Cannes dagsture fra Nice

Cannes er synonymt med film, og en dagstur er den perfekte måde at opleve det på. Book turen, og gør dig klar til at føle dig som en stjerne.

Matteo Gramegna

Matteo Gramegna

10 minutters læst

Cannes dagsture fra Nice

Cannes | ©Ștefan Jurcă

Cannes, der er verdensberømt for sin filmfestival, er faktisk mere end blot et paradis for elskere af det store lærred. Byens visitkort er Promenade de la Croisette, en lang allé, der løber langs kysten. Et par meter længere tilbage ligger Le Suquet, den gamle bydel i Cannes med sine traditionelle butikker og stejle gyder.

I samme område ligger Marché Forville, et overdækket marked, hvor du kan købe andouillettes (pølser af svinetarme), ravioli niçoise (fyldt med grøntsager som spinat og rødbede) eller socca, en velsmagende focaccia lavet af kikærtemel.

Det er også værd at gå en tur rundt i den gamle havn eller besøge Villa Rothschild. Endelig er det umuligt at undgå at nævne Palais des Festivals, hvor den berømte biograf kermesse finder sted. En tur til Cannes er en af de bedste ting, man kan lave i Nice.

1. Rute til Cannes, Gourdon og Saint-Paul de Vence

Cannes| ©Bob Zumwal
Cannes| ©Bob Zumwal

Udflugten berører de vigtigste destinationer i nærheden af Nice. Det foregår i en minibus med aircondition og inkluderer en ekspertguide, som forklarer regionens højdepunkter. Her er de vigtigste stop:

 • Grasse, verdens hovedstad for parfumeri og fødested for mange dufte. Mikroklimaet og den rigelige mængde vand gør det muligt at dyrke arter som appelsinblomst, viol og jasmin, blandt andre. Hvis du har tid, kan jeg anbefale dig at besøge den historiske fabrik for parfumeriet Fragonard (20 Boulevard Fragonard)
 • Gourdon, et perfekt eksempel på en landsby-perché. Dette udtryk betegner landsbyer, der ligger på toppen af en klippe, med smalle gader og gange med søjlegange. Takket være sin højtliggende beliggenhed var det en vigtig forsvarspost
 • Saint-Paul de Vence, det romantiske rejsemål par excellence. Centrum er fuldstændig gågade, hvilket gør hver eneste gåtur til et spring tilbage i fortiden. Undervejs kan du se middelalderlige gader og Chapelle du Rosaire, som er malet af Matisse

Inden vi vender tilbage til Nice, stopper bussen ved hovedpersonen i dette indlæg: Cannes. Udnyt din fritid til at fordybe dig i Suquet, et provencalsk ord, der betyder "top". Dette kvarter, som svarer til den gamle bydel, ligger faktisk på toppen af Mont Chevalier.

En anden aktivitet, som du ikke må gå glip af, er en spadseretur langs den berømte La Croisette, strandpromenaden med luksushoteller og butikker med de mest prestigefyldte mærker. Jeg anbefaler, at du i det mindste tager til Palais de Festival, som er vært for den årlige festival, der er dedikeret til det store lærred.

Hvis du har lyst til is, kan du finde de bedste kegler og bøtter på L'île de la Glace. De er især kendt for to smagsvarianter: chokoladesorbet (uden tilsat sukker) og Cote d'Azur (med curaçaosirup). Det ligger 400 meter fra Palais de Festival (2 Avenue de Grasse).

 • Pris: ca. 100 €
 • Varighed: 8 timer eller lidt mere.

Bestil din rejse til Cannes fra Nice

2. Halvdagsudflugt til Cannes, Antibes og Saint-Paul de Vence

Croisett boulevard paladser| ©RB
Croisett boulevard paladser| ©RB

Hvis du har mindre end tre dage til rådighed i Nice, bør du måske bruge lidt mindre tid i Cannes. Til dette formål er der halvdagsudflugter, som tager dig med på en rundtur langs den franske kyst og besøger de vigtigste seværdigheder.

Du bliver hentet og sat af på dit hotel i Nice, og denne minibus-tur tager dig til paladserne på Croisette-boulevarden og Promenade de la Fame, hvor du kan tage dine bedste positurer, når du går på den røde løber i Cannes.

Næste stop er Antibes, hvor du kan slentre gennem den gamle bydel med mure, gå på opdagelse i marinaen eller gå rundt på Picasso-museet, der har til huse i Château Grimaldi, den spanske malers tidligere bolig.

