Bedste seværdigheder og oplevelser i Santorini

Santorini er et af de idylliske steder, hvor man ønsker, at tiden skal gå i stå og blive og leve. I dette indlæg fortæller jeg dig, hvad du skal se på den mest fotogene ø på planeten.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

10 minutters læst

Bedste seværdigheder og oplevelser i Santorini

Udsigt over Det Ægæiske Hav | ©Hello Lightbulb

Kykladerne er Grækenlands mest berømte og mest besøgte øer. Juvelen i kronen på denne øgruppe i Det Ægæiske Hav er Santorini, en solbeskinnet ø af vulkansk oprindelse badet i fantastisk blåt vand, som har fortryllet rejsende fra hele verden i generationer.

De ankommer tiltrukket af det typiske billede af en kystby med hvide huse med blå tage, men de tager derfra med et væld af oplevelser, fordi Santorini er så meget mere. Er du klar til at nyde dit livs ferie? Tjek de 10 ting, du bare må se og gøre på Santorini!

1. Sejl rundt på Santorini

Sejl rundt i Santorinis farvande| ©Raimond Klavins
Sejl rundt i Santorinis farvande| ©Raimond Klavins

Santorini er en ø med en søfarende sjæl. At betragte dens silhuet af klipper med toppe kronet af hvide huse med blå tage fra vandet er et vidunder. Derfor anbefaler jeg, at du booker en bådtur rundt om Santorini i løbet af din ferie.

Disse udflugter varer normalt flere timer og er meget sjove. Nogle af dem inkluderer græske grillfester med musik og middag, før man ser solnedgangen fra havet.

Det er en storslået oplevelse, som enhver rejsende på Santorini bør opleve mindst én gang. Hvis du vil vide i detaljer, hvordan disse bådture rundt på øen er, og hvilke muligheder der er, råder jeg dig til at læse artiklen De bedste krydstogter og bådture på Santorini...

Book en bådtur på Sant orini

2. Se den bedste solnedgang på Santorini

Se de smukkeste solnedgange i Grækenland| ©Nikola Totuhov
Se de smukkeste solnedgange i Grækenland| ©Nikola Totuhov

Santorini siges at have den smukkeste solnedgang i Det Ægæiske Hav. Det er et mantra, der gentages af så mange rejsende, at det er blevet en kraftig sirenesang, der kan tiltrække så mange andre, som drømmer om også at opleve solnedgangen på et så idyllisk sted.

Faktisk er berømmelsen af Santorinis solnedgang mere end berettiget. Det er et fascinerende syn med et magisk strejf, hvor landskabet med hvidkalkede huse og blå kupler på de vulkanske klipper krydser horisonten, hvor solen går ned for at give plads til stjernerne.

Ingen ønsker at gå glip af dette øjeblik, og der er mange steder, hvor man kan nyde solnedgangen på Santorini. Her er nogle af de mest fremragende.

Oia

Dette er det mest populære sted at se solnedgangen på Santorini. De bedste steder at se den gratis er vindmøllen eller ruinerne af det venetianske slot, selvom sidstnævnte normalt er overfyldt, så jeg anbefaler, at du går et par timer før for at få en plads.

Men i Oia er der mange barer med udsigtsterrasser, hvor du kan nyde øjeblikket med en drink, afslappet i dit sæde og lytte til musik.

Men hvis du leder efter et roligere og mere afsides sted at se solnedgangen på Santorini, anbefaler jeg, at du besøger Katharos-stranden, en kilometer væk fra Oia. At se solnedgangen på denne næsten uberørte strand gemt mellem klipper er et vidunder. Jeg anbefaler dig at booke en bustur til solnedgangen i Oia.

Fira

Santorinis hovedstad har mange udsigtspunkter, hvor man kan se solnedgangen gratis. Jeg anbefaler dem langs vejen fra den ortodokse katedral til Kato Thira for at se det enorme Ægæiske Hav i skumringen.

Som i Oia kan du i Fira også nyde solnedgangen fra en af barerne med en terrasse med udsigt over havet. Hvis du vælger denne mulighed, råder jeg dig til at reservere bord på forhånd, så du er sikker på at få en plads.

