10 ting at gøre i Nice om sommeren

Nice er et af de mest glamourøse steder i det franske Middelhavsområde og er hjemsted for hundredvis af aktiviteter og attraktioner i de varmere måneder af året.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

10 ting at gøre i Nice om sommeren

Nice | ©Sergiy

Hvis du endnu ikke har besluttet dig for, hvornår du skal rejse til Nice, skal du vide, at sommeren er den ideelle årstid til at rejse til Nice. Nice ligger tæt på havet og er kendt for sine luksuriøse strande og feriesteder samt et væld af aktiviteter, hvor man kan få mest muligt ud af det gode vejr.

Derfor kan du ud over alle de attraktioner, som du kan finde i Nice på almindelig basis, om sommeren deltage i festivaler, vandaktiviteter eller blot slappe af på strandene.

1. Deltag i Nice Jazz Festival

Nice Jazz Festival| ©benoit.darcy
Nice Jazz Festival| ©benoit.darcy

Hvis du kan lide jazz og god musik, må du ikke gå glip af denne begivenhed, som har været afholdt hver sommer i Nice siden 1971. Selv om det blev afholdt første gang i 1948 med deltagelse af musikere som Louis Armstrong og Django Reinhard, tog det 23 år, før det blev afholdt igen. Siden da har den været en fast bestanddel af byens sommer.

I dag er det en af de mest berømte musikfestivaler i Europa, som har præsenteret kunstnere som Miles Davis, Ray Charles, Ella Fitzgerald, Harbie Hancoock og mange andre.

Selv om festivalen oprindeligt kun viste musikere fra jazzscenen, har den i de seneste år ændret sin æstetik til også at omfatte andre musikgenrer. Hvis du kigger på line-up'et fra tidligere udgaver, kan du finde kunstnere fra alle genrer: jazz, funk, rock, reggae, indie og endda rhythm & blues.

Derfor er jazzmusikfestivaler en fantastisk mulighed for at udvide din musikalske smag.

Den afholdes normalt i anden halvdel af juli, og stedet varierer fra år til år. Tidligere arrangementer er blevet afholdt i Jardinsde Cimiez, hvor der lå et gammelt romersk amfiteater.

Nyttige fakta

 • Hvornår: Tredje uge af juli
 • Varighed: Mellem 3 og 5 dage
 • Hvor: Skal bekræftes, afholdes normalt i Jardin du Monastère de Cimiez og Place Masséna
 • Priser: Et 5-dagespas koster ca. 180 euro. En billet til en dag koster ca. 50 euro.

Bestil en guidet rundvisning i Nice

2. Dans til daggry på elektroniske musikfestivaler

Crossover-musikfestival| ©Riviera
Crossover-musikfestival| ©Riviera

Hvis du er kommet til Nice for at have det sjovt og holde strandfester, kan jeg anbefale dig at deltage i Crossover Music Festival. Denne festival samler de bedste DJ's og kunstnere fra house, eksperimentel elektronisk musik og psytrance.

Festivalen finder normalt sted i slutningen af august og begyndelsen af september, så hold øje med datoerne, da billetterne sælges som varmt brød.

Arrangementet varer normalt mellem 3 og 5 dage, hvor DJ's og kunstnere fra hele verden vil få dig til at danse og nyde deres shows i timevis.

Begivenheden finder sted samtidig på byens mest udsøgte strande, scener og klubber. Den har til formål at repræsentere både nye kunstnere og de mest anerkendte kunstnere på scenen.

I de første dage af august afholdes der normalt også Plages Electroniques i det nærliggende Cannes. Mens Cannes er berømt for sin uafhængige filmfestival i maj, er Plages Electroniques ikke mindre populær.

Jeg anbefaler også, at du overvejer en tur til Cannes fra Nice, da det kun er 40 km fra Nice, så du kan nyde begge byer.

Bestil en dagstur til Cannes fra Nice

3. Bliv vidne til en ny udgave af Ironman

Ironman-triatlon| ©Christopher Geloni
Ironman-triatlon| ©Christopher Geloni

Hvis du er fan af konkurrencesport, er en veltrænet atlet eller gerne vil se, hvor mange mennesker giver sig 100 % for at nå målstregen, er Ironman et ideelt valg for et sommerbesøg i Nice.

