3 dage på Santorini: En guide til at få det meste ud af dit besøg

At rejse til Santorini i tre dage kan være et spændende eventyr, der tager dig med på opdagelse i øens smukke seværdigheder, lokale køkken og rige kultur og historie.

Andressa García

Andressa García

9 minutters læst

3 dage på Santorini: En guide til at få det meste ud af dit besøg

Santorini | Maggie Meng

Tre dage på øen vil give dig mulighed for at se fantastiske steder som Fira eller solnedgangene i Oia. Du vil også have mulighed for at lave interessante og sjove aktiviteter som at tage en vandretur rundt om calderaen for at nyde en betagende udsigt.

En anden aktivitet, der helt sikkert er en af de bedste ting at se og gøre på Santorini, er at tage en bådtur for at se øen fra vandet og endda besøge den røde strand, som er et af de mest attraktive steder. Derudover vil tre dage også være nok tid til at udforske øens vingårde og smage nogle af Santorinis mest berømte lokale vine.

Dag 1: Fira, Oia og vandreture

I Fira| ©Daniele Torreggiani
I Fira| ©Daniele Torreggiani

Den første dag på din tre-dages Santorini-rejse bliver ret spændende og fyldt med besøg til nogle af øens mest berømte seværdigheder. Til at begynde med skal du udforske hovedstaden Fira, hvor du kan fortabe dig i de små, labyrintiske gader fulde af butikker, restauranter og barer. Fra byen kan du beundre udsigten og tage masser af billeder af calderaen og Det Ægæiske Hav.

Efter at have udforsket Fira tager du direkte til Oia, som er et af de mest maleriske steder på øen, og som er berømt for sine hvide og blå huse og uforglemmelige solnedgange. For at komme dertil kan du følge kystvandreruten til fyrtårnet. En god måde at starte den første dag af dit besøg på Santorini på.

Lær byen Fira at kende og gå gennem de hvide gader og blå kirker

For at få en god start på din rejse, vil din første aktivitet på denne første dag på Santorini være en rundtur i Fira og dens hvide gader med blå kirker, der starter omkring kl. 9.00. Dette tidspunkt er perfekt til at undgå de mange turister, der har tendens til at ankomme senere på dagen.

Når du går gennem Firas gader, vil du også have mulighed for at beundre og tage billeder af udsigten over Det Ægæiske Hav. Det meste af turistaktiviteten i Fira drejer sig om hovedgaden, hvor du finder mange restauranter og butikker, så det er bestemt et sted, du ikke må gå glip af på din Santorini-tur.

Efter at have brugt et par timer på at gå rundt i landsbyen Fira, er det omkring kl. 12.00 tid til at begive sig ud på vandreruten, der forbinder landsbyerne Fira og Oia. Afstanden fra den ene landsby til den anden er cirka 10 kilometer, som kan tilbagelægges på cirka fire timer i et roligt tempo. Undervejs kan du nyde en betagende panoramaudsigt, mens du udforsker Santorinis caldera.

Tilmeld dig en tur til Santorini

Nyd en solid frokost på vandrestien

I løbet af vandreruten bliver du sikkert sulten omkring kl. 13.00, og du finder selvfølgelig en restaurant undervejs. Så du har mulighed for at nyde græske smagsoplevelser et sted mellem Fira og Oia. Hvis du tager på en guidet tur, vil din guide faktisk give dig anbefalinger til, hvor du kan få et godt måltid mad.

Se solnedgangen fra Oia

Som du ved, er der fire timers kørsel mellem Fira og Oia via vandreruten, så du vil være i Oia omkring kl. 17.00, hvilket er masser af tid til at nyde panoramaudsigten, mens du udforsker Santorinis caldera. For at nyde solnedgangen i Oia skal du tage hensyn til tidspunktet for solnedgangen, som kan variere alt efter årstiden. Om sommeren sker solnedgangen normalt omkring kl. 20.00, mens solen går ned omkring kl. 17.00 om vinteren.

Især i Oia er der flere steder, hvor du kan se solnedgangen, og et af de mest berømte er slottet i Oia. Man kan også se solnedgangen fra Ammoudi-passet eller ved at klatre op til Profitis Ilias-klosteret på toppen af bjerget. Hvis du vil nyde solnedgangen i Oia om sommeren, anbefaler jeg, at du ankommer mindst en time før solnedgang for at finde et godt sted, hvorfra du kan beundre synet.

Nyd middagen på en af de mange restauranter med udsigt over havet

Lige efter du har set solnedgangen, har du sikkert allerede lyst til at nyde en god middag. Derfor anbefaler jeg, at du finder en restaurant med havudsigt til at afslutte din dag i Oia, og det er ikke så svært, for der er mange ikoniske restauranter, hvor du kan gøre netop det. En anden måde at spise med stil på er at tilmelde sig et solnedgangskrydstogt på Santorini.