Endelig tager denne halvdagsudflugt dig til Saint-Paul de Vence, en af de smukkeste landsbyer på den franske riviera.

 • Pris: ca. 60 €
 • Varighed: 4 og en halv time

Book din udflugttil Cannes fra Nice

3. Privat rundtur i Cannes i Citroën Mehari

Citroën Mehari| ©Etienne Musslin
Citroën Mehari| ©Etienne Musslin

Som alle succesfulde opfindelser blev Citroën Mehari født ved en fejltagelse, eller snarere ved et uheld. Iværksætteren Roland de la Poype havde brugt materialer som plast og farvet harpiks til at fremstille små biler. Efter en ulykke opdagede han, at karrosseriet var alvorligt beskadiget, mens mekanikken var intakt.

Han besluttede sig for at bygge et køretøj til flere formål, der kunne bære tunge byrder eller omdannes til en let bil til personbefordring. Citroën Mehari kan køre i ethvert terræn og er et ægte stilikon. Denne tur afgår fra Nice (afhentning på dit hotel) og går til Cannes.

Før du ankommer til det glamourøse feriested på Côte d'Azur, kører du ad en meget smuk vej med grønne skove og en fantastisk udsigt over Middelhavet. Normalt er der planlagt et stop i Cannes, hvor du kan få en snack fra byen (men det varer ikke længe).

Ruten fortsætter, indtil du når Massif de l'Esterel, en bjergkæde, der blev dannet for 250 millioner år siden ved pres mellem den europæiske og den afrikanske plade. Hvis du kan lide naturen, er dette din Eden: du kan ride, cykle på mountainbike, vandre og meget mere.

 • Pris: ca. 700 €
 • Varighed: 6 til 7 timer

4. En dag på Côte d'Azur

Forundres over Monacos luksus| ©Matthias Mullie
Forundres over Monacos luksus| ©Matthias Mullie

Denne rute fører dig langs den berømte Moyenne Corniche, som muligvis er den mest berømte naturskønne vej i verden. Du vil se store klipper, oliventræer, middelhavsfyrretræer og nogle af de smukkeste landsbyer i Provence:

 • Èze, det første stop, er en af de smukkeste landsbyer i Provence. Ligesom andre landsbyer i regionen var den af stor betydning for forsvaret, så meget at den længe var omstridt mellem Frankrig og nabokongedømmet Sardinien, den stat, der førte til Italiens forening. På toppen ligger Èze Botanical Garden, der samler arter fra Middelhavsområdet og tørre områder
 • Monaco, en by, der ikke behøver nogen introduktion. Scenen i Monte Carlo berører normalt katedralen Notre-Dame-Immaculee (neo-romansk stil) og kasinoet med sin imponerende samling af luksusbiler

Efter at have besøgt fyrstendømmet ankommer du endelig til Cannes! De mest berømte postkort er Croisette-promenaden og den gamle havn (Port Vieux) med de luksuriøse yachter, der ligger der. Hvis du kan lide både, kan jeg i øvrigt anbefale dig at besøge Cannes, når der er Yachting Festival (normalt i september).

Selv om det ikke er alle, der ved det, er den gamle bydel i Cannes hjemsted for smuk graffiti. Gadekunstnere har bl.a. hyldet filmstjerner som Charlie Chaplin (Boulevard Vallombrosa 10), Marilyn Monroe (Boulevard d'Alsace 16) og Buster Keaton (Boulevard Victor Tuby 29). Efter dette stop stiger du på bussen eller minibussen igen og gør yderligere to stop:

 • Antibes, et sted, der har inspireret impressionismens mestre. Picasso selv boede i seks måneder på Château Grimaldi, som nu huser hans museum. Åben fra 10:00 til 18:00, og billetten koster omkring 5 €
 • Saint-Paul de Vence, en historisk landsby med udsigt over Var-dalen, har fået tilnavnet "kunstnerlandsbyen", fordi den har fortryllet kunstnere som Chagall, Picasso og Matisse. Her synes tiden at have stået stille, og det er ikke ualmindeligt at se gamle mennesker spille petanque på pladserne.
 • Pris: 100 € eller lidt mere
 • Varighed: 9 til 10 timer

Bestil din udflugt til Saint Tropez fra Nice

5. Tur i veteranbil på den franske riviera

Den franske riviera eftermiddag| ©Vanessa Houspic
Den franske riviera eftermiddag| ©Vanessa Houspic

Har du en passion for veteranbiler, og er du på udkig efter en original oplevelse? Denne udflugt er svaret på dine spørgsmål. En minivan henter dig et centralt sted i byen og kører dig til et agentur, der bevarer og plejer gamle biler. Herfra kører en chauffør dig til Monaco, Cannes og Saint-Paul de Vence via de smukke veje langs Middelhavet.