Før solnedgangen anbefaler jeg, at du booker en guidet tur i Fira for at lære hovedstaden at kende og smage de lækre is ved at booke.

Pyrgos

Oia og Fira er de mest populære steder at se solnedgangen på Santorini, men et par kilometer inde i landet ligger Pyrgos, en charmerende middelalderlandsby, hvorfra du også kan se solnedgangen uden menneskemængderne.

Da det er det højeste punkt på øen, kan du også nyde en spektakulær udsigt over solnedgangen. Det bedste sted? Fra profeten Elias' kloster.

Akrotiri

At se solnedgangen kan være en af de mest romantiske ting at gøre på Santorini. Hvis du leder efter et intimt og afsides sted at se den som par, er landskabet omkring Akrotiri-fyrtårnet på den sydlige del af øen betagende.

Mens du er i området, kan du udnytte dit ophold til at udforske ruinerne af Akrotiri og andre områder i syd ved at booke en guidet tur med vinsmagning.

Ægæerhavet

En original måde at nyde solnedgangen på Santorini er at booke et krydstogt langs øens kystlinje

. Ikke alene får du mulighed for at se den smukkeste solnedgang i Det Ægæiske Hav, men du får også tid til at udforske kystlinjen i dette hjørne af øgruppen Kykladerne til vands og til lands, klatre op på toppen af Santorinis vulkan, snorkle, svømme i termiske kilder og endda nyde en grillaften.

Book en bådtur på Santorini

3. Svøm på de bedste strande

Den røde strand| ©Bryce Edwards
Den røde strand| ©Bryce Edwards

Santorini er et sted velsignet af naturen med nogle af de smukkeste strande i Det Ægæiske Hav med postkortperfekte landskaber med turkisblåt vand og bugter med sort, hvidt og rødt sand.

Af sådan en lille ø at være er Santorini overraskende for sin mangfoldighed af strande. Der er strande i alle farver og for alle aldre. For på en ferie i Grækenland fortjener man også en pause og at ligge i solen.

Perissa Strand

Denne strand anses for at være den bedste på øen. Her kan man snorkle, stå på vandski eller jetski. Jeg kan godt lide den, fordi den har en god atmosfære, hvor man kan tage hen med vennerne, og den er omgivet af barer og strandklubber.

Den er også kendt som den sorte strand på grund af det sorte vulkansand, der står i kontrast til det dybblå hav.

Kamari Strand

Ideel for familier på grund af den rolige og venlige atmosfære. Det er en meget turistpræget strand med et stort udvalg af barer og restauranter samt legepladser og fritidscentre, hvor børnene kan hygge sig.

Den hvide strand

Den konkurrerer i popularitet med den foregående, da det er den eneste på Santorini, der har denne farve, som står i så stor kontrast til havets vand. Landskabet ved White Beach er smukt, og du vil kunne tage masser af souvenirbilleder.

Og hvis du kan lide at snorkle, er du kommet til det rette sted, for der er en overflod af fisk at svømme med.

Eros Strand

Et par kilometer fra Fira ligger Santorinis mest romantiske strand, opkaldt efter den græske kærlighedsgud. Perfekt til par, der søger fred og ro og en flugt fra menneskemængden.

Den røde strand

En af de mest fotogene strande på Santorini takket være kontrasten mellem det turkise vand og de rødlige klipper- et syn for guder!

Da det er den eneste på hele øen med denne særegne farve, tiltrækker den mange turister og instagrammere.

Jeg anbefaler, at du booker et krydstogt fra Red Beach, når du har nydt den fra kysten, for at se den på afstand og nyde udsigten, men med et andet perspektiv.

Book et krydstogt fra Red Beach

4. Besøg Akrotiri, det græske Pompeji

Arkæologiske rester af Akrotiri| ©Klearchos Kapoutsis
Arkæologiske rester af Akrotiri| ©Klearchos Kapoutsis

Hvis du er vild med historie, er et af de mest interessante steder at se på Santorini det arkæologiske område Akrotiri. Det er normalt inkluderet, når du booker en tur til det sydlige Santorini, hvilket jeg anbefaler, at du gør, så en lokal guide kan vise dig ruinerne i detaljer.

