Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Bedste Cykelture i Athen

Akropolis, Parthenon, Zeus-templet... Der er så mange attraktioner at besøge i Athen, at en af de bedste muligheder er at cykle rundt i byen.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

9 minutters læst

Bedste Cykelture i Athen

Cykling i Athen | ©Meta Lands

Athen har masser af ting at tage sig til. I den forbindelse er seværdighederne i og omkring Plaka-distriktet særligt populære. Den bedste måde at se Hadrians bue, Akropolis, Parthenon og Zeus-templet på er på cykel.

Uden for det centrale område er der også ruter, man kan besøge på cykel, såsom Athens kyst eller street art-stien. Med en cykeltur kan du spare tid og optimere dit ophold, så du kan få mest muligt ud af ture og udflugter i Athen eller besøge de græske øer.

1. Elektrisk cykeltur langs Athens kyst og havnen i Piræus

Nat i Piræus| ©Jorge Castro
Nat i Piræus| ©Jorge Castro

Dette er en anden af de alternative cykel ture, du kan tage på i Athen, og den går ud på at forlade det historiske centrum for at se Athens kyst.

På denne tur vil du kunne krydse den græske hovedstad til Den Saroniske Bugt for at besøge marinaerne i Flisvos og Mikrolimano og cykle langs kysten til Piræus.

Denne type tur giver dig mulighed for at lære en anden side af Athen at kende, nemlig den gamle maritime historie, hvor du besøger det gamle Hellenic Maritime Museum og Stavros Niarchos Cultural Centre Foundation, som hylder en af Grækenlands store nutidige shipping-entreprenører.

Turen inkluderer normalt også et besøg i ruinerne af Kerameikos, som var kirkegården i det antikke Grækenland.

Disse ture er ideelle til at lære byens havne at kende, som stadig er åbne for krydstogtsudflugter fra Athen og for ture til Mykonos og resten af de græske øer. Desuden kan du gøre det komfortabelt på en elektrisk cykel og med hjælp fra en lokal ekspertguide.

Interessante detaljer

 • Turens pris... Disse ture koster ca. 60 euro, inklusive den elektriske cykel og assistance fra den lokale ekspertguide.
 • Turensvarighed... Cirka 4 timer.
 • Fordele ved denne tur... Du vil lære de havne at kende, som gjorde det antikke Grækenlands søfartsmagt berømt, og du vil også kunne nyde de vidunderlige landskaber på Athens kyst.

Book en cykeltur i Athen

2. Natcykeltur til de historiske monumenter i Athen om natten

Herodes Atticus' odeon| ©evangelia gontivou
Herodes Atticus' odeon| ©evangelia gontivou

Athen har med sit oplyste Akropolis en af de bedste nattehorisonter i Europa, så at cykle rundt i byen efter solnedgang kan være en af de bedste ting at lave på din rejse.

På disse ture kan du besøge Agoraen, præsidentpalæet og Herodes Atticus' Odeon, som er centrum i Athen om sommeren, når byen er vært for den athenske festival.

Turen inkluderer også et besøg i Plaka, det gamle kvarter, der ligger for foden af Akropolis og er et af de mest maleriske i Athen, samt et stop ved Pnyx, klippebakken, der betragtes som demokratiets vugge.

Denne tur er et godt alternativ til at undslippe varmen i dagtimerne og lære Athens hemmeligheder at kende med hjælp fra en lokal ekspertguide og i en lille gruppe på ti personer.

Denne tur er en af de bedste aktiviteter i Athen om natten, da den giver dig mulighed for at se en anden side af byen og tilbyder en tættere oplevelse i en mindre gruppe end den, der tilbydes af de forskellige Athen-busser.

Interessante detaljer

 • Turens pris... Disse ture koster ca. 50 euro.
 • Turensvarighed... Cirka 3 timer.
 • Fordele ved denne tur... Turene er i små grupper, så det er et personligt alternativ til at se de bedste attraktioner i Athen om natten.

Book en cykeltur i Athen

3. Cykeltur til Akropolis i Athen

Akropolis på cykel| ©Maria Eugenia
Akropolis på cykel| ©Maria Eugenia

Dette er en af de mest almindelige ture, fordi den består af en cykeltur rundt om Athens gamle monumenter.

Du vil se Akropolis, Agora, Forum Romanum og Dipylon-porten samt de smalle gader i Plaka-distriktet og de gamle bymure. Du får også tid til at stoppe ved de græske ruiner, altid med hjælp fra en lokal ekspertguide.

Denne type tur inkluderer normalt et stop ved Panathinaikos Stadium, som var stedet for de første olympiske lege i moderne tid, samt Athens nationale observatorium, Metropolitan Cathedral og præsidentpalæet.

