Franske Riviera Dagsture fra Nice

Ingen rejse til Nice ville være komplet uden en udflugt til resten af den franske riviera. Jeg fortæller dig detaljeret om de forskellige muligheder, så du har alle de oplysninger, du har brug for, samlet på ét sted.

Katherine Betances

Katherine Betances

9 minutters læst

Franske Riviera Dagsture fra Nice

Den franske riviera | ©Ferda Hejl

Nice er ikke blot en af Frankrigs største og smukkeste byer, men også porten til den fantastiske franske riviera, som de lokale kalder Côte d'Azur.

Den er verdenskendt for sin forbindelse med nogle af landets bedste kunstnere, og enhver rejse til denne idylliske by bør derfor inkludere en udflugt uden for byens grænser blandt de ting,man kan lave i Nice. Hensigten er at fordybe den rejsende i den franske riviera og dens vidunderlige landskab.

Som du vil se i denne artikel, er mulighederne mange, så det vil være nemt at finde en løsning, der passer til dine krav, dit budget og dine specifikke behov.

1. Dagstur: Lær den franske riviera at kende fra Nice.

På den franske riviera| ©Jean-Marc PAYET
På den franske riviera| ©Jean-Marc PAYET

Heldagsudflugten til den franske riviera fra Nice er en af de foretrukne muligheder for turister, og jeg anbefaler den til alle mine venner, som besøger Nice for første gang.

I modsætning til halvdagsturen fra Nice giver dette alternativ dig mulighed for at udvide aktiviteterne og inkludere et større antal destinationer at besøge under turen, fra panoramaudsigten på Cap Ferrat til Fragonard-parfumefabrikken eller Fyrstendømmet Monaco.

Bemærk, at den endelige rejseplan i høj grad afhænger af det selskab, du vælger at hyre, men alle lokale selskaber i Nice tilbyder flere af følgende destinationer i deres rejseplaner: Eze, Monaco, Antibes, Saint-Paul-de Vence og det smukke Cannes.

Hvis du er på udkig efter ture til Cannes fra Nice, er denne tur et af de bedste alternativer, der findes. De lokale selskaber tilbyder faciliteter som f.eks. direkte afhentning fra dit hotel i Nice og professionelle flersprogede guider.

Nyttige oplysninger:

 • Pris: Gruppeture er tilgængelige fra 70 € pr. deltager; privat tur
 • Varighed: Afhængigt af hvilket selskab du hyrer, kan turen tage omkring 9 til 10 timer at gennemføre.
 • Transportmiddel: Turen foregår i en fælles minibus eller i bil, hvis du bestiller en privat tur.

Bestil dine udflugter til den franske riviera

2. Halvdagsudflugt: Udforsk det bedste af den franske riviera fra Nice.

Prinsens Palads.| ©toukans
Prinsens Palads.| ©toukans

Hvis du har lyst til at udforske den franske riviera på en ekspresrejse, er dette turformat ideelt for dig. Anbefales til rejsende, der opholder sig 3 dage i Nice og ønsker at få mest muligt ud af hvert sekund. Denne tur giver dig mulighed for at bruge en halv dag på at opleve de mest bemærkelsesværdige byer på Côte d'Azur.

Med hensyn til rejseplanen skal du huske på, at nogle aspekter kan blive ændret afhængigt af det selskab, du hyrer. En stor del af de lokale rejsearrangører tager dog af sted fra Nice mod øst og gør stop i Éze og Monaco, hvor du kan besøge Prinsens Palads.

Turen tilbydes normalt i to tidsrum: morgen og eftermiddag, og de fleste lokale rejseselskaber tilbyder afhentning og aflevering på hotellet. På grund af sin popularitet tilbydes denne tur på flere sprog, herunder spansk, engelsk, fransk, tysk, italiensk, italiensk og russisk.

Atbesøge Eze og Monaco fra Nice anses af mange rejsende for at være et af de bedste eventyr at opleve på en kort ferie, så du kan også finde selskaber, der tilbyder heldagsrejser for et par euro ekstra.

