10 seværdigheder og oplevelser i Santorini i september

September er en ideel måned at besøge Santorini i takket være de behagelige temperaturer og færre turister. Du vil kunne nyde festivaler og fantastiske aktiviteter.

Andressa García

Andressa García

10 minutters læst

10 seværdigheder og oplevelser i Santorini i september

Panoramabilleder på Santorini | David Lofink

Bortset fra at nyde øens smukke strande er der mange andre aktiviteter, du kan lave på Santorini i september måned. En af de ting, man bare må gøre på øen i denne måned, er at besøge de maleriske landsbyer på toppen af calderaen. Herfra kan du nyde den betagende panoramaudsigt over øen og udforske de små gader og butikker, der tilbyder et bredt udvalg af lokale produkter.

En anden populær aktivitet på Santorini i september er at besøge de fantastiske vingårde i området, da øen er berømt for sine lokale vine. Faktisk er en af de bedste ting at se og gøre på Santorini i denne måned at tage på en guidet tur til vingårdene for at lære mere om vinproduktion og smage nogle af de bedste lokale produkter.

1. Gå ud og nyd Panagia Mirtidiotissa

Øen Palea Kameni| ©Gaz n Nic
Øen Palea Kameni| ©Gaz n Nic

Festen for Jomfru Maria af Myrtetræet, også kendt som Panagia Mirtidiotissa, er en meget vigtig begivenhed for indbyggerne i Kamari på Santorini. Denne fest finder sted den 24. september og anses for at være en af de vigtigste festivaler på stedet. Under festivalen samles de lokale i centrum af landsbyen for at ære Jomfru Maria og mindes overførslen af hendes kristtornsbillede til øens gader.

Det er uden tvivl en meget vigtig begivenhed for lokalsamfundet, og det vil være en god mulighed for dig til at møde de lokale og lære deres tro og overbevisninger at kende i dybden. Under denne festival får du også mulighed for at nyde en lækker middag med kød og kartofler og masser af vin, som grækerne er vant til at fejre.

Under arrangementet vil du indse, at disse elementer er essentielle i den græske kulinariske tradition, og at de afspejler vigtigheden af mad og drikke i den lokale kultur. Du vil også kunne se og endda deltage i udvekslingen af gaver og souvenirs, som de lokale i Kamari har lavet for at markere begivenheden. Det er en fantastisk aktivitet at inkludere i sin rejseplan for øen, lige efter at man har været på rundtur på Santorini.

Detaljer af interesse

 • Pris: Du skal ikke betale noget for at nyde disse begivenheder, men du bliver nødt til at købe nogle gaver, som du kan tage med tilbage til lokalsamfundet og dele.
 • Tid: Festlighederne finder sted hele dagen den 24. september, men nogle gange varer festlighederne i op til en uge.
 • Sted: Denne tradition finder sted i landsbyen Kamari.

Tilmeld dig en rundtur på Santorini

2. Lyt til traditionel musik på den internationale musikfestival

At spille musik| ©Kostas Mavridis
At spille musik| ©Kostas Mavridis

Santorini Music Festival i september er en flerdages begivenhed, der tiltrækker kunstnere og musikfans fra hele verden. Under festivalen kan du opleve kunstnere fra musikgenrer, der spænder fra klassisk til jazz, græsk folkemusik og mange andre, der høres over hele verden. Koncertstederne omfatter både udendørs spillesteder med en betagende udsigt over øen samt historiske kirker og teatre.

Ud over liveoptrædener kan du også deltage i workshops og musikundervisning, hvilket er en fantastisk mulighed for at lære og værdsætte musikkens kunst endnu mere. Ud over at deltage i sådanne arrangementer er en anden god måde at værdsætte den lokale musik på at tilmelde sig aktiviteter som et bådcruise rundt om øen Santorini ved solnedgang, hvor du vil blive forkælet med traditionel mad og levende musik.

Du vil elske atmosfæren på Santorini Music Festival i september, hvor musikken svæver gennem luften i øens maleriske landsbyer, og turister og lokale nyder optrædenerne. Derudover giver denne begivenhed dig mulighed for at opleve græsk kultur gennem musik, mens du fordyber dig i Santorinis naturlige skønhed.

