaler, at man booker via deres officielle hjemmeside (22 Rue Pairolière).

Bestil din udflugt i Provence fra Nice

Dag 2: Cimiez

Matisse-museet| ©Cao Biki
Matisse-museet| ©Cao Biki

Cimiez-distriktet, der ligger i baglandet, blev særligt berømt i det 19. århundrede. På det tidspunkt boede Edward VII, dronning Victoria, George V og andre engelske monarker her. Det er et besøg værd for at opleve en anden side af Nice.

Start dagen i Cimiez

På bakken af samme navn ligger Cimiez, et elegant kvarter med mange Belle Epoque-huse. Det er meget nemt at komme dertil fra byens centrum - f.eks. på Rue Gioffredo, et stenkast fra Place Massena - og du skal blot tage bus 5 og stå af ved stoppestedet Arènes/Musée Matisse.

Den første destination ligger kun få meter væk: Arena de Cimiez og den omkringliggende park. Det er et romersk amfiteater, der blev bygget mellem det 2. og 3. århundrede i nærheden af det gamle Cemenelum, forfaderen til det moderne Nice. Hvis du rejser til byen i maj, kan du deltage i Fête des Mai.

Klosteret Cimiez ligger også inden for gåafstand, og det er kendt for sit store barokalterbillede og det grønne område omkring det. Herfra kan du nyde en af de bedste udsigter over byen. Ruinerne af de romerske bade og det arkæologiske museum (160 Avenue des Arènes de Cimiez) er også et besøg værd.

Oplev samlingen på Matisse-museet

I samme bydel i Cimiez ligger en villa fra det 17. århundrede med røde mure og omgivet af en have. Denne elegante bolig er blevet omdannet til et museum, der er dedikeret til kunstneren fra Cateau-Cambrésis.

Det særlige ved dette museum er, at det samler værker og genstande fra kunstnerens private samling eller fra hans arvinger. På denne måde er det muligt at vurdere hans stilistiske udvikling gennem årene. Billetprisen er korrekt: ca. 10 €. Hvis du ønsker at reservere på forhånd, anbefaler jeg, at du besøger det officielle websted.

Gå ind i Notre-Dame de l'Assomption-basilikaen

Notre-Dame de l'Assomption er en nygotisk bygning, der er inspireret af basilikaerne i Paris og Angers. Det blev tegnet af arkitekten Louis Lenormand og er kendt for sine imponerende firkantede tårne og det store rosenvindue over indgangen.

Det ligger i nærheden af Avenue Jean Médecin, en handelsgade med mange butikker og barer. De berømte Galeries Lafayette (6 Avenue Jean Médecin) ligger 600 m derfra.

Afslut dagen på en restaurant i den gamle bydel

Chez Acchiardo er den perfekte destination, hvis du vil prøve en klassiker fra det provencalske køkken: Daube. Dette ord definerer en kalvegryde, der koges i mange timer i en lergryde.

Denne ret ledsages ofte af Merda de can. Lad dig ikke narre af navnet, det er lækre grønne gnocchi fra Nice. Chez Acchiardo har åbent alle ugens dage (undtagen mandag) fra kl. 12.00 til 14.00 og fra kl. 19.00 til 22.00.

Book din udflugt til Cannes fra Nice

Dag 3: Villaer og haver

Villa Masséna| ©dalbera
Villa Masséna| ©dalbera

Dagens rute starter i gåafstand fra centrum og omfatter de vigtigste attraktioner i Nice. Det første stop er en pragtfuld villa omgivet af en stor have.

Tag et spring tilbage i tiden på Villa Masséna

Villa Masséna er en neoklassisk bygning på Promenade des Anglais. Det blev tegnet af Hans-Georg Terslin, en dansk arkitekt og en af de førende repræsentanter for Belle Epoque. Siden 1921 er denne pragtfulde bolig blevet et museum, der er dedikeret til historien om Nice (mellem slutningen af det 18. og begyndelsen af det 19. århundrede) og om Napoleon Bonaparte.

På første sal finder man nemlig - efter at være gået op ad en storslået trappe - souvenirs fra den sidste store franske kejser, f.eks. den vest, han bar under sit fangenskab på Sankt Helena, og hans gravmaske. På første sal er der meget interessante midlertidige udstillinger.

Villa Masséna er åben alle dage året rundt undtagen tirsdage og visse helligdage (1. januar, påskesøndag, 1. maj og jul). En standardbillet koster omkring 10 €. Du kan få flere oplysninger på rådhusets websted.