Nyttige oplysninger:

 • Pris: Prisen for denne oplevelse er ca. 40 € pr. deltager.
 • Varighed: Du skal reservere ca. 5 timer af din rejseplan til denne oplevelse.
 • Transportmiddel: Minibus, der deles med andre rejsende.

Bestil dine udflugter til Ezé og Monaco

3. Sightseeing-krydstogt på den franske riviera fra Nice.

Turistkrydstogt for at opleve den franske riviera.| ©Maryphoto92
Turistkrydstogt for at opleve den franske riviera.| ©Maryphoto92

Dette er en alternativ måde for besøgende at udforske den franske riviera på fra Nice og nyde den storslåede udsigt over kysten på et luksus sightseeing-krydstogt.

Det kan varmt anbefales til rejsende, der udforsker byen for første gang og ønsker at nyde landskabet fra forskellige vinkler.

Både turister og lokale anser denne tur for at være en af de bedste ting at lave i Nice om sommeren; på grund af dens korte varighed og store efterspørgsel kan den nemt indgå i enhver rejseplan for et par dage i Nice.

Visse detaljer i oplevelsen varierer meget afhængigt af selskabet, men i de fleste tilfælde er der en guide på forskellige sprog (hovedsageligt engelsk og fransk). Budgetmulighederne omfatter ikke forfriskninger under turen.

Turplanen kan variere fra selskab til selskab, men de fleste inkluderer ruten fra Nice til Citadelle for at se de gamle bjerglandsbyer, den berømte Promenade des Anglais og mange andre turist- og historiske seværdigheder.

Nyttige oplysninger:

 • Pris: Ca. 26 € pr. rejsende.
 • Varighed: Turen langs Middelhavskysten tager ca. 1 time at gennemføre. Du skal være på mødestedet 15-20 timer før du går om bord.
 • Transportmiddel: Turen finder sted om bord på et privat krydstogtskib.

4. Krydstogt til Saint-Tropez og Port Grimaud fra Nice.

På tur i Saint Tropez| ©Krzysztof Belczyński
På tur i Saint Tropez| ©Krzysztof Belczyński

Hvis du er en rejsende, der er på udkig efter en omfattende oplevelse og ønsker at nyde din destination fuldt ud i Nice, kan du finde flere alternative udflugtsmuligheder, der tager den rejsende til specifikke destinationer i den store franske riviera.

En af de mest interessante muligheder er muligheden for at besøge Saint Tropez og Port Grimaud på en krydstogttur med afgang fra Nice Havn.

Selv om visse aspekter kan variere afhængigt af det selskab, der arrangerer oplevelsen, arrangerer de fleste rejsearrangører i Nice denne tur i et format af ca. 10 timers varighed.

Atudforske Saint-Tropez fra Nice er en af de mest anbefalelsesværdige oplevelser, hvis du er flere dage væk fra byen. Desuden er den længere tur ideel, da den giver den rejsende tid til at vandre rundt i Saint Tropez, beundre de farverige huse og sidde og nyde en aperitif på en af de mange elegante caféer.

Efter at have tilbragt tid i Saint Tropez fortsætter du til Port Grimaud, en malerisk lille by ved havet, der er kendt som Frankrigs lille Venedig.

Nyttige oplysninger:

 • Pris: Ca. 125 € pr. deltager; normalt i små grupper på under 10 deltagere. Mange lokale selskaber tilbyder den rejsende direkte afhentning fra deres hotel i Nice.
 • Varighed: Det tager ca. 10 timer at gennemføre eventyret, så jeg anbefaler, at du booker en hel dag til denne oplevelse.
 • Transportmidler: Du rejser i privat bil til Sainte-Maxime og derefter med båd til Saint Tropez.

Bestil dine udflugter til Saint-Tropez

5. Cykeltur på den franske riviera fra Nice.

Cykling langs den franske riviera| ©Danilo
Cykling langs den franske riviera| ©Danilo

Cykelture i Nice betragtes som en af de bedste ture i byen af de mange eventyrlystne turister, der besøger området. Nogle lokale rejsearrangører tilbyder også cykelture på Rivieraen som en mulighed for at udforske mere end Nice.

