Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

10 seværdigheder og oplevelser i Santorini i maj

En rejse til Santorini i maj måned vil føles godt takket være øens milde klima og færre turister sammenlignet med andre måneder.

Andressa García

Andressa García

9 minutters læst

10 seværdigheder og oplevelser i Santorini i maj

Santorini | AXP Photography

At besøge Santorini i maj er en god mulighed, hvis du gerne vil undgå menneskemængderne og nyde øens skønhed i en mere afslappet atmosfære. Derudover kan du i maj nyde fejringen af vigtige begivenheder som den internationale museumsdag, der byder på nogle af de bedste ting at se og gøre på Santorini i løbet af måneden.

I løbet af sidstnævnte begivenhed kan du for eksempel besøge lokale museer, der deltager i fejringen, gratis og lære mere om øens historie og kultur. Andre aktiviteter, du kan lave i maj, er at vandre, udforske strandene, tage på et solnedgangskrydstogt eller bare nyde den lokale mad og vin.

1. Tag del i festlighederne i Eleusis

Krydstogt på Santorini| ©Neil
Krydstogt på Santorini| ©Neil

Eleusis Folklore Festival er en af de mest interessante festligheder i Grækenland og strækker sig til Kykladerne, i dette tilfælde Santorini. Det er en folkloristisk fest, der samler alle indbyggerne i de forskellige områder på Santorini for at mindes og fejre de mest rodfæstede traditioner i den græske kultur.

Under arrangementet får du mulighed for at dele med de lokale og lære om deres traditionelle danse, kulturelle karakteristika og kostumer.

Oven i alt det andet vil du under arrangementet have mulighed for at nyde traditionel græsk mad, så din oplevelse bliver et komplet eventyr i græske traditioner. Hvis du vil fortsætte med at smage mere af det græske køkken, er en anden aktivitet, du kan gøre, at tilmelde dig et krydstogt rundt på Santorini, hvor du vil kunne smage god gastronomi.

Interessante detaljer

 • Pris: Du behøver ikke betale noget for at nyde denne begivenhed.
 • Tid: Disse mindebegivenheder finder normalt sted om morgenen, selvom den festlige atmosfære varer hele dagen. Denne festlighed fejres omkring den tredje uge i maj.
 • Sted: Hele øen Santorini byder på aktiviteter, selvom de fleste er koncentreret i Fira.

Tilmeld dig et Santorini-krydstogt

2. Lær historien at kende på den internationale museumsdag

Indgangen til museet| ©Sujal Parikh
Indgangen til museet| ©Sujal Parikh

Den 18. maj er kendt over hele verden som den internationale museumsdag, en dag, der er dedikeret til at fejre museernes betydning i vores kulturer og samfund, og Santorini er ingen undtagelse. På denne dag tilbyder museer over hele øen særlige aktiviteter og arrangementer for offentligheden, herunder guidede ture, foredrag med eksperter, pædagogiske workshops og meget mere.

Det vigtigste museum på Santorini er intet mindre end Museum of Prehistory of Thera, hvor du kan få et fascinerende indblik i den minoiske civilisation og dagliglivet på øen for tusindvis af år siden, en slags rundtur på Santorini, men gennem tiden. Du kan også finde fantastiske ting at lave på det arkæologiske museum i Thera, som jeg anbefaler at inkludere i din Santorini på 3 dage rejseplan.

Ud over disse museer er der andre interessante steder på Santorini, der tilbyder unikke oplevelser under denne fejring, såsom Museum of Lost Atlantis, der udforsker mytologien om Atlantis og dens forhold til Santorini. Jeg anbefaler også at besøge Santorinis MATI Art Gallery i løbet af dagen, da det er et fantastisk sted at se værker af lokale og regionale kunstnere.

Detaljer af interesse

 • Pris: Museer har ofte forskellige billetpriser, men de tilbyder normalt visse rabatter på denne dag. Men disse priser kan variere fra år til år og i henhold til den enkelte institutions politik.
 • Åbningstider: Museerne er som regel åbne mellem kl. 9.00 og 19.00.
 • Beliggenhed: Museerne ligger over hele øen. Nogle af dem ligger meget tæt på Fira eller inde i byen.

Tilmeld dig en rundtur på Santorini

3. Nyd rosenfestivalen

Smag på festivalens rosevin| ©jamieofalltrades
Smag på festivalens rosevin| ©jamieofalltrades

Den anden weekend i maj er noget helt særligt i byen Pyrgos, hvor Rose Festival finder sted. Denne festival giver dig mulighed for at smage Santorinis berømte rosévin, samt nyde levende musik og traditionelle ø-danse. Under festivalen er gaderne i landsbyen dekoreret med roser, og folk klæder sig ud i farverige traditionelle kostumer for at fejre sammen.

Rosenfestivalen er en af de mest populære fester blandt lokale og turister på Santorini, især fordi det er en mulighed for at opleve den lokale kultur og gastronomi i en atmosfære fuld af glæde og munterhed. Ud over alle de aktiviteter, du kan nyde under denne fest, kan du også udforske det traditionelle kunsthåndværk og de lokale produkter, som er en integreret del af øens kulturarv.

Detaljer af interesse

 • Pris: For at nyde Rose Festival skal du betale omkring 50 euro pr. billet.
 • Åbningstider: Generelt er der åbent i løbet af dagen og ud på aftenen, men tidsplanen kan ændre sig alt efter, hvilken udgave af festivalen der er tale om.
 • Sted: Denne festival finder sted i Fira.

4. Deltag i åbningen af strandsæsonen i Kamari

Stranden i Kamari| ©I.H.Snaps
Stranden i Kamari| ©I.H.Snaps

I midten af maj fejrer Kamari, en af Santorinis mest populære strande, åbningen af strandsæsonen med en stor begivenhed, som du ikke vil gå glip af, hvis du rejser til Santorini i årets femte måned. Du får mulighed for at nyde den store fejring af sommerens start på øen, mens du slapper af i solen, sandet og havvandet.

Du vil elske denne begivenhed, som kombinerer levende musik, mad og drikke samt masser af aktiviteter for folk i alle aldre. Med en sort sandstrand og panoramaudsigt over det vulkanske landskab er Kamari et ideelt sted både at nyde solen og havbrisen og at møde lokale beboere og andre turister.

Detaljer af interesse

 • Pris: Det koster ikke noget at nyde åbningen af strandsæsonen.
 • Åbningstider: Denne aktivitet finder normalt sted hele dagen, fra morgen til aften.
 • Beliggenhed: Kamari Beach ligger på øen Santorini i Grækenland. Mere specifikt på østkysten af øen.

5. Festen for Sankt Irene, Perissas skytshelgen

Kirken i Perissa| ©kuhnmi
Kirken i Perissa| ©kuhnmi

Den 5. maj fejrer landsbyen Perissa Sankt Irene, dens skytshelgen, i kirken, der bærer hendes navn. Det er en meget vigtig begivenhed for lokalsamfundet, som samles for at ære deres skytshelgen med processioner, messer og andre religiøse fester. Irene-kirken er et meget specielt sted for indbyggerne i Perissa, da den er et symbol på deres religiøse arv og tro.

Under Sankt Irene-festen er byen Perissa fyldt med farver, musik og lækker mad. Du vil elske at deltage i festlighederne og lære mere om den lokale kultur og traditioner. Ud over de religiøse aktiviteter kan du også nyde forskellige aktiviteter, herunder levende musik, traditionelle danse og sportsbegivenheder.

Detaljer af interesse

 • Pris: Bemærk venligst, at det ikke koster noget at deltage i festlighederne.
 • Tid: Religiøse aktiviteter afholdes normalt om morgenen.
 • Sted: Festlighederne finder sted i landsbyen Perissa ved foden af Vouno-bjerget.

6. Deltag i Santorini-festivalen

Håndværk på Santorini| ©masha1999
Håndværk på Santorini| ©masha1999

Fra den 1. til den 10. maj er Santorini Festival en årlig begivenhed, hvor du kan lære mere om den lokale kultur på øen. Denne begivenhed vil være en fantastisk mulighed for dig til at opleve Santorinis unikke skikke og traditioner. På festivalen kan du også deltage i forskellige aktiviteter som levende musik, traditionelle danse, vinsmagning og smagning af lokal mad.

Andre ting, man kan se under festivalen, er det traditionelle kunsthåndværk, som de lokale laver. Det bedste ved denne festival er, at de lokale altid er villige til at dele deres kultur med besøgende, og du kan nyde en følelse af kammeratskab og gæstfrihed hele vejen igennem.

Detaljer af interesse

 • Pris: Billetpriserne kan variere fra år til år.
 • Tidsplan: Arrangementerne på denne festival finder normalt sted om eftermiddagen og aftenen.
 • Sted: Du kan finde de forskellige begivenheder på denne festival over hele øen.

7. Den internationale jazzfestival på Santorini

Person, der spiller jazz| ©Jens Thekkeveettil
Person, der spiller jazz| ©Jens Thekkeveettil

I den første uge af maj er Santorini vært for den internationale jazzfestival, en begivenhed, man ikke må gå glip af, hvis man elsker denne musikalske genre. I løbet af festivalen får du mulighed for at se et imponerende udvalg af jazzmusikere fra hele verden, der præsenterer forskellige stilarter og genrer af den samme type musik, så det er en unik musikalsk oplevelse.

