Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

10 ting at gøre i Athen om sommeren

Sommeren er den mest turistede tid i Grækenland, og især Grækenlands hovedstad er et af de foretrukne rejsemål for internationale besøgende. Jeg opfordrer dig til at finde ud af mere om de planer, der er tilgængelige for dig ved hjælp af de anbefalinger, jeg har udarbejdet til dig.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

12 minutters læst

10 ting at gøre i Athen om sommeren

Athen | ©Ketevan Jananashvili

Mange af de bedste ting at se og lave i Athen sker om sommeren. Det er logisk, da det er højsæson for international turisme, og Grækenland er en af de førende turistdestinationer i Den Europæiske Union.

Jeg har fundet aktiviteter, der kan underholde dig i centrum af byen, samt de bedste sommerplaner lige uden for centrum. Læs denne informative samling, og jeg garanterer dig, at du vil få en bedre idé om, hvad du skal se og lave, når du lander i hovedstaden i den vestlige civilisations vugge.

1. Tag en cocktail på nogle af Athens berømte terrasser

I Psyri| ©Daniel Canarias
I Psyri| ©Daniel Canarias

At gå op for at nyde en sommeraften på byens terrasser er en meget middelhavsagtig tradition fra den spanske kyst til den sydligste spids af den israelske kyst. Det er helt klart også en meget vigtig skik i den græske kultur, og du må ikke gå glip af dette ritual på dit besøg i Athen om sommeren af flere grunde.

Den første er, at Athen er kendt for sine hyppige vinde, og det kan hjælpe dig med at klare de høje temperaturer i den europæiske sommer. Især i en region, der har lidt under stadig mere ekstreme somre i de seneste år.

Den anden grund er, at du vil få panoramaudsigt over Athens landskab i måneskin og med direkte udsigt til Akropolis-bjerget. Sidstnævnte afhænger af, hvilket område af byen du vælger.

Psyri og Gazi er to kvarterer med et ideelt natteliv, hvor du kan nyde denne græske tradition. De kombinerer også en pulserende kultur- og festscene, der kan forvandle en kort aften med druk til en aften, der varer til næste dag.

Afhængigt af hvilket sted du vælger, anbefaler jeg, at du bestiller på forhånd på hjemmesiden eller på stedets sociale netværk. Mange af dem har en så revolutionerende eller moderne tilgang til græsk gastronomi i Athen og middelhavscocktails, at de fyldes med turister hver eneste dag om sommeren.

Oplev det bedste græske køkken i Athen

2. Se en film i en af de mange udendørs biografer i byen

Thisio biograf| ©Jorge Castro
Thisio biograf| ©Jorge Castro

En anden aften- og sommeraktivitet, der definerer oplevelsen af at bo og besøge Athen på denne tid af året, er biograferne under åben himmel. I hele byen findes der omkring 40 biografer med disse strukturelle træk, og den måske mest berømte af dem alle er Thisio Cinema. Her er der direkte udsigt til den oplyste akropolis, der skiller sig ud bag projektionsskærmen.

Disse biografer er kendetegnet ved at tilbyde alkoholiske drikkevarer, der også ledsager de tilgængelige shows som en samtidig underholdning. Desuden skal du vide, at næsten alle disse biografer har en række film, der enten er undertekstet på engelsk eller er på engelsk med græske undertekster.

Dette er helt klart en af de bedste ting at lave i Athen om aftenen, ikke kun på grund af den fremragende underholdning, men også på grund af de besparelser, der er forbundet med denne aktivitet. De fleste af disse shows har et minimumsgebyr på mindre end 5 euro pr. billet eller er helt gratis.

Det skyldes, at der hver sommer er en Athens Open Air Film Festival, som normalt løber fra midten af juni til slutningen af august. Hvis filmen tilhører dette filmkredsløb, er der stor sandsynlighed for, at det er en auteurfilm af fremragende kvalitet og med en meget europæisk stil.

3. Nyd et besøg på det nationale observatorium i Athen

Det nationale observatorium i Athen| ©Alice S
Det nationale observatorium i Athen| ©Alice S

At tilbringe sommeren i Middelhavet er en yderst fornøjelig oplevelse, indtil du begynder at lede efter alternative planer, der rækker ud over strandaktiviteter. Det vil sige, for at undslippe den trykkende varme, der kan forekomme i løbet af dagene på denne tid af året. Heldigvis er den græske hovedstad en levende og mangfoldig by med steder som det nationale græske observatorium. Her er der et køligt og sikkert sted at undslippe de høje temperaturer og samtidig opleve et besøg på et sted af stor historisk betydning for hele den vestlige verden.

