Bedste ting at gøre i Nice

Lad dig overraske af charmen i Nice, Côte d'Azur's hovedstad. Et sted, hvor Provence's naturlighed møder den franske rivieras luksus - du vil elske det!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

13 minutters læst

Bedste ting at gøre i Nice

©Stephen Colebourne

Nice ligger halvvejs mellem Cannes og Monaco og er beliggende mellem de maritime alper og Middelhavet, og Nice er centrum for Côte d'Azur og en af de destinationer, som tusindvis af rejsende drømmer om at besøge en dag.

Det er nemt at blive forelsket i Nice, fordi byen har det hele. Her finder alle rejsende hurtigt deres plads. Uanset om det er at udforske den gamle bydel og de traditionelle markeder, svømme på de krystalklare strande, vandre i omgivelserne eller nyde den lokale gastronomi, kan du se og opleve alt det, du kan se og gøre i Nice på et par dages ferie på den berømte Côte d'Azur!

1. Gå op og ned ad Paseo de los Ingleses

Hotel Negresco fra Paseo de los Ingleses| ©Christina
Hotel Negresco fra Paseo de los Ingleses| ©Christina

Det er praktisk talt umuligt at tale om hovedstaden på den franske riviera uden at nævne den berømte Promenade des Anglais, da den er en af de vigtigste turistattraktioner i Nice.

Denne 7 km lange promenade ligger i hjertet af byen og har sin oprindelse i det 19. århundrede, hvor aristokratiske europæiske familier rejste hertil for at tilbringe et par dage med afslapning ved Middelhavskysten, så det var almindeligt at se mange engelske adelsmænd slentre langs dette sted for at nyde landskabet, især om vinteren. Det er herfra, den har fået sit navn.

Og selv om der er gået mange år siden da, er Paseo de los Ingleses stadig et smukt sted, hvor turister og lokale kommer for at slappe af midt i naturen, mens de går i Middelhavets lys og lytter til bølgernes stille susen i baggrunden.

Promenade des Anglais er derfor en typisk seværdighed fra den franske riviera, som man ikke må gå glip af. Der er mange ture i Nice, som tager dig med den, og det er en meget anbefalelsesværdig måde at udforske byen på.

Hvordan går man langs Promenade des Anglais?

Hvis det er første gang, du er i Nice, kan jeg anbefale dig at gå en tur rundt i området fra den gamle bydel til Hotel Negresco, forbi Albert I's grønne have og Palais de la Méditerranée. Det er meget smukt, og du vil kunne tage masser af souvenirfotos!

Men hvis du vil gå hele ruten fra Château-bakken til Nice lufthavn, vil jeg råde dig til at gøre det på rulleskøjter eller på cykel. Der er selvbetjeningsstationer til udlejning af Vélo Bleu langs Promenade des Anglais, og du vil have det rigtig sjovt.

Hvis du trænger til en pause, kan du altid sidde på en af caféerne med terrasser langs Promenade des Anglais eller på den berømte "chaise bleue", de små blå stole, der er blevet et ikon i Nice og endda har fået deres egen skulptur som en hyldest.

Bestil en rundvisning i Nice

2. Udforsk den gamle bydel i Nice

Detalje af Saint Reparata-katedralen| ©*SHERWOOD*
Detalje af Saint Reparata-katedralen| ©*SHERWOOD*

Et af de mest anbefalede steder at se i Nice på en rejse til Côte d'Azur er den vidunderlige gamle bydel, der er kendt som "le vieux Nice", et kvarter med en italiensk stemning, fyldt med smalle gader med farverige huse og paladser, livlige markeder, små barokkirker og livlige pladser, hvor du kan nyde det pulserende franske natteliv.

Der er intet bedre end at bruge en dag på at udforske dette charmerende område af Nice, som minder om en gammel landsby. Ikke kun i sit udseende, men også i sin livsstil, da den gamle bydel stadig er hjemsted for mange lokale, som man kan se i deres arbejde i nabolaget.

Hvad skal man se i den gamle bydel i Nice?