Men derudover vil du have mulighed for at nyde andre jazzrelaterede aktiviteter, såsom workshops og foredrag, hvor du kan lære mere om jazzens historie og grundlæggende elementer. I løbet af festivalen har du også mulighed for at nyde et glas lokal vin og smage på lokal mad på nogle af øens mest maleriske steder.

Detaljer af interesse

 • Pris: Du kan nyde denne festival ved at betale for billetter, som kan koste omkring 20 euro pr. person.
 • Tid: Generelt finder jazzmusikarrangementerne og -showene sted om eftermiddagen og aftenen under hele festivalen.
 • Sted: Showene finder sted over hele øen, selv om de normalt finder sted i Fira, som er hovedstaden.

8. Tag fantastiske billeder af forårets farver

Forår på Santorini| ©I.J. Kasim
Forår på Santorini| ©I.J. Kasim

Santorini er et sted med betagende naturlig skønhed, hvor de uberørte hvide bygninger står i kontrast til det blå hav og den blå himmel og skaber en unik og spektakulær visuel oplevelse. Om foråret kan du se, hvordan denne skønhed forstærkes af eksplosionen af farver fra de blomstrende blomster og planter, der tilføjer nuancer af pink, gul og lilla til det allerede betagende landskab.

Med al denne beskrivelse vil du elske at tage smukke billeder af al denne skønhed. For at få de bedste resultater, når du tager billeder på Santorini om foråret, anbefaler jeg, at du lægger mærke til hver af de farver, der er til stede i scenen, og får mest muligt ud af det.

Nogle af de bedste billeder er af træerne og de blomstrende planter, de farverige døre og de farvestrålende tage. Alt dette vil give dig fantastiske fotografier med en række forskellige toner, som du måske ikke får i Santorini om vinteren.

Interessante detaljer

 • Pris: Du kan tage en tur rundt på øen Santorini på egen hånd, så du behøver ikke betale noget. Du kan også tage en guidet tur, som kan koste omkring 30-50 euro pr. person.
 • Tidspunkt: Det bedste tidspunkt at fange forårets farver på er uden tvivl om morgenen.
 • Sted: Hvert hjørne af øen har sin egen charme, når det gælder om at tage billeder.

9. Nyd den spektakulære Black Beach

Den sorte strand| ©Abir Anwar
Den sorte strand| ©Abir Anwar

Maj er den perfekte måned til at besøge og nyde den eksotiske Playa Negra. Denne strand ligger på øens østkyst og giver dig en unik oplevelse, hvis du vil slappe af i et fredeligt og naturligt miljø. I landskabet har du mulighed for at se krystalklart vand og en betagende udsigt over Det Ægæiske Hav.

En af de ting, du vil synes bedst om ved at besøge denne strand i maj måned, er, at du har mulighed for at nyde landskabet og vejret, da forårssæsonen bringer meget mere behagelige temperaturer, det begynder at føles varmere, og du kan endda teste vandet, selvom det de fleste steder på Santorini endnu ikke er muligt at svømme på strandene i maj måned.

Interessante detaljer

 • Pris: En guidet tur til Negra-stranden kan koste omkring 120 euro pr. person. Men hvis du tager af sted på egen hånd, behøver du ikke betale noget.
 • Åbningstider: Denne strand er åben hele dagen.
 • Beliggenhed: Negra-stranden ligger på øens sydøstkyst. Lige midt i byen Perissa.

10. Gå på opdagelse i Finika-grotterne

I Finika| ©thomas molck
I Finika| ©thomas molck

At udforske grotterne på øen Santorini er en unik og spændende oplevelse, som man bør overveje at tage på i maj. Det er den perfekte tid på året, da vejret er behageligt, og menneskemængderne ikke er så store som i højsæsonen om sommeren. Der er mange smukke grotter at udforske på Santorini, hver med sin egen historie og unikke karakteristika.

Nogle af de mest populære grotter at udforske, især i maj, er dem, der findes i Finika-området, som byder på en betagende udsigt over landskabet og er rige på historie og kultur. Under dit besøg i grotterne har du også mulighed for at nyde lækker lokal mad, besøge traditionelle landsbyer og udforske nogle af områdets fremragende vinkældre.

Detaljer af interesse

 • Pris: Udflugter til disse grotter kan koste omkring 100-120 euro per person.
 • Åbningstider: Hulerne er normalt tilgængelige for offentligheden mellem kl. 9.00 og 19.00.
 • Placering: Disse huler ligger i landsbyerne Tholos og Fira.