Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

10 ting at gøre i Dublin i november

November i Dublin er en måned, hvor temperaturerne falder, men regnen stopper. Benyt lejligheden til at nyde de første landskaber af efteråret i den irske hovedstad med disse 10 vigtige planer.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

10 ting at gøre i Dublin i november

Dublin, Irland | ©cudazi

Dublin er en by fuld af ting at se og ting at lave, både i og omkring byen. Byen har ry for altid at være overskyet og kold, og det er til dels en af dens charmer. Det er behageligt at lære den irske hovedstad at kende i godt vejr, men at kunne komme i november gør det så meget mere specielt.

Fra at byde velkommen til de første juleudstillinger, til at se de første efterårslandskaber på første hånd, til et væld af festivaler og kulturelle begivenheder, man ikke må gå glip af. Hvis du overvejer at tage til Dublin i november, skal du være opmærksom, for jeg vil fortælle dig om de 10 bedste ting, du kan lave og se.

1. Deltag i åbningen af julemarkederne

Dublins julemarked| ©William Murphy
Dublins julemarked| ©William Murphy

Dublin ved juletid er forvandlet til en by fuld af lys og traditioner. Men den er også fuld af mennesker og menneskemængder, som kan gøre det lidt svært at tage på sightseeing. En af fordelene ved at komme til Irlands hovedstad i november er, at man kan nyde de første juleudstillinger uden at skulle stå i lange køer af mennesker.

Et af de mest ventede øjeblikke for alle Dublinere er installationen af julemarkederne, som normalt sættes op i den sidste uge af november. Du kan finde alle former for julepynt, guirlander, lys og figurer samt festligt slik og mad.

De vigtigste julemarkeder

 • Wicklow Christmas Market, som ligger i Eireann 133
 • Dún Laoghaire, som ligger ved kysten.

Begge er en god mulighed for at tage et særligt stykke kunst med hjem til juletiden.

Book en guidet tur i Dublin

2. Søg ly for kulden på en berømt irsk pub

Kirken| ©William Murphy
Kirken| ©William Murphy

Det er ingen nyhed, at det bliver koldt i Dublin i november. Især når det begynder at blive mørkt omkring klokken syv om aftenen. Hvis du har haft en dag med sightseeing, og du begynder at fryse af at være ude på gaden, er der ingen bedre plan end at smutte ind på en af de mange berømte irske pubber rundt omkring i byen.

Her kan du ikke bare sætte dig ned og spise et typisk måltid, men du kan også smage håndværksøl og lokale øl som Guinness eller, hvis du er ung af sind, smage nogle af deres whiskyer og indsnuse den irske atmosfære med en god omgang rugby eller hurling.

Interessante detaljer

 • Pris: Afhængigt af hvad du ønsker at indtage.
 • Adgang: Det er gratis at komme ind på pubberne i Dublin, du betaler kun for din drink.
 • Sted: Et af de mest berømte områder med pubber er Temple Bar.
 • Dato: De er åbne året rundt, men har tendens til at være travle i de koldere måneder som f.eks. november.

Book en pubcrawl i Dublin

3. Oplev efterårslandskabet på en dagstur

Klipperne ved Mohe| ©njaminjami
Klipperne ved Mohe| ©njaminjami

Dublin er en fantastisk by at gå på opdagelse i med masser af steder at se. Men du bør ikke glemme, at byen ligger tæt på noget af Irlands mest utrolige natur, og herfra kan du tage på en række interessante dagsture.

Der er ingen bedre måned at nyde den irske atmosfære og den idylliske natur end i november, når kulden kommer, himlen er overskyet, men regnen har givet et pusterum.

Hvis du vil opleve en autentisk efterårsdag i nærheden af Dublin på en dagstur, er to af de bedste destinationer Giant's Causeway og Cliffs of Moher.

Giant's Causeway

Giant's Causeway er et af de steder, man er nødt til at se én gang i sit liv. Denne bizarre klippeformation er blevet optaget på UNESCO's verdensarvsliste og ligger kun få kilometer fra Dublin, så du kan nå at se den på en dag. Der er flere ture, som for mindre end 50 euro tager dig rundt i dette spektakulære landskab og et sted i nærheden, f.eks. den legendariske by Belfast.

Moher-klipperne

Et af Irlands mest ikoniske og omtalte landskaber er Cliffs of Moher, en række klippestykker, der løber langs landets østkyst. Der kan arrangeres dagsture fra Dublin for at besøge og tage billeder for mindre end £40 med transport og en guide, der kan fortælle dig alt om området.

Interessante detaljer

 • Pris: mellem 40 € og 50 €.
 • Billetter: Jeg anbefaler, at du booker disse ture på forhånd online, men du kan også købe dem personligt, når du ankommer til Dublin.
 • Sted: Giant's Causeway ligger i Bushmills og Cliffs of Moher i Munster-provinsen.
 • Dato: Helst i første halvdel af november, når vejret ikke er for koldt, og der næsten ikke falder regn.

Book en tur fra Dublin

4. Udnyt lavsæsonen til at besøge museerne

Nationalmuseet for arkæologi| ©Mike Peel
Nationalmuseet for arkæologi| ©Mike Peel

Hvis du nu har besluttet dig for at besøge Dublin, har du sikkert indset, at det er en enormt populær turistby, som er rost på kontinentet for sin kultur, natur og unikke karakter. I højsæsonen, når det gode vejr kommer, fyldes gaderne og turistattraktionerne op med mennesker. Hvis du kommer til Dublin i november, kan du derfor regne med en klar fordel: ingen menneskemængder.

November er en god måned til sightseeing i byen, da den har meget lave nedbørsmængder, men på grund af det kolde vejr og kalenderen er der ikke så mange turister. Derfor kan du nyde de vigtigste museer som National Gallery og National Museum of Archaeology, som er to af de vigtigste kulturelle repræsentationer i landet, og som er helt gratis uden at vente i kø.

Interessante detaljer

 • Pris: Museerne i Dublin er gratis.
 • Billetter: Du kan booke din billet for at undgå køer på museernes officielle hjemmesider og direkte i billetkontoret.
 • Sted: National Gallery ligger på Merrion Square W og National Museum of Archaeology på Kildare St.
 • Dato: Museerne er åbne hele året rundt, men i november, som er lavsæson, er de mindre overfyldte og mere bekvemme at besøge.

Få din billet til EPIC Museum

5. Oplev kultur med National Book Day i Dublin.

Dublin Bogmesse| ©ActuaLitté
Dublin Bogmesse| ©ActuaLitté

Hvis du kan lide litteraturens verden og gerne vil vide mere om, hvad der bliver skrevet, og hvad der trender i Irland, så er november den ideelle måned for dig. I løbet af måneden arrangerer den irske hovedstad forskellige events, koncerter og messer dedikeret til den nationale litteratur.

Ikke at forveksle med Verdens Bogdag, som i Irland fejres den 2. marts. Dublin Book Festival har til formål at fremvise irsk kultur og hylde alle dens yndlingsforfattere, både nye tendenser og etablerede klassikere som James Joyce.

Hvis du kommer til Dublin i november, kan du tjekke dagsordenen og planlægge dit besøg i forskellige boghandlere, offentlige biblioteker og museer, hvor der vil være bøger til salg, forfattere vil signere, og du kan deltage i konferencer og litterære konkurrencer. Det er en kulturel oplevelse!

6. Fejr Jonathan Swifts liv med en festival i hans navn

St Patricks katedral| ©Diliff
St Patricks katedral| ©Diliff

Hvis du kommer til Dublin, vil du hurtigt opdage, at byens indbyggere værdsætter og værner om deres kultur. De har flere dage om året til at fejre og hylde vigtige personer i deres tradition, og hvis du kommer i november, kan du opleve en af dem på første hånd. Specielt den, der er dedikeret til forfatteren Jonathan Swift, skaberen af "Gullivers rejser".