 • Saint Reparata-katedralen: Denne barokfacade-kirke fra det 17. århundrede ligger på Place Rossetti og er inspireret af kirken Saint Susanna i Rom. Det ligner et simpelt tempel på ydersiden, men indeni viser barokken sig i al sin pragt gennem stuk og marmor. Et sandt kunstværk i åndelighedens tjeneste.
 • Place Rossetti: En plads fuld af restauranter og caféer, hvor du finder den berømte isbar Fenocchio, en af byens bedste.
 • Place du Palais de Justice: Her ligger Nice's retsbygning. Pladsens neoklassiske arkitektur giver et unikt præg til den gamle bydel og er en fornøjelse at se på. Der er mange caféer og restauranter i dette område, hvor du kan slappe af og hygge dig.
 • Palais Lascaris: Dette er en af de bygninger, du skal se i Nice. Det blev bygget i italiensk stil i det 17. århundrede og rummer i dag en permanent udstilling om Nices historie og kultur.
 • Saint Francis-pladsen: Om morgenen slår fiskehandlerne sig ned omkring det smukke springvand på pladsen og fylder dette område af den gamle bydel med travlhed og travlhed. Det kan varmt anbefales for at lære den mest autentiske side af Nice at kende.
 • Church of St. Martin and St. Augustin: Denne sognekirke stammer fra det 16. århundrede og er den ældste i Nice. Interiøret har en smuk barokstil. Som et kuriosum siges det, at Giuseppe Garibaldi blev døbt her, og at selv Martin Luther kom for at holde messe her.

Bestil en rundvisning i Nice

3. Besøg blomstermarkedet Cours Saleya

Blomstermarkedet Cours Saleya| ©Matt Kieffer
Blomstermarkedet Cours Saleya| ©Matt Kieffer

En af de ting, jeg anbefaler, at du gør på en rejse for at få pulsen på den by, du besøger, er at gå på et af byens markeder for at slentre rundt, kigge rundt blandt boderne og mingle med de lokale.

I Nice må du ikke gå glip af friluftsmarkedet Cours Saleya i hjertet af den gamle bydel. Dette er byens største marked, hvor de lokale strømmer til for at købe friske lokale produkter, men om mandagen forvandles det til et interessant antikke loppemarked.

Efter min mening er et besøg på markedet Cours Saleya en af de bedste ting, man kan gøre i Nice på en byferie. Med de klare farver fra de eksotiske frugt- og grøntsagsboder og de lækre dufte fra blomsterboderne er dette marked blevet en stor turistattraktion - det er ikke uden grund, at det er kendt som blomstermarkedet!

Hvornår skal man besøge markedet?

Hvis du vil undgå menneskemængderne, er mit råd at tage til Cours Saleya tidligt om morgenen, så du kan nyde markedet i al sin pragt, blande dig blandt de lokale og dufte mere intenst til roser, liljer, geraniums og nelliker. På den måde kan du undgå myldretiden og tage alle de billeder, du vil, i fred og ro.

Vi må dog ikke glemme, at dette sted på Rue Cours Saleya ikke kun er en turistattraktion, men også et rigtigt marked, så jeg anbefaler, at du tager af sted med lidt penge på lommen, for du vil ende med at bide i nogle af boderne. Jeg fik for eksempel nogle lækre små æsker med macarons med hjem.

Når markedet på Cours Saleya begynder at fylde sig, kan du benytte lejligheden til at tage en drink på en af caféterrasserne på pladsen.

Her er nogle interessante fakta om Cours Saleya-markedet!

 • Hvis du besøger byen om sommeren, er en anden af de bedste ting at lave i Nice at deltage i Cours Saleya natmarked, som finder sted fra tirsdag til søndag fra kl. 18.00 på Cours Saleya. Det er perfekt til sommeraftener, og du kan altid kigge på håndværkerboderne, mens du slentrer gennem den gamle bydel.
 • Og jeg slutter med et mærkeligt tilfælde: Den franske maler Henri Matisse, den førende repræsentant for fauvismen, boede i nummer 1 på Cours Saleya.