De omfatter som regel også en tur i Nationalhaven, en offentlig park i centrum af den græske hovedstad og en af byens største grønne lunger.

Disse ture koster ca. 35 euro og varer omkring tre timer. De inkluderer altid permanent assistance fra en ekspertguide og de sikkerhedselementer, der er obligatoriske for cykling i Athen.

Interessante detaljer

 • Turenspris... Disse ture koster ca. 35 euro.
 • Turensvarighed... Cirka 3 timer.
 • Fordele ved denne tur... Dette er den mest komplette tur til de vigtigste og historiske seværdigheder i Athen og også et alternativ, der giver god værdi for pengene.

Book din billet til Akropolis i Athen

4. Halvdagscykeltur rundt om Athens monumenter med street food

Athen-akademiet på cykel| ©Romulo
Athen-akademiet på cykel| ©Romulo

På disse halvdagsture kan du se de historiske steder i den græske hovedstad, såsom Forum Romanum, Agora, Zeus-templet og Akropolis, men også besøge lokale madboder og restauranter i Plaka-kvarteret til frokost, inden du fortsætter turen resten af vejen.

Denne cykeltur kan også forvandles til en gastronomisk rundtur i Athen ved at besøge gadeboderne på Adrianou Street, hvor du kan prøve horiatiki, som er den mest berømte græske salat, tzatziki-sauce, fyldte vindrueblade kaldet dolmadakias og moussaka, som er den mest berømte lokale ret.

Efter frokost fortsætter turen til Athens akademi, universitetet og nationalbiblioteket, trilogien af athenske institutioner, der fødte demokratiet.

Mod slutningen af turen går udflugten normalt gennem Monastiraki-pladsen og Plaka-kvarteret med et besøg gennem de smalle gyder og små maleriske huse.

Disse ture varer normalt omkring seks timer og koster fra 104 euro. Afgangene er i små grupper og med permanent assistance fra en lokal ekspertguide.

Interessante detaljer

 • Pris for ud flugten... Disse udflugter koster cirka 104 euro.
 • Varighed af ud flugten... Cirka 6 timer.
 • Fordele ved denne tur... Du vil nyde en typisk græsk frokost samt en cykeltur gennem de mest karakteristiske og historiske steder i Athen.

Book en gastronomisk tur i Athen

5. Cykeltur langs street art-ruten i Athen

I Psyri| ©Daniel Canarias
I Psyri| ©Daniel Canarias

På disse ture vil du lære Athens avantgardistiske side at kende... Turen bevæger sig væk fra de historiske levn på Akropolis til en rute med graffiti og vægmalerier gemt i smalle gyder og alternative shoppingkvarterer.

Med hjælp fra en lokal guide vil du kunne beundre Athens gadekunst. Turen starter normalt i Psiri, den græske hovedstads trendy kvarter, der er kendetegnet ved sine markeder og caféer.

Du besøger også The Meet Market, et loppemarked, hvor der sælges fisk, lokale fødevarer, urter og krydderier, og hvor der er butikker og levende musik.

Turen slutter normalt i Ceramico, gadekunst- og oldgræsk kirkegårdskvarteret, og Gazi, det traditionelle restaurant- og taverna-kvarter.

Jeg anbefaler denne tur, især hvis du besøger Athen i juletiden, da byen er klædt i julefarver og lys i og omkring Psiri, og den lokale atmosfære er magisk.

Kvarteret er også hjemsted for en lille kopi af Poseidon-templet ved Sunio, den odde i Det Ægæiske Hav, som du kan besøge på en tur fra Athen.

Interessante detaljer

 • Pris for ud flugten... Prisen for disse udflugter er ca. 50 euro.
 • Udflugtensvarighed... Cirka 3 timer.
 • Fordele ved denne tur... Du vil lære en alternativ side af byen og Athens forstæder at kende, fuld af gadekunst og smalle stier, der er ideelle til cykling.

Hvordan booker man en cykeltur i Athen?

Booking online| ©Marek Levak
Booking online| ©Marek Levak

Cykelture i Athen kan bookes online på forhånd, eller når du er i den græske hovedstad.

Hvis du rejser til Athen om sommeren, som er højsæson, er det bedst at booke på forhånd for at undgå problemer med plads eller prisstigninger i sidste øjeblik.

Før du booker din tur, anbefaler jeg, at du tager højde for vejret i Athen under dit besøg, da temperaturerne er høje om sommeren, så det kan være bedre at vælge en elektrisk cykeltur eller ture med frokoststop og hvileperioder.

Hvor lang tid varer en cykeltur i Athen?

Athen-tur| ©Thanassis Fournarakos
Athen-tur| ©Thanassis Fournarakos

Svaret afhænger af den valgte tur og de inkluderede aktiviteter, men generelt varer en cykeltur i Athen mellem tre og fire timer, enten dem, der går til Akropolis og de vigtigste historiske monumenter i den græske hovedstad, eller dem, der inkluderer en alternativ tur til street art-ruten og de kommercielle havne og den athenske kystlinje.