Du kan få guidede ture på græsk og engelsk, mens du besøger en bygning fra 1842, der ligger på nymfernes bakke på Philoponus-bjerget, lige i byens historiske og turistmæssige hjerte. Indenfor finder du forskellige vigtige genstande som f.eks. det teleskop, der blev brugt til at skabe det første detaljerede kort over månens overflade, eller de teleskoper, der i dag bruges til at observere himmelsbilleder.

Husk på, at dette er et af de første planetarier på den vestlige halvkugle og også den første videnskabelige forskningsinstitution i Grækenland efter landets uafhængighed efter 500 års besættelse af osmannerne. Desuden gør sommerhimlens klarhed et besøg i dette planetarium endnu mere anbefalelsesværdigt i disse måneder af året. Ud over den miljømæssige komfort, som den tilbyder de besøgende, der flygter fra den græske varme.

Du skal huske på, at dette observatorium ligger meget tæt på byens turistcentrum, såsom Akropolis eller kvartererne Monastiraki og Plaka. Derfor kan du bruge de bedste turistbusser i Athen til at komme rundt i området, hvis du også er interesseret i at få en turist-lydguide om de områder, du passerer i denne del af byen.

Interessante detaljer

  • Priser: Der er gratis adgang, men guidede ture koster normalt 5 euro pr. person.
  • Varighed: Den er åben indtil kl. 23.00 på de fleste sommerdage, og alt efter interesse kan det tage 2 eller endda 3 timer at udforske det indre af den.

4. Rundvisning på Athens riviera

Athens riviera| ©Panagiotis Papadopoulos
Athens riviera| ©Panagiotis Papadopoulos

I mange år virkede det utænkeligt, at kysten omkring den græske hovedstad ville blive et turistmål, der er værd at besøge og nyde af både lokale og udenlandske turister i sommersæsonen. Men mange af de strande, der ligger lidt længere væk fra krydstogthavnene i Athen, gør Attikas riviera lige så interessant som Mykonos eller Santorini.

Faktisk er badestederne i havet nær den græske hovedstad blevet godkendt af Det Europæiske Miljøagentur for fremragende vandkvalitet. Det er en udmærkelse, som ikke gives til alle områder på kontinentet og bestemt ikke til mange turistområder, som alligevel modtager badegæster hele sommeren.

Især byens sydlige forstæder er et ideelt sted for sådanne strandbesøg i Attika fastland. Glyfada skiller sig ud blandt andre alternativer på grund af sin nærhed til Athens centrum, det store kommercielle og kulturelle udbud og adgangen med tog på den røde linje fra Athens bymidte.

Asteras Beach er en af de mest kendte, mens Paralia Kavouri er en af de lokale hemmeligheder, som, selv om den ligger længere væk, ofte foretrækkes af Athenerne.

Book de bedste krydstogter i Athen

5. Tøv ikke med at arrangere en picnic i Athens bjerge

Athens Hills| ©oktopuzz
Athens Hills| ©oktopuzz

Sommeren i Athen er fuld af traditioner, og picnic på en af byens mange bakker er en af de hemmeligheder, som ikke deles med horderne af turister. De er dog inden for rækkevidde for dem, der gør en god research for deres rejse, som du gør lige nu.

Der er 4 bakker, som bør fange din opmærksomhed i forbindelse med denne aktivitet, og det er nymfernes bjerg, musernes bjerg, areopag eller Lycabettus-bjerget. De er alle let tilgængelige fra de omkringliggende kvarterer i byens bykerner. På en god eftermiddag kan du desuden nyde udsigten over horisonten, så du kan se så langt som til havet ved havnen i Piræus og andre kystsamfund i Athens hovedstadsområde.

På Lycabettus-bjerget er der en svævebane, som tager dig til toppen på mindre end 10 minutter, og Areopag er bemærkelsesværdig for sin nærhed til Athens Akropolis. Det gør det meget praktisk at bestille nogle af Akropolis-turene eller udflugterne samme dag som din picnic.

Jeg anbefaler, at du shopper i de gader, der ligger tættest på de respektive bakker i byen. Det er for at du kan nyde græske sommerdelikatesser som f.eks. salater med oliven, tomater og fetaost frisk fra et autentisk athenisk køkken. Husk at medbringe et tæppe til at dække jorden, så du har et sted at sidde og nyde den smukke solnedgang.

Køb de bedste ture eller udflugter til Akropolis

6. Besøg det nationale arkæologiske museum

Det nationale arkæologiske museum i Athen| ©Lucretius
Det nationale arkæologiske museum i Athen| ©Lucretius

Det er det største museum i hele Grækenland og dækker et areal på ca. 8.000 kvadratmeter og rummer omkring 11.000 historiske genstande. De fleste af dem er fra den periode, hvor det gamle Grækenland var det vigtigste imperium i hele den vestlige kultur og lagde grunden til vores moderne samfund i dag.