4. Sæt tænderne i maden i Nice!

Tilberedning af en velsmagende socca| ©Fred PO
Tilberedning af en velsmagende socca| ©Fred PO

En af de ting, jeg nyder mest på enhver rejse, er at smage på den lokale mad. Når man tænker på, at vi er i Frankrig, er der ingen tvivl om, at hvis du kan lide at spise og betragter dig selv som en foodie, vil du få en fantastisk tid i Nice.

Côte d'Azur er det ideelle sted at nyde livets små fornøjelser, også når det gælder gastronomi.

Køkkenet i Nice er traditionelt middelhavskøkken med italienske påvirkninger, og gadekøkkenet er så godt, at du kan spise dig selv under dit ophold, selv om der også er nogle gode restauranter i centrum af byen, hvor du kan sidde ned og spise i ro og mag.

Der er mange lækre retter, der kommer ud af køkkenet, men her er fem retter, som du ikke må gå glip af, og hvis du kan kombinere dem med en provencalsk rosévin, er det kun endnu bedre.

Hvilke retter skal du prøve i Nice?

 • Nice-salat: Den tilberedes med friske rå grøntsager (tomater, grønne og røde peberfrugter, undertiden agurk, selleristænger og rå artiskokker), syltede grøntsager, hårdkogte æg, ansjoser og undertiden tun, løg, hvidløg og Nice-oliven (små sorte oliven), overhældt med olivenolie og krydret med frisk basilikum.

 • Bagnatbrød: Dette er den traditionelle Nice-sandwich, som laves med ingredienserne fra Nice-salaten. Perfekt til at spise på gaden, mens man soler sig eller på vej til næste stop på turistruten.

 • Pissaladière: Dette er en typisk Nice-kagebagværk fra den franske riviera, som minder meget om italiensk pizza, men uden tomat. Den har løgkonfekt, en pasta af sardiner og ansjoser kaldet pissalat og sorte oliven som pynt. Meget god!

 • Socca: Den forveksles ofte med crêpes, men det er faktisk en slags brød bagt med kikærtemel, olivenolie og sort peber, som er meget typisk for det sydvestlige Frankrig. Jeg anbefaler at spise den friskbagt og varm, fordi den er meget mere velsmagende.

 • Farcis: Det er en meget velsmagende ret bagt med grøntsager fyldt med hakket kød og bagt i ovnen. Den kan serveres varm eller kold.

5. Tag en tur i Nice med turisttoget

Nyd Nice om bord på turisttoget.| ©Elliott Brown
Nyd Nice om bord på turisttoget.| ©Elliott Brown

Hvis du rejser med din familie, er en af de sjoveste ting at lave i Nice at tage det lille turisttog- børnene elsker det! Det er også en god måde at lære nogle af de mest turistede steder i byen at kende på, uden at de bliver trætte af at gå, og i Nice er det virkelig det hele værd.

Du vil have det sjovt med børnene, når toget kører dig gennem Promenade des Anglais, den gamle bydel, det livlige blomstermarked, Place Masséna, Baie des Anges eller Château Hill, blandt mange andre steder.

Sightseeing-toget til Nice kører hele året rundt og har lydguider på flere sprog, der beskriver de besøgte steder. Turen varer ca. en time, og når den når frem til Château Hill, stopper den i ca. 15 minutter, så passagererne kan stå af og nyde panoramaudsigten over byen, mens de tager nogle billeder af landskabet.

Nyttige oplysninger

 • Hvor skal den tages hen? Turisttoget fra Nice afgår hvert 30. minut fra Promenade des Anglais, foran Albert I-haven.
 • Åbningstider? I lavsæsonen er der åbent fra 9:30 til 12:30 og fra 13:30 til 17:00. I højsæsonen er der åbent fra 9:30 til 12:30 og fra 13:30 til 18:00.
 • Sprog?: Lydguider til sightseeing-toget i Nice findes på tysk, engelsk, kinesisk, spansk, fransk, italiensk, japansk, russisk og spansk.
 • Pris?: Billetten til "City Centre"-runden koster 10 euro for voksne og 5 euro for børn fra 4 til 12 år. Til gengæld koster billetten til den øverste bane "Castle" 12 euro for voksne og 6 euro for børn fra 4 til 12 år. Børn under tre år er gratis.