Book din transfer fra Nice lufthavn

Phoenix Park

For at komme til din næste destination skal du blot tage sporvogn L2 i retning mod lufthavnen fra stoppestedet Alsace-Lorraine og stå af ved Parc Phoenix. Dette er en meget anbefalelsesværdig destination, især hvis du rejser til Nice med børn. De 7 hektar er hjemsted for papegøjer, lontras, wallabyer, leguaner, lemurer og en lille gård med gæs, heste, geder og andre dyr.

Det enorme pyramideformede drivhus er dog den mest berømte attraktion. Den kaldes "Le Diamant Vert" (den grønne diamant) og er opdelt i fem områder: det sydlige Afrika, det centrale drivhus, bregner, Louisiana og orkidéer. En enkeltbillet koster ca. 3 €.

Prisen inkluderer en anden attraktion i samme park: Asian Arts Museum. Det ligger nær en sø, og bygningen er designet af den berømte japanske arkitekt Kenzo Tangé. Hvis du kan lide naturen, kan jeg anbefale en anden aktivitet: en udflugt til Verdon-slugten.

Beundre Saint-Nicolas-katedralen

Når du er færdig med din tur i parken, kan du tage sporvognslinje 2 til stoppestedet Alsace-Lorraine. Derfra er der kun 10 minutters gang til den største ortodokse kirke uden for Rusland.

Kirken blev indviet i 1912 og har stor symbolsk værdi. I 1865 døde zar Alexander II's søn af meningitis på netop dette sted. Projektet blev overdraget til Mikhaïl Préobrajenski, som tegnede en kirke med seks farverige kupler, der minder om Moskvas Sankt Basilius-katedral.

Interiøret er rigt dekoreret og omfatter pragtfulde fresker og mere end 3.000 hellige ikoner. Den kan normalt besøges fra 10:00 til 12:00 og 13:00 til 17:00 (om vinteren) eller fra 9:00 til 12:00 og 14:00 til 18:00 (om sommeren). En billet koster omkring 5 €.

Sig farvel til Nice i januar

Inden du forlader Nice og vender hjem, kan du nyde en middag på en Michelin-restaurant: Jan Restauranten er opkaldt efter sin ejer: Jan Hendrik van der Westhuizen, den første sydafrikanske kok, der vandt denne prestigefyldte pris.

Hans kreationer omfatter kammuslinger og grønne asparges drysset med sesam og hvid chokolade. Restauranten er åben fra tirsdag til lørdag fra kl. 18.00 til 22.00. Du finder det i havnekvarteret (12 Rue Lascaris).

Hvornår er det bedste tidspunkt at besøge Nice?

Sommer i Nice| ©Javier Doren
Sommer i Nice| ©Javier Doren

Nice har et middelhavsklima med milde vintre og varme, solrige somre. Der er mindst to årstider, hvor det er et besøg værd, og den første er utvivlsomt foråret. Naturen vågner op, og temperaturen når ikke alt for høje toppe.

Det er det perfekte tidspunkt at tage en tur til Provence fra Nice. Det er en fortryllende region, hvor du kan ride i Camargue, udforske nationalparken Calanques eller beundre de berømte blomstrende lavendelmarker.

Sommeren er også en meget anbefalelsesværdig årstid, men undgå evt. august. I denne måned byder byen og de nærliggende byer velkommen til et stort antal turister. Bemærk, at havet ikke er særlig varmt selv om sommeren. Den maksimale temperatur når op på 23º/24º. Det er ideelt til at lindre varmen.

Bestil din rejse til Saint Tropez fra Nice

De bedste iskiosker i Nice

Arlequin| ©uraywong
Arlequin| ©uraywong

De fleste turister besøger Côte d'Azur om foråret og sommeren. På denne tid af året er der intet bedre end en god is. Listen nedenfor viser de bedste muligheder:

 • Neron, en isbar, der kun bruger ingredienser af højeste kvalitet, f.eks. vanilje fra Tahiti eller hasselnødder fra Piemonte. De bruger ingen kunstige farvestoffer eller smagsstoffer (15 place Saint François)
 • Arlequin, som blev kåret som Frankrigs bedste isbar i 2014 (men har ikke mistet kvalitet gennem årene). Den er berømt for sin "Tour de France"-smag: Côte d'Azur mandel- og citroncreme med en topping af hvid chokolade og citronskal (9 Avenue Malaussena)
 • Fenocchio, en forretning i hjertet af det gamle Nice (2 Place Rossetti)
 • César Milano, som ifølge nogle er den bedste is på Côte d'Azur. Der kan være kø, især i weekenden, men det er ventetiden værd (43 Avenue Jean Médecin).