Halvdagsudflugter med frokoststop varer cirka seks timer og tilbyder en mere afslappet tur med tid til at hvile og nyde aktiviteterne med fri tid til at opdage seværdighederne i dit eget tempo.

Hvad kommer jeg til at se på en cykeltur i Athen?

Turens gruppe| ©Rachael S
Turens gruppe| ©Rachael S

Afhængigt af hvilken tur du vælger, kan du opleve forskellige attraktioner og lave forskellige aktiviteter.

De fleste cykelture inkluderer en rundtur i den historiske bydel, som består af Akropolis, Zeus-templet, Agoraen, Parthenon, Benaki Museet, Hadrians Bue, Forum Romanum, Dipylon-porten og Plaka-kvarteret.

Andre udflugter byder på en tur i street art-kredsløbet i Athens avantgarde-kvarterer, herunder Gazi og Psiri, med deres gademalerier, graffiti og også byens alternative restauranter og barer.

I udkanten af Athen kan du vælge udflugter til havnene i Flisvos, Mikrolimano og Piræus og den athenske kystlinje.

Book en udflugt til de græske øer fra Athen

Tips til en cykeltur i Athen

Cykling rundt i Athen| ©UrbanCyclist
Cykling rundt i Athen| ©UrbanCyclist

Til en cykeltur i Athen anbefaler jeg, at du booker din tur i forvejen, hvis du rejser til Athen i højsæsonen. Du bør også tage hensyn til vejret, især hvis du rejser om sommeren, da temperaturerne i den græske hovedstad har tendens til at være meget høje.

De fleste cykelture starter på turudbydernes kontorer, som normalt ligger i byens centrum. Hvis du kun er i Athen i et par dage, kan en cykeltur til de historiske monumenter spare dig tid.

Her er en liste over aktiviteter, du kan lave, hvis du har tre dages ophold i Athen.

Hvor meget koster en cykeltur i Athen?

Penge i dollars| ©Karolina Grabowska
Penge i dollars| ©Karolina Grabowska

Svaret afhænger af, hvilken type tur du vælger. Den billigste løsning og efter min mening den, der giver mest værdi for pengene, er den tre timer lange tur til Akropolis og Athens historiske monumenter, som koster ca. 35 euro.

Man kan også vælge halvdagsture med frokost på en lokal restaurant til en startpris på 104 euro.

De alternative rundture på Athens gadekunstrute starter ved omkring 50 euro, og rundturen i den græske hovedstads periferi omkring lystbådehavnene starter ved 60 euro.

Alle muligheder inkluderer assistance fra en lokal guide og alt det sikkerhedsudstyr, der kræves for at cykle i Athen.

Hvorfor er det en god idé at tage på cykeltur i Athen?

En dag med cykling| ©UrbanCyclist
En dag med cykling| ©UrbanCyclist

Næst efter Peloponnes er Akropolis og de historiske monumenter i Athen de mest besøgte attraktioner blandt turister, da de minder om det antikke Grækenlands historie.

En cykeltur med en lokal guide giver dig mulighed for at spare tid og penge, mens du lærer hovedkredsen i det historiske centrum at kende.

Da der er mange attraktioner at besøge i og omkring Athens centrum, vil en cykeltur give dig mulighed for at optimere din tur, især hvis du planlægger et kort ophold i den græske hovedstad.

På disse ture får du også mulighed for at se alternative ruter og tage nogle af de bedste billeder af Athen, hvis du vælger at tage på en nattur.

Book en tur til Peloponnes fra Athen

Hvad er fordelene ved at tage på en guidet cykeltur i forhold til at besøge Athen på egen hånd?

Cykling i Athen| ©Joseph
Cykling i Athen| ©Joseph

Athen har så mange historiske steder at udforske, at det kan være en smule overvældende at gøre det hele på egen hånd, så en guidet tur kan hjælpe dig med at spare tid på sightseeing og giver dig også mulighed for at få konstant hjælp fra en ekspert, så du ikke går glip af byens bedste historiske hemmeligheder.

På den anden side bliver man meget mindre træt af at cykle, end hvis man tager offentlig transport eller går rundt til alle seværdighederne.

Hvis du beslutter dig for at tage på en rundtur i de alternative kvarterer, vil en lokal guide være afgørende for at vide, hvilke steder der er de bedste at spise, og han vil også vise dig steder, som kun de lokale kender til, og som er meget svære at få adgang til, hvis du ikke har præcise oplysninger.

Af alle disse grunde er der mange fordele ved at tage på cykeltur i Athen - jeg er sikker på, at du ikke vil fortryde oplevelsen!