Som sædvanlig foregår ruten i en Citroën Traction Avant fra 1950'erne. Selv om denne model er mindre berømt end andre biler, er den udstyret med meget avancerede teknologiske løsninger (uafhængig affjedring, monocoque-chassis osv.). Det var ikke uden grund, at den fik tilnavnet "fremtidens bil".

Det er en unik oplevelse, da Citroën Traction udgik af produktion i 1957, og kun få eksemplarer har overlevet årene. Den kan kun tage to passagerer med og er derfor en god idé, hvis du leder efter en aktivitet for par. På hver etape vil en guide forklare byens historie og de vigtigste seværdigheder.

 • Pris: mellem 500 € og 600 €. Du kan finde flere oplysninger på det officielle websted
 • Varighed: 8 timer.

Hvornår er det bedste tidspunkt at se Cannes og Nice på?

Sommer i Nice| ©Javier Doren
Sommer i Nice| ©Javier Doren

Det afhænger af dit mål. Hvis du vil nyde strandene, er en tur til Nice om sommeren et must. I selve byen kan du tage solbad på Opéra Plage, den ældste private strand i Nice, som er indrettet i et tidligere operahus. Jeg kan også anbefale Villefranche-sur-Mer, som ligger kun en kort togtur væk (TER C3 og TER C13 fra Nice-Ville station).

Hvis du derimod er interesseret i at besøge landsbyerne i Provence, uden at det er for varmt, har du to muligheder: forår og efterår. Du undgår turisttoppen, mens du nyder naturskuespillet. Nice er også et besøg værd i julen. I Sydfrankrig er vinteren ret mild (om end lidt regnfuld).

Book de bedste ture i Nice

Kan jeg tage til Cannes på egen hånd, er det det værd at tage derhen?

Leje af bil| ©Dan Gold
Leje af bil| ©Dan Gold

Ja, det er muligt at rejse mellem de to byer med tog. Togene afgår fra Nice-Ville (et par minutters gang fra Notre-Dame de l'Assomption-basilikaen) eller Nice Saint-Augustin. Turen tager mellem 20 og 40 minutter. Du kan finde flere oplysninger på de franske jernbaners officielle websted.

Hvis du bare vil besøge Cannes, er dette en god mulighed, da billetten koster omkring 5 €. En organiseret tur er dog at foretrække, hvis du ønsker at se flere steder og ikke har lyst til at leje en bil. Bemærk venligst, at du også vil have en ekspertguide til din rådighed.

Kan jeg tage til Cannes med båd?

Båd til Cannes| ©Danilo
Båd til Cannes| ©Danilo

Ja, selskabet Trans Côte d'Azur tilbyder regelmæssige forbindelser mellem de to byer. Som sædvanlig sejler færgerne kun om foråret og sommeren, og prisen er ca. 40 € (tur/retur). Der er også ruter til nærliggende øer og byer.

Hvor kan man spise i Cannes

Hvis du vil have en sød pause, kan du bare vælge mellem de mange barer og restauranter i byen. For at hjælpe dig med at vælge kan jeg anbefale et par steder:

 • Philcat, en lille kiosk, der tilbyder en regional klassiker: Pan Bagnat. Det er en lille sandwich med tun, ansjoser, oliven og friske årstidsgrøntsager med et drys olivenolie. Billig og velsmagende (Promenade de la Pantiero)
 • Chez Vincent et Nicolas, en enkel restaurant med rødt ternede duge og stearinlys i glaskrukker (92 Rue Meynadier)
 • Marché Forville, et overdækket marked med snesevis af madboder. Jeg anbefaler, at du prøver soccaen, en crepe af kikærtemel med en skarp kontrast mellem den sprøde yderside og den bløde inderside. Det er den perfekte snack (6 Rue du Marché Forville)
 • L'Assiette Provençale, en af de få restauranter i havnen, der er til at betale. Som sædvanlig tilbyder de en fiskemenu midt på dagen til en fast pris. Åben alle ugens dage (9 Quai Saint Pierre)
 • La Pizza Cresci, hvis du har lyst til en pizza ved havet (3 Quai Saint Pierre).

