Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

10 seværdigheder og oplevelser i Santorini i februar

Santorini er en smuk ø, der takket være sin naturlige skønhed og sine mange aktivitetsmuligheder kan besøges selv om vinteren. Her er nogle planer for februar.

Andressa García

Andressa García

10 minutters læst

10 seværdigheder og oplevelser i Santorini i februar

Santorini | Kyler Boone

Selvom februar ikke anses for at være det bedste tidspunkt at besøge øen på grund af de lave temperaturer, er der masser af ting at se og lave på Santorini. En af hovedattraktionerne er at besøge de gamle arkæologiske ruiner for at lære om den lokale historie og kultur.

En anden interessant aktivitet på Santorini i februar er at besøge lokale vingårde og vinmarker, da øen er berømt for sin vinproduktion. Men der er også nogle sæsonbestemte festivaler at nyde i februar måned.

1. Santorini karneval

Karneval| ©Bernard Fidel
Karneval| ©Bernard Fidel

En af de mest populære begivenheder i februar måned på øen er uden tvivl karnevallet. Som en del af karnevalsfestlighederne fyldes øen med en festlig og farverig energi med kostumeparader og en række aktiviteter, herunder muligheden for at nyde lokal mad og drikke.

Det græske karneval begynder tre uger før starten på den kristne faste og slutter i weekenden før Store Mandag, en græsk helligdag, der fejres mandagen før askeonsdag, og som normalt finder sted i februar måned. Under det græske karneval vil du se parader med vogne, ekstravagante kostumer, dans og levende musik.

Du kan også nyde typisk mad og drikke under disse begivenheder, herunder vin og en række traditionelle søde sager som loukoumades, baklava, tiganites og andre typiske desserter. Karneval er også et godt tidspunkt at tilmelde sig en tur til Santorini for at lære mere om kulturen i regionen, især i denne sæson.

Interessante detaljer

 • Pris: Du behøver ikke at betale noget for at nyde dette årlige skue.
 • Tid: Karnevalsfesterne finder som regel sted hele dagen.
 • Sted: Hele øen er begejstret for de forskellige karnevalsfester.

Tilmeld dig en tur til Santorini

2. Vinturisme og lokal vinsmagning

Vinsmagning| ©George Spanoudakiss
Vinsmagning| ©George Spanoudakiss

Februar er en af de bedste måneder på året til at lære vinkulturen på Santorini at kende, primært fordi det er en vintermåned, hvor menneskemængderne falder, og du kan se og lære øen at kende på en anden måde. Med dette i tankerne får du mulighed for at udforske øens vinarv ved at besøge steder som Santo Winery eller Koutsoyannopoulos Wine Museum.

Hvert af disse steder har deres egne særlige attraktioner, for eksempel hvis du besøger Santo Winery på Santorini, kan du lære om produktionen af vine af høj kvalitet, men du har også mulighed for at tage en guidet tur for at lære om øens lange vinfremstillingstradition og smage nogle af de mest lækre vine i Grækenland. Hvis du rejser om sommeren, anbefaler jeg at smage øens vine om bord på et af Santorini-krydstogterne.

På den anden side vil et besøg på Koutsoyannopoulos Wine Museum i Santorini være en unik mulighed for at lære om historien bag øens vindyrkning og vinproduktion, men også for at nyde en interessant atmosfære inde i en vulkansk hule. Noget af det, du vil elske mest ved dette museum, er, at du vil kunne lære førstehånds om vinens historie på Santorini, fra bronzealderen til i dag.

Interessante detaljer

 • Pris: En vintur på Santorini kan koste omkring 120 euro pr. person.
 • Åbningstider: Du kan generelt nyde denne type aktivitet fra morgen til eftermiddag.
 • Placering: Disse vingårde ligger kun et par minutter fra Fira.

Tilmeld dig et Santorini-krydstogt

3. Lær Santorinis kultur og historie at kende

Indgang til museum| ©Sujal Parikh
Indgang til museum| ©Sujal Parikh

På trods af det udfordrende februarvejr på Santorini har du en fantastisk mulighed for at lære øens kultur at kende i løbet af denne måned. Derfor anbefaler jeg, at du tilmelder dig de forskellige kulturelle aktiviteter, der er tilgængelige på halvøen, og som vil hjælpe dig med at udforske øens arkæologiske kultur og lære om den.

En af de aktiviteter, som jeg anbefaler dig at lave i februar måned, er at besøge Santorinis arkæologiske museum, hvor du især kan beundre genstande fra bronzealderen, herunder keramik, skulpturer og andre gamle artefakter. Inde på museet kan du også lære om den kykladiske civilisations oprindelse gennem udstillinger af gamle genstande og redskaber.

Oia er et andet godt sted at besøge i februar for at få en smagsprøve på byens kultur, i dette tilfælde gennem dens berømte hvide arkitektur og blå kupler på bakkesiden med udsigt over Santorinis caldera. Det bedste ved at inkludere denne tur blandt de bedste ting at se og gøre på Santorini om vinteren er, at menneskemængderne tynder betydeligt ud, hvilket giver dig mere mulighed for at se hele stedet i ro og mag.

Detaljer af interesse

 • Pris: Hvis du tager på disse ture på egen hånd, skal du ikke betale noget. Men hvis du beslutter dig for at tage på en guidet tur i landsbyen Oia, skal du betale omkring 100 euro pr. person. Og hvis du beslutter dig for at besøge Santorinis arkæologiske museum, skal du betale omkring 30 euro for at komme ind.
 • Åbningstider: Museets åbningstider er generelt mellem 9:00 og 19:00.
 • Beliggenhed: Museet ligger meget tæt på Fira.

4. Tag ud og se den lokale gastronomi på Santorini

Souvlaki| ©irrational_cat
Souvlaki| ©irrational_cat

Santorini er ikke kun berømt for sin fantastiske arkitektur med hvide og blå huse, men også for sit lækre lokale køkken, som jeg anbefaler, at du benytter lejligheden til at prøve i februar måned, når øens mest berømte restauranter genåbner og bliver moderne i sommermånederne.

På de fleste af disse restauranter har du mulighed for at prøve nogle af Santorinis traditionelle retter, såsom Moussaka, Souvlaki, Pastisio eller Gyros. Men du skal også vide, at vinteren er det perfekte tidspunkt at nyde et varmt og behageligt måltid efter at have udforsket øen i løbet af dagen, især i betragtning af at Santorinis gastronomi er kendt for sin rige middelhavssmag.

Blandt de restauranter, jeg anbefaler, at du tjekker ud på din tur til Santorini i februar, er: To Psaraki, Metaxi Mas, Selene og Argo, som ligger i hver sin del af øen, men som generelt byder på traditionelle græske retter, som du ikke må gå glip af.

Interessante detaljer

 • Pris: Retterne på disse restauranter koster mellem 15 og 30 euro pr. person. Forretter og desserter kan koste mellem 5 og 15 euro og drikkevarer mellem 2 og 5 euro, cirka.
 • Åbningstider: Restauranterne er normalt åbne til frokost, snacks og aftensmad.
 • Placering: Du kan finde restauranter, der er åbne over hele øen.

5. Drag fordel af de lave priser på shopping og attraktioner

Udnyttelse af udsalget| ©cottonbro studio
Udnyttelse af udsalget| ©cottonbro studio

Februar er et godt tidspunkt at besøge Santorini , hvis du gerne vil spare penge, da det er lavsæson på øen, hvilket betyder færre turister og lavere priser på fly, hoteller, shopping og attraktioner. Det er noget, du helt sikkert bør udnytte på din rejse, og derfor anbefaler jeg at shoppe på de lokale markeder.

På denne type lokale markeder kan du finde forskellige typer produkter, nogle af dem friske, såsom kød, ost eller grøntsager. Måske har du endda mulighed for at købe nogle souvenirs, som du kan tage med hjem som minde om din rejse. Hvis du vil rejse til Santorini i februar måned, eller endda hvis du rejser til Santorini i januar, må du ikke gå glip af tilbuddene på rejsepakker og attraktioner.

Nyttige detaljer

 • Pris: Priserne kan variere alt efter, hvad du leder efter, men de falder generelt i februar.
 • Tidsplan: Tidspunkterne for de aktiviteter, du skal lave, kan variere afhængigt af den type aktivitet, du håber på at lave.
 • Placering: Du kan finde aktiviteter at lave over hele Santorini.

6. Vandreture i Santorini

Vandreture på Santorini| ©Steve Jurvetson
Vandreture på Santorini| ©Steve Jurvetson

I langt højere grad end i januar er februar det perfekte tidspunkt at vandre på Santorini, takket være det køligere vejr, som du kan opleve på denne tid af året. En af de mest populære muligheder er den udfordrende otte kilometers vandretur mellem Fira og Oia, som er en fremragende aktivitet, hvis du vil opleve det bedste af vandreture på øen.

Selvom det er en lang og lidt vanskelig tur, er det en god introduktion til Santorinis naturlige skønhed. Det vil normalt tage dig mellem 2,5 og 5 timer at gennemføre denne tur, afhængigt af dit konditionsniveau og din hastighed. Hele ruten er fuld af spektakulære udsigter, som giver dig mulighed for at tage flere billeder af din tur.

Men ud over denne rute er der andre vandreruter på Santorini, som du vil elske at nyde i februar måned. Disse omfatter vandreture langs klipperne i Santorinis caldera og vandreture gennem øens smukke traditionelle landsbyer. Alt i alt vil du på hver af disse ruter have mulighed for at se betagende panoramaudsigter.

Detaljer af interesse

 • Pris: Den guidede tur fra Fira til Oia kan koste omkring 120 euro pr. person. Hvis du går på egen hånd, skal du ikke betale noget, men vær opmærksom på, at du bliver nødt til at købe nogle drikkevarer for at hydrere dig selv undervejs.
 • Tidsplan: Du kan tage denne rute om morgenen og ankomme til Oia ved middagstid, eller du kan også starte vandreturen ved middagstid og ankomme omkring kl. 17.00.
 • Placering: Denne rute har en afstand på cirka 10 kilometer.

7. Gå gennem landsbyen Imerovigli, og beundr dens arkitektur.

Imerovigli| ©Skellig2008
Imerovigli| ©Skellig2008

Imerovigli er en af Santorinis mindste og mest charmerende landsbyer. Den ligger på toppen af en klippe, og en del af dens hovedattraktioner er den spektakulære udsigt over Santorinis caldera og kystlinje. Februar, som er måneden for Valentinsdag, er et godt tidspunkt for en romantisk udflugt til denne landsby.

Hovedattraktionen er, at det er et roligt sted, hvor man kan slappe af og koble af fra resten af øens travlhed. Et andet kendetegn ved Imerovigli er den traditionelle hvidkalkede arkitektur, der passer ind i de naturlige omgivelser.

Du skal vide, at ud over Oia kan du i denne landsby også nyde de smukkeste solnedgange på øen. Hvis du tager til Santorini i september, når det er sommer, kan du faktisk tage en bådtur for at udforske området. Hvis du beundrer religion og den kulturelle dynamik på de steder, du besøger, bør du vide, at der i Imerovigli er flere interessante kirker at besøge, hver med sin egen historie og arkitektur.

Detaljer af interesse

 • Pris: Hvis du vil besøge denne landsby på egen hånd, behøver du ikke betale noget. Hvis man ønsker at tage på en udflugt til dette sted, skal man betale lidt mere end 100 euro per person.
 • Tidsplan: Idéen med at besøge denne landsby er at gøre det tidligt om morgenen for at lære stedet bedre at kende, men hvis du tager af sted ved solnedgang, vil du kunne se alle de utrolige steder i området.
 • Beliggenhed: Denne landsby ligger på en bakke på øen Santorini.

8. Besøg i den ortodokse metropolitanske katedral

Den ortodokse metropolitanske katedral| ©duncan cumming
Den ortodokse metropolitanske katedral| ©duncan cumming

Da temperaturerne på Santorini har tendens til at være køligere og med lejlighedsvis regn om vinteren sammenlignet med sommermånederne, er det et godt tidspunkt at besøge steder, man ikke ville besøge om sommeren. I dette tilfælde er to af de steder, jeg anbefaler, at du besøger i februar, at udforske det religiøse og kulturelle liv i Fira, øens hovedstad.

Her finder du flere interessante kirker og museer, bl.a. den ortodokse Metropolitan Cathedral og det forhistoriske museum i Thera, hvor sidstnævnte er mest berømt for at udstille genstande, der er fundet på de nærliggende Akrotiri-steder.

Katedralen er i mellemtiden kendt for sit store blå klokketårn og imponerende fresker indeni, som både er gamle og moderne. Dens arkitektur, der er karakteristisk for græsk-ortodokse kirker, vil også fange dit øje. Selvom Santorini er kendt for sine maleriske kirker og kapeller, er den ortodokse katedral for den hellige treenighed uden tvivl et af øens højdepunkter.

Interessante detaljer

 • Pris: Det er uvurderligt at besøge kirkerne, og du kan frit gå indenfor og beundre det ydre. Der er ingen guidede ture, men du er nødt til at gøre det på egen hånd.
 • Tidsplan: Du kan normalt tage på denne tur om morgenen, da kirkerne normalt er åbne for offentligheden fra tidligt om morgenen.
 • Beliggenhed: Kirken ligger på strandpromenaden i byen Fira.

9. Besøg det gamle Emporium

Det gamle emporium| ©Steve Lamb
Det gamle emporium| ©Steve Lamb

Da februar stadig er vintersæson, er det det bedste tidspunkt at besøge landsbyen Emporio. Det er et af de mest interessante steder at besøge på Santorini takket være de smalle gader og hvide bygninger med blå tage, men også på grund af de forskellige kirker og steder, man kan besøge. Derudover tilbyder Emporio noget unikt og anderledes, og det er, at denne landsby blev grundlagt under den venetianske besættelse af øen.

Her finder du et af Santorinis fem slotte og et vigtigt handelscenter med sin egen havn i Perissa. At slentre gennem landsbyens historiske centrum er som at rejse tilbage i tiden, og det bedste af det hele er, at du kan nyde en autentisk oplevelse, der er meget mindre turistet end andre landsbyer på øen.

Interessante detaljer

 • Pris: Du skal ikke betale noget for at besøge denne landsby, og når det gælder slottet, er du nødt til at besøge det udefra, for det er ikke muligt at se det indefra.
 • Åbningstider: Du kan besøge slottet på alle tider af døgnet.
 • Beliggenhed: Det ligger i landsbyen Emporio på øen Santorini.

10. Besøg Akrotiri, Grækenlands Pompeji

Akrotiri| ©Curtis Gregory Perry
Akrotiri| ©Curtis Gregory Perry

Et andet utroligt område at besøge i februar måned er uden tvivl Akrotiri, som er kendt som Grækenlands Pompeji. I denne måned har du fordelen af at se komplekset, fordi vejret stadig er køligt nok til at nyde turen, men det er også sandt, at vinteren er på vej væk.

Hvis du besøger Santorini i marts eller en anden forårs- eller vintermåned, er et besøg på dette arkæologiske sted et must, fordi det er et af de vigtigste arkæologiske steder i Ægæerhavet. Komplekset stammer fra bronzealderen og er blevet sammenlignet med Pompeji, fordi det blev dækket af asken fra et vulkanudbrud i det 17. århundrede f.Kr.

Forskellen mellem det og dets romerske modstykke er, at man mener, at det lykkedes de fleste af indbyggerne at flygte, før byen blev begravet. Inde i komplekset kan du se beviser på et blomstrende og avanceret samfund med smukke vægdekorationer, komplekse afløbssystemer og endda offentlige bade.

Ud over udgravningerne, som kan besøges under en guidet tur, er der et arkæologisk museum på stedet med genstande fundet i den gamle by.

Detaljer af interesse

 • Pris: For en guidet tur til Akrotiri skal du betale lidt over 120 euro pr. person.
 • Åbningstider: Generelt er dette sted åbent hele dagen, men jeg anbefaler et besøg om morgenen.
 • Beliggenhed: Det ligger meget tæt på byen Fira.