10 seværdigheder og oplevelser i Santorini i marts

Den græske kultur er berømt for sine unikke traditioner og festligheder, og mange af dem finder sted i marts måned. Her er nogle af de mest interessante.

Andressa García

Andressa García

10 minutters læst

10 seværdigheder og oplevelser i Santorini i marts

Santorini | Nextvoyage

Santorini er en ø, der har meget at byde på, hvis man er på udkig efter nye kulturer og unikke oplevelser. En af de mest særegne fester i landet er Katheri Deftera, som fejres 40 dage før påske og er en mulighed for at nyde et af de mest slående skuespil i Grækenland.

Men du finder også en række attraktioner på øen i marts, herunder flere festivaler og sjove fester som f.eks. fejringen af den græske uafhængighedsdag, hvor du kan få et indblik i regionens kultur og historie. Generelt kan du finde mange af de bedste ting at se og lave på Santorini i marts måned.

1. Gå ud og nyd fejringen af Katheri Deftera

Flyvning med drage| ©ivan cebellan sanchez
Flyvning med drage| ©ivan cebellan sanchez

Santorini deltager også i fejringen af Katheri Deftera, som er en meget speciel helligdag, der fejres i Grækenland fyrre dage før påske. Denne tradition giver dig en meget velkommen mulighed for at nyde et af de mest imponerende skuespil i hele landet. Du vil se papirdrager i alle farver, former og størrelser flyve på himlen og skabe et magisk syn og en atmosfære, som er værd at tage masser af billeder af.

En af de gode ting ved denne begivenhed er, at folk i alle aldre deltager i løjerne. Du kan også kaste dine egne drager op i luften, mens du ser dem skinne på himlen. Under Katheri Deftera-fejringen har du desuden mulighed for at smage på noget af øens lækre græske mad og traditionelle drikkevarer. Dette er en perfekt aktivitet at deltage i, lige før du tilmelder dig et Santorini-krydstogt, som allerede er tilgængeligt i marts.

Detaljer af interesse

 • Pris: For at deltage eller se dragerne skal du ikke betale noget på noget tidspunkt.
 • Tid: Dette skue finder normalt sted om eftermiddagen og afholdes 40 dage før påske. Selvom datoen kan ændre sig, finder det altid sted i marts måned.
 • Sted: Generelt finder denne begivenhed sted i de frie områder på øen, som i dette tilfælde er strandbredden.

Tilmeld dig en Santorini Cruise Tour

2. Fejr med grækerne, uafhængighedsdag i Grækenland

Det arkæologiske sted Akrotiri| ©clareplater
Det arkæologiske sted Akrotiri| ©clareplater

En af de vigtigste festligheder i Grækenland finder sted den 25. marts, og det er intet mindre end Grækenlands uafhængighedsdag. Santorini undgår ikke denne fejring, så i løbet af denne dag vil du kunne se forskellige militærparader og andre officielle handlinger, der finder sted på stedet for at mindes kampen for landets uafhængighed.

Det er ikke en dag, man skal besøge turiststeder som Akropolis eller de arkæologiske museer, fordi de er lukkede, men det er et godt tidspunkt at nyde byens glæde og de officielle aktiviteter, der finder sted på øen. Disse festligheder og parader er en god måde at lære om øens kulturarv og græske traditioner på, og det er en aktivitet, du bør gøre lige efter at have deltaget i en tur til Santorini, hvor du allerede har lært om øen og dens fortid.

Selvom der er mange muligheder for at udforske Grækenlands rige kultur og historie på øen, er et godt tidspunkt at gøre det på bestemt ved at tage til fejringen af denne vigtige helligdag for hele det græske samfund.

Detaljer af interesse

 • Pris: Du behøver ikke at betale noget for at nyde begivenhederne til minde om Grækenlands uafhængighed.
 • Tid: Paraderne finder normalt sted om morgenen den 25. marts.
 • Sted: Fejringen af den græske uafhængighedsdag finder sted i byen Fira, som er øens hovedstad.

3. Læs historien om Melina Mercouri på hendes særlige dag

Indgang til museet| ©Sujal Parikh
Indgang til museet| ©Sujal Parikh

Den 6. marts er en særlig dag i Grækenland, fordi den fejres som dagen for Melina Mercouri, en fremtrædende skuespillerinde og politiker, der fungerede som kulturminister og bidrog væsentligt til bevarelsen af landets kulturarv. Santorini undgår ikke denne traditionelle helligdag, og selvom det er en lidet kendt festdag, repræsenterer den en unik mulighed for at lære mere om Grækenlands kultur og historie.

I forbindelse med fejringen af denne dag er der gratis adgang til museer og arkæologiske steder over hele landet, også på Santorini. I løbet af denne dag kan du lære om vigtigheden af kultur og kulturarv i hele landet, og hvordan det hjælper med at holde historien om denne traditionelle nation i live.

Detaljer af interesse

 • Pris: Du behøver ikke at betale noget for at deltage i Melina Mercouri-dagens aktiviteter.
 • Tid: Denne begivenhed finder sted den 6. marts hvert år.
 • Sted: Normalt finder festlighederne omkring denne figur sted i byen Fira.

4. Tag på klatretur på det sorte bjerg

Akrotiri fyrtårn| ©Northern Adventures
Akrotiri fyrtårn| ©Northern Adventures

En af de aktiviteter, du kan lave i marts, er at besøge Det Sorte Bjerg, et af de mest imponerende steder på Santorini. Det er et vulkansk bjerg med en sort klippe, der rejser sig fra Det Ægæiske Hav.

Du vil elske at tage en bådtur rundt om øen for at se den betagende udsigt over Det Sorte Bjerg, Akrotiri Fyrtårn og de vulkanske strande, især da marts er begyndelsen på foråret, så du vil kunne nyde en endnu klarere udsigt.

Du kan endda tage på kajak- og kanoture, så du kan udforske kystlinjen og klipperne ved Black Mountain fra et andet perspektiv. Dette er uden tvivl et af de bedste turistmål på Santorini og et absolut must at besøge i marts. Her kan du se, hvordan øens naturlige skønhed kombineres med den fascinerende geologiske historie, der har formet den gennem århundreder.

Interessante detaljer

 • Pris: Du kan gå på egen hånd og ikke betale noget, eller du kan tage en guidet tur til bjerget, som du skal betale omkring 120 euro pr. person for.
 • Tidsplan: Du kan tage på disse ture hele dagen, selvom de normalt foregår om morgenen.
 • Beliggenhed: Santorinis sorte bjerg ligger på øens sydvestkyst, nær Perissa-stranden.

5. Bestigning af Profitis Ilias-bjerget

Profitis Ilias| ©Samos Voice
Profitis Ilias| ©Samos Voice

Jeg anbefaler, at du i dit besøg på Santorini i marts inkluderer et besøg på Profitis Ilias-bjerget, som er det højeste punkt på øen. Fra toppen vil du kunne nyde en spektakulær udsigt over hele kystparadiset og Det Ægæiske Hav. På toppen af bjerget kan du også besøge en ortodoks kirke, som blev bygget i det 18. århundrede, og du kan beundre arkitekturen og freskerne indeni, som er blevet omhyggeligt bevaret.

Marts er også et godt tidspunkt at besøge Profitis Ilias-bjerget, fordi det er uden for sæsonen, og der er færre turister end i sommermånederne, men vejret er stadig dejligt og behageligt, hvilket vil hjælpe dig med at bestige bjerget uden at blive udmattet. Hvis du er naturelsker, vil udsigten over det skiftende landskab og de smukke skyer være en unik oplevelse.

Interessante detaljer

 • Pris: Hvis du tager til dette bjerg som en del af en guidet tur, skal du betale lidt over 90 euro per person.
 • Tid: Besøget på dette bjerg bør være om morgenen, så du har god tid til at nyde landskabet.
 • Beliggenhed: Dette bjerg ligger i den syd-centrale del af øen. Meget tæt på foden af Pyrgos.