Virksomhederne stiller alt det nødvendige udstyr til rådighed for oplevelsen samt en ekspertguide, der fører gruppen gennem ruten og højdepunkterne. Du tager fra Nice til kystbyen Villefranche-sur-Mer, der er berømt for sit maleriske landskab og sin farverige arkitektur.

Selv om du ikke har mulighed for at komme så langt eller besøge så mange byer som de andre muligheder, der er beskrevet i denne artikel, er den største fordel ved denne oplevelse, at du får mulighed for at nyde Côte d'Azur's karakteristiske landskaber fuldt ud.

Nyttige oplysninger:

 • Pris: Ca. 55 € pr. rejsende; turen gennemføres i små grupper på ca. 8 deltagere for at sikre personlig service.
 • Varighed: Du skal afsætte ca. 4 timer af din rejseplan til denne oplevelse.
 • Transportmiddel: Denne tur tilbydes næsten altid på elcykel for at tilbagelægge længere afstande på kortere tid.

6. Udflugt til Monte Carlo i Monaco fra Nice.

Monte Carlo| ©Nazarenko Maxim
Monte Carlo| ©Nazarenko Maxim

Hvis der er et hjørne af den franske riviera, der er en dag på opdagelse værd, er det uden tvivl Monaco. Den er verdenskendt for sine fantastiske udsigter og luksuriøse oplevelser og er et turistmål, der supplerer en ferie i Nice på bedste vis.

Mange lokale rejseselskaber og rejsearrangører tilbyder denne type udflugter, da det er en meget efterspurgt rejseoplevelse at se Monaco og Èze fra Nice, ikke kun af turister, men også af lokale, der ønsker at tage på udflugt til nærliggende destinationer.

Bemærk, at de specifikke detaljer i oplevelsen kan variere afhængigt af det selskab, du hyrer; turen tilbydes på flere sprog, herunder privat transport, privat guide og afhentning på hotel.

De fleste selskaber inkluderer flere af følgende aktiviteter i deres rejseplan: Se den gamle bydel Le Rocher med sin betagende udsigt over havet og havnen, udforsk Prinsens Palads og vent på vagtskiftet ved middagstid, besøg Notre-Dame-Immaculee-katedralen, Monacos oceanografiske museum og Monte Carlo Casino.

Nyttige oplysninger:

 • Pris: Tilgængelig fra 85 € pr. rejsende.
 • Varighed: Du skal afsætte ca. 7-8 timer til denne oplevelse.
 • Transportmiddel: Der anvendes normalt en privat minibus, da turen er organiseret i små grupper.

Bestil dine udflugter til Monaco

7. Natudflugt til Monte Carlo i Monaco fra Nice. Privat rundvisning.

Om natten i Monte Carlo| ©Phil Kingsbury
Om natten i Monte Carlo| ©Phil Kingsbury

En anden alternativ udflugt, som tilbydes af nogle rejsearrangører i Nice, er muligheden for at tage på en privat tur til Monaco for at nyde atmosfæren og nattelivet i denne smukke by.

Dette er et perfekt alternativ, hvis du ønsker at nyde det glamourøse natteliv i Monaco og være tilbage på dit hotel i Nice samme aften. Det er også et godt alternativ for dem, der tilbringer mange dage i byen, f.eks. 7 dage i Nice eller mere, og som er på udkig efter alternative aftenplaner. Selv om jeg anbefaler at tjekke med det selskab, du lejer for specifikke detaljer om oplevelsen, inkluderer de fleste af dem i deres planer nogle af følgende aktiviteter: kørsel gennem bjerglandsbyen Eze for at nyde panoramaudsigten over Rivieraen og Middelhavet; i Monaco kan du nyde Monte Carlo Casino, Paris Hotel og den berømte Monaco Racing Circuit.

Nyttige oplysninger:

 • Pris: Dette er en privat tur til en pris på ca. 500 €.
 • Varighed: Den fulde tur tager ca. 4 timer at gennemføre.
 • Transportmiddel: Turen foregår i privatbil med chauffør.

Tips til en udflugt til den franske riviera fra Nice

Aften på den franske riviera| ©Vanessa Houspic
Aften på den franske riviera| ©Vanessa Houspic

Her er nogle enkle, men effektive tips, der kan hjælpe dig med at organisere din rejse til Rivieraen.

Sommer er ikke det bedste alternativ.

Sommeren i Frankrig er uden tvivl en god tid til sightseeing i byer som Paris, men det er vigtigt at huske, at det er i perioden juli-august, at de lokale holder ferie og tager på stranden.

Det betyder højere priser, overfyldte hoteller og attraktioner, især i områder med stor efterspørgsel som f.eks. Nice. Hvis du kan vente til september til april, vil du finde bedre priser og færre besøgende.

Sandstrande er ikke almindelige...

I Nice og resten af den franske Riviera er der kun få sandstrande; for det meste finder du stenstrande, som de lokale kalder galets. Pak vandresko til dig og hele familien, så I kan gå langs kysten, nyde havet og undgå ømme fødder.

Hvis du ønsker at nyde sandstrande, kan du finde alternativer i Villefranche-sur-Mer.

Den franske riviera er et gastronomisk paradis.

Hvad angår spisesteder, byder Frankrigs Côte d'Azur på alt fra Michelin-stjernede restauranter til rustikke retter; udnyt din rejse til at nyde de mange forskellige smagsoplevelser, som Rivieraens forskellige byer byder på. Du vil ikke fortryde det!

Hvad er fordelene ved at tage på en guidet tur i forhold til at besøge den franske riviera på egen hånd?

Nat på den franske riviera| ©W. M. Connolley
Nat på den franske riviera| ©W. M. Connolley

At besøge den franske riviera med en organiseret tur er en af de bedste beslutninger, du kan træffe. Dette alternativ giver dig mange fordele, f.eks. at du sparer tid og kræfter på at finde transportmuligheder, og at du i mange tilfælde får mulighed for at blive ledsaget af en ekspertguide.

Som du måske ved, er den franske riviera et område i Sydfrankrig, der består af flere imponerende byer; dette giver dig et meget spændende eventyr, men med mange interessante aktiviteter og steder at besøge.

Hvordan beslutter du, hvilke steder, seværdigheder, monumenter eller museer du skal prioritere? Rejsearrangørerne sammensætter rejseplaner, der passer til dine rejseplaner og giver dig mulighed for at nyde det bedste, som Côte d'Azur har at byde på.

Suppler din udflugt til Rivieraen med andre unikke udflugter som f.eks. et besøg i Verdon-slugten og en rundtur i Provence fra Nice, og du vil blive forelsket i Sydfrankrig.

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvad er den franske riviera berømt for?

  Den franske Riviera er kendt som en legeplads for de rige og berømte og har smukke Instagram-perfekte strande, charmerende små landsbyer og et varmt, solrigt klima. Byerne er synonymt med luksus og rigdom, idet Cannes er vært for en international filmfestival, der hvert år samler filmstjerner og berømtheder, Grasse har været hovedstad for parfumeindustrien i århundreder, og Monaco er et kasino på størrelse med en by.

 • Hvad er den bedste tid på året at besøge Côte d'Azur?

  Regionen har omkring 300 solskinsdage om året, så du kan besøge den næsten når som helst på året. Juni og september er dog de bedste måneder til at besøge den franske riviera, da du undgår højsæsonen, overfyldte strande og umuligheden af at reservere restauranter.

 • Hvor skal jeg tage hen på Côte d'Azur?

  Vi anbefaler at besøge Nice, en livlig by med luksusbutikker, et godt natteliv, enestående restauranter og kunstmuseer; Eze, en charmerende landsby med en botanisk have i en middelalderlig fæstning; Villefranche-sur-Mer, en fiskerby med en farverig havn og et middelalderligt citadel med udsigt over Middelhavet; og Gourdon, en muromkranset landsby på en bakketop, der vil bringe dig tilbage til feudaltiden, mens du nyder den betagende udsigt over den franske Riviera.