En af øens mest ikoniske restauranter er gæstehusets restaurant, som tilbyder en spektakulær udsigt over Det Ægæiske Hav og solnedgangen i Oia. Her kan man nyde et udvalg af middelhavsretter som frisk fisk, skaldyr og salater. Hvis du fortsætter med at søge efter smukke udsigter, kan du besøge Ambrosia, hvor du finder en terrasse med panoramaudsigt over calderaen og typisk græsk mad.

Men hvis du på dette tidspunkt vil prøve noget andet end græsk mad, anbefaler jeg dig at prøve smagene fra Lauda Restaurant, som ligger på en smuk udendørs terrasse med spektakulær udsigt over Det Ægæiske Hav og solnedgangen, og som skiller sig ud ved at servere italiensk mad af højeste kvalitet. Efter middagen kan du bruge offentlig transport til at komme tilbage til Fira, hvis du bor i området. Busserne kører normalt til efter midnat, så du kan komme sikkert tilbage.

Tilmeld dig et Santorini-krydstogt

Dag 2: Perissa, vinsmagning og termiske kilder

Perissa strand| ©Bevan Davis
Perissa strand| ©Bevan Davis

På den anden dag af din Santorini-rejse skal du besøge Perissa-stranden, som er berømt for sit sorte vulkansand. Du får også mulighed for at tage på vinsmagning på de lokale vingårde på Santorini.

Og endelig skal du nyde de varme kilder på Kamari-stranden, der er kendt for sine helbredende og terapeutiske egenskaber for huden.

Besøg Perissa-stranden

Din anden dag på Santorini starter med et besøg på Perissa-stranden, som du når frem til efter at have spist morgenmad. Du skal være der omkring kl. 9.00 for at få mest muligt ud af din tid her. Dette sted er hovedsageligt kendetegnet ved sin lange strækning af sort vulkansk sand og krystalklart vand.

Perissa er en meget rolig og afslappende strand, så du vil kunne nyde solen og havet i et par timer med den hensigt, at du vil forlade dette sted omkring kl. 11.00, hvis du vil, kan du blive lidt længere og spise frokost omkring kl. 12.00 i barerne og restauranterne nær strandområdet.

Hvis du foretrækker ikke at spise restauranterne, anbefaler jeg, at du laver en dejlig picnic, som du kan nyde på stranden. Solcreme og en hat til at beskytte dig mod solen er et must, især hvis du laver denne aktivitet om sommeren, i stedet for at inkludere den blandt de bedste ting at se og lave på Santorini om vinteren.

Tag på en vinsmagningstur til Santorinis lokale vingårde

Når du har forladt Perissa-stranden omkring kl. 11.00, tager du til en af Santorinis vinkældre for at smage på øens bedste vine. Denne tur kan starte omkring middagstid eller om eftermiddagen. Hvis du vil tage en tur til øens mest berømte vingårde for at smage på deres vinproduktion, skal du bruge mellem 2 og 4 timer på turen, selvom varigheden kan variere fra vingård til vingård.

Under denne type tur besøger du en traditionel eller familiedrevet vingård, hvor du får et mere autentisk perspektiv på vinproduktion på Santorini. Ekspertguider kan også give interessante oplysninger om vinens historie og kultur på øen.

Besøg Santorinis varme kilder ved Kamari Beach

Hvis man antager, at det tager omkring fire timer at gennemføre vinturen, og man i den tid kan nyde Santorinis forskellige smagsoplevelser til frokost, er omkring kl. 15.00 et godt tidspunkt at starte besøget ved de varme kilder på Kamari-stranden.

Fra kl. 15.00 begynder vinden at blæse mindre kraftigt, og det føles meget mere behageligt. Disse tidspunkter kan variere afhængigt af vejrforholdene, men generelt er de varme kilder ved Kamari kendt for deres terapeutiske egenskaber, som er gavnlige for huden. Det bedste ved denne tur er, at du kan slappe af under din rejse til Santorini.

Jeg anbefaler, at du bruger omkring tre til fire timer på at nyde de varme kilders fordele, især da det normalt er lidt varmt, og du sandsynligvis ikke vil forlade stedet.

I nærheden af stranden i Kamari finder du restauranter, barer og souvenirbutikker, så du kan spise middag eller få en drink efter dit besøg i de varme kilder. Efter denne tur kan du fortsætte til dit hotel eller overnatningssted for at hvile dig og vågne tidligt for at fortsætte din tredages rejse på Santorini.

Dag 3: Red Beach, Akrotiri, Theras forhistoriske museum og gåtur langs Amoudi-bugtens kystområde

Den røde strand| ©cb1973
Den røde strand| ©cb1973

Din tredje dag på Santorini starter tidligt med et besøg på Red Beach, som er berømt for sine spektakulære røde klipper og krystalklare vand. Du besøger også det arkæologiske sted Akrotiri, som er en velbevaret forhistorisk bosættelse, og midt i oplevelsen prøver du noget god mad på en af de maleriske restauranter ved havet i Amoudi Bay.