Detaljer af interesse

 • Pris: Du skal betale omkring 30 euro pr. person for at nyde disse begivenheder.
 • Tidsplan: Tidspunkterne for forestillingerne kan variere fra år til år. Men du kan som regel nyde showene om aftenen.
 • Placering: Koncerter og shows kan variere i placering, nogle gange udendørs og nogle gange indendørs.

Tilmeld dig en Santorini Cruise Tour

3. Se uafhængige film på Santorini Film Festival

Nyd at gå i biografen| ©Jake Hills
Nyd at gå i biografen| ©Jake Hills

Santorini Film Festival er en årlig begivenhed, der afholdes på øen i september. På festivalen kan du se et udvalg af independent- og arthouse-film fra hele verden, herunder spillefilm, kortfilm og dokumentarfilm. Hvis du elsker filmkunst og også kan lide at sætte pris på uafhængige filmskaberes arbejde, kan jeg bestemt anbefale dig at deltage i denne aktivitet.

Målet med festivalen er at fremme uafhængig film og støtte nye og etablerede filmskabere, samt at give seerne mulighed for at nyde unikke og originale film.

Men du kan ikke kun se interessante film, du kan også få filmundervisning og træning takket være de workshops, rundbordssamtaler og masterclasses, der afholdes af professionelle fra filmbranchen, og som finder sted i løbet af denne begivenhed.

Detaljer af interesse

 • Pris: Du skal betale en entré på ca. 30-40 euro pr. person for at deltage i disse filmbegivenheder.
 • Tidsplan: Generelt finder disse aktiviteter sted om aftenen, når filmene vises.
 • Sted: Filmforevisningerne finder sted i teatre og friluftsbiografer over hele Fira, som er Santorinis hovedstad.

4. Smag på lokale vine til høstfestivalen på Santorini

Smagning af vin| ©Ksenia R
Smagning af vin| ©Ksenia R

Santorinis vinhøstfestival er en meget vigtig begivenhed for øens kultur og økonomi, som også vil hjælpe dig med at lære mere om de lokale traditioner. Hvert år i september måned klæder de lokale sig ud i traditionelle kostumer for at høste druer i vinmarkerne. Druehøsten er en afgørende aktivitet i produktionen af vin, som er en af de vigtigste industrier på Santorini.

Efter høsten afholdes der en druevelsignelsesceremoni i den lokale kirke for at takke guderne for høsten. Øboerne samles derefter på hovedtorvet for at fejre det med traditionel græsk musik, mad og drikke, og det er på dette tidspunkt, at man kan nyde den lokale vin, smage typiske græske retter som feta, oliven og tzatziki, mens man fordyber sig i øens kultur.

Interessante detaljer

 • Pris: Du skal ikke betale noget for at se og deltage i druehøstfestivalen, men jeg anbefaler, at du lægger lidt penge til side til alle smagsprøverne af lokale vine og typisk mad.
 • Tidsplan: Generelt finder disse begivenheder sted fra tidlig morgen til sen aften. Datoerne kan variere fra år til år, men det er altid i september måned.
 • Sted: Høsten finder sted i vinmarkerne over hele øen, og derefter finder druehøsten sted på hovedtorvene i de forskellige landsbyer på Santorini.

5. Lær den lokale kultur og historie at kende på European Heritage Days

Det arkæologiske kompleks i Akrotiri| ©clareplater
Det arkæologiske kompleks i Akrotiri| ©clareplater

Den sidste weekend i september er en vigtig dato i Grækenlands kulturkalender, for det er her, de europæiske kulturarvsdage finder sted. I løbet af disse dage har du mulighed for at udforske og opdage landets rige kulturarv helt gratis. Det bedste ved denne begivenhed er, at du kan regne med gratis adgang til alle de antikke steder og offentlige museer i Grækenland, og selvfølgelig Santorini.