Det er en gammel bronzealderby, der ligesom Pompeji bukkede under for det forfærdelige udbrud af Thera-vulkanen i det 16. århundrede f.Kr., som ødelagde denne blomstrende ægæiske by, der var tæt knyttet til den minoiske civilisation.

Begravet under aske og lava har Akrotiri været velbevaret i tusinder af år, og i dag kan vi lære om denne by, der er forbundet med legenden om Atlantis, gennem de artefakter, kar, skulpturer og vægmalerier, der er blevet fundet.

Book en tur til Akrotiri og det sydlige Santorini

5. Tag en tur til Oia og Fira

Fira set fra Det Ægæiske Hav| ©João Matos
Fira set fra Det Ægæiske Hav| ©João Matos

Hvis du er på udkig efter lidt eventyr under din ferie på øen, er en af de fedeste ting at lave på Santorini at tage en 10 kilometer lang rute mellem Fira og Oia, der forbinder disse turistbyer.

Det tager mellem 3 og 5 timer, men udsigterne undervejs er spektakulære og giver dig mulighed for at opleve Santorinis magi: fra de smukke hvide landsbyer til bjergene, vulkanen og de øer, der udgør øgruppen Kykladerne.

Selvom sværhedsgraden på denne rute er relativt let, og det meste af stien er asfalteret, anbefaler jeg, at du har en middelgod kondition for at gøre det. Hvis du ikke er i stand til det, kan du altid booke en guidet tur i Fira og Oia.

Book en guidet tur i F ira

6. Bestig vulkanen, den bedste vandretur på Santorini

Besøg vulkanen og nyd det unikke landskab i Nea Akameni.| ©michimaya
Besøg vulkanen og nyd det unikke landskab i Nea Akameni.| ©michimaya

En af de mest populære turistattraktioner på Santorini er vulkanen, som var ansvarlig for et massivt udbrud i det 16. århundrede f.Kr., der forvandlede det ægæiske landskab, da kalderaen kollapsede og gav anledning til den lille klynge af øer Santorini, som vi kender i dag.

Mange forskere mener, at det mytiske Atlantis, som Platon talte om i sine historier, kan have ligget her, og at det bukkede under for naturens kræfter for tusindvis af år siden.

Så uanset om du er på sporet af denne legendariske ø fra antikken, eller du nyder økoturisme, er en tur til øen Nea Kameni og de varme kilder i Palea Kameni et must på din Santorini-ferie.

Hvad vil du se på turen?

 • Nea Kameni: en ubeboet ø i den centrale del af Santorinis caldera. Opstigningen til toppen af vulkanen tager ca. 20-30 minutter til fods ad en lille sti.
 • Den aktive vulkan afgiver dampe. Faktisk er lugten af svovl ret intens, og hvis man graver lidt i jorden, kan man finde sten, der er så varme, at de brænder hånden, hvis man rører ved dem.
 • Palea Kameni varme kilder, hvor du kan slappe af med en svømmetur eller et mudderbad - de siges at have medicinske egenskaber!
 • Øen Thirasia, hvor du kan nyde de smukke bugter og spise frokost på en af de typiske restauranter.

Glem ikke at medbringe behagelige sko til denne udflugt samt solcreme, en hat og masser af vand i rygsækken, da varmen kan være kvælende.

Book en udflugt til de vulkanske øer

7. Nyd gastronomien på Santorini

Smag de rige vine fra Santorini| ©Jameson Fink
Smag de rige vine fra Santorini| ©Jameson Fink

Santorini, som hele Grækenland, kan prale af en lækker gastronomi baseret på fremragende middelhavsprodukter og orientalske påvirkninger gennem krydderier. På Santorini vil du have en fantastisk tid med at smage de bedste græske specialiteter:

 • Fava-hummus (creme af hestebønner).
 • Dolmades (små stykker ris eller kalvekød svøbt i drueblade)
 • Keftedes (vegetariske kødboller)
 • Gyros (græsk kebab)
 • Stegt lam
 • Soltørret blæksprutte

Santorini er også berømt for sine vinkældre og kvaliteten af sine vine, f.eks. hvidvinen Nychtery, som er meget populær på øen. Og glem ikke at prøve en kold Donkey, den typiske Santorini-øl. For at sikre, at du ikke går glip af noget, anbefaler jeg dig at booke en vinsmagningstur på Santorini.