Sidst på dagen har du mulighed for at gå en tur langs bugten og nyde udsigten over øen og havet. Alt i alt er dette en dag fuld af kulturelle og naturlige aktiviteter, hvor du har masser af tid til at slappe af og nyde øens skønhed.

Besøg den røde strand

Start dagen med noget god græsk mad, og tag derefter ud for at nyde det unikke landskab ved Red Beach, hvor du kan tage masser af billeder af de røde klipper og nyde det krystalklare vand. Denne aktivitet starter omkring kl. 9.00 for at drage fordel af det lille antal turister på dette tidspunkt.

Når du ved dette, skal du huske på, at turen til stranden kan være udfordrende, fordi den involverer en kort vandretur over løse og glatte klipper. Men når du først er der, vil alle anstrengelserne være det værd, når du ser de røde klipper, der dekorerer landskabet.

Jeg anbefaler, at du bruger omkring tre timer på at nyde solen og vandet. Du bør også medbringe behagelige sko og badetøj samt solcreme og håndklæder. Du skal huske på, at det ikke er tilrådeligt at svømme på denne strand, fordi det kan være farligt på grund af strømmen. Der er endda flere restauranter og barer i nærheden, hvis du vil nyde en drink eller et hurtigt måltid.

Besøg det gamle arkæologiske sted Akrotiri

Når du har nydt den røde strand, er det tid til at fortsætte din tredages tur til Santorini, som fortsætter med et besøg på det arkæologiske sted Akrotiri, der ligger mindre end 2 km væk, en by begravet af vulkansk aske og opdaget i 1960'erne. Jeg anbefaler, at man ankommer til Akrotiri omkring kl. 12.00 og spiser frokost uden for komplekset, før man går ind.

Her får du mulighed for at lære om arkitekturen og dagliglivet for øens gamle indbyggere. Det anses også for at være den vigtigste bosættelse fra den sene bronzealder i det ægæiske område.

Det tager lidt over to timer at besøge det arkæologiske sted Akrotiri, hvor du ikke kun kan udforske ruinerne, men også lære om historien om byen, der blev begravet af vulkansk aske. En ting, jeg anbefaler ved dette besøg, er, at du tager en guidet tur, hvor din guide vil fortælle dig alle detaljerne om stedets historie og betydning.

Besøg på museet for Theras forhistorie

Når du har besøgt det arkæologiske sted Akrotiri, anbefaler jeg, at du besøger Museum of Prehistory of Thera, som du kommer ind på omkring kl. 14.00, og som ligger ca. 20 minutter fra Akrotiri. Det er også ideelt at udforske dette sted efter at have besøgt det arkæologiske sted, da det vil give dig et indblik i øens historie og kultur.

Inde i dette museum finder du en imponerende samling af artefakter fra bronzealderen, fra omkring det 3. årtusinde f.Kr. til senantikken. Du får mulighed for at se nærmere på de hverdagsgenstande, som de gamle indbyggere på øen brugte, og lære om deres ritualer og tro. Køkkenredskaber, keramik, smykker og landbrugsredskaber er blot nogle af de genstande, du kan se på stedet, og som giver dig en klar idé om, hvordan livet på øen var for tusindvis af år siden.

Du kan blive i op til tre timer på dette museum for at se hele stedet og dets samlinger. Du tager af sted omkring kl. 17.00 for at fortsætte til kystområdet Amoudi Bay, som er det sidste sted, du besøger på denne tredje og sidste dag på din Santorini-rejse.

Nyd middagen på en af Amoudi-bugtens restauranter ved havet

Lige efter at du har forladt det forhistoriske museum, kan du nyde en middag på en af strandrestauranterne i Amoudi Bay, men ikke før du har gået en dejlig tur langs kysten. Da du ankommer omkring kl. 17.00 eller lidt senere, har du mulighed for at gå rundt i området og derefter få en bid mad omkring kl. 19.00, når solen går ned, og atmosfæren bliver køligere og mere behagelig.

Under hele oplevelsen vil du have mulighed for at nyde vidunderlige udsigter og smukke landskaber. En af de ting, du vil synes bedst om ved at spise her, er, at du vil kunne smage frisk fisk og skaldyr som en hoveddel af næsten alle retter. Men du vil også kunne smage forskellige typiske retter fra det græske køkken.

Efter yderligere to timer, hvor du har nydt middagen, kan du vende tilbage til dit hotel eller overnatningssted for at hvile dig og tage hjem næste dag. Jeg anbefaler, at du reserverer transport fra Santorinis havn i god tid.

Book din transfer fra havnen i Santorini

Denne aktivitet fuldender din tre-dages rejse rundt på øen Santorini og nogle af de mest utrolige seværdigheder, du kan se på dette drømmested.