Med disse funktioner er et af de steder, du helt sikkert vil elske at besøge gratis, det arkæologiske sted Akrotiri. Men ud over de antikke steder og offentlige museer vil du også finde andre interessante steder, der er åbne for offentligheden under European Heritage Days, herunder historiske monumenter, der normalt er lukket for offentligheden hele året rundt.

Under disse gratis besøg på Santorinis historiske og arkæologiske steder er der eksperter og guider til stede for at give dig alle de forklaringer og oplysninger, du ønsker at vide om det sted, du besøger, hvilket gør oplevelsen endnu mere berigende.

Detaljer af interesse

 • Pris: Denne begivenhed er gratis, da det er gratis aktiviteter, der tilbydes til lokalbefolkningen generelt.
 • Tidsplan: Besøgene kan finde sted hele dagen.
 • Sted: Du kan besøge forskellige arkæologiske steder i byen, herunder det arkæologiske sted Akrotiri.

6. Nyd en uforglemmelig natoplevelse

Santorini om natten| ©Valerio_D busy
Santorini om natten| ©Valerio_D busy

Ud over at være en af de smukkeste øer i Grækenland tilbyder Santorini sine besøgende et uforglemmeligt natteliv i september måned, hvilket er grunden til, at det er en af de aktiviteter, man ikke må gå glip af på øen. Steder som Koo Club og Enigma Club er nogle af de mest populære steder at nyde nattelivet på denne græske ø.

Noget af det, du vil elske mest ved nattelivet på Santorini, er den livlige atmosfære, musikken og belysningen, som gør disse steder til de perfekte steder at nyde en spændende aften på øen. På Koo Club har du friheden til at danse til verdens mest populære musik.

Enigma Club kan du derimod nyde elektronisk musik, som uden tvivl er stjernen i showet. En af de ting, der vil fange din opmærksomhed på dette sted, er dets indretning med elegante og minimalistiske detaljer, generelt en perfekt atmosfære til at tilbyde dig en spændende nat med musik af høj kvalitet.

September er det ideelle tidspunkt at feste i byen, fordi det er den sidste sommermåned, og mængden af turister er faldet lidt, men ikke så meget, at klubberne er tømt.

Detaljer af interesse

 • Pris: En aften i byen kan koste mellem 80 og 100 euro pr. person, afhængigt af hvor meget man er villig til at bruge.
 • Åbningstider: Festerne og nattelivet på Santorini starter efter kl. 21.00.
 • Sted: Du kan finde barer og tavernaer over hele øen, men den livligste atmosfære finder du i Fira, hovedstaden.

7. Tag en vandretur gennem øens fantastiske naturlandskab

Vandreture på Santorini| ©Steve Jurvetson
Vandreture på Santorini| ©Steve Jurvetson

Med køligere temperaturer og den travle sæson bag os er september det perfekte tidspunkt at nyde alt det, Santorini har at byde på, og en af dem er at melde sig til en vandretur gennem øens fantastiske naturlandskaber. Under vandreturen får du mulighed for at udforske de maleriske brostensbelagte stier i landsbyerne og se de betagende klipper i Santorinis caldera.

Du vil også opdage den smukke udsigt over Middelhavet og øens karakteristiske hvidkalkede huse, som gentages igen og igen i hver landsby. Hvis du tager på denne slags vandretur, vil du også lære det autentiske lokale liv på øen at kende, du vil kunne tale med småbønder og fiskere, der er i gang med deres daglige aktiviteter, blandt andre traditionelle ting, så vandreturen bliver endnu mere berigende.

Interessante detaljer

 • Pris: Du skal betale lidt over 50 euro for at nyde denne type vandring, hvis du beslutter dig for at gøre det guidet. Hvis du derimod beslutter dig for at gøre det på egen hånd, skal du ikke betale noget for det.
 • Tidsplan: Jeg anbefaler at gå en tur tidligt om morgenen, så middagssolen ikke generer dig.
 • Sted: Du kan gå langs øens forskellige stier, inklusive stien fra Fira til Oia.