Denne berømte triatlon afholdes hvert år i den sidste uge af juni og tiltrækker atleter fra hele verden. Mens nogle søger hæder og en ny rekord, er kravene i denne konkurrence så høje, at de fleste konkurrerer for at skubbe deres egne grænser og blot nå i mål.

Som alle triatlonløb er begivenheden ekstremt vanskelig og er opdelt i 3 sektioner: Det starter med 4 km svømning i Angels-bugten, derefter en 180 km lang cykeltur rundt om Côte d'Azur og til sidst en 42 km lang løbetur med en episk afslutning på Promenade des Anglais, der vender ud mod Middelhavet.

Hvis du foretrækker at se med i stedet for at løbe, anbefaler jeg, at du holder øje med ankomstdato og -tidspunkt. Det giver dig tid til at reservere en plads ved målstregen, så du kan deltage i vindernes festligheder.

4. Deltag i et løb i åbent vand

Baie des Anges| ©Ioan Sameli
Baie des Anges| ©Ioan Sameli

Hvis du er interesseret i denne type sportsbegivenhed, kan du deltage i eller være tilskuer til Prom'Swim. Dette svømmeløb i åbent vand afholdes hvert år i de sidste dage af sommeren, i midten af september.

Denne konkurrence består i at svømme hele vejen rundt om "Baie des Anges" og har den fordel, at der er mange kategorier, så alle opfordres til at deltage. De 7 kategorier, der kan deltage, er:

 • 500 meter: konkurrence for børn
 • 500 meter stafetløb (3 stafetløb)
 • Individuelle løb (1, 3, 5 eller 10 km)
 • 10 km stafetløb (3,3 km hver)

Dette løb er en meget sjov begivenhed, både for dem, der deltager, og for dem, der ser på fra stranden. Under konkurrencen kan du nyde de hurtige opvarmningsaktiviteter, deltage i begynderkurserne for at lære at svømme i åbent vand og overvære præmieoverrækkelsen.

Denne del er den sjoveste og finder sted på konkurrencens sidste dag, hvor der afholdes en spektakulær strandfest med masser af mad, musik og oppustelige lege for de små.

Nyttige fakta

 • Hvornår: Anden weekend i september
 • Hvor: Promenade des Anglais
 • Priser: Mellem 10 og 60 euro ca., afhængigt af hvilken kategori du tilmelder dig.

5. Sejl på den franske riviera

Den franske riviera| ©Mona Zimba
Den franske riviera| ©Mona Zimba

Hvis du kan lide ture til søs eller ønsker at se Côte d'Azur fra Middelhavet, kan jeg anbefale dig at overveje denne fantastiske mulighed.

Nogle rejseselskaber tilbyder dagsture til den franske riviera fra Nice, enten ad landevejen eller om bord på et krydstogtskib. En af fordelene ved at tage turen om sommeren er, at vejret er ideelt til alle de aktiviteter, du kan foretage dig om bord.

Du kan snorkle og opleve de forskellige undervandsarter takket være vandets turkisblå farve, du kan opdage skjulte strande og bugter, svømme i Baie des Anges varme vand eller blot solbade fra dækket af båden.

Hvis du vælger en sejlbåd, er dette en ideel aktivitet, hvis du rejser i en stor gruppe, da båden har plads til 6-12 personer. Da sejlbåden ikke er stor, har den ikke nogen restaurant, så jeg anbefaler, at du pakker mad og drikkevarer med.

Hvis du derimod vælger et sightseeing-krydstogt, får du mulighed for at se de smukkeste seværdigheder i kystbyerne i området på en meget afslappet måde.

Book et sightseeing-krydstogt på den franske riviera fra Nice

6. Besøg Verdon-slugten for at

Verdon-slugten| ©Patrick Nouhailler
Verdon-slugten| ©Patrick Nouhailler

Verdon-kløften er en ideel mulighed for at lære regionens utrolige geografi at kende: med en højde på op til 700 meter er denne næsten 25 kilometer lange flodkløft en ideel mulighed for elskere af eventyrsport og vandreture.