6. Kom til havnen i Nice

Port Lympia| ©Miguel Mendez
Port Lympia| ©Miguel Mendez

Et af de ældste steder at se i Nice på Côte d'Azur, som jeg syntes bedst om, er havnen, også kendt som Port Lympia.

Beliggende i hjertet af byen og bygget i det 18. århundrede ved Middelhavets bredder, er det et af de smukkeste og mest maleriske steder, du kan finde her på din ferie, da det ligger i en strategisk enklave i Nice omgivet af farverige historiske bygninger og monumenter såsom den romanske kirke Notre-Dame-du-Port.

Nice havn er også hjemsted for mange af de typiske yachter og sejlbåde, der har gjort Côte d'Azur verdensberømt.

7. Bestig Château-bakken, Nicés mest imponerende udsigtspunkt

Udsigt over Nice fra Château Hill| ©Arno Smit
Udsigt over Nice fra Château Hill| ©Arno Smit

Meget tæt på havnen i Nice ligger byens bedste udsigtspunkt, hvorfra man kan nyde den spektakulære panoramaudsigt over Promenade des Anglais, den gamle bydel, Baie des Anges, bjergene og byens strande. .

Du kan komme op på toppen af Castle Hill (det højeste punkt i byen) med turisttoget, med den gratis art deco-elevator eller til fods. Jeg anbefaler, at du tager trappen, hvis du kan, fordi du kan komme forbi Bellanda Tower observationsplatformen, hvorfra der er en smuk udsigt over englenes bugten.

Jeg elsker dette sted, for når man først er deroppe og kigger på det smukke landskab, opdager man med egne øjne, hvorfor denne franske region kaldes Côte d'Azur. Det var en storslået oplevelse at se det indigofarvede hav for vores fødder i al sin uendelighed skimte i Middelhavets lys.

På toppen af Château-bakken er der også en park, hvor du kan besøge ruinerne af en gammel militær fæstning, en historisk kirkegård og et smukt kunstigt vandfald.

Jeg synes, at det er et meget behageligt sted til en spadseretur eller en romantisk picnic i træernes skygge. Hvis du rejser med din familie, er dette et godt sted at besøge i Nice med børn, da du kan lade dem lege udenfor på en af legepladserne i Château Park, mens du holder en pause.

Isabels rejsetip

Tag op på toppen af Château Hill sidst på eftermiddagen for at nyde den smukkeste solnedgang i Nice. Simpelthen fantastisk!

8. Slentre rundt på Place Masséna, Nice's smukkeste plads

Fontaine du Soleil, Masséna-pladsen| ©Jorge Láscar
Fontaine du Soleil, Masséna-pladsen| ©Jorge Láscar

Et andet must-see sted i Nice, som jeg syntes bedst om, var Place Masséna, den største og mest berømte plads i byen, som ligger meget tæt på Promenade des Anglais i hjertet af byen.

Det er et sted, der tiltrækker stor opmærksomhed, fordi det er omgivet af gamle historiske bygninger med et meget specielt gulv i geometrisk stil. Der er også et smukt skulpturelt springvand kaldet "fontaine du Soleil", hvor der i midten står en kolossal statue dedikeret til guden Apollon.

Her kan du tage masser af billeder, shoppe eller endda tage en drink på en af terrasserne på de maleriske caféer, der fylder Place Masséna, mens du nyder den livlige atmosfære og ser et af de gadeforestillinger, der jævnligt finder sted på stedet.

Uanset om det er om dagen eller om aftenen, anbefaler jeg, at du bruger noget tid på Masséna-pladsen, for det er et meget travlt sted, som du ikke må gå glip af.