Er det tilrådeligt at tage på en tur til Cannes med børn?

Promenade du Paillon| ©Lodan
Promenade du Paillon| ©Lodan

Det afhænger af dine børn og deres karakter. Efter min mening kan en meget lang udflugt med flere etaper være lidt trættende. Hvis du tror, at de ikke kan lide det, er der andre ting at lave med familien i Nice:

 • Promenade du Paillon, en offentlig park i hjertet af byen. Der er nogle meget originale spil: "skeletter" af havdyr af træ
 • César Milano, en af de bedste iskiosker i Nice. Berømt for sin karamelsmag (43 Avenue Jean Médecin)
 • Nice Car, et trehjulet køretøj til en anderledes rundtur i byen. Anmeldelserne er meget gode

Bestil din udflugt i Provence fra Nice

Hvad er de bedste strande i Cannes?

Plage de la Bocca| ©Angel Torres
Plage de la Bocca| ©Angel Torres

Hvis tiden tillader det, vil jeg anbefale dig at gøre et stop langs byens kystlinje. Her er et par tips til at hjælpe dig med at vælge:

 • Long Beach, Marriott-hotellets private strand. Det ligger i hjertet af Croisette, og det er ikke usædvanligt at møde berømtheder. Det er overflødigt at sige, at restauranten er både lækker og raffineret. Du kan finde flere oplysninger på den officielle hjemmeside
 • Plage de la Bocca, som nok er den mest eftertragtede offentlige strand i byen. Det er det perfekte rejsemål, hvis du rejser med de små, men pas på, om sommeren er der ofte meget travlt
 • Handiplage, en handicapvenlig kyststrækning. Den er udstyret med ramper og tilpassede liggestole. Det skal bookes på forhånd, og derfor anbefaler jeg, at du kigger på rådhusets hjemmeside
 • Plage du Midi, i gåafstand fra Suquet-kvarteret og den gamle havn. Den er kendetegnet ved blødt hvidt sand
 • Gazagnaire, fantastisk og alligevel stille. Havet er fantastisk, og du kan også sejle i kano
 • Zamenhof, en fælles strand i begyndelsen af La Croisette. Leje af parasoller og liggestole er lidt billigere her end på andre steder.

Er der andre anbefalede udflugter?

I Gorges du Verdon| ©Olivier Duquesne
I Gorges du Verdon| ©Olivier Duquesne

Selvfølgelig er det det! Hvis du planlægger en rejse til Côte d'Azur i foråret, kan du benytte lejligheden til at gå en tur i naturen. Inden for rækkevidde af Nice ligger nationalparken Mercantour, Saint-Cézaire-grotten og Gorges du Verdon.

Sidstnævnte er en kløft med stejle vægge over en smaragdgrøn flod. Hvis du har en bil, anbefaler jeg, at du kører langs den nordlige vej og stopper ved naturskønne steder som f.eks. udsigtspunktet Point Sublime. For mere information anbefaler jeg, at du læser indlægget om hvordan du besøger Gorges du Verdon.

Alternativt kan du bestille en dagstur til Saint Tropez eller en rute til Monaco og Èze fra Nice. Hvis du kan lide glamping, bør du tage på mindst én af dem.

Book din transfer fra Nice lufthavn

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvad er Cannes berømt for?

  Cannes er forbundet med de rige og berømtes livsstil med luksushoteller og restauranter og et middelhavsklima. Men frem for alt er Cannes berømt for sin filmfestival, der har været afholdt hvert år siden 1946 og anses for at være en af de bedste begivenheder i filmverdenen.

 • Taler man engelsk i Cannes?

  De lokale taler fransk, men da det er en destination for velhavende turister, vil du opleve, at der tales engelsk på mange restauranter, barer og hoteller. Et godt tip: Lær et par franske udtryk, som ikke kun vil give dit besøg et smart touch, men også gøre det hele lettere.

 • Er Cannes dyrt?

  Det kan være dyrt at gå på barer og restauranter ved havnefronten, men du kan finde forskellige muligheder for alle budgetter i andre dele af byen, både når du skal spise og shoppe. Vær forsigtig, når du bestiller en flaske vin til dit måltid, da det kan øge regningen betydeligt. Alt i alt er Cannes lige så dyrt som enhver anden by på den franske riviera.