På denne tur er der også mulighed for at besøge den smukke sø Sainte-Croix, hvor du kan svømme i det turkisblå vand, padle, sejle i kajak og dyrke mange andre former for vandsport. Der er også nogle smukke strande ved søen, hvor man kan slappe af efter en vandretur.

Jeg anbefaler, at du besøger Verdon-slugten om sommeren, da det er den tid, hvor alle de vilde blomster i området blomstrer, og især lavendelmarkerne står i fuldt flor.

Nyttige fakta

 • Hvordan man kommer dertil Jeg anbefaler, at du bestiller en tur til denne aktivitet, for selv om det ligger ca. 150 km fra Nice, er der ingen bus eller tog, der kører dig direkte dertil. De fleste kører dig til landsbyen Castellane, hvor du skal tage en taxa. Dette kan tage op til 4 timer.
 • Hvornår er det bedste tidspunkt at besøge stedet: Du kan gå denne tur på alle tider af året, men jeg anbefaler, at du tager af sted mellem maj og juni, hvor du kan nyde det gode vejr uden de mange turister, der kommer om sommeren.
 • Medbring solcreme: Husk, at dette område af Frankrig er meget solrigt, og under hele turen vil du ikke have meget skygge, så solcreme er vigtig for at beskytte din hud.

7. Slap af på stranden

Carras-stranden| ©Daniel Kelly
Carras-stranden| ©Daniel Kelly

Hvis du er typen, der tænker på at rejse for at slappe af og nyde en stille dag med sand, sol og hav, har Nice mere end 7 kilometer strande at vælge imellem, og sommeren er den bedste årstid til at nyde dem.

Hvis du vælger at tilbringe tre dage i Nice, er det altid bedst at bruge et par timer på at slappe af på stranden.

Du har måske hørt, at denne by var det foretrukne sommerferiested for aristokratiet i England og resten af Europa. Ikke alene er vandet i bugten roligt, turkisblåt og forfriskende, men længden af strandområderne betyder også, at det altid er et fredeligt sted at slappe af.

Byen har en bred vifte af strande at vælge imellem, fra meget stille offentlige strande til mere eksklusive private strande, så du kan vælge den mulighed, du foretrækker. De mest kendte strande er:

 • Playa Carras: En af de længste strande i den vestlige sektor, den er 350 meter lang og har adgang for handicappede. Der er sandbaner til beachvolleyball og steder, hvor man kan leje jetski
 • Playa del Centenario: Det er stranden ved siden af Carras. Der er brusere til at vaske sig og madrasser til leje, hvis man er generet af småstenene. På grund af sin beliggenhed er der ikke mange bølger, og den har normalt et blåt flag hele sommeren.
 • Lenval Beach: Det er en af de mest stille offentlige strande på grund af sin beliggenhed. Det ligger overfor Casino Ruhl og ved siden af den smukke Albert 1 Garden.

Book en privat speedbådstur med personlig assistent i Nice

8. Den internationale fyrværkerifestival i Cannes

Den internationale fyrværkerifestival i Cannes| ©Maurits Verbiest
Den internationale fyrværkerifestival i Cannes| ©Maurits Verbiest

Kan du lide fyrværkeri, og har du nogensinde været vidne til en international fyrværkerifestival? Så er dette din chance.

Cannes og Nice, som er nabobyer, ligger kun 45 minutter væk med tog eller bus. Dette gør det meget nemt at komme til alle større begivenheder, der finder sted i nabobyen, fra Nice.

I dette tilfælde er fyrværkerifestivalen i Cannesen perfekt mulighed for at nyde en smuk sommeraften.

Denne pyrotekniske kunstfestival samler de bedste fyrværkerikunstnere i verden. Den har været afholdt siden 1998 på Croisette-stranden og kan ses den sidste weekend i juli og de to første weekender i august.

Mens det er mere almindeligt at se fyrværkeri ved begivenheder eller fester, er denne type festival helt anderledes. Fyrværkeriet er en del af en koreografi af farver og lyde, der afspejles i Middelhavets vand.