Book en vinsmagningstur på Sant orini

8. Oplev den gamle havn i Fira og Amoudi

Amoudi havn| ©Upsilon Andromedae
Amoudi havn| ©Upsilon Andromedae

Glem ikke at inkludere et besøg i den gamle havn i Fira og Amoudi i din rejseplan. Det er et af de smukkeste og mest autentiske steder at se på Santorini.

Den gamle havn i Fira var den vigtigste havn på Santorini, indtil den blev erstattet af havnen i Athinios. Jeg anbefaler at tage til den gamle havn i Fira for at spise på en af restauranterne og nyde udsigten til solnedgangen.

Havnen i Amoudi er et andet af de mest charmerende steder at se på Santorini. Det er en lille havn, som jeg anbefaler, at du besøger, fordi den byder på en smuk udsigt over kontrasten mellem det turkisblå hav og de rødlige klipper på denne del af øen. Du kan også booke et krydstogt fra Amoudi Bay.

Book et krydstogt fra Amoudi Bay

9. Organiser et episk road trip rundt på Santorini

Oplev Santorinis smukke natur ved at køre ad de sjove veje.| ©Matt Kieffer
Oplev Santorinis smukke natur ved at køre ad de sjove veje.| ©Matt Kieffer

En anden måde at lære øen at kende på er at leje en bil til et road trip eller booke en quad-tur rundt på Santorini. En meget original aktivitet på Santorini, som ikke kræver så meget organisation.

Hold dig ikke kun til Santorinis kystbyer, men gå i land og udforsk øen! Kør fra ende til anden og se byerne, klipperne, strandene, fyrtårnene og udsigtspunkterne, hvor du kan betragte Ægæerhavets storhed og den uforglemmelige solnedgang.

Når turen er slut, kører du tilbage til udgangspunktet ad den cirkulære rute. Du kommer tilbage med masser af souvenirbilleder og en uforglemmelig oplevelse, som du kan føje til din rejselog.

Tag med påen quadbike-tur på Santorini

10. Gå i friluftsbiografen på Santorini

Nyd biografen på din ferie| ©Jeremy Yap
Nyd biografen på din ferie| ©Jeremy Yap

Efter en sjov dag på stranden er en god ting at gøre på Santorini at gå ind og se en film i en friluftsbiograf. Da øen byder besøgende fra hele verden velkommen, vises filmene på engelsk med græske undertekster.

Denne friluftsbiograf er formet som et gammelt græsk teater og er omgivet af grønne områder og dekoreret med stearinlys for at skabe en behagelig og afslappende stund. Jeg kunne virkelig godt lide den måde, de sørger for stemningen på, så man føler sig godt tilpas og opslugt af filmen.

Selvom det er en lille biograf, er billed- og lydkvaliteten god, og lærredet ser godt ud fra alle vinkler.

 • Hvor er den? Open Air Cinema Kamari.
 • Pris? 8 euro pr. billet.
 • Hvornår er der åbent? Åben fra maj til oktober.
 • Åbningstider? Biografen åbner kl. 20.30, og filmen starter kl. 21.30.

Hvornår er det bedst at rejse til Santorini?

Selv om Santorini har behageligt varme temperaturer året rundt, kan sommeren være hidsig på grund af middelhavsklimaet (plus den store tilstrømning af turister).

Vinteren på den græske ø bringer regn, vind og køligere temperaturer, men som du måske forventer, bliver du også skånet for menneskemængderne.

Foråret på Santorini er det bedste tidspunkt at opdage landskabets skønhed og sikre sig et perfekt 3-dages ophold på øen. Hvis du er i tvivl om, hvad du skal lave afhængigt af den dato, du vælger, så husk at tjekke vores guides: