Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

10 seværdigheder og oplevelser i Santorini i oktober

Det er en god idé at besøge Santorini i oktober, fordi det stadig er efterår, og tilstrømningen af turister er lav. Men det, du vil kunne lide mest, er de aktiviteter, der tilbydes i denne måned.

Andressa García

Andressa García

10 minutters læst

10 seværdigheder og oplevelser i Santorini i oktober

Lær Santorini at kende | Johnny Africa

En af de mest populære ting at lave på øen i oktober er at nyde den fantastiske blå og hvide arkitektur, som er symbolsk for øen. Takket være de stadig varme temperaturer kan du gå gennem de smalle brostensbelagte gader i de traditionelle landsbyer, men du kan også nyde den historiske charme i de gamle bygninger.

En anden fantastisk aktivitet i denne måned er at besøge de gamle kirker og klostre på øen for at lære om dens historie og kultur. Du må ikke gå glip af de arkæologiske steder og museer for at lære om regionens rige historie, og selvfølgelig skal du tage dig tid til at nyde det lækre lokale køkken. Alt i alt kan du finde mange af de bedste ting at se og gøre på Santorini i løbet af denne måned.

1. Deltag i fejringen af St. Averkios

Smag på vin| ©Ksenia R
Smag på vin| ©Ksenia R

Den 22. oktober er en meget vigtig dag på øen, fordi man fejrer Sankt Averkios, der betragtes som vinens skytshelgen. På denne dato åbner øens vinkældre dørene, så lokale og besøgende kan smage ny vin for første gang, så hvis der er én ting, du vil synes om ved denne fest, er det, at du kan smage øens traditionelle vin. Det er en tradition, der er dybt forankret i den lokale kultur, da vin er et grundlæggende element i både gastronomien og det daglige liv i regionen.

Under fejringen smages og sammenlignes vinene, mens de lokale producenter konkurrerer om at præsentere det bedste produkt. Derudover kan man deltage i forskellige kulturelle og religiøse aktiviteter til ære for Sankt Averkios. Denne dag er en perfekt mulighed for at nyde det behagelige klima på øen, mens man smager på de spektakulære lokale vine, men det er også et godt tidspunkt at tage en rundtur på Santorini gennem smagen af dens vine.

Detaljer af interesse

 • Pris: For at nyde disse begivenheder og komme ind i vinmarkerne for at smage den nye vin skal du betale en entré, der kan koste omkring 30 euro pr. person.
 • Tidsplan: Vinsmagningen begynder normalt omkring kl. 15.00. Og fejringen af denne skytshelgen er den 22. oktober.
 • Sted: Det er regionens vinbyer, der tilbyder disse smagninger, heriblandt Megalochori, Pyrgos og Messaria.

Tilmeld dig en tur til Santorini

2. Fejr en patriotisk mindedag på Ochi-dagen

Parade på Ochi-dagen| ©PiratePixels
Parade på Ochi-dagen| ©PiratePixels

Ochi-dagen i Grækenland finder sted hver 28. oktober og er en af landets mest ikoniske datoer, da den er til minde om, at Grækenland nægtede at lade sig besætte af Italien under Anden Verdenskrig. På denne dag samles grækerne normalt for at ære dem, der forsvarede Grækenlands uafhængighed på det tidspunkt, men også det græske folks tapperhed som et symbol på deres modstand mod angriberen.

I løbet af helligdagen tilbyder Grækenland og dets øer, blandt hvilke Santorini skiller sig ud, ikke kun information om denne historiske begivenhed til både lokale og besøgende, men inviterer også alle til at lære de forskellige turistattraktioner at kende, som øen og resten af landet har at byde på. Af disse grunde er denne begivenhed en god mulighed for dig som turist for at udforske landets rige historie og kultur, i det mindste fra øen Santorini.

Gastronomi er også et højdepunkt under denne ferie, og det vil du helt sikkert nyde, da de lokale benytter lejligheden til at vise besøgende deres omfattende gastronomi og traditionelle retter, der repræsenterer den græske idiosynkrasi. En anden måde at smage på det lækre græske køkken er at tilmelde sig et Santorini-krydstogt, hvor du får mulighed for at smage på øens traditionelle retter.

Interessante detaljer

 • Pris: Du behøver ikke at betale noget for at nyde denne fest. Men jeg anbefaler, at du sætter nogle penge af til at nyde det lokale køkken under denne patriotiske fejring.
 • Tid: Festlighederne finder sted hele dagen, og de højtidelige begivenheder finder som regel sted om morgenen.
 • Sted: De vigtigste mindehøjtideligheder finder sted i Fira, som er øens hovedstad.

Tilmeld dig et Santorini-krydstogt

3. Besøg de lokale markeder

Markeder på Santorini| ©Foo Bar
Markeder på Santorini| ©Foo Bar

Hvis du rejser til Santorini i oktober måned, er en af de ting, du bør gøre, at besøge de lokale markeder takket være de rabatter og lave priser, du kan finde på sæsonens produkter. På disse markeder finder du et bredt udvalg af typiske ø-produkter, herunder frisk frugt, grøntsager, krydderier og fisk og skaldyr, som du ikke må gå glip af.

Ud over at smage på de lokale produkter, kan du også opleve den autentiske og livlige atmosfære på markederne. Under dit besøg på markedet vil du have mulighed for at interagere med de lokale, mens du lærer mere om deres kultur og livsstil. Når du besøger Santorini by, har du desuden mulighed for at besøge andre lokale markeder, der er dedikeret til at sælge produkter som souvenirs og andre souvenirs.

Interessante detaljer

 • Pris: Du skal ikke betale noget for at komme og nyde markederne.
 • Åbningstider: Disse markeder er normalt åbne fra tidligt om morgenen til efter kl. 18.00 hver dag.
 • Placering: Lokale markeder er spredt over mange dele af øen, normalt på steder som Fira, som er hovedstaden, eller endda i Oia og Pyrgos.

4. Se Santorinis mest betagende solnedgange i efterårslyset

Solnedgang på Santorini| ©Pedro Szekely
Solnedgang på Santorini| ©Pedro Szekely

Der er ingen tvivl om, at når du besøger Santorini i oktober, må du ikke gå glip af muligheden for at se de mest spektakulære solnedgange, som øen har at byde på, og som også har flere utrolige udsigtspunkter, der vil få dig til at tage de bedste fotos på din rejse. Hvert af disse udsigtspunkter har sine egne fordele og karakteristika, når det gælder om at nyde solnedgangene.

Det er et skue, du ikke må gå glip af, især fordi det er en af øens største attraktioner, der er anerkendt verden over som et imponerende naturfænomen, der bestemt ikke går ubemærket hen.

Du får ikke kun mulighed for at se solnedgangene, men jeg anbefaler også, at du, hvis du planlægger at blive på Santorini i tre dage, afsætter mindst én dag til at stå endnu tidligere op og nyde solopgangen ved et af øens udsigtspunkter, et syn, du helt sikkert gerne vil se om efteråret. Det bedste ved denne aktivitet er, at den er gratis, og der er masser af steder, hvor du kan se solnedgangen eller solopgangen i al sin pragt.

Interessante detaljer

 • Pris: Det er en gratis aktivitet, så du skal ikke betale noget for at nyde den.
 • Tid: Der er ikke noget bestemt tidspunkt for at opleve disse naturfænomener, det er bare et spørgsmål om held og tålmodighed.
 • Sted: Næsten hvor som helst på øen kan man nyde disse naturscenerier.

5. Besøg kunsthåndværksbutikkerne på Santorini og udnyt de lave sæsonpriser

Kunsthåndværk på Santorini| ©masha1999
Kunsthåndværk på Santorini| ©masha1999

Bortset fra de lokale markeder, hvor du kan finde souvenirs, anbefaler jeg, at du udnytter dit besøg på Santorini i oktober måned til at besøge de lokale kunst håndværksbutikker, der er fordelt over hele Santorini. Disse butikker tilbyder en bred vifte af håndlavede produkter fra lokale håndværkere, fra tekstiler til keramik og smykker.

Det bedste ved at besøge disse butikker er, at du ikke kun kan tage unikke souvenirs med hjem fra din rejse, men du støtter også den lokale handel og bidrager til udviklingen af øens økonomi. Hvis du shopper på Santorini i denne måned af året, har du desuden den fordel, at du kan finde alle disse produkter med betydelige rabatter, da denne måned allerede er lavsæson.

Interessante detaljer

 • Pris: Priserne på souvenirs kan variere alt efter, hvilken butik du vælger at købe dem i, men du behøver ikke at betale noget for at komme ind i disse butikker.
 • Åbningstider: Jeg anbefaler at besøge disse butikker på alle dage i måneden fra kl. 10.00 og frem.
 • Placering: Disse kunsthåndværksbutikker er fordelt over hele øen, mest i Fira og Pyrgos.

6. Tag på krydstogt til Kykladerne

Santorini og krydstogt| ©Wolfgang Manousek
Santorini og krydstogt| ©Wolfgang Manousek

Santorini hører til Kykladerne i Grækenland, så hvis du besøger øen i oktober, anbefaler jeg, at du tilmelder dig et krydstogt rundt om øerne, hvor du kan nyde den fantastiske udsigt og det lidt køligere vejr på denne tid af året. Før du går ombord på et krydstogt til Kykladerne, skal du vide, at de normalt varer flere timer og gør stop ved forskellige øer tæt på Santorini.

Undervejs har du mulighed for at deltage i forskellige aktiviteter, herunder svømning i krystalklart vand, besøg i gamle byer og frem for alt at nyde de lækre lokale smagsoplevelser.

Ved hvert af disse stop vil du også kunne beundre den smukke panoramaudsigt over Det Ægæiske Hav, hvor solnedgangen er en af de mest spektakulære i Europa. Med andre ord vil du med denne aktivitet få mulighed for at opdage øgruppens skjulte skatte og nyde regionens naturlige skønhed.

Detaljer af interesse

 • Pris: Denne type krydstogt koster normalt omkring 100 euro pr. person.
 • Tidsplan: Næsten alle krydstogter fra Santorini til Kykladerne afgår tidligt om morgenen, fordi de varer en halv eller en hel dag.
 • Sted: Krydstogtet tager dig gennem Det Ægæiske Hav til hele Kykladerne.

7. Se klippeformationerne på stranden i Vlychada

Vlychada-stranden| ©Daniel Duce
Vlychada-stranden| ©Daniel Duce

Hvis du leder efter et roligt sted at nyde Santorinis naturlige skønhed i oktober, er Vlychada-stranden et sted, du ikke må gå glip af. Denne strand er berømt for sine unikke klippeformationer og afslappede atmosfære, hvilket gør den til et perfekt sted at trække sig tilbage fra byens larm.

Klippeformationerne ved Vlychada består af kløfter og vulkanske klipper, der skaber et unikt landskab. En af de aktiviteter, man kan lave her, er at gå i vandet og nyde det krystalklare vand, solbade og slappe af i sandet, mens man beundrer landskabet. Desuden er der flere taverner og barer i nærheden af stranden, hvor man kan smage den lokale mad og drikke.

Interessante detaljer

 • Pris: Du skal ikke betale noget for at nyde disse områder, hvis du tager af sted på egen hånd, men hvis du tager på en guidet tur, skal du betale lidt over 100 euro pr. person.
 • Åbningstider: Jeg anbefaler, at man besøger denne strand tidligt om morgenen, så man kan nyde området, så længe man har lyst.
 • Beliggenhed: Vlychada-stranden ligger på sydkysten af øen Santorini.

8. Tag på en vinsmagningstur til nogle af de lokale vingårde

Vinsmagning| ©George Spanoudakiss
Vinsmagning| ©George Spanoudakiss

En af de bedste måder at nyde Santorini på i oktober er at tage på en vinsmagningstur til nogle af de lokale vingårde på øen, da dette er en af de bedste måneder på året til at lære om vinfremstillingsprocessen i regionen. Derfor er en vinsmagningstur en fremragende måde at udforske de lokale vingårde på, smage nogle af de bedste vine og lære regionens vinarv at kende.

Under vinsmagningsturen kan du besøge nogle af de mest fremragende lokale vingårde på Santorini, lære om vinproduktionsprocessen og smage nogle af de mest udsøgte lokale vine. Og du kan ikke gå glip af den smukke udsigt, som du vil møde under hele turen, mens du smager på vinen.

Disse ture ledes af guider, der er vidende inden for vinområdet, og som også har omfattende viden om vinkulturen i regionen. Derfor har du mulighed for at stille alle de spørgsmål, du ønsker at vide om emnet, efterhånden som turen skrider frem.

Interessante detaljer

 • Pris: Du skal betale omkring 150 euro pr. person for at deltage i en vintur som denne.
 • Tid: For det meste starter disse ture meget tidligt om morgenen, da de normalt varer en hel dag.
 • Sted: De vigtigste vindyrkningsområder på øen Santorini er Megalochori og Pyrgos.

9. Smag den lækre græske gastronomi på øen

Fisk på Santorini| ©Jan Smets
Fisk på Santorini| ©Jan Smets

Hvis der er én ting, du ikke må gå glip af under dit besøg på øen i oktober, er det muligheden for at smage det lækre græske køkken, især den friske fisk, som du finder i mange af de lokale restauranter. Øen Santorini er især berømt for sin fremragende mad og det store udvalg af restauranter, der serverer traditionelle lokale retter og frisk fisk og skaldyr.

Blandt de lokale og sæsonbetonede retter, du bør prøve under dit besøg i byen i oktober, er græsk salat, den berømte gyros og selvfølgelig frisk fisk. Som næsten overalt i verden er Santorini hjemsted for alt fra elegante etablissementer til små, traditionelle tavernaer, hvor du kan nyde fine retter, der fremhæver græsk gastronomi.

Et andet træk ved disse typer restauranter, der tilbyder lokal mad, er, at mens du nyder dit måltid, har du også mulighed for at nyde den utrolige udsigt over øen og dens omgivelser, hvilket vil tilføje et særligt touch til din spiseoplevelse.

Interessante detaljer

 • Pris: Disse retter kan koste omkring 20-50 euro stykket på enhver restaurant på Santorini.
 • Åbningstider: Restauranterne på øen serverer normalt frokost fra kl. 11.30 til 14.30, men åbningstiderne kan variere afhængigt af den enkelte restaurants politik.
 • Beliggenhed: Du finder fantastiske restauranter og tavernaer over hele øen, især i hovedstaden Fira.

10. Tag et foto ved den ikoniske blå kuppelkirke i Oia

Santorini kirke| ©Chrstian Stock
Santorini kirke| ©Chrstian Stock

Uanset om du rejser til Santorini i september, oktober eller en hvilken som helst anden måned på året, er den ikoniske blå kuppelkirke i Oia et af de steder, du ikke må gå glip af på dit besøg. Kirken er et ikon for øen og det perfekte sted at tage billeder og indfange Santorinis skønhed, især i oktober måned, hvor himlen stadig er klar som om sommeren, men farverne begynder at blive mere afdæmpede, når efteråret nærmer sig.

Blue Dome Church er et vartegn, der tiltrækker turister fra hele verden for at nyde den betagende udsigt, så det er bestemt et sted, du skal medtage i din rejseplan. Den ligger i hjertet af Oia, en malerisk by, der byder på nogle af øens mest betagende landskaber, og du bliver nødt til at besøge den for at se alle seværdighederne bag den blå kuppelkirke.

Interessante detaljer

 • Pris: Du skal betale omkring 30 euro pr. person, hvis du vil hyre en fotograf til at tage dit billede. Men hvis du gør det på egen hånd, skal du ikke betale noget.
 • Tidsplan: Du kan tage fotosessionerne, når du vil, afhængigt af dit formål.
 • Placering: Den blå kuppelkirke ligger i Oia-regionen på Santorini.