Fyrværkeriet er så højt, at det ikke kun kan ses perfekt fra den 800 meter lange strand, men også fra både, der sejler i bugten.

9. Nyd Fete de la Musique

Fete de la Musique| ©yann ellesse
Fete de la Musique| ©yann ellesse

Den 21. juni, som også er starten på sommeren i Frankrig, fejres med en af de mest interessante begivenheder takket være den verdensberømte "Fete de la Musique".

Festivalen blev officielt oprettet i 1981 af Jack Lang, den franske kulturminister, og har til formål at demokratisere og dele musik i alle dens stilarter gratis for alle.

Nice er en ideel by til at fejre Muisca-dagen, da du vil se musikere samles for at spille i alle gader, og folk danser og skiftes til at deltage. Desuden har byen i flere år arrangeret gratis festivaler med kendte kunstnere for at fremme fransk kultur.

Byens restauranter og barer tager deres borde med ud på gaden for at gøre festen endnu mere festlig. Gå ikke glip af en gåtur langs strandene langs Promenade des Anglais, hvor du kan danse eller improvisere med et instrument i de berømte musikerrækker.

Jeg foreslår, at du også stopper ved Place Masséna, Nice's hovedtorv i den gamle bydel. Her er der altid en vigtig begivenhed, hvor du kan finde musikere af alle genrer hele dagen igennem, som respekterer denne festligheds ånd. Der er gratis adgang.

10. Frankrigs nationale festival

Frankrigs nationaldag.| ©Perry McKenna
Frankrigs nationaldag.| ©Perry McKenna

Hver 14. juli er en helligdag i Frankrig, da det er helligdage, og Nice er ingen undtagelse. Denne dag mindes stormningen af Bastillen i 1789, som markerede begyndelsen på den franske revolution.

Siden 1880 har det været en helligdag, og der er blevet afholdt aktiviteter for at fejre Frankrigs nation.

I Nice finder festlighederne normalt sted på Promenade des Anglais, hvor der afholdes parader og gadekoncerter hele dagen. Du kan også finde stande og aktiviteter for hele familien på Place Masséna.

Om aftenen er scenen som regel sommernattehimlen i Baie des Anglais, hvor du kan se et smukt fyrværkeri.

Vejret i Nice om sommeren

Sommer i Nice| ©Javier Doren
Sommer i Nice| ©Javier Doren

Nice ligger på et sted, der kan besøges på alle tider af året, men sommeren er et fremragende valg af flere grunde.

For det første er temperaturen ikke for høj på denne tid af året, selv om den er højest, men den er ikke for varm på grund af nærheden til havet. Da Baie des Anges er omgivet af offentlige strande, er det altid det perfekte tidspunkt at køle sig ned i vandet i Baie des Anges.

Som om det ikke var nok, har Nice et ret lavt skydække for regionen, og det falder endnu mere om sommeren. Det betyder, at der kun falder meget lidt nedbør i juni, juli og august: i gennemsnit regner det kun 1-2 dage om måneden.

Endelig er sommeren den tid, hvor du har flest solskinstimer, hvilket er ideelt til at få det bedste ud af din ferie. Solen står normalt op mellem 6 og 7 om morgenen, hvilket er perfekt, hvis du kan lide at vågne tidligt.

Solen går ned mellem kl. 20 og 21, så du har masser af tid til at gå en tur eller slappe af på stranden.

Priser i Nice om sommeren

Penge i euro| ©Pixabay
Penge i euro| ©Pixabay

Priserne om sommeren kan være lidt højere end resten af året. Det skyldes, at det er et populært feriemål for mange europæere, især fra Syd- og Midtfrankrig samt Norditalien.

Den billigste indkvartering kan f.eks. findes i nærheden af den ældste del af byen. Det skyldes, at du ofte skal gå op ad trapper for at komme til dem, da de ligger i en højtliggende del af byen. Derimod er de dyreste kvarterer at leje i nærheden af Promenade des Anglais og Carre d'Or.

Selv om priserne om sommeren er højere end normalt, er det gode ved Nice, at du har et stort udvalg. Det giver dig mulighed for at skræddersy din ferie, så den passer til dit budget.