8. Vandsport som paddle surfing, vandski og dykning

Windsurfing| ©texaus1
Windsurfing| ©texaus1

Hvis du er på udkig efter spændende og forfriskende aktiviteter under dit besøg på Santorini i september, anbefaler jeg dig at teste din adrenalin og tilmelde dig en vandsportsoplevelse, for selv i denne måned kan du stadig nyde det varme vejr, før vandtemperaturerne bliver iskolde. Det er også en ideel aktivitet at lave på Santorini i november, da det kolde vintervejr endnu ikke har sat ind.

Øen tilbyder et stort udvalg af aktiviteter, som man kan dyrke eller bare nyde som turist, og blandt dem er padlesurfing, vandski og dykning, som alle er perfekte til at nyde Middelhavet.

Padlesurfing er en af de mest populære aktiviteter på øen, og det er ideelt for dig, hvis du gerne vil opleve en sjov vandaktivitet samme tid. Hvis du derimod vil have endnu mere adrenalin, kan du vælge vandski, som er en ideel sport til at opleve et spændende eventyr i havet.

Interessante detaljer

 • Pris: For at dyrke en af disse sportsgrene skal du betale lidt over 60 euro pr. person.
 • Tid: Du kan dyrke disse sportsgrene på alle tider af året, men generelt anbefaler jeg, at du gør det i de tidlige morgentimer.
 • Sted: Disse sportsgrene praktiseres på øens mest berømte strande, herunder Red Beach, White Beach og Black Beach i Perissa.

9. Deltag i udendørs yoga-sessioner på offentlige steder

Yoga på Santorini| ©Kostas Karageorgiou
Yoga på Santorini| ©Kostas Karageorgiou

En af de mest interessante ting at lave på Santorini i september måned er at komme væk og dyrke yoga på offentlige steder over hele øen, f.eks. i parker eller endda på stranden, afhængigt af det sted, gruppen vælger. Blandt de mest populære steder til udendørs yogasessioner er Perissa-stranden og Santorini-ringens naturlige landskab, omgivet af klipper og det blå hav.

At dyrke yoga på Santorini i september kan også være en mulighed for at slappe af og komme i kontakt med øens natur. Du kan nemlig nyde det gode vejr, den kølige brise og det naturlige landskab, mens du lærer og praktiserer forskellige åndedræts- og meditationsteknikker. Desuden er det en aktivitet, du kan gøre, hvis du rejser med familie eller venner, eller endda hvis du rejser med din partner.

Interessante detaljer

 • Pris: For at deltage i disse udendørs yogaklasser skal du betale lidt over 20 euro pr. person.
 • Tidsplan: Du bør spørge din yogagruppe, hvad tid de plejer at praktisere, men det er normalt om morgenen.
 • Sted: Perissa Beach er et af de steder, hvor du kan deltage i forskellige udendørs yogaklasser.

10. Tag en helikopter til en naturskøn tur

Udsigt fra helikopteren| ©The Finest Hotels
Udsigt fra helikopteren| ©The Finest Hotels

En af de mest spændende aktiviteter, du kan lave på din rejse, uanset om du beslutter dig for at rejse til Santorini i maj, når det er forår, eller endnu bedre i september, når efteråret begynder, er at tage en helikoptertur for at se og fotografere spektakulære panoramaudsigter fra luften. Du vil elske denne aktivitet, hvis du vil opleve et helt unikt og betagende eventyr.

Blandt de seværdigheder, du vil kunne se fra luften, er den imponerende caldera og den tilstødende kystlinje. Du får også mulighed for at beundre øens maleriske landsbyer, de snoede veje og de hvide huse, der gør Santorini så speciel.

Men hvis du oven i købet tager en helikoptertur i denne måned, kan du nyde udsigten oplyst i efterårets varmere farver og få et anderledes og klarere perspektiv på Middelhavet, så du får et bredere udsyn over det omgivende naturlandskab.

Interessante detaljer

 • Pris: Du skal betale 220 euro pr. person for at komme op i helikopteren.
 • Tidspunkt: Jeg anbefaler at tage denne tur om morgenen for at få en bedre panoramaudsigt.
 • Sted: Helikopterturen afgår fra Santorinis hovedstad, Fira.