6. Gå en tur rundt om Megalochori, og oplev al dens charme

Megalochori| ©Andrey Sulitskiy
Megalochori| ©Andrey Sulitskiy

Megalochori er en traditionel landsby på øen Santorini i Grækenland. Den er kendt for sin rolige og afslappede atmosfære, hvilket gør den populær blandt turister, der søger en flugt fra travlheden andre steder på øen.

Det er derfor, du skal tage til Megalochori, hvis du leder efter fred og ro, især om foråret, hvor der stadig kan være ret travlt i Santorinis hovedstad. Landsbyen er ret lille og fuld af smalle brostensbelagte gader, hvidkalkede huse og gamle kirker med karakteristiske klokketårne.

Der er flere barer, taverner og kuriositetsbutikker, der sælger lokale produkter, herunder smykker, vin og kunsthåndværk. Megalochori er også kendt for sine vingårde og er hjemsted for nogle af de ældste vingårde og vingårde i Grækenland. Vinmarkerne er spredt over hele byen, så du kan gå på opdagelse og nyde den smukke natur. Der er også en række bemærkelsesværdige historiske bygninger i området, såsom Jomfruens Kirke og Goulas-slottet.

Detaljer af interesse

 • Pris: For at se Megalochori kan man tilmelde sig en tur til Santorini, som kan koste omkring 90 euro pr. person.
 • Tid: Du kan tage fra Fira til Megalochori om morgenen eller eftermiddagen, afhængigt af hvilken type sightseeing du ønsker at lave.
 • Beliggenhed: Landsbyen Megalochori ligger i den sydvestlige del af øen Santorini.

7. Lær at tilberede traditionelle græske retter

Souvlaki| ©irrational_cat
Souvlaki| ©irrational_cat

Da marts er begyndelsen på foråret, er det det ideelle tidspunkt at lære og eksperimentere med græsk gastronomi på Santorini, så jeg anbefaler dig at tage til et madlavningskursus for at lære at tilberede souvlaki og moussaka, som er traditionelle retter på øen. Det bedste ved dette madlavningskursus er, at du vil kunne se det i et autentisk lokalt hulehus. Ved ankomsten bliver du budt velkommen med snacks og vin, inden den gastronomiske oplevelse begynder.

Souvlaki er en af Grækenlands mest populære retter, en slags kødkebab marineret med urter og krydderier, normalt lavet med svinekød eller kylling og ledsaget af en lækker tzatziki-sauce. Den kan serveres på en baguette eller på en tallerken med tilbehør som salat, pommes frites eller ris. Moussaka er en slags lasagne lavet af aubergineskiver, hakket kød, løg, tomat og krydderier, dækket af et lag bechamelsauce og bagt i ovnen.

Din ekspertguide vil give dig praktiske instruktioner i, hvordan du tilbereder disse autentiske retter fra Santorinis gastronomi. Når timen er slut, kan du nyde din egen kreation på en dejlig terrasse sammen med lokal vin, desserter og græsk kaffe. Du har også mulighed for at tage opskrifterne med dig, så du kan genskabe dem derhjemme.

Interessante detaljer

 • Pris: Du skal betale lidt over 100 euro for at nyde denne oplevelse.
 • Tid: Det vil tage dig omkring tre en halv time at gennemføre aktiviteten.
 • Sted: Stedet for undervisningen bestemmes af kokken og guiden, der tager dig med på denne oplevelse.

8. Tilmeld dig en bådtur rundt om calderaen og de nærliggende øer

I Thirasia| ©Randy Connolly
I Thirasia| ©Randy Connolly

Marts er et sjovt tidspunkt at tage på en bådtur til vulkanen og øen Thirasia, især fordi vejret er meget bedre end på andre tidspunkter af året. Du starter dit eventyr med at sejle i 20 minutter fra Santorinis kyst til vulkanen. Når du er fremme, kan du gå langs vulkanryggen og lære om dens historie og geologi af en ekspertguide. Efter halvanden times guidet tur vender du tilbage til båden og fortsætter ruten til Palea Kameni.

Midt på turen kan du stoppe i ca. 30 minutter ved Agios Nicholaos-stranden, hvor du kan nyde det varme vand, der er rigt på mineraler som svovl og jern, som er gavnlige for dit helbred. Tilbage på båden sejler vi til øen Thirasia, hvor vi slentrer gennem de maleriske gader og opdager den lækre gastronomi ved frokosttid. Tilbage på båden kan du nyde panoramaudsigten over Nea Kameni, den vulkanske ø, og til sidst vende tilbage til land.

Detaljer af interesse

 • Pris: Du skal betale omkring 27 euro for at nyde denne oplevelse.
 • Tid: Aktiviteten starter normalt omkring kl. 10.00 hver dag.
 • Sted: Disse ture afgår fra den gamle havn i Fira.

Rundtur på Santorini på en båd

9. Smag den rige lokale og forårets gastronomi på restauranterne

Fisk på Santorini| ©Jan Smets
Fisk på Santorini| ©Jan Smets

Hvis man besøger Santorini i marts, er det en god idé at prøve nogle af de retter, der er i sæson. Det bedste ved dette er, at du kan finde en bred vifte af forskellige muligheder for enhver smag og gane. Også i denne sæson vil du altid finde lækre retter lavet med friske ingredienser fra regionen.

Santorinis gastronomi er kendt for sin græske indflydelse og brugen af frisk fisk og skaldyr, som findes i overflod på grund af øens placering i Det Ægæiske Hav. Ud over disse retter er der andre, man ikke må gå glip af, såsom tomat- og agurkesalater, tzatziki, den berømte moussaka og Vinsanto, en sød vin lavet af modne druer, der tørres i solen.

De fleste af de lokale restauranter er åbne året rundt, så du vil ikke have noget problem med at finde et bredt udvalg af madnoget tidspunkt af året, men især i marts, hvor lavsæsonen er begrænset, vil du kunne finde en række restauranter på øen, hvor du kan smage øens lækre køkken.

Interessante detaljer

 • Pris: Et måltid på en restaurant kan koste omkring 30 til 50 euro pr. ret, afhængigt af hvilken type ret du bestiller.
 • Åbningstider: Restauranterne er normalt åbne hele dagen, men det bedste tidspunkt at smage på øens hovedretter er omkring kl. 13.00.
 • Beliggenhed: Restauranter med god mad kan findes over hele øen. Men de bedste steder er uden tvivl Pyrgos og Fira.

10. Nyd forårsvejret, og besøg strandene i Perissa, Kamari eller Red Beach

Den røde strand| ©cb1973
Den røde strand| ©cb1973

Marts er den første forårsmåned, så det er det perfekte tidspunkt at besøge og nyde de smukkeste strande på Santorini som Red Beach. Det særlige ved denne strand er, at den anses for at være den bedste strand at tage billeder på i Santorini, takket være dens røde farve. Denne smukke strand kaldet Red Beach eller Red Beach of Santorini ligger i den sydvestlige del af øen, meget tæt på landsbyen og det arkæologiske sted Akrotiri. Den har en rødlig farve på grund af den vulkanske klippe, der ligger lige bag den.

På den anden side er Perissa kendt for at være en af de bedste badestrande på Santorini, og noget af det, der skiller sig mest ud ved dette sted, er, at det er en strand med krystalklart vand og sort sand, ideel til at nyde en dag med sol og hav. Kamari-stranden er en anden ikonisk strand på Santorini, der anses for at være en af de mest berømte på øen. Den ligger også i den østlige del af Santorini, nord for bjerget, der adskiller strandene, hvilket gør den mere tilgængelig end andre lignende strande.

Interessante detaljer

 • Pris: Du behøver ikke betale noget for at nyde disse strande på egen hånd. Men hvis du tager på en guidet tur, skal du betale omkring 50 euro pr. person.
 • Åbningstider: Strandene er åbne hele dagen. Men det bedste tidspunkt at tage af sted på er om morgenen, så man kan nyde stranden hele dagen.
 • Beliggenhed: Red Beach ligger på den sydvestlige del af øen, og det samme gør Perissa. Kamari Beach ligger på den sydøstlige del af øen.