Hvilke udflugter kan jeg foretage mig fra Nice?

Cannes| ©Bob Zumwal
Cannes| ©Bob Zumwal

Hovedstaden på Côte d'Azur er omgivet af mange steder, der er et besøg værd, og ikke kun på kysten. Her er de bedste destinationer for en dagstur:

 • Roquebrune-Cap Martin, en smuk middelalderby i nærheden af Fyrstendømmet. De vigtigste attraktioner er Le Corbusier-promenaden, slottet (bygget i 970 af Conrad I, greve af Ventimiglia) og L'Olivier Millénaire, en af de ældste olivenlunde i verden. Ud over bilen kan du komme tilCannes med tog (linje C3 fra Nice-Ville til Carnolès)
 • Cannes, en tidligere fiskerby, der er blevet et yndet rejsemål for skuespillere, instruktører og filminteresserede. Den berømte festival afholdes hvert år i anden halvdel af maj. Dens vartegn er promenaden La Croisette, La Malmaison-museet og den gamle bydel (Le Suquet). Hvis du ønsker at tage organisationen ud af dine hænder, kan jeg anbefale at booke en dagstur til Cannes fra Nice
 • Grasse, verdens parfumehovedstad. Den ligger på toppen af en bakke og er hjemsted for museer dedikeret til dufte - Musée International de la Parfumerie og den historiske Parfumerie Fragonard-fabrik, osv. - og et fantastisk bevaret historisk centrum. Hvis du ikke har en bil, kan du komme til Grasse med tog (linje C3 fra Nice-Ville)
 • Saint-Tropez, som er den mest populære jet-set-destination. Denne smukke by på Côte d'Azur blev meget populær med filmen "And God Created Woman" med Brigitte Bardot i hovedrollen. Hvis du kan lide at gå, kan jeg anbefale Sentier du Littoral, som forbinder centrum med Plage de Salins. Du kan komme dertil i bil eller ved at bestille en dagstur til Saint Tropez fra Nice
 • Gorges de Daluis, "le petit Colorado niçois". Århundrede efter århundrede har Var-floden skåret de rødlige klipper i området og skabt en imponerende kløft. Det er værd at leje en bil og køre ad de maleriske veje, der går på kryds og tværs
 • Menton, citronernes by. Ifølge legenden kom Adam og Eva, efter at være blevet forvist fra Eden, til Menton og plantede et citronfrø. Siden da har citroner været allestedsnærværende i byen, så meget, at der hvert år i februar fejres Fête du Citron. Igen er C3-toglinjen den billigste løsning
 • Monaco, den mest glamourøse by i Middelhavet. Trods sin lille størrelse er der snesevis af seværdigheder, der er værd at se: Prinsens Palads, den gamle by på en klippespids, Grand Théâtre, Oceanografisk Museum og meget mere. Hvis du vil have flere oplysninger, anbefaler jeg, at du læser indlægget om, hvordan du besøger Monaco og Èze fra Nice
 • Vence, en typisk provencalsk landsby. Matisse boede her i en periode af sit liv og udsmykkede den smukke Chapelle du Rosaire. Hvis du stopper for at spise frokost, kan jeg anbefale Les Petit Tabliers (7 Avenue Marcellin Maurel) og Mama Gaïa (Place Godeau).

Hvad er de bedste strande?

Plage de la Réserve| ©Pascal Perry
Plage de la Réserve| ©Pascal Perry

Hvis du kommer til Nice om sommeren og ønsker at nyde det gode vejr, har du truffet det rigtige valg! Perlen på Côte d'Azur har nogle virkelig smukke strande:

 • Beau Rivage, den mest glamourøse i Nice. Det er hotellets private strand af samme navn, men du kan få adgang til den, selv om du ikke er gæst. For mere information foreslår jeg, at du besøger den officielle hjemmeside (107 Quai des Etats-Unis)
 • Plage de la Réserve, en lille bugt omgivet af klipper. Det er en af de mest besøgte steder i byen og skiller sig ud med sin udsigt over Mount Boron (122 Boulevard Carnot)
 • Cocoon Beach, der er kendt for sit loungeområde. Du kan finde flere oplysninger på den officielle hjemmeside (165 Promenade des Anglais)
 • Opéra Plage, den ældste i Nice. Det er kendt for kvaliteten af sine tjenester, herunder massage, badedragtbutik, international presse og en fremragende restaurant (30 Quai des Etats Unis)

Hvis du har en lejebil, kan jeg også anbefale strandene på halvøen Saint-Jean-Cap-Ferrat, Antibes og Villefranche-sur-Mer (især Plage des Marinières).