I fire dage i begyndelsen af november har der i årevis været afholdt en festival dedikeret til forfatterens figur og arbejde, specielt i St. Patrick's Cathedral, hvor der arrangeres flere begivenheder og en messe i korsgangen med forskellige boder, hvor du kan overvære koncerter eller mikroteatre.

Du kan også drage fordel af katedralens akustik og overvære gratis korkoncerter, oplæsninger og forelæsninger.

Interessante detaljer

 • Pris: Festivalen koster normalt 10 €.
 • Billetter: Du kan booke billetter på forhånd på den officielle hjemmeside.
 • Sted: St Patrick's Cathedral.
 • Dato: begyndelsen af november.

7. Tjek de nyeste kunsttendenser på Dublin Gallery Weekend

Dublin Galleri Weekend| ©Duomos
Dublin Galleri Weekend| ©Duomos

I slutningen af november, i tre dage, går Dublins kunst på gaden for at være tilgængelig og inden for alles rækkevidde. Det er kendt som Dublin Gallery Weekend og er en kulturel begivenhed, der bringer op til 40 gallerier på gaden.

Hvis du er i Dublin i denne periode, kan du også besøge en række gratis kunstmuseer og deltage i arrangementer, samtaler og forelæsninger. Disse steder er ikke kun designet til at bringe national kunst og maleri ud i verden, men også til at fremme dets betydning og give synlighed til nye kunstnere.

De fleste af de deltagende gallerier og museer er fokuseret på moderne kunst og ny avantgardekunst og forfattere, såsom Irish Museum of Modern Art, Dublin City Gallery eller Hugh Lane. Hvis du er interesseret i trends, må du ikke gå glip af denne begivenhed i de sidste dage af måneden, som også er helt gratis.

Interessante detaljer

 • Pris: dette er en gratis begivenhed.
 • Billetter: ingen billetter påkrævet.
 • Sted: på de største moderne kunstmuseer som Irish Museum of Modern Art, Dublin City Gallery eller Hugh Lane, men også på gaden, ved dørene til de største gallerier i byens centrum.
 • Dato: i slutningen af november.

8. Vær vidne til starten på julebelysningen

Belysning i Dublin| ©Cityswift - Ireland
Belysning i Dublin| ©Cityswift - Ireland

December er uden tvivl den måned, hvor julen skinner klarest. Men november i Dublin er et af de mest ventede øjeblikke i højsæsonen og i de kommende festligheder: Tændingen af julebelysningen.

Hvis du kommer til byen i denne måned, kan du overvære den officielle tænding, som år efter år finder sted den 13. november. I alt er der 30 gader og mere end en million pærer, der lyser op i byens centrum.

Hvis du har været i Dublin på denne tid af året, har du sikkert set personalet sætte dekorationer op på træer, lygtepæle og pladser, men det er om aftenen den 13., at lysene tændes, med en kæmpe begivenhed fuld af koncerter, børnelege og varm mad, og de vil forblive tændt indtil midten af januar.

Interessante detaljer

 • Pris: Det er gratis at deltage.
 • Billetter: Dette er en gadebegivenhed, så der kræves ingen billetter.
 • Sted: Lysene er spredt ud over hele byens centrum.
 • Dato: Afholdes hvert år den 13. november.

9. Benyt lejligheden til at gøre nogle gode indkøb

Shopping| ©Ksenia Chernaya
Shopping| ©Ksenia Chernaya

Som i mange andre lande verden over er november en måned, hvor forsigtige mennesker starter deres juleshopping, udnytter de bedste tilbud og kommer foran menneskemængderne og udsolgte varer. Hvis du vil have en særlig gave med hjem til jul, og du er på ferie i Dublin et par dage i november, kan jeg fortælle dig, at du i disse dage har de første vintermesser til din rådighed.