Det har været åbent for offentligheden siden 1889 og vil være åbent hele sommersæsonen. Denne årstid er et godt tidspunkt at besøge stedet på, fordi mange turister vil gerne se dets faciliteter, men de fleste af dem vil være fokuseret på andre former for underholdning. Ligesom de græske øer og landets kystområder på fastlandet.

Det betyder, at det vil være en ikonisk del af byen, som virkelig vil kunne besøges i komfort. Det giver dig samtidig en pause fra de turistfyldte gader og den travlhed, der kendetegner Athens turistcentrum på denne tid af året.

Da du allerede er i området, kan du benytte lejligheden til at gå en tur i gaderne i Exharcheia, det kvarter, hvor dette museum ligger. Det er kendetegnet ved sin modernitet og samtidig ved sin anarkistiske identitet, som altid har haft en betydelig indflydelse på Athens kulturelle og politiske liv.

Oplysninger om interesse

  • Priser: Der er dage, der konstant skifter, hvor der er gratis adgang for turister, men generelt koster entréen 5 til 6 euro for personer over 18 år. Der tilbydes guidede ture for 50 euro for grupper på op til 5 personer.
  • Varighed: Du kan bruge 4 eller endda 5 timer på at gå rundt i den, hvis du er meget opmærksom på alle udstillingerne.

7. Besøg øerne tættest på byen

Græske øer| ©Michael Dimitriadis
Græske øer| ©Michael Dimitriadis

Det er klart, at Grækenland er internationalt kendt for det store antal øer, som landet har på sit nationale territorium. Der er ca. 6.000 af dem, og du vil sikkert gerne besøge nogle af dem, selv om dit fokus på dette smukke hjørne af Middelhavet er hovedstaden Athen.

Byen har flere havne, hvorfra udflugter til de græske øer kan afgå fra Athen. Salamina, Aegina og Kea er nogle af de vigtigste, med det klareste vand og tættest på byen.

Den første af disse er bemærkelsesværdig på grund af sin geografiske størrelse og sin store nærhed til det græske fastland. Så hvis du beslutter dig for at besøge landet, skal du nok bruge mere end 48 timer til at lære alle kysterne at kende, som byder på meget forskellige strandmiljøer. I hvert fald hvis man sammenligner de nordlige kyster med Salaminas sydlige kyster.

Oplysninger om interesse

  • Priser: Den bedste måde at komme til disse øer på er ved hjælp af udflugter, som normalt kombinerer flere øer i en enkelt rejseplan på en enkelt dato. For det første for at spare tid og for det andet for at spare penge. Priserne ligger næsten altid på omkring 130-140 euro pr. person med op til tre destinationer på samme rute.

Få billetter til de bedste udflugter til de græske øer fra Athen.

8. Tag en svømmetur i Vouliagmeni-søen

Vouliagmeni-søen| ©Sykia Corinthias
Vouliagmeni-søen| ©Sykia Corinthias

Denne sø er kendt som et helbredende sted i Athenian Riviera og er faktisk et meget mærkeligt geografisk hjørne. Det er en slags havkilde, som får sit brakvand gennem en undervandshule.

Det er en af de bedst bevarede hemmeligheder for dem, der virkelig undersøger underholdningsmulighederne for korte dagsture fra Athen. Denne lille brakvandssø ligger 25 kilometer syd for den græske hovedstads centrum.

Temperaturen er ret gunstig, og vandet er af en ukendt grund fyldt med mineraler. Men stedets virkelige attraktion er det smukke landskab, der kendetegner omgivelserne. Faktisk har det været et naturmonument i et par år.

Der er cafeterier, omklædningsrum og endda en restaurant. Faktisk er der mange mennesker, der bor i Vouliagmeni-området, der tager dertil uden at være interesseret i at bade i denne smukke sø.

Oplysninger om interesse

  • Priser: Adgang til søen har varierende priser afhængigt af ugedag og alder. I gennemsnit kan du regne med entrépriser på omkring 15 euro pr. voksen og omkring 6 euro for børn mellem 12 og 6 år. Børn under 6 år er gratis.
  • Hvordan man kommer dertil: Du kan komme dertil ved at køre i en privat bil i ca. en halv time, selv om der er busruter, der kører dig til Vouliagmeni, og det betyder, at du skal betale en taxa for at komme til indgangen til søen.