9. Besøg museerne i Nice

Matisse-museet| ©m-louis .®
Matisse-museet| ©m-louis .®

Ud over den smukke natur, den afslappede livsstil og monumenterne har hovedstaden på Côte d'Azur et bredt udvalg af interessante kulturelle tilbud på flere museer, der er dedikeret til kunst, historie og lokale traditioner.

På en ferie er et kulturelt besøg altid på dagsordenen, og hvis det er en regnvejrsdag, er det endnu vigtigere. Derfor anbefaler jeg, at du sætter tid af til at besøge nogle af de mange museer i Nice - det er dem, du ikke må gå glip af!

 • Museum for moderne og moderne kunst (MAMAC): Dette er et af de smukkeste museer i Nice og ligger tæt på Place Garibaldi. Her kan du se værker fra minimalismen, Nice-skolen, konceptkunst og pop art. Fra terrassen er der en fantastisk udsigt over byen og havnen.
 • Matisse-museet: I Cimiez-kvarteret, i Villa des Arenes, ligger dette museum, der er dedikeret til den franske maler Henri Matisse, som boede i Nice i mere end 30 år, og som har værker af denne kunstner. På væggene kan du se nogle af hans vigtigste værker fra hans begyndelse til hans sidste periode.
 • Musée National Marc Chagall: Dette museum består af de værker på Bibelen, som kunstneren donerede til den franske stat i 1970'erne. Kan varmt anbefales, hvis du kan lide surrealistisk kunst og neoprimitivisme. Du finder det på Avenue Doctor Ménard i Cimiez-kvarteret.
 • Nice Arkæologiske Museum: På dette museum kan du lære om byens fortid fra forhistorisk tid til middelalderen. Det har meget interessante samlinger af keramik, numismatik, smykker, glas og skulpturer. Det ligger i Arenas de Cimiez-parken.
 • Palais Lascaris: Dette er et af de smukkeste museer, man kan besøge i Nice. Det rummer en permanent udstilling om Nices historie og kultur samt en samling af musikinstrumenter, hvoraf nogle er meget specielle! Det ligger i den gamle bydel på 15 Rue Droite.

Isabels rejsetips

Køb Nice Museum Pass, hvis du har planer om at besøge mange museer i byen.

10. Udflugter til Eze, Monaco og Monte Carlo fra Nice

Besøg Monaco| ©Julien Lanoy
Besøg Monaco| ©Julien Lanoy

Med sit milde klima, elegante bygninger, monumenter, lækre retter og smukke strande er Nice en juvel i det sydøstlige Frankrig og et rejsemål, der tiltrækker tusindvis af rejsende fra hele verden.

Det er dog min erfaring, at en af de største glæder ved at rejse i Provence og Côte d'Azur er at udforske den fantastiske variation af landskaber uden for den franske rivieras hovedstad. Derfor vil jeg anbefale, at I på jeres ferie i Nice sætter tid af til at tage en halvdagstur til Eze, Monaco og Monte Carlo.

Jeg husker det som en af de mest behagelige oplevelser på rejsen! Du vil besøge middelalderlandsbyen Eze, Fragonard-parfumefabrikken, Monaco og det luksuriøse kvarter Monte Carlo. Hvis du vil vide mere om denne aktivitet, kan du tage et kig på indlægget Hvordan man besøger Monaco og Eze fra Nice og dette om de bedste udflugter og steder at besøge i det franske Provence.

Andre udflugtsmål fra Nice

Her er en liste med andre forslag til udflugter, som du måske er interesseret i at tage på din rejse til Nice:

Som du kan se, er Nice en destination med et stort udvalg af aktiviteter og planer, uanset hvilken tid på året du tager af sted. For at organisere din rejse godt og ikke gå glip af noget i hovedstaden på den franske riviera anbefaler jeg dig at læse vores rejseguider, hvor jeg fortæller dig, hvad du kan se og gøre i Nice på 3 dage, og denne om, hvad du kan se og gøre i Nice på 7 dage. Hvis du rejser i december og gerne vil vide, hvilke aktiviteter byen har at byde på på denne tid af året, kan du her se en liste over 10 ting, du kan lave og ting, du kan lave i Nice i julen.