Laa på Wolfe Tone Square arrangeres for eksempel hvert år fra midten af november, og det er en håndværksmesse, hvor du ud over at have julegenstande kan købe alle mulige souvenirs og gaver.

Glem heller ikke, at Dublin, ligesom mange andre vestlige lande, fejrer den berømte Black Friday, så hvis du er i hovedstaden i disse dage, kan du finde eksklusive tilbud på topmærker.

Interessante detaljer

 • Pris: afhænger af, hvor meget du vil bruge på gaver og shopping.
 • Billetter: der kræves ingen entré.
 • Sted: Wolfe Tone Square Park.
 • Dato: Black Friday afholdes hvert år den sidste fredag i november, og håndværksmessen starter i midten af november.

10. Stå på skøjter på den største skøjtebane i landet

Dublin skøjtebane| ©Fingal County Council
Dublin skøjtebane| ©Fingal County Council

I slutningen af efteråret starter også byens berømte skøjtebaner, en sport, der hvert år tiltrækker både børn og voksne, som vil glide rundt på skøjtebanen og tilbringe en eftermiddag med familie og venner.

Og hvis du er i Dublin i november, kan du se frem til en oplevelse, da landets største skøjtebane åbner på denne tid af året. Skøjtebanen i Blanchardstown er op til 800 kvadratmeter stor, men der findes andre baner, der er lige så store, somDundrum on Ice.

De ligger alle bekvemt placeret i byen, og for mindre end 15 pund kan du nyde en dejlig tur på isen for at få vintersæsonen i gang midt i november.

Interessante detaljer

 • Pris: omkring 15 euro.
 • Billetter: Du kan købe billetter i forvejen på de forskellige skøjtebaners hjemmesider. Dette er Dundrum on Ice.
 • Sted: Ice Skating er i Blanchardstown, og Dundrum on Ice er i Sandyford Road.
 • Dato: Skøjtebanerne i Dublin bliver normalt sat op fra anden halvdel af november.

Hvordan er vejret i Dublin i november?

Vinter i Dublin| ©Giuseppe Milo
Vinter i Dublin| ©Giuseppe Milo

November er en måned, der indvarsler vinterens ankomst, og derfor falder temperaturerne betydeligt sammenlignet med resten af efteråret. Som en generel statistik overstiger de højeste temperaturer normalt ikke 14 grader celsius, mens de laveste nemt kan ligge omkring 5 grader celsius.

Der er dog én god ting ved at komme til Dublin i november, og det er, at der næsten ikke falder regn, med højst 4 eller 5 dage med regn om måneden. Himlen vil dog være overskyet det meste af tiden, så glem solbrillerne og væn dig til det typiske grå irske/britiske landskab.

Hvad skal du pakke til Dublin i november?

Pak dine tasker| ©Surface
Pak dine tasker| ©Surface

Hvis du planlægger din næste ferie til Dublin i november, er der et par grundlæggende tips, du skal huske på. Blandt dem er valget af, hvad du pakker, vigtigt for at kunne klare forholdene og vejret.

 • Glem ikke at tage behagelige sko på, ikke kun til at gå rundt i byen i, men også hvis du skal på udflugter i hovedstaden.
 • Du bør også pakke let, varmt tøj, så du kan gå komfortabelt og let uden at blive kold.
 • En mackintosh eller paraply kan du godt glemme alt om, da det sjældent regner i denne måned.
 • Men jeg råder dig til at tage en hat eller solcreme med, for selv om det er overskyet, kan solen stadig brænde dig, hvis du er ude hele dagen.

Dublin har alt, hvad du skal bruge til en uforglemmelig ferie, og november er helt sikkert en god måned til at nyde det hele på en mere økonomisk måde og uden køer af mennesker.

Bare pak din kuffert med varmt tøj, og kom og oplev kunsten, kulturen, maden og naturen i denne smukke by.