9. Oplev en koncert på Herodes Atticus' Odeon

Odeon af Herodes Atticus| ©Frank Lesague
Odeon af Herodes Atticus| ©Frank Lesague

Herodes Atticus' Odeon er et amfiteater fra 161 e.Kr. Den blev alvorligt beskadiget i 267, som følge af en invasion af byen. I 1954 var det imidlertid blevet restaureret, og i 1957 fungerede det til samme formål som i dag. Det vil sige at være vært for liveunderholdning i form af teater, dans, koncerter, operaer og tv-udsendelser.

I dag er det et af de vigtigste punkter for Athen Festivalens aktiviteter. Det består af et væld af kulturelle arrangementer, der finder sted fra maj til september i byens teatre, biografer og koncertsale takket være økonomisk støtte fra Athens byråd.

Hvis dit sommerbesøg i den græske hovedstad tilfældigvis falder sammen med en forestilling af din interesse, der finder sted på Herodes Atticus' Odeon, er det vigtigt, at du køber billetter til den. Du vil være til stede i et af de ældste og vigtigste amfiteatre i menneskehedens historie.

Jeg råder dig til ikke at glemme et tæppe eller en pude at sidde på, da disse sæder er helt stive marmorsæder, som kan blive lidt ubehagelige efter at have siddet på dem i 1 time i samme stilling.

10. Besøg Syntagmatos-pladsen, og se den græske vagtskifte

Syntagmatos-pladsen| ©Άργος
Syntagmatos-pladsen| ©Άργος

Syntagmatos-pladsen, kendt som Syntagma på engelsk, ligger i Athens geografiske centrum, i nærheden af Plaka-kvarteret, lige ved siden af Athens nationalhave. Området omkring pladsen er også hjemsted for Hotel Grande Bretagne, et hotel, der har været i drift siden 1874 og er et yndet sted for byens mest berømte gæster.

Ermou Street er et af de mest kommercielle områder i byen og ligger også i udkanten af dette vigtige torv, som er kendt som forfatningspladsen. Det skyldes dens forbindelse med den revolutionære bevægelse, der førte til udarbejdelsen af dette nationale dokument i 1843.

Da det græske parlament også ligger på denne plads, har du mulighed for at overvære en af byens mest mærkelige og underholdende traditioner. Dette er vagtskifte i hæren, der vogter et monument tilegnet de græske soldater, der er døde i kampe for deres land.

Denne lille udskiftning finder sted hver time fra kl. 10.00 til solnedgang. Nu er sommeren et ideelt tidspunkt at besøge dette torv på, fordi der vil være et meget stort underholdningstilbud omkring dette meget vigtige punkt i byen. Og det er faktisk et transitområde mellem mange af de steder, du vil besøge i denne del af byen.

Hvis du vil slippe for varmen, foreslår jeg, at du deltager i en af Athens cykelture, som helt sikkert vil gøre et stop ved denne plads og også vil tage dig til andre vigtige monumenter i området.

Temperaturer i Athen om sommeren

Cykling rundt i Athen| ©UrbanCyclist
Cykling rundt i Athen| ©UrbanCyclist

Skøn viser altid, at de maksimale temperaturer i Athen i sommermånederne kan være så høje som 33 grader Celsius. Sandheden er imidlertid, at de kan gå op til 40 eller 43 grader Celsius, fordi det allerede er sket. Hvad angår minimumstemperaturer, kan du forvente 21 til 22 grader Celsius om natten i sommermånederne.

Athen Sommer Turistattraktioner i Athen

Sommer i Athen| ©Daniel Chang
Sommer i Athen| ©Daniel Chang

Athen er fuld af turister om sommeren, og det er noget, du bør huske på, når du planlægger din rejse. Husk på, at der heller ikke er tale om uholdbar turisme, da byen ikke er kendt for at være ubehageligt overfyldt ved de største attraktioner.

Priser i Athen om sommeren

Penge i dollars| ©Karolina Grabowska
Penge i dollars| ©Karolina Grabowska

Sommeren er den dyreste tid på året at besøge Athen, fordi efterspørgslen er stor og udbuddet klart begrænset. Jeg anbefaler, at du køber eller booker så meget som muligt på forhånd, da det sikrer dig gunstigere priser end at skulle betale for tjenesterne på stedet.

Hvad skal man pakke for at besøge Athen om sommeren?

Bagage| ©Anete Lūsiņa
Bagage| ©Anete Lūsiņa

Tag behageligt, åndbart tøj på, da du skal gå meget hver dag, og der vil være tørt og varmt under hele turen. Fodtøj er en anden vigtig faktor, da det skal være komfortabelt, men også egnet til alle former for aktiviteter.

Glem ikke solcreme, hvis du skal bruge ensolcreme med en specifik dermatologisk formel, da det vil være besværligt at lede efter